» »

Dell bo z Baidujem pripravil pametni telefon za kitajski trg

Dell bo z Baidujem pripravil pametni telefon za kitajski trg

Bloomberg - Dellova tiskovna predstavnica je danes najavila, da bo podjetje sodelovalo z največjim kitajskim spletnim iskalnikom Baidu. Skupaj bodo razvili nov pametni telefon, ki bo podjetjema pomagal do višjega tržnega deleža v milijardni Kitajski. O podrobnostih, ceni in dobavljivosti še ni podatkov. Baidu še ni podal izjave za javnost.

Pred nekaj dnevi je Baidu napovedal izdajo paketa orodij, poimenovanega Yi, ki bodo omogočila večjo integracijo Baidujevih storitev na androidnih telefonih in lažji dostop za njihove uporabnike. V petek so tudi dejali, da so že sklenili pogodbo s proizvajalcem strojne opreme, ki bo izdelal pametne telefone s prednameščenim Yi, a niso povedali, za koga naj bi šlo. Zdi se torej, da je v igri Dell.

Baidu ima na Kitajskem ogromen, 80-odstotni tržni delež med iskalniki, ki ga seveda želijo obdržati. Dell je zanimiv partner, saj so svoj prvi pametni telefon izdali leta 2009. Ciljali so predvsem na trge v razvoju, saj so ga namenili Braziliji in Kitajski. Od tedaj je Dell izdal še nekaj drugih pametnih telefonov, ki poganjajo Android ali Windows Phone. Na Kitajskem, kjer je 900 milijonov uporabnikov mobilnih telefonov, se letos pričakuje prodaja 95 milijonov pametnih telefonov, kar je odlična priložnost za Dell.

0 komentarjevVredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Baidu sklenil dogovor s tremi največjimi založniki glasbe

Oddelek: Novice / Avtorsko pravo
193599 (3037) Majk
»

Nokia se potaplja (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Rezultati
8617801 (13999) floyd1
»

Microsoft tudi od Asusteka in Acerja terja plačilo licenčnin

Oddelek: Novice / Industrijska lastnina
162307 (1623) Bor H
»

Google izgublja delež na Kitajskem

Oddelek: Novice / Rezultati
122699 (2422) Bass0
»

Pametni telefoni z Linuxom v dirki za prevlado v ZDA

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
92265 (2265) Luka Percic

Več podobnih tem