» »

Samsung onemogočil pametno iskanje po Galaxyju S3

1
2
»

Gandalfar ::

> Saj sem že v eni drugi temi trdil, da so takšne sorte patenti samo za škifo in zavirajo konkurenčnost, ter spodbujajo monopolizem.

A ni zanimivo da Samsung se ni dal PR izjave v kateri bi obsodil patente in napovedal lobiranje za ukinitev le teh.

Meizu ::

Res, zanimivo. Mogoče mu pa sodelovanje z Applom pomeni večji profit kot pa bi ga imel, če bi lobiral njihove patente... Gotovo ni vse tako na simpl, ker če bi blo, bi se take fore (vsaj upam da) zlobiralo in ukinilo že zdavnaj.

Kakšno dejansko funkcionalnost in za kako zajeban izum pa gre pri tem over scroll bouncu? Dajte no. Pa takih patentov je milijon.

nekikr ::

Saj pri teh izumih je skoraj vedno tako, da so čisto trivialne zadeve. Ampak catch je v tem, da se je moral nekdo to spomniti IN ker patentna zakonodaja to omogoča je ta firma to tudi patentirala. Over scroll bounce je tako nekaj čisto brezvezno enostavnega, ampak je vseeno bolj pomembna stvar kot vse skupaj kar boš ti v življenju spravil skupaj. In takih patentov je milijon, da. Butcev, ki jim je vse jasno že v naprej in za nazaj, pa 7 milijard.

Meizu ::

Saj, to je razumljivo. Dokler bo Apple nabiral denar od svojih kupcev svoje politike najverjetneje ne bo spremenil. Razen če mu bo zakonodaja to onemogočila.

Je tudi nekaj na kupcih, da se spravimo k pameti in trezno razmišljamo kaj in kdaj kupujemo.

@nekikr - to patentiranje v današnji obliki je nasploh nesmiselno. Že to je bedasto, da lahko patentiraš nekaj, česar sploh še nisi še spravil skupaj (primer tu v tej temi mislim da, je nekdo objavil link, kjer je Apple patentiral 5d tehnologijo).

Potemtakem bom patentiral vesoljski NLP krožnik in veselo cuzal denar, ko bo nekdo začel s proizvodnjo, saj bo kršil moj namišljen patent.

nekikr ::

Glede na to, da praktično vsi proizvajalci tožijo en drugega, ti ostane samo še tisti Rade Končar telefon. Piše se največ o Applu, ker je z naskokom največji, ampak poglej še širše pa boš videl, da je stanje povsod enako. Očitno pa kupcem ni kaj dosti mar za razne patente in kdo toži koga, dokler dobijo največ za njihov denar (kjerkoli že).

5D in NLP: veš, včasih je dobro, če prebereš kaj. Internet ponuja toliko zanimivih reči, ki človeka izobrazijo, predvsem pa lahko kadarkoli preveriš karkoli. Če že ne maraš črk potem pa vsaj ne povzemaj drugih, če nisi prepričan kako stvari stojijo. Sem pogooglal zate (v pol minute):

The patent is dubbed "5D" in that force-vector direction and magnitude of force is added to touch. The technology does not require special touchscreen to work, so the input device or screen can be made of any material. The patent also includes tactile feedback, 3D sensing capability, and the ability to detect complex figures.

Meizu ::

Pa saj. Ali lahko dobim kakšen izdelek, ki to že ponuja?

nekikr ::

Ne vem... kar pa sploh ni pomembno. Praksa je, da se prvo patentira nekaj, šele nato se začne množična proizvodnja. To počne tako zlobno zlobni Apple kot ostale človekoljubne, samaritanske kapitalistične korporacije. Ampak Apple je zloben, ker se o tem piše, nekaj pubertetnikov povzame, da se gre za peto dimenzijo, za ostale pa niti ne veš, ker se o njih ne piše toliko.

Icematxyz ::

nekikr ::

Ja, kaj hočeš povedati s tem? Če je Sony patentiral obliko potem naj toži Apple. Če ni, potem so zamudili priložnost za en kup denarja.

Meizu ::

nekikr je izjavil:

Ne vem... kar pa sploh ni pomembno. Praksa je, da se prvo patentira nekaj, šele nato se začne množična proizvodnja. To počne tako zlobno zlobni Apple kot ostale človekoljubne, samaritanske kapitalistične korporacije. Ampak Apple je zloben, ker se o tem piše, nekaj pubertetnikov povzame, da se gre za peto dimenzijo, za ostale pa niti ne veš, ker se o njih ne piše toliko.


