Prijavi se z GoogleID

» »

NTP toži vsepovprek

NTP toži vsepovprek

Heise - Relativno neznano ameriško podjetje NTP, o katerem slišimo le v patentnih vojnah, se je odločilo postaviti se na svetovni zemljevid z novim paketom tožb. V četrtek so na sodišču v Richmondu v Virginiji, koder imajo sedež, vložili tožbo zoper Apple, Google, Microsoft, HTC, LG in Motorolo zaradi domnevne kršitve osmih patentov, ki so povezani s prenosom e-sporočil na mobilne telefone.

NTP-jev soustanovitelj Donald E. Stout pravi, da je uporaba NTP-jeve intelektualne lastnine brez licenc enostavno nepoštena. Zaradi tega je tožba edini način, da si izborijo zaščito svojih pravic kot izumitelji osnovne tehnologije za brezžični prenos elektronske pošte.

NTP poznamo predvsem po dolgi tožbi in poravnavi z RIM, ki izdeluje BlackBerryje. NTP je iztržil 612 milijonov dolarjev. V tem postopku je sodišče pritrdilo NTP-ju. To je vzpodbudilo ameriški patentni urad, da je vnovič preučil NTP-jeve patente. Ugotovili so, da so prav vsi veljavni. Tožba iz leta 2007, ki jo je NTP vložil zoper AT&T, Verizon, Sprint in T-Mobile zavoljo iste tehnologije, še nima končne odločitve.

0 komentarjevVredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Motorola toži Apple

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
123552 (3069) hanibal
»

Paul Allen toži vrsto podjetij

Oddelek: Novice / Tožbe
184507 (3781) SoulReaver
»

Peška toži Google, ker jo je zbil avto (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Tožbe
6814922 (11772) Bistri007
»

AU Optronics terja prepoved prodaje LG-jevih LCD-jev

Oddelek: Novice / Tožbe
93583 (2841) kitara8
»

BlackBerry: Ko (nevladne) robide obmolknejo

Oddelek: Novice / RIM BlackBerry
103696 (3011) DCER

Več podobnih tem