Prijavi se z GoogleID

» »

Korejski varuhi konkurence izvedli preiskavo Googlovih pisarn

Korejski varuhi konkurence izvedli preiskavo Googlovih pisarn

CNet - Korejska komisija za varstvo konkurence je včeraj preiskala lokalne prostore Googla, piše Cnet. Po za zdaj znanih podatkih je bila preiskava povezana z mobilnim operacijskim sistemom Android, saj dve korejski podjetji Google obtožujeta oviranja konkurence z onemogočanjem uporabe drugih iskalnikov na androidnih telefonih.

Že aprila sta se namreč NHN, ki upravlja priljubljen korejski iskalnik Naver, in Daum Communication pritožila, da ju Google ovira pri mobilnem iskanju, saj ponudnikom telefonov preprečuje namestitev aplikacij za njuno uporabo. Google je zanikal kakršnokoli oviranje konkurence in poudaril, da bodo tudi v prihodnosti popolnoma sodelovali s korejskimi protimonopolnimi inštitucijami. Dodajajo, da je Android odprta platforma, zato se lahko vsako podjetje ali sestavljavec sam odloči, katere aplikacije in storitve bo prednamestil v androidne telefone. Google pri tem ne postavlja nobenih pogojev, zaključujejo.

Spomnimo, da korejske oblasti večkrat obiščejo Googlove pisarne. Maja je policija prav tako izvedla preiskavo prostorov; takrat zaradi domnevno nelegalnega shranjevanja lokacijskih podatkov uporabnikov v Googlovi enoti AdMob. Včerajšnjo preiskavo je izvedla druga agencija in tudi cilj preiskave nima nič skupnega z majsko.

0 komentarjevVredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Najbolj zanesljiva platforma RIM BlackBerry

Oddelek: Novice / RIM BlackBerry
123109 (2157) Bor H
»

Korejska policija preiskala lokalne Googlove pisarne

Oddelek: Novice / Zasebnost
53508 (3207) darkotri
»

MWC 2011: VMware predstavil virtualizacijo na androidih

Oddelek: Novice / Android
123655 (2568) MrStein
»

Prihaja HTC Magic, Sony Ericsson brez Androida

Oddelek: Novice / Android
164162 (3118) Bistri007

Več podobnih tem