» »

T-2 izgubil 130-milijonski odškodninski zahtevek zoper Telekom

T-2 izgubil 130-milijonski odškodninski zahtevek zoper Telekom

Finance - Mariborski telekomunikacijski ponudnik T-2 je danes utrpel velik poraz v tožbi zoper Telekom Slovenije, v kateri je zahteval 130 milijonov evrov odškodnine zaradi domnevne zlorabe prevladujočega položaja na trgu. T-2 je tožbo vložil že leta 2007, ker naj bi bil Telekom s tehničnimi preprekami oviral T-2, da ta ni mogel uporabnikom ponujati razvezanega dostopa do interneta prek VDSL. Proces se je vlekel do danes, vmes smo videli več zamenjav sodnikov, tako da se je končno začel šele septembra lani. Sedaj pa je ljubljansko okrožno sodišče zaključilo obravnavo, ker T-2 ni predložil dokazov, ki bi potrjevali višino zahtevane odškodnine.

T-2 je že napovedal, da se bo na odločitev pritožil. Kot so zapisali, je odločitev nepričakovana in nesmiselna, saj naj sodišče [ne bi bilo] izvajalo prav nobenih dokazov glede protipravnih ravnanj družbe Telekom Slovenije, temveč je že na prvem naroku zavzelo stališče, da družba T-2 v odškodninski tožbi ni predložila dovolj dokazov za ugotovitev višine škode.

Nadalje T-2 trdi, da sodišče očitno ne razpolaga z znanji, ki bi omogočala oceno povzročene škode, zato je efektivno prepustilo odločanje drugostopenjskemu sodišču. V odvetniški pisarni, ki zastopa T-2, so pojasnili, da so prav zato predlagali, da se sodnemu izvedencu omogoči pregled računovodske dokumentacije T-2 in zaslišanje nekaterih prič, a sodišče tega ni upoštevalo. Zaradi tega bo T-2 predlagal ponovno otvoritev obravnave, če pa bo sodba zavrnilna, se bo nanjo pritožil. Sodišče odgovarja, da se višine odškodnine ne da dokazovati s pričami, temveč z listinskimi dokazi, ki jih T-2 ni predložil. Telekom Slovenije odločitve do pisne vročitve ne komentira.

59 komentarjev

«
1
2

NubCake ::

Telekom vsekakor ovira T-2, ker moja punca je komaj dobila T-2. Šlo je tako, da ko so se odločli it na T-2, niso smeli sami prekinit pogodbe z Siol-om, ker potem več Telekom nebi dovolil T-2 da majo oni tam prek njih internet, zato so mogli nekaj podpisat in se je T-2 moral sam dogovorit z Siol-om glede prekinitve pogodbe in zamenjave ponudnika na T-2... Mislim, da je bilo nekaj v tem smislu :)

kmetek ::

TELEKOM=DRŽAVA=SODSTVO+TOŽILSTVO.
Če bi bilo obratno, grem staviti, da bi T2 pušnil.

mtosev ::

jebiga.pač so se zajebali,ampak na srečo zarad tega ne bodo propadli
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro
moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Daedalus ::

TELEKOM=DRŽAVA=SODSTVO+TOŽILSTVO.


Bo nekaj na tem. IMHO so se preveč potrudili pomagat Telekomu... tole bo še nazaj vsekalo.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Daedalus ()

Hayabusa ::

NubCake
Nikoli sam ne prekinjaš razmerja s trenutnim operaterjem, temveč pooblastiš bodočega, drugače lahko ostaneš brez lastne parice na dslamu - jo TK proda nekomu drugemu.

Bakunin ::

da ne pozabimo:

T-2 ne gre v stečaj, potrjena prisilna poravnava


Aktualni predlog v naslednjih devetih letih predvideva 44-odstotno poplačilo vseh terjatev, ki se jih je nabralo za dobrih 185 milijonov evrov.


torej bi t-2 rad, da se jim poleg odpisa 122mio [44% od 185 = 122mio] se izplaca 130mio ?

