» »

Facebookove zgodbe - digitalno mesto duhov?

Facebookove zgodbe - digitalno mesto duhov?

The Verge - Prejšnji teden je Facebook svetu predstavil najnovejšo funkcionalnost družabnega omrežja Zgodbe. Ideja je zelo originalna, gre namreč za ustvarjanje video vsebine, ki se podoločenem času izbriše. Seveda je vsaka podobnost s Snapchatovimi Zgodbami zgolj naključna.

Uporabniki Facebooka pa so novo funkcijo družabnega omrežja sprejeli s podobno stopnjo ignorance, kot jo Facebook čuti do Snapchata. Zgodb po enem tednu od rojstva namreč skoraj nihče ne uprablja.



In kako se je Facebook lotil reševanja zagate?

Verjetno ste že opazili posebno vrstico za Zgodbe na vrhu vašega Zidu. Osnovna ideja je bila podobna kot pri Snapchatu Instagramu - v tej vrstici naj bi se prikazovale ikone vaših prijateljev, ki so naredili Zgodbo. Facebook pa bo kar sam po sedaj neznanem načinu v tej vrstici prikazoval vaše prijatelje. In če še niso v zadnjem času (beri nikoli) naredili Zgodbe, bo njihova slika prosojna.

Mnogi se zato že šalijo, da je prava zgodba Facebookovih Zgodb razkritje ogromnega števila neaktivnih uproabnikov. Čeprav Facebook trdi, da ima že skoraj 2 milijardi uporabnikov, mnogi menijo, da je velik del odprtih računov na omrežju lažnih. Zato modri velikan v zadnjih letih izpostavlja številko aktivnih uporabnikov. A tudi definicja te se skozi čas spreminja.

4 komentarji

ZigaZiga ::

Verjetno ste že opazili posebno vrstico za Zgodbe na vrhu vašega Zidu.


Ne. Ker imajo različni Facebook uporabniki omogočene različne možnosti in različen dizajn.
Jaz sem recimo včeraj dobil možnost, da lahko direktno s "prve" strani objavljam posnetek v živo. Teh zgodb še nikoli nisem videl.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ZigaZiga ()

Netrunner ::

Facebook je že tako ali drugsče mesto duhov. Dogajanje na FB je pestro, ko greš ven pa ne srečaš nikjer nobenega.

M@73Y ::

Windows mobile 10 userji tega še nimamo, vsaj jaz na WM10. Uporabniki androida so pa rekli, ista fora kot snapchat, ampak ni zanimivo, uporabniki raje izberejo snapchat kot facebook zgodbe.
..jump into psytrance tunnel..

SaXsIm ::

Normalno. Facebook ima hude probleme, ker ima ogromno uporabnikov, vsebine pa se ne generirajo. V svoji težnji po večanju števila uporabnikov, so na FB prišli starši, strici, tete, stari starši, posledično pa mlajše generacije, ki kreirajo največ vsebine, uporabljajo druga omrežja, kjer očetov, tet in babic ni. Dvomim, da jih kopiranje funkcij iz teh drugih platform lahko reši, FB stories so več kot očitno živ dokaz.

Če pogledamo skozi zgodovino, edini od velikih, ki je ostal, je Google. Bo zanimivo videti, če bo na dolgi rok FB preživel.
SaXsIm


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Facebook tone še globlje

Oddelek: Novice / Zasebnost
4513868 (7528) Jarno
»

Lažne vesti oblikujejo javno mnenje in vplivajo na volitve (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
17949310 (36485) gus5
»

Facebook pod obtožbami o pristranskosti novic

Oddelek: Novice / Ostale najave
299579 (7857) Jst
»

Facebookova analiza razmerij

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
66076 (2912) Rok Woot
»

Največji Facebook, Google z drugim in tretjim mestom

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
3112389 (10152) zelvahunter

Več podobnih tem