» »

Turčija še vedno preganja Twitter

Turčija še vedno preganja Twitter

CNET - Turški premier Erdogan še vedno išče načine, kako v Turčiji prepovedati Twitter. Po marčevski blokadi, ki so jo morali potem odpraviti zaradi odločitve ustavnega sodišča, je naslednji poizkus davčna preiskava. Erdogan je namreč napovedal postopke zoper Twitter, ki po njegovih besedah krši turško zakonodajo in tam utajuje davke.

Erdoganov srd seveda izvira iz kritičnih sporočil o njegovi vladi, ki so jih na Twitterju objavljali nasprotniki režima. Ker blokada ni uspela, bo sedaj poizkusil drugače. Tako je Erdogan v televizijskem nastopu v soboto povedal, da so Twitter, YouTube in Facebook mednarodna podjetja, ki poslujejo z namenom ustvarjanja dobička. Tega ne zanika nihče, Erdogan pa je dodal, da Twitter poleg tega še utajuje davke.

Nekaj dni po blokadi Twitterja je Turčija začela blokirati tudi YouTube, kjer so se pojavili posnetki pogovora turških vladnih uradnikov o napadu na Sirijo in zaradi posnetkov, ki Erdogana obtožujejo, da ima njegova družina v tujini skrite velike količine denarja na skrivnih bančnih računih. Tudi to blokado je ustavno sodišče kasneje spoznalo kot neustavno, a Turčija prekinitve blokade še ni izvedla.

Turčija ni edina država, ki blokira Twitter, YouTube in podobne strani. Twitter je trenutno blokiran v Iranu, Severni Koreji in na Kitajskem. Facebook in YouTube sta na seznamu prepovedanih strani v več deželah, in sicer še v Vietnamu (FB), Pakistanu (YT), Eritreju (YT), Turčiji (YT). Številne druge dežele so se v preteklosti zatekle k začasnim blokaam.

0 komentarjev



Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Turčija hoče svoj svetovni splet (ttt) (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / NWO
7521050 (17701) jype
»

Turčija sedaj blokira še YouTube

Oddelek: Novice / NWO
156827 (5752) Hayabusa
»

Turčija okrepila blokado Twitterja, grozi tudi YouTubu

Oddelek: Novice / NWO
156203 (4296) Hayabusa
»

Googlov brazilski šef aretiran zaradi počasnega brisanja YouTube posnetka

Oddelek: Novice / NWO
73931 (3193) Manu

Več podobnih tem