"i tata bi sine...i tata bi"

Tilen ::

Kot sem že tukaj napisal. Velika medijska številka in veliko brezplačne reklame. Nič druga ne bo iz te moke.

Za 204 milijone eur bi morali strankam prodati 6.1 milijona T3 paketov s čistim dobičkom v višini mesečne naročnine. 3x več kot je vseh Slovencev. Če bi 50% od T3 paketa bil dobiček ( :))), bi potrebovali 12.2 milijona prodanih paketov oz. več kot milijon vezanih naročnikov za vsaj 12 mesecev. Pa še za ta dosežek bi oprema morala pasti iz neba in se sama priklopiti. Šaljivci, da jih iščeš.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tilen ()

carota ::

Pred leti, ko je prišel T-2, sem hotel VDSL pa se ni dalo, ker ni bilo "proste vtičnice". Za Siol pa se je našla.

RejZoR ::

[sarcasm]What a shocker[/sarcasm]. Itaq da se bo državna firma na vse kriplje otepala tožb in poskrbela, da bojo ovržene čeprav je kriva...
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

Poldi112 ::

Bistvo tu je, da tudi t-2 ni brez masla na glavi. Nesmiselne številke, zavlačevanje sodnih postopkov, ...
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

Daedalus ::

Pred leti, ko je prišel T-2, sem hotel VDSL pa se ni dalo, ker ni bilo "proste vtičnice". Za Siol pa se je našla.


Al pa one znamenite varovalke...
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

antireal ::

Kakšne varovalke? To se je nekdo spomnu...

Tr0n ::

6 let so rabli za tole? Dear god.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Tr0n ()

fosil ::

Zafrknil so se s to nerealno cifro.
Šli so po sistemu, zahtevajmo 130, na koncu se bomo izpogajali za kakšnih 10 in vsi bomo zadovoljni.
Sodišče pa je šlo po sistemu vse ali nič in se odločilo za nič, ki je veliko bližje realni vrednosti kot 130.
Tako je!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: fosil ()

Reycis ::

Tilen že takrat smo ugotovili da se 6.1m priključkov res ne da prodat. Da pa se prodat 50k priključkov kar v 10 letih znese isto.

Meizu ::

tipičen primer slovenskega sodišča kjer vložiš tožbo 2007 leta, obravnava se pa prične 5 let kasneje. Mater božjo.

Tilen ::

Reycis je izjavil:

Tilen že takrat smo ugotovili da se 6.1m priključkov res ne da prodat. Da pa se prodat 50k priključkov kar v 10 letih znese isto.


Opremo pa podari škofija ali kdo drug? Prosim pojasni kako se pride do 130 milijonov eur profita iz trenutne godlje. Hočeš reči, da je Telekom onemogočil 50.000 priklopov razvezane zanke? Se zavedaš, da je to skoraj polovica vseh T-2 uporabnikov od obstoja T-2? Če bi to bilo res, jim seveda ne bi bilo problema dokazati vsaj 5000 takih primerov.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tilen ()

Looooooka ::

Ker zivimo v drzavi, kjer ocitno placas kvecjemu samo za materialno skodo.
V opevanih ZDA se najdejo sodniki, ki ti zraven nalozijo se kaksen veckratnik tega samo zato, da te izucijo in da tega ne bos se enkrat pocel.
Ocitno pa lahko pri nas kar v naprej zracunas koliko te bo kazen prisla v "najhujsem" primeru.

cortez ::

Na T-2 so prvo šli tisti, ki niso hoteli plačati idiotskega ISDN-ja telekomu. Koliko je stala linija 1/256 leta 2006 ?

