» »

Policija končala največjo akcijo proti spletni pedofiliji

Policija končala največjo akcijo proti spletni pedofiliji

BBC - Policije v več državah so izvedle obsežno akcijo, s katero so odkrili doslej največjo spletno mrežo pedofilov, ki je imela na svojem vrhuncu več kot 70.000 odjemalcev. Operacijo Rešitev (Rescue), ki je trajala tri leta, je koordiniral britanski Center proti zlorabi otrok na internetu (CEOP, Child Exploitation and Online Protection Centre). Na tiskovni konferenci v Haagu so povedali, da se je organizacija skrivala za legalnim forumom, ki je deloval iz tujine. Na njem so sodelovali ljudje s celega sveta; trenutno so jih identificirali 670, aretirali 184, od tega 121 iz Velike Britanije, preostali pa so iz Avstralije, Italije, Kanade, Tajske in z Nove Zelandije. Prav tako so identificirali več kot 200 zlorabljenih otrok, od tega 60 v Veliki Britaniji, ki so že v ustreznem varstvu.

Policisti so se infiltrirali v zasebni kanal boylover.net, prek katerega so si osumljenci izmenjevali posnetke in fotografije. V Veliki Britaniji je sodelovanja osumljenih 240 oseb, med njimi policisti, učitelji in celo vaditelj karateja. Ena izmed osumljenk je ženska.

Peter Davies iz CEOP-a pravi, da gre za doslej največjo akcijo, s katero se dosedanje ne morejo niti primerjati. Poudaril je, da so se storilci počutili anonimne zaradi uporabne modernih tehnik komunikacije, pri čemer so se najbolj ušteli. Vse, kar so storili na internetu, je ostalo zabeleženo in bo predstavljalo dokazno gradivo v sodnih procesih.

Akcija se je začela leta 2008, ko so COEP in avstralska policija neodvisno odkrili isto stran, ki je služila kot stičišče in vozlišče za pedofile. Obe sta vanjo poslali može postave pod krinko, ki so imeli nalogo prebiti se čim globlje in pridobiti čim več podatkov o udeležencih. Prve aretacije so izvedli leta 2008 na Tajskem, kasneje istega leta pa so potrdili, da je strežnik z vsebino na Nizozemskem.

12 komentarjev

antonija ::

Zakaj tocno je ucitelj karateja tako pomemben da si zasluzi omembo? :) Sej je ze Miyagi-sensei bil precej gay...
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

Pyr0Beast ::

V Veliki Britaniji je sodelovanja osumljenih 240 oseb, med njimi policisti, učitelji in celo vaditelj karateja. Ena izmed osumljenk je ženska.

To serve and protect ! :)
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

opeter ::

A so tudi spolno zlorabili otroke ali pa samo gledali slike/video?
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Blinder ::

Kdo pa dela te posnetke drugače? Pedofili ali ljudje, ki pol ta material prodajajo pedofilom? Tej odjemalci so verjetno plačali za posnetke? Ker če so plačali so s tem dali motivacijo kriminalcem, da snemajo dalje.
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 1080 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija

MP002 ::

Ma kaka prodaja neki?! A ko pobiraš filme s torrentov plačaš, da motiviraš Holywood?
Kolikor sem prebral gre za navaden forum (včasih popularne news grupe so zamrle in sedaj mamo pač forume). S to razliko, da je ta pogojeval članstvo s tem, da je zahteval od tebe da pošiljaš določeno količino materiala. Če hočeš kaj gledat, moraš tudi šerat. A to deluje znano?

Kaj pa recimo to:
Odpreš eMule, DC++, whatever, vpišeš - kaj pa vem - "girl sex", označiš, da pobere kar vse (ka itak maš zadost diska, da lahko pogledaš kasnej kaj je uporabno). Med posnetki se bo 100% našel kak obsodbe vreden, kar boš domnevam zbrisal. Ampak ta čas ko si pobiral, je aMule razpečeval in ta čas, ko je čakalo na disku, da pregledaš, si posedoval.
In evo.

