» »

Korejski varuhi konkurence izvedli preiskavo Googlovih pisarn

Korejski varuhi konkurence izvedli preiskavo Googlovih pisarn

CNet - Korejska komisija za varstvo konkurence je včeraj preiskala lokalne prostore Googla, piše Cnet. Po za zdaj znanih podatkih je bila preiskava povezana z mobilnim operacijskim sistemom Android, saj dve korejski podjetji Google obtožujeta oviranja konkurence z onemogočanjem uporabe drugih iskalnikov na androidnih telefonih.

Že aprila sta se namreč NHN, ki upravlja priljubljen korejski iskalnik Naver, in Daum Communication pritožila, da ju Google ovira pri mobilnem iskanju, saj ponudnikom telefonov preprečuje namestitev aplikacij za njuno uporabo. Google je zanikal kakršnokoli oviranje konkurence in poudaril, da bodo tudi v prihodnosti popolnoma sodelovali s korejskimi protimonopolnimi inštitucijami. Dodajajo, da je Android odprta platforma, zato se lahko vsako podjetje ali sestavljavec sam odloči, katere aplikacije in storitve bo prednamestil v androidne telefone. Google pri tem ne postavlja nobenih pogojev, zaključujejo.

Spomnimo, da korejske oblasti večkrat obiščejo Googlove pisarne. Maja je policija prav tako izvedla preiskavo prostorov; takrat zaradi domnevno nelegalnega shranjevanja lokacijskih podatkov uporabnikov v Googlovi enoti AdMob. Včerajšnjo preiskavo je izvedla druga agencija in tudi cilj preiskave nima nič skupnega z majsko.

0 komentarjevVredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Google v Androidu dodal okno za izbiro brskalnika in iskalnika (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Android
766062 (3482) videc
»

Potrjeno: EU Googlu prisolila še tretjo globo

Oddelek: Novice / Tožbe
213549 (2199) FormerUser
»

Google v Rusiji kaznovan zaradi zlorabe prevladujočega položaja

Oddelek: Novice / Tožbe
1114911 (14019) Markoff
»

Google v preiskavi v Rusiji

Oddelek: Novice / Tožbe
349144 (7071) Phantomeye
»

Korejska policija preiskala lokalne Googlove pisarne

Oddelek: Novice / Zasebnost
53799 (3498) darkotri

Več podobnih tem