Alexius Heristalski ::

Ne vem. Spomnim se pa prvih oglasov za Siolov ADSL, ko so zaračunavali 80.000 SIT priključnine in si moral vzeti ISDN. Naročnina za 0,5/64 je bila 8.000 SIT + 4.000 za ISDN.
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

Zgodovina sprememb…

tablet ::

Tilen vpleta svoje politično prepričanje v zgodbo in to je edini, sicer nematerialni, dokaz proti njemu. :)

kamuee ::

Telekom je ena navadna farsa, Telekom bi mogla država že zdavnaj prodat, al bi se mogli pa drugi ponudniki skup dat in telekom pravno zjebat do propada in bi imeli končno normalno konkurenco ne pa ta zahojen telekom ko sam nateguje ljudi za dnar s svojimi internetnimi storitvami. S fotrom sma se komi rešla doma telekoma da smo šli na t-2, je bil cel halo. 1 mesec nas telekom ni hotu preklopit na t-2 centralo pa so bli vsi papirji podpisani in prpavljeni, sam ko ta siol nateguje zaposrat pa še storitve imajo zaendrek.
AutoCAD MAP 3D DWG Designer (Mechanical, Electrical)

BaToCarx ::

Bodte veseli da je to v Sloveniji, ker bi v US of A T-2 že zaradi kontra sodnih propadel, kar telekom/siol ne naredi. Hint je par novic nazaj, se je dogajalo isto.

A.H. Jst mam pa v spominu da sem dal 74.000 SIT.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: BaToCarx ()

Blisk ::

To, da je T2 izgubil tožbo je čisto politična in edino politična zadeva. če bi kdo rekel, da mora biti drugače bi bilo drugače...

jlpktnst ::

Torej po vaše višina zahtevane odškodnine vpliva na izid tožbe? Nekateri očitno živite v svojih svetovih.

RejZoR ::

Ne, na izid je vplivalo samo in le dejstvo, da je Telekom državni, T-2 pa ni. Kar je tko, kot bi T-2 že ob vložbi tožbe rekli, da bo izgubil, preden bi sploh pogledali primer. Welcome to banana republic, kjer državna praseta skrbijo samo in le za svojo rit. Ker grem stavit, da bi lahko T-2 imel ne vem kakšne trdne dokaze, pa bi vseeno izgubil (bi že nekaj našli al pa bi jim odškodninski znesek zbili v totalen poden), samo zato, ker država noče odrezat krače od svojega prašičevca, ki jim kot edina državna firma z dobrimi poslovnimi rezultati daje denar, da se lahko okol v kriznih časih furajo z Audiji in nam flancajo kako je treba varčevat... samo zato in nič drugega.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

bbf ::

T2 je glih tolk državni kot telekom, če ne še več. Malo razmislite, kdo je na vladi in čigav je t2 - če že ravno politiko vpletate. Tle je bolj na mestu, zakaj je t2 izgubil tožbo, saj vsi vemo, kakšen je trend v sloveniji o izčrpavanju javnih sredstev in prelivanju kapitala v zasebne roke.

LordPero ::

BaToCarx je izjavil:

Bodte veseli da je to v Sloveniji, ker bi v US of A T-2 že zaradi kontra sodnih propadel, kar telekom/siol ne naredi.


Hm, mogoče pa bi v kakšni drugi državi (med drugim tudi v USA, čeprav tam to ne deluje ravno za vsak trg) imel podporo in dokazila protimonopolnih agnecij (v USA je to FTC oz. DOJ), ki bi že davno prej kaznovala Telekom (ali že sama od sebe ali na pritožbe T2ja -sicer bi najverjetneje taka agencija že ob osamosvojitvi zahtevala razcepitev družbe), tožba T2ja pa bi tako bila samo o višini izplačila.

Drugače pa, sem mislil, da je nekako jasno, da je Telekom oviral konkurenco in zlorabljal položaj na več načinov ...
LordPero

BaToCarx ::

Tudi mogoče ja LordPero, tudi lahko bi imeli samo 10GB na mesec, vse je mogoče. Sranja ki jih je Telekom delal so ogromna ja. T-" tudi ni angelček.