Pa bi moralo bit. Ne moreš patentirat kar nekaj, česar sploh še nisi potrdil z delujočim izdelkom.

Icematxyz ::

nekikr je izjavil:

Ja, kaj hočeš povedati s tem? Če je Sony patentiral obliko potem naj toži Apple. Če ni, potem so zamudili priložnost za en kup denarja.


Hočem povedati, da s tega na koncu najverjetneje ne bo kaj dosti rezultatov. Se pravi ideje tipa, da bi Samsung naj plačal za obliko 24$/naprava sami bi pa za patente podjetja Samsung plačevali do $0.0049/patent. Nekoliko prenapihnjeno je torej vse skupaj in nekoliko nerealno se zadnje čase razmišlja in za to je torej načeloma predvidevam tudi nesmiselno graditi neko razpravo na tako nerelanih predpostavkah in jih torej kot takšne smatrati že v neki osnovi za realne!

nekikr ::

Pa saj to se strinjam. Patentni zakon v obstoječi obliki je zgrešen. Prav tako so mi te številke o odškodninah skrajno neumne in ne zagovarjam Appla (ali Samsunga) oz. jih ne opravičujem. Hočem povedati samo to, da če zakon nekaj omogoča, ti pa to izkoristiš, potem se nimamo kaj pritoževati nad tistimi, ki to izkoriščajo - večina bi nas v dani situaciji ravnala enako.

Gandalfar ::

Dajte locvat med patenti in zavarovanjem oblike. Ne mors tega mesat.

Icematxyz ::

Seveda lahko mešaš in to je tudi bistvo naslednjega večjega procesa in za to sem tudi dal povezavo v temo, oziroma pod slo-tech novico, kjer bosta Apple in Samsung drug drugemu očitala takšne stvari. Torej v tem konkretnem primeru na primer kvader z zaobljenimi robovi za 24$ na napravo vs. razno razni patenti, ki so vgrajeni v izdelke podjetja Apple po ceni do $0.0049/patent in zakaj točno bi naj katero podjetje nekaj plačevalo in katero bi naj kopiralo in kaj in vse torej po spisku, kar se je nabiralo.

Se pravi tokrat je v igri bolj ali manj vse. Še podjetja, ki sploh niso vpletena neposredno v proces že panično skušajo doseči, da se razno razne "pogodbe" o plačevanju pristojbin (NDA) ne bi javno razkrivale in tako naprej torej!

nekikr ::

Icematxyz ::

Res je, ampak sem prepozno videl, da si že podal povezavo in sem že pod novico prilepil sam bo pa verjetno prav vsak dan na tem področju nekaj novega se strinjam.

nekikr ::

Še nekaj zanimivosti. Ampak kako je to možno, ko pa slo-tech userji pravijo, da temu ni tako ;)

In February 2010, Google told Samsung that Samsung's "P1" and "P3" tablets (Galaxy Tab and Galaxy Tab 10.1) were "too similar" to the iPad and demanded "distinguishable design vis-?-vis the iPad for the P3."
In 2011, Samsung's own Product Design Group noted that it is "regrettable" that the Galaxy S "looks similar" to older iPhone models.
As part of a formal, Samsung-sponsored evaluation, famous designers warned Samsung that the Galaxy S "looked like it copied the iPhone too much," and that "innovation is needed." The designers explained that the appearance of the Galaxy S "[c]losely resembles the iPhone shape so as to have no distinguishable elements," and "[a]ll you have to do is cover up the Samsung logo and it's difficult to find anything different from the iPhone."


Vir.

Icematxyz ::

Bomo v tisti temi torej raje?
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Samsung Galaxy S7 (strani: 1 2 3 47 8 9 10 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
49883709 (11352) Han
»

Ostre besede v kalifornijskem sporu med Applom in Samsungom (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
22661934 (53541) Icematxyz
»

Apple v luči petkove zmage terja prepoved prodaje Samsungovih telefonov, a je ne bo d (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Tožbe
5922184 (19042) Icematxyz
»

Samsung onemogočil pametno iskanje po Galaxyju S3 (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Android
6719802 (13786) Icematxyz
»

Prodaja Galaxy Tab/Nexus v ZDA začasno prepovedana (HTC-jevi telefoni pa ne) (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Android
10842279 (39024) Icematxyz

Več podobnih tem