» »

Nove aretacije v primeru Silk Road

Nove aretacije v primeru Silk Road

The New York Times - V primeru Silk Road, kjer je FBI omenjeno spletno stran zaprl oktobra in aretiral njenega domnevnega ustanovitelja in upravljavca Rossa Williama Ulbrichta in največjega preprodajalca Stevena Lloyda Sadlerja (ki je nekaj časa celo sodeloval s policijo), se nadaljujejo aretacije sodelujočih. FBI je tako vložil obtožnico zoper tri moderatorje na forumu in administratorje strani, ki so jih aretirali v ZDA, Avstraliji in na Irskem (ali so tretjega obtoženega res aretirali na Irskem, so poročila trenutno nasprotujoča).

Peter Phillip Nash kot glavni moderator na forumih in Andrew Michael Jones ter Gary Davis so obtoženi sodelovanja pri prekupčevanju z mamili, vdiranja v računalniške sisteme in pranja denarja. Naloga administratorjev na strani je bil nadzor aktivnosti uporabnikov, razreševanje sporov med kupci in prodajalci (podobno kot sistem dispute na Ebayu) in skrb za pomoč uporabnikom. Za svoje delo so bili tudi plačani, in sicer od 50.000 do 75.000 dolarjev letno, neposredno od Dread Pirate Robertsa oziroma Ulbrechta (ta zanika, da je DPR on). Jones je delo opravljal leto dni, Nash devet mesecev, Davis pa štiri mesece. O svojem delu so vsak teden poročali DPR-ju.

Zanimivo je, da sta dva izmed obtoženih delala tudi na spleti strani Silk Road 2.0, ki je vzniknila kmalu po zaprtju prvotne strani, čeprav nihče ne ve, ali gre za legitimno stran ali vabo FBI-ja. Trenutno se sicer zdi, da strani ni FBI-jeva, saj jo vodi oseba, ki se spet predstavlja pod imenom DPR, medtem ko FBI napoveduje skorajšnje zaprtje. DPR iz Silk Roada 1.0 čaka na sojenje v New Yorku brez možnosti plačila varščine.

1 komentar

Iatromantis ::



Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

FBI aretiral ustanovitelja Silk Roada in zasegel tri milijone evrov (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Kriptovalute
7135677 (23375) Machete
»

Ulbricht: Pravi DPR je ustanovitelj Mt.Goxa

Oddelek: Novice / Kriptovalute
56209 (4672) Iatromantis
»

Poleg Silk Roada zaprli še 414 strani, Benthall ujet zaradi površnosti

Oddelek: Novice / Kriptovalute
126895 (3856) stb
»

Aretiran soustanovitelj Silk Roada 2.0

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
84833 (3769) Jux
»

Silk Road 2.0 - limanice ali ne?

Oddelek: Novice / Kriptovalute
139560 (7034) poweroff

Več podobnih tem