Osebno bi rad videl Telekom/T-2 kot močna in stabilna operaterja in pa mnogo malih lokalnih.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: BaToCarx ()

stleoric ::

NubCake je izjavil:

Telekom vsekakor ovira T-2, ker moja punca je komaj dobila T-2. Šlo je tako, da ko so se odločli it na T-2, niso smeli sami prekinit pogodbe z Siol-om, ker potem več Telekom nebi dovolil T-2 da majo oni tam prek njih internet, zato so mogli nekaj podpisat in se je T-2 moral sam dogovorit z Siol-om glede prekinitve pogodbe in zamenjave ponudnika na T-2... Mislim, da je bilo nekaj v tem smislu :)


Gre za to, da se novi operater / ponudnik dostopa dogovori s starim za datum prehoda + prenos telefonske številke ali kaj podobnega. vse skupaj je lažje za uporabnika. Kot uporabnik lahko kadarkoli prekineš pogodbo s trenutnim ponudnikom (plačaš morebitno pogodbeno kazen) in na novo skleneš pri drugem ponudniku. Vprašanje pa je, če ti bo novi ponudnik lahko zagotovil priključek.

kocco ::

V bistvu je dosti smešen (sarkastično) podatek, da se to vleče že 6 let. Smo pa res ena banana republika, da se postopek lahko tako dolgo zavlačuje in zamenja ob temu en kup sodnic/kov... Le koliko je padlo kuvertic se je za vprašat?

In ja, Telekom je dejansko zaviral konkurenco, čeprav je po zakonu ne bi smel... Brez T-2 pa v Slovenistaniji ne bi nobeden dobil optike na dom še prekleto do 2200 ne, če bi Telekom imel kaj besede pri temu.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: kocco ()

Manu ::

Jaz sem moral čakat eno leto na T-2, ker Telekom ni imel nekih razdelilnikov (ali nekaj takega). V tem času bi T-2 dobil denar od mene, tako pa ni.
Sredi spečih in nepazljivih je modrec buden in pazljiv -
po poti gre kot hiter konj, ki je prehitel šibko kljuse.

kitaj ::

carota je izjavil:

Pred leti, ko je prišel T-2, sem hotel VDSL pa se ni dalo, ker ni bilo "proste vtičnice". Za Siol pa se je našla.

Pred leti, ko je prišel T2, sem hotel njihov priključek, pa ga 3 mesece niso mogli sčarat. Prej (Voljatel) in potem (Amis) je pa delalo.
Da ne govorim o zmedi v njihovem računovodstvu.

Poldi112 ::

Kar je, jasno, tudi Telekomova krivda :)
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

nejcpirc ::

Škoda izgubljat časa za to debato... Ampak lepo, da je vsaj peščici jasno kako deluje ta ciganska država brez prihodnosti.

enadvatri ::

kmetek je izjavil:

TELEKOM=DRŽAVA=SODSTVO+TOŽILSTVO.
Če bi bilo obratno, grem staviti, da bi T2 pušnil.


Upam, da se počiš tudi tokrat, sicer me je strah tvojega razmišljanja. Vse od naštetega smo ljudje.

Poldi112 ::

nejcpirc je izjavil:

Škoda izgubljat časa za to debato... Ampak lepo, da je vsaj peščici jasno kako deluje ta ciganska država brez prihodnosti.


Hočeš reči še dobro, da nekateri situacijo vidite striktno črno/belo, kot v risankah?
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

enadvatri ::

Tilen je izjavil:

Reycis je izjavil:

Tilen že takrat smo ugotovili da se 6.1m priključkov res ne da prodat. Da pa se prodat 50k priključkov kar v 10 letih znese isto.


Opremo pa podari škofija ali kdo drug? Prosim pojasni kako se pride do 130 milijonov eur profita iz trenutne godlje. Hočeš reči, da je Telekom onemogočil 50.000 priklopov razvezane zanke? Se zavedaš, da je to skoraj polovica vseh T-2 uporabnikov od obstoja T-2? Če bi to bilo res, jim seveda ne bi bilo problema dokazati vsaj 5000 takih primerov.


Sam se ne bom postavljal na nikogaršnjo stran.