V 4. epizodi 8. sezone Bullshit (zavrti za 3 minute) dajejo primer med Kalifornijo in Nevado. V Kaliforniji je sex dovoljen pri 18-ih, v Nevadi pri 16-ih a le če gre za heteroseksualno zvezo, sicer pri 18-ih. 18-letnik + 16-letnica je torej v Nevadi OK, v Kaliforniji pa gre 18-letnik sedet.
In zdej poglej še tale zemljevid.
Torej lovijo člane s celega sveta, ampak problem je v tem, da je marsikje marsikaj legalno. In pol lahko polovijo samo tiste člane iz držav kjer to ni legalno. (In glede na vsebino lahko nedvoumno ugotovijo, da ni.) In zato je verjetno izplen tako majhen (Niti 200 od 70 tisoč?!). Res ne vem kaj se majo tolk za hvalit.

darkolord ::

Hmm, kaj so pa tile infiltratorji pošerali, da so prišli not?

SkipEU ::

MP002
age of consent nima tu veze, ker se to nanaša samo na seks v resničnem življenju, ne pa na material. So pa zakoni s tega vidika neumni, saj lahko seksaš s 16 letnico in jo gledaš v živo, na sliki pa je ne smeš videti.

Je pa zanimivo, da je večina zaprtih iz anglosaksonskih držav - verjetno zato, ker je definicija pedofilije tam dokaj drugačna kot v celinski Evropi.

antonija ::

Sej medijsko bo akcija nedvomno uspesna in bojo letele zahvale kako pridno scitimo otroke, sam hudic je ker bojo zdej zrasli trije novi forumi s cist isto vsebino ki bojo se naprej poceli cist iste stvari.

Kdo pa dela te posnetke drugače? Pedofili ali ljudje, ki pol ta material prodajajo pedofilom?

Kdo pa dela mamile? Narkomani al ljudje, ki jih pol prodajo narkomanom?
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

Markoff ::

antonija je izjavil:

Sej medijsko bo akcija nedvomno uspesna in bojo letele zahvale kako pridno scitimo otroke, sam hudic je ker bojo zdej zrasli trije novi forumi s cist isto vsebino ki bojo se naprej poceli cist iste stvari.

Kar je čisto enako kot v primeru drugih vrst kriminala. In? Upam, da ne cikaš na preventivo, ker vemo, kam to pelje, mar ne?
Antifašizem je danes poslednje pribežališče ničvredneža, je ideologija ničesar
in neizprosen boj proti neobstoječemu sovražniku - v zameno za državni denar
in neprofitno najemno stanovanje v središču Ljubljane. -- Tomaž Štih, 2021

antonija ::

Cist vsaka sorta kriminala ima odzadi vsaj en vzrok ki stvar pospesuje/vzdrzuje. Kljub temu imamo zadnje case vedno rajsi flikanje lukenj (in pomoznosti se jacanje razloga ki vodi do kriminala) kot pa tisto ta drugo resitev, ki bi jo vsak normalen oznacil kot "edino pametno".

Sej se strinjam da je treba drek spucat za sabo, ampak ce samo mal pomesas po njem bo zelo verjetno srdelo veliko bolj kot pa ce tistemu ki serje reces naj gre na skret to pocet (in sam potegne vodo za sabo).
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

revvs ::

pedobear je postal internetni superstar, to že vse pojasni

Pyr0Beast ::

darkolord je izjavil:

Hmm, kaj so pa tile infiltratorji pošerali, da so prišli not?


C:/

:))
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Zaprli hekerski forum Darkode in priprli kolovodje, obtožen tudi Slovenec

Oddelek: Novice / Varnost
2013051 (9008) gruntfürmich
»

Nizozemski raziskovalci z virtualno deklico odkrili več tisoč spletnih pedofilov (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Varnost
17947856 (41189) imagodei
»

Meje zbiranja bioloških sledi (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / NWO
14638793 (35485) kuglvinkl
»

Napadi na pravico do anonimnega komuniciranja (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Zasebnost
6830281 (26623) FrizzleFry

Več podobnih tem