» »

Odstopil Yahoojev predsednik Jerry Yang

Odstopil Yahoojev predsednik Jerry Yang

Reuters - Kadrovske rošade v Yahooju se nadaljujejo. Zgolj dva tedna po ustoličenju novega izvršnega direktorja Scotta Thompsona, ki je zamenjal lani septembra odstavljeno Carol Bartz, je nepreklicno odstopno izjavo podal še Yahoojev ustanovitelj in predsednik Jerry Yang. Vlagatelji so se napovedi razveselili.

Yang je leta 1994 skupaj z Davidom Filom ustanovil spletno stran "David and Jerry's Guide to the World Wide Web", ki sta jo še istega leta preimenovala v Yahoo, kar naj bi bila kratica za Yet Another Hierarchical Officious Oracle. Domeno Yahoo.com in istoimensko podjetje sta registrirala naslednje leto in legenda se je rodila. Yahoo je postal sinonim za vstopno točko na internet, ki združuje iskanje in širši portal. Njegov primat je zamajal in naposled podrl šele Google, ki je skupaj z nekaterimi zgrešenimi potezami vodstva razlog za sedanje Yahoojeve težave.

Za prevzem podjetja, ki mu zaradi nejasne strategije padajo tržni deleži iskanja, oglaševanja in prihodki, se je leta 2008 zanimal Microsoft. Yahoojev upravni odbor in delničarji so tedaj velikodušno ponudbo zavrnili, ker je bilo 44,6 milijarde dolarjev po njihovem mnenju premalo. Še zlasti glasen nasprotnik je bil prav Yang. Podjetji sta kasneje sicer sklenili partnerstvo, a priložnost za odlično prodajo je bila zamujena. Danes je Yahoo vreden pol manj, tržni delež mu še vedno pada, snubcev ni malo, a manjka jim resnosti. Čeprav Jerry Yang že dolgo ni več izvršni direktor, je imel kot ustanovitelj in predsednik še vedno pomemben vpliv v podjetju, ki ga je izrabljal za nasprotovanje prodaji.

Vlagatelji so zato novico o njegovem odhodu pozdravili, delnica pa je takoj pridobila tri odstotke. Kot pravijo analitiki, bo Yahoo sedaj lažje sveži kapital ali soglasje upravnega odbora za delno ali celotno prodajo. Upravnemu odboru se letos tako ali tako izteče mandat, tako da bodo morali voliti nove /(ali stare) člane, Yang pa je prekinil vse vezi s podjetjem. Podrobnih informacij, zakaj je Yang odstopil, ni. Thompson je podal zgolj izjavo, da je hvaležen za podporo in topel sprejem, ki ju je bil ob nastopu funkcije v Yahooju deležen od Yanga. Ta ima sicer še vedno v lasti 3,69 odstotka vseh delnic Yahooja, njegov drugi soustanovitelj Filo pa kar šest odstotkov.

3 komentarji

Looooooka ::

Epic sale fail.

mtosev ::

Boljše je da jih microsoft ni kupil, ker niso vredni toliko $$$:d
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro
moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Zgodovina sprememb…

opeter ::

Še eno od podjetij, ki zelo boleže in počasi umira ... žal. Je pa bilo eno najboljših v preteklosti. Tako kot ljudje, tudi podjetja gredo in prihajajo.

Še vedno pa rade volje uporabljam njihov mail.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Marissa Mayer nova Yahoojeva izvršna direktorica

Oddelek: Novice / Ostale najave
65008 (3952) Magic1
»

Yahoo se pripravlja na tožbo proti Facebooku

Oddelek: Novice / Industrijska lastnina
74572 (3456) magecu
»

Vihar v Yahooju po razrešitvi Bartzove

Oddelek: Novice / Ostale najave
215638 (4354) SuperVeloce
»

Yahoo ima novo šefinjo

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
335186 (3926) Ziga Dolhar
»

Yahoojev Jerry Yang odstopil

Oddelek: Novice / Ostale najave
103718 (3068) pecorin

Več podobnih tem