Dejstvo je, da so krepko pretiravali.

Dejstvo je tudi, da jim je bila škoda povzročena in to velika, a znova - ne takšna. Smo pri tem, kaj bi bilo, če bi bilo.

Nauk? Drugič naj bodo pri tožbah malo bolj zmerni in predvsem modri. To možnost še imajo, a je njihova kredibilnost pod vprašajem.

mosesmalone ::

T2 je čista katastrofa in velika škoda je, da ni šel v stečaj. Briga me kdo ima monopol in kdo koga onemogoča, ampak če mi nekdo, ki mu plačujem položnice, onemogoči spremljanje Olimpije v Evroligi, se tu vse konča. Vsi pametni se bodo odločili (kot sem se na koncu tudi sam) za drugega ponudnika, takega ki ponuja kvalitetne storitve in se posveti svojim strankam. To pa za omenjeno nesrečo z imenom T2 vsekakor ne velja.

Manu ::

mosesmalone je izjavil:

T2 je čista katastrofa in velika škoda je, da ni šel v stečaj. Briga me kdo ima monopol in kdo koga onemogoča, ampak če mi nekdo, ki mu plačujem položnice, onemogoči spremljanje Olimpije v Evroligi, se tu vse konča. Vsi pametni se bodo odločili (kot sem se na koncu tudi sam) za drugega ponudnika, takega ki ponuja kvalitetne storitve in se posveti svojim strankam. To pa za omenjeno nesrečo z imenom T2 vsekakor ne velja.


To nima nič zveze s T-2-jem. To je bolj širši problem, ki zadeva vse ponudnike TV-ja.
Sredi spečih in nepazljivih je modrec buden in pazljiv -
po poti gre kot hiter konj, ki je prehitel šibko kljuse.

mosesmalone ::

Ma kaj pa vem, zveze ma tolko, kolkor gre tu za vprašanje kredibilnosti pritožb omenjenega operateja, ki je v postopku zaradi utaje davkov. Če Telekom s svojim monopolom onemogoča še koga drugega, mi jih je žal, za T2 mi ni. Taka firma tako ali tako ne bi smela imeti prostora na trgu. Monopolnem ali prostem.

Bistri007 ::

kitaj je izjavil:

carota je izjavil:

Pred leti, ko je prišel T-2, sem hotel VDSL pa se ni dalo, ker ni bilo "proste vtičnice". Za Siol pa se je našla.

Pred leti, ko je prišel T2, sem hotel njihov priključek, pa ga 3 mesece niso mogli sčarat. Prej (Voljatel) in potem (Amis) je pa delalo.
Da ne govorim o zmedi v njihovem računovodstvu.

Problem imaš napisan na tej strani - http://www.t-2.net/podpora/omrezje/vdsl...

Za razliko od Amisa, T-2 ne želi ponujati xDSL storitev preko Telekomove aktivne opreme v centralah. Če T-2 nima opreme v centrali (kolokacija), potem je nastane problem, če želi nekdo preiti iz Siol/Amis na T-2.

V nekaterih krajih je namreč več T-2 central, npr. Trzin 1 in Trzin 2. Ampak ko je bila samo ena, je bilo potrebno prevezati parice za T-2 naročnike samo na tisto eno T-2 centralo. Ni pa vedno to tehnično možno, tudi zaradi prostih dratov v kablih.

Isto je na pri storitvah T-2 preko optike TS. Če lahko tvoja vlakna priklopijo na svojo opremo, lahko imaš njihove storitve. Bitnega toka preko optike, kot npr. Amis, se ne gredo.

kocco je izjavil:

V bistvu je dosti smešen (sarkastično) podatek, da se to vleče že 6 let. Smo pa res ena banana republika, da se postopek lahko tako dolgo zavlačuje in zamenja ob temu en kup sodnic/kov... Le koliko je padlo kuvertic se je za vprašat?

