» »

Se znamka Beats Music poslavlja?

Se znamka Beats Music poslavlja?

Na svoje algoritme in kuratorje so zelo ponosni

vir: Ars Technica
Ars Technica - Skupaj s prevzemom podjetja Beats za 3 milijarde dolarjev so pri Applu dobili tudi storitev pretočne glasbe Beats Music. Beats Music je običajna pretočna storitev, kjer za mesečno oz. letno naročnino uporabniki dobijo možnost predvajanja glasbe po lastni izbiri, tudi iste skladbe večkrat zapored. Tega Apple z iTunes še ne podpira, medtem ko pri konkurentih, Spotify, Google Play Music, Rdio in drugih, to že je možno. iTunes podpira le iTunes Radio, kjer poslušalci zaženejo glasbeno postajo določenega žanra, lahko preskakujejo posamezne skladbe, a nimajo neposrednega nadzora, katera skladba se bo predvajala naslednja.

Prav to omogoča Beats Music, kjer za pomoč obenem poprosijo še slavne izvajalce, da pripravijo posebne sezname predvajanja po lastnem okusu. Nasploh so Beats Music oglaševali kot uporabniku bistveno bolje prilagojeno storitev od tekmecev, ne le zaradi človeškega faktorja, temveč tudi zaradi boljših algoritmov. Storitev sama se z vidika števila uporabnikov še pred Applovim nakupom ni izkazala za pretirano uspešno. Neuradna poročila iz obeh delov podjetja zdaj trdijo, da bo Apple znamko Beats Music ukinil, a so kmalu predstavniki Appla te napovedi zavrnili in dejali, da storitev obstaja, le da se bo morda nekoliko preobrazila. Neuradno naj bi vsi inženirji, ki so skrbeli za storitev, že dobili nova delovna mesta znotraj podjetja Apple, tudi v diviziji iTunes. Ian Rogers, nekdanji izvršni direktor Beats Music, je obenem že od avgusta tudi vodja oddelka iTunes Radio. Povsem logično bi bilo, da bi Apple funkcionalnost Beats Music vgradil kar v iTunes, ki ima bistveno večjo zbirko glasbe, bolj prepoznavno ime ter bistveno večji nabor uporabnikov. S tem bi stopili v korak s tekmeci in prav prevzem podjetja Beats je morda krivec, da še niso predstavili svoje tovrstne storitve.

Če bo do te spremembe prišlo, se postavlja vprašanje, kaj se bo zgodilo z obstoječimi uporabniki, ki Beats Music uporabljajo na telefonih z Androidom oz. Windows Phone. Apple do sedaj še ni izdelal aplikacije za konkurenčni platformi, a s ponudbo pretočnih vsebin bi lahko resničen postal rek "vse je enkrat prvič".

0 komentarjev



Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Spotify je vreden osem milijard dolarjev

Oddelek: Novice / Avtorsko pravo
127969 (5349) klanjsekII
»

Apple kupil Beats za tri milijarde dolarjev

Oddelek: Novice / Nakupi / združitve / propadi
169929 (7659) Nummy
»

Apple pred največjim prevzemom - Beats (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Nakupi / združitve / propadi
5419315 (15959) rkobarov

Več podobnih tem