» »

Pastebin najel dodatne čistilke

Pastebin najel dodatne čistilke

vir: The H
The H - Priljubljeno skladišče za vsakovrstne tekstovne datoteke Pastebin je lani k srcu priraslo hekerskih in aktivističnim skupinam, ki so svoje rezultate začele objavljati kar tam, ob promociji preko svojih Twitter accountov. Toda zdajšnji lastnik, 28-letni danski podjetnik Jeroen Vader, ki je dotcom odkupil v začetku l. 2010, nad tem ni najbolj navdušen. Zato je najavil zaposlitev dodatnih ljudi, ki bodo spremljali objave spornih vsebin in poskrbeli za bistveno hitrejše brisanje.

Skrbijo ga predvsem objave uporabniških imen in gesel za raznovrstne portale, objave kreditnih kartic, objave občutljivih osebnih podatkov in raznih pornografskih vsebin. Vsega ni mogoče pregledati (niti niso dolžni), saj imajo vsak mesec 17 milijonov obiskovalcev in več milijonov pastijev -- se bodo pa osredotočili na prijave spornih vsebin, ki jih prostovoljno izvajajo drugi uporabniki storitve. Trenutno jih dobijo že 1200 na dan, tako preko posebne strani za prijavo napak kot tudi preko e-maila. V želji, da bi uspel pomesti s tako velikih dnevnim pripadom, zato zaposluje dodatne ljudi.

Anonymous je v odgovor aktivističnim skupinam že svetoval, naj preklopijo na skoraj identično storitev PasteBay (gosti jo seveda TPB). PasteBay obljublja "necenzurirano" gostovanje tekstovnih vsebin, po privzetem za mesec dni (možno pa je povsem brezplačno vklopiti tudi trajno). Ali se bo storitev prijala in kakšna bo njena praksa brisanja, bo pokazal čas.

Mimogrede, Lulzsec je nazaj, s starim imenom in novo ekipo. Za začetek so vdrli v strežnike ameriškega vojaškega dobavitelja, potem pa še na online dating stran za njihove vojake MilitarySingles.com, ter oboje 28.3. objavili kje drugje kot na Pastebinu. Za zdaj je še vse gor.

2 komentarja

gslo ::

en servis postane "neuporaben" in nastane 15 novih.. no harm done.

Roadkill ::

PasteBay link je broken, pa v temle stavku je škrat:
Ali se bo storitev prijala in kakšna bo njena praksa brisanja, bo pokazal čas.
Ü


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Transparentna Slovenija #1: Razkriti kupci trgovine z oblekami in opremo za najmlajše

Oddelek: Novice / Zasebnost
349776 (6068) M & M
»

EU sanja o "prostovoljni" cenzuri interneta (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / NWO
7017184 (13491) loader335
»

Anonymous in PLF zagnala AnonPaste

Oddelek: Novice / Kriptovalute
328786 (5968) NiCi
»

Anonimneži napadajo telefakse podjetij

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
277915 (6466) lukaz

Več podobnih tem