In ja, Telekom je dejansko zaviral konkurenco, čeprav je po zakonu ne bi smel... Brez T-2 pa v Slovenistaniji ne bi nobeden dobil optike na dom še prekleto do 2200 ne, če bi Telekom imel kaj besede pri temu.

Heh, od T-2 je bivši uporabnik T-2 konec leta 2012 prejel opomin, ker ni plačal računa iz leta 2007. Kljub temu, da je T-2 poslal pisni ugovor zoper opomin, je letos (2013!) prejel sklep o izvršbi na podlagi "verodostojne" listine. Več o tem na http://t-2.rula.net/viewtopic.php?f=7&t... ...
Največja napaka desetletja je bila narejena 4. novembra 2008
Oni so goljufali in Alah je goljufal, Alah je najboljši prevarant. (Koran 3:54)
Citiraj svetega očeta Benedikta XVI. in postani "persona rudis"...

Manu ::

mosesmalone je izjavil:

Taka firma tako ali tako ne bi smela imeti prostora na trgu.

Ampak zakaj? Samo zato, ker ti niso všeč?
Sredi spečih in nepazljivih je modrec buden in pazljiv -
po poti gre kot hiter konj, ki je prehitel šibko kljuse.

mosesmalone ::

Zaradi načina poslovanja s strankami. Ne gre za neke muhe ali sim(anti)patije. Govorim preprosto iz izkušnje, ki sem jo imel z njimi. In ta je bila katastrofaaaalna. Za več podrobnosti o teh zmikavtih si poglej spodnji link od bistrija (kako so hoteli z izvršbo oropati bivšega naročnika) Tudi sam preživljam nekaj podobnega trenutno. Skratka, namesto da bi firma strankam nudila podporo, jih prinaša okoli. Iskreno mi je žal, da niso šli v stečaj, s prisilno poravnavo bodo očitno še nekaj časa smetili po trgu. But time wounds all heels.

Looooooka ::

Telekom se je tako obnasal do cele drzave skoraj 20 let.
Da o raznih izvrsbah in rubeznikih za kao neplacane racune(kjer so zajebale njihove racunovodkinje) sploh ne govorimo.
T-2 je angelcek v primerjavi s temi lopovi.
Mi je pa jasno, da jokajo tisti, ki se nimajo optike. Ce ne bi bilo metanja kolen pod noge s strain the lopovov bi bilo mogoce vec prikljuckov. Zdej...firma bi bla verjetno se zmeraj zadolzena ampak bi se mogoce zaradi vecjega stevila narocnikov luknja hitreje pokrila.
Ampak ne...gnide Telekomovske so se zaradi konkurence podvizale in se nas koncno usmilile z opticnimi prikljucki. Seveda je blo pa prej treba konkurenco fajn zabremzat, da jim bo kdo sploh se rekel "JAAAA HVALA...KAR NAPELJITE".

Aja...pa mi je cist jasno, da mamo optiko samo zato, ker se je par ljudi iz T-2-ja(bivsi telekomovci) odlocilo zasluziti. Ampak heh...take smo meli tudi v Telekomu tko da me res ne briga kaj je bila njihova motivacija.
Pac...una Titovska logika. "I nam je dao...".

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Looooooka ()

mosesmalone ::

Ja, telekom je tud zgodba zase. Na svojo srečo z njimi nisem imel opravka. Tega pa žal ne morem reči za T2.

kitaj ::

Bistri007 je izjavil:

Za razliko od Amisa, T-2 ne želi ponujati xDSL storitev preko Telekomove aktivne opreme v centralah. Če T-2 nima opreme v centrali (kolokacija), potem je nastane problem, če želi nekdo preiti iz Siol/Amis na T-2.

Že mogoče, ampak sposobna firma ne potrebuje 3 mesece, da pogrunta, da te ne more priklopit na internet.

Bistri007 je izjavil:

Heh, od T-2 je bivši uporabnik T-2 konec leta 2012 prejel opomin, ker ni plačal računa iz leta 2007. Kljub temu, da je T-2 poslal pisni ugovor zoper opomin, je letos (2013!) prejel sklep o izvršbi na podlagi "verodostojne" listine. Več o tem na http://t-2.rula.net/viewtopic.php?f=7&t... ...

