» »

Scott Thompson nov Yahoojev izvršni direktor

Scott Thompson nov Yahoojev izvršni direktor

AllThingsD - Lanskega septembra je upravni odbor Yahooja razrešil tedanjo izvršno direktorico Carol Bartz, ker ni uspela poživiti podjetja ter povečati njegovega tržnega deleža in dobička, za kar je bila na položaj imenovana. Vršilec dolžnosti izvršnega direktorja je postal finančni direktor Timothy Morse, Yahoojev upravni odbor pa se je lotil težavnega postopka iskanja novega šefa.

Iskanja so se lotili počasi, saj so želeli prej ugotoviti, kaj od podjetja sploh pričakujejo v prihodnosti. Omenjala se je tudi možnost prodaje podjetja, za kar so se zanimali AOL, Alibaba in celo Google, čeprav slednji realnih možnosti, da bi mu regulatorji prevzem dovolili, nima. Še bolj radikalna možnost bi bila razprodaja podjetja po delih, nad čimer pa delničarji niso bili navdušeni, ali pa vstop investicijskih skladov v lastniško strukturo, pri čemer bi vodstvo ostalo. Istočasno pa je podjetje Heidrick & Struggles zanje iskalo novega izvršnega direktorja. Do danes se na področju prevzemov ali prodaje ni zgodilo nič, je pa Yahoo očitno dobil novega izvršnega direktorja.

To bo vsak hip postal Scott Thompson, ki trenutno v eBayu vodi enoto PayPal, ki je najbolje poslujoči del podjetja. Thompson je postal vodja PayPala leta 2008, medtem ko je bil pred tem v PayPalu zaposlen kot tehnični direktor. Pred eBayem je deloval v Inovantu, ki je bil podružnica Vise, in kot informacijski direktor v Barclays Global Investors.

Thompson bo imel v Yahooju obilico dela, saj se podjetje v zadnjem času spopada z veliko težavami. Glavni problem je nejasna usmeritev podjetja, kar se odraža v upadanju tržnega deleža, prihodkov iz oglaševanja in dobička. Na seznamu najbolj obiskanih spletnih strani v letu 2011 je Yahoo še vedno na tretjem mestu za Googlom in Facebookom, a mu za ovratnik dihajo MSN/Bing, YouTube in Microsoft. In medtem ko je Facebook v zadnjih dveh letih svoj tržni delež na področju oglaševanja podvojil, Yahoojev že lep čas upada - od leta 2006 se je skrčil skoraj za trikrat. Bartzova je imela načrte, kako Yahoo prevetriti in vrniti na pota stare slave, a ji to ni uspelo, zato se je morala posloviti. Videli bomo, kakšne zamisli je pripravil Thompson.

3 komentarji

HardFu ::

Too little, too late
http://codeable.io

Jst ::

Yahoo, MySpace, menjajo direktorje, kot spodnje gate. Očitno je, da nimajo idej, kako peljati podjetja naprej...
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

opeter ::

Le vprašanje časa je, kdaj bo šla v maloro. Mi je pa žal, da bo tako podjetje počasi potonilo. Me pa malo spominjajo na Kodak.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Marissa Mayer nova Yahoojeva izvršna direktorica

Oddelek: Novice / Ostale najave
64990 (3934) Magic1
»

Afera o izobrazbi odpihnila Yahoojevega izvršnega direktorja

Oddelek: Novice / Ostale najave
216910 (5638) gruntfürmich
»

Yahoojev izvršni direktor lagal o izobrazbi

Oddelek: Novice / Ostale najave
136076 (4959) gendale
»

Yahoo povečal dobiček, a oglaševalski prihodki še vedno padajo

Oddelek: Novice / Rezultati
74994 (4368) Tilk
»

Carol Bartz razrešena s položaja izvršne direktorice Yahooja

Oddelek: Novice / Ostale najave
124474 (3696) antonija

Več podobnih tem