» »

Proizvajalec Nooka Barnes & Noble se deli

Proizvajalec Nooka Barnes & Noble se deli

Slo-Tech - Zaradi padajoče prodaje tako v svoji klasični dejavnosti prodaje knjig kakor tudi e-bralnika Nook se je Barnes & Noble odločil, da se podjetje razdeli na dva dela. Do konca prvega četrtletja prihodnje fiskalno leto bodo ločilo prodajo knjig in prodajo e-bralnikov v ločeni podjetji. Hkrati so objavili tudi poslovne rezultate zadnjega četrtletja, ki so razočarali.

Prodaja nookov se je znižala za 22 odstotkov na 87 milijonov dolarjev, medtem ko je prodaja digitalnih vsebin padla za 19 odstotkov na 62 milijonov dolarjev. Prodaja knjig se je medtem povečala za slab odstotek na 955 milijonov dolarjev, a je realno, če odštejemo učinek novoodprtih prodajaln, upadla. Skupno so ustvarili 1,3 milijarde dolarjev prihodkov oziroma tri odstotke več kot lani in 37 milijonov dolarjev čiste izgube. Glavni motor postaja divizija podjetja, ki prodaja in izposoja učbenike za šole in kolidže.

Odločitev o razdelitvi ni nova niti presenetljiva. Z njo so se poigravali že leta 2012, pa so potem vztrajali v enotnem podjetju. Nook se ni prijel in lastna spletna prodajalna knjig se je izkazala za katastrofo, ki je lani odnesla izvršnega direktorja Williama Lyncha. Nasledil ga je Michael Huseby, ki se je trudil obdržati nad vodo dobičkonosno prodajo klasičnih knjig. Nook pa ni požel nič kaj več zanimanja kot pred tem. Oddelitev v ločeno podjetje je zadnji poizkus, da rešijo znamko Nook.

0 komentarjevVredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Microsoft kupuje Nooke?

Oddelek: Novice / Windows Mobile
213969 (2851) Qushaak
»

Microsoft povečal dobiček na rovaš Officea in Xboxa

Oddelek: Novice / Rezultati
173411 (2865) revvs
»

Prodaja e-knjig strmo navzgor, papirnatih navzdol

Oddelek: Novice / Rezultati
318143 (6429) web bird
»

Amazon prodal več elektronskih knjig kakor tiskanih s trdimi platnicami (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Rezultati
19329418 (26700) AgiZ
»

Intel z najboljšim poslovnim rezultatom v zgodovini

Oddelek: Novice / Rezultati
315283 (3999) bluefish

Več podobnih tem