Poznana zgodba. Za te tri mesece (glej zgoraj) so me potem še trikrat terjali (vsakič za drugi znesek), čeprav so se vmes pisno opravičili in mi poslali dobropise. Če so številke za sodišče pripravili isti ljudje kot moje opomine, potem 100% verjamem sodišču.

Jst ::

Jaz imam pa samo pozitivne izkušnje z T-2, pa čeprav nimam optike.

Imel sem 10/10 stabilno povezavo. Potem pa, nekaj let nazaj, so dve hiši nazaj v naši ulici le-to obnavljali. In takrat so se začeli probemi. Povezava je padla. Prišel tehnik in izmeril, da imam lahko največ - če se prav spomnim - okoli 7/1.9. In so bili tako dobri, da čeprav niso imeli tega paketa, so mi nastavili tako, da imam upload vseeno okoli 2Mbit. Download je pa okoli (900Kb/s).

Potem sem imel razne izpade in so tehniki hodili k meni nekaj mesecev in z eno napravo izmerili, da je napaka 300 metrov na kablu. Tam, kjer so obnavljali hišo. Zamenjali so mi modem, ga v mojem stanovanju preprogramirali, tako da mi od takrat dela brez problema internet 900kB/s / 190kB/s + TV.

Včasih, ko mi kaj ne dela oz. dela počasi, pokličem in nekaj prenastavijo (kar reset modema ne reši, kot mi je povedal tehnik) in imam spet ping in prenos normalen.


---

T-2 IMA masla na glavi, ampak proti Telekomu je angelček...
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

enadvatri ::

Jst je izjavil:

Jaz imam pa samo pozitivne izkušnje z T-2, pa čeprav nimam optike.

Imel sem 10/10 stabilno povezavo. Potem pa, nekaj let nazaj, so dve hiši nazaj v naši ulici le-to obnavljali. In takrat so se začeli probemi. Povezava je padla. Prišel tehnik in izmeril, da imam lahko največ - če se prav spomnim - okoli 7/1.9. In so bili tako dobri, da čeprav niso imeli tega paketa, so mi nastavili tako, da imam upload vseeno okoli 2Mbit. Download je pa okoli (900Kb/s).

Potem sem imel razne izpade in so tehniki hodili k meni nekaj mesecev in z eno napravo izmerili, da je napaka 300 metrov na kablu. Tam, kjer so obnavljali hišo. Zamenjali so mi modem, ga v mojem stanovanju preprogramirali, tako da mi od takrat dela brez problema internet 900kB/s / 190kB/s + TV.

Včasih, ko mi kaj ne dela oz. dela počasi, pokličem in nekaj prenastavijo (kar reset modema ne reši, kot mi je povedal tehnik) in imam spet ping in prenos normalen.


---

T-2 IMA masla na glavi, ampak proti Telekomu je angelček...




Podobna situacija, vendar, ker so mi sprva ponudli paket 10/10, so mi ga tudi zaračunavali, kljub temu, da smo račune zavračali, ker hitrost nikoli ni bila višja od 5/1. Pol so naredili meritve in znižali paket, za nazaj pa niti govora o poravnavi. Tudi meni so dali potem paket, ki ga ni bilo na ceniku ... Tako da mešani občutki.
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

T-2 spet ni več v stečaju (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Nakupi / združitve / propadi
11029575 (25757) St235
»

T-2 spet v stečaj (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Nakupi / združitve / propadi
11833904 (27900) roli
»

Telekom Slovenije pravnomočno zmagal proti T-2 (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Tožbe
6419524 (15698) AndrejO
»

Pet let stara tožba T-2 proti Telekomu dočakala prvi narok (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Tožbe
6021246 (17817) xerian
»

Telekom Slovenije zahteva stečaj T-2 (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Nakupi / združitve / propadi
13139556 (31208) Hevidi

Več podobnih tem