» »

NTP toži vsepovprek

NTP toži vsepovprek

Heise - Relativno neznano ameriško podjetje NTP, o katerem slišimo le v patentnih vojnah, se je odločilo postaviti se na svetovni zemljevid z novim paketom tožb. V četrtek so na sodišču v Richmondu v Virginiji, koder imajo sedež, vložili tožbo zoper Apple, Google, Microsoft, HTC, LG in Motorolo zaradi domnevne kršitve osmih patentov, ki so povezani s prenosom e-sporočil na mobilne telefone.

NTP-jev soustanovitelj Donald E. Stout pravi, da je uporaba NTP-jeve intelektualne