»

Policija končala največjo akcijo proti spletni pedofiliji

BBC - Policije v več državah so izvedle obsežno akcijo, s katero so odkrili doslej največjo spletno mrežo pedofilov, ki je imela na svojem vrhuncu več kot 70.000 odjemalcev. Operacijo Rešitev (Rescue), ki je trajala tri leta, je koordiniral britanski Center proti zlorabi otrok na internetu (CEOP, Child Exploitation and Online Protection Centre). Na tiskovni konferenci v Haagu so povedali, da se je organizacija skrivala za legalnim forumom, ki je deloval iz tujine. Na njem so sodelovali ljudje s celega sveta; trenutno so jih identificirali 670, aretirali 184, od tega 121 iz Velike Britanije, preostali pa so iz Avstralije, Italije, Kanade, Tajske in z Nove Zelandije. Prav tako so identificirali več kot 200 zlorabljenih otrok, od tega 60 v Veliki Britaniji, ki so že v...

12 komentarjev

Facebook Deals gre po poti Groupona in Google Offers

Facebook Deals na telefonu

Slo-Tech - Facebook je včeraj v Evropi zagnal storitev Deals, ki je v ZDA na voljo od lanskega novembra. Gre za podobno storitev, kot jo ponujata Groupon in Google Offers. Uporabnik dobi prek interneta kupone za različne izdelke in storitve, kjer lahko iztrži občuten popust.

Facebook za uporabo zahteva naložitev mobilne aplikacije na iPhone ali androidni telefon. Uporabnik nato odpre možnost Places, s čimer v aplikaciji dovoli razkritje svojega položaja, ta pa mu v zameno prikaže ugodnosti v bližnjih lokalih in trgovinah. Če se zanje odloči, izbere Check In, in pri plačilu pokaže telefon. Popusti so raznih oblik in obsegajo popust v odstotkih, v denarju, brezplačne akcije, povabila itn.

Recimo v Veliki Britaniji so ob splavitvi storitve pripravili nekaj...

4 komentarji

Simultane policijske preiskave prostorov The Pirate Baya v več državah

TorrentFreak - Danes so državne policije v 14 državah izvedle racije strežnikov, ki so bili osumljeni, da na njih gostuje The Pirate Bay. Večina jih je bila na Švedskem, kjer so zajeli računalnike na kar sedmih lokacijah (med njimi tudi podjetje PRQ, kjer gostuje del Wikileaksa, a ta ni imel povezave s preiskavo, ter Univerzo Umeå), pomembne strežnike pa je imel The Pirate Bay tudi na Nizozemskem, Češkem in Madžarskem. Doslej je znano, da je akcija koordinirala belgijska policija in da je potekala vsaj še v Nemčiji, Veliki Britaniji in na Norveškem. Stran The Pirate Bay je bila zato večino dneva nedosegljiva.

101 komentar

PS3 Slim povečal prodajo

Prodajni hit PS3 Slim

vir: Wikipedia
engadget - V tednu po predstavitvi Slim modela PlayStation 3 je prodaja močno poskočila tako v Veliki Britaniji kot v ZDA. Medtem ko se je v ZDA prodaja povišala za zgolj 300%, je na Otoku poskočila za kar desetkrat. Poleg tega je bila konzola, prvič po prvem tednu leta 2008, na vrhu prodajnih statistik, pred svojima konkurentoma Xbox 360 in Wii. Prodaji je zagotovo poleg novega, tanjšega modela pomagalo tudi znižanje cen starejših dveh modelov.

Obenem z GamePlan Insights lestvice 10 najbolj pričakovanih izidov kupci hočejo kar polovico naslovov za PlayStation 3, med katerimi sta tudi dve ekskluzivi, Gran Turismo 5 in God of War III, poleg Final Fantasy XIII, Assassin's Creed 2 in Call of Duty: Modern Warfare 2. Dobre prodajne...

27 komentarjev

Kampanja za cenejše računalniške igre

več strani - S sloganom "Videoigre so oderuške" so britanski igričarji sprožili kampanjo za znižanje cen računalniških iger za 50 odstotkov. Cene se tudi v Veliki Britaniji gibljejo preračunano okoli 15000 tolarjev. Z akcijo želijo pridobiti (vse) igričarske strani, ki bi v podporo objavile reklamno pasico (banner) ali apelirale na svoje bralce. In sredstvo, s katerim skušajo doseči cilj?

MED 1. IN 8. DECEMBROM 2002 NE KUPUJTE RAČUNALNIŠKIH IGER!

Na uradni strani najdete še veliko zanimivih informacij, med drugim odzive igričarske industrije (nekateri grozijo s tožbami, drugi se strinjajo da bi nižje cene koristile vsem) ter povezavo do peticije za znižanje cen računalniških iger.

Sam z bojkotom ne bom imel težav, saj je 10 do 15 tisočakov za računalniško igro ali samo dodatek/nadaljevenje odločno preveč že v Veliki Britaniji, kaj šele v naši materi Kokoški......

4 komentarji

Protiteroristicni zakon tudi proti hekerjem

MSNBC - V Veliki Britaniji so sprejeli nov zakon, po katerem bodo računalniški hekerji lahko klasificirani kot teroristi in kot taki lahko tudi primerno kaznovani. Ta zakon (The Antiterorism Act 2000) razširja definicijo terorizma tudi na cyberterorizem, saj definira terorizem tudi vsako vrsto dejanj, ki resno vplivajo na delovanje elektronskih sistemov.
Vlada Velike Britanije je razširila definicijo terorizma predvsem zato, ker je zaskrbljena, saj militantne grupe vedno pogosteje uporabljajo kot vrsto akcije računalniško hekanje. Torej, če mene vprašate, skrajni čas za tak zakon.

Po drugi strani pa, ironično, je pricurljala druga novica: kot verjetno veste, je v zadnjem času bil aktualen e-mail virus Anna Kournikova. Njegov stvaritelj je bil odkrit ravno pred nekaj dnevi, sedaj pa je še nek župan iz Nizozemske izjavil, da bi ga rad zaposlil.
Mislim too much... Nagrada za to, da je avtor tega virusa povzročil totalen kaos. Krneki.

Več o tem pa tukaj....

17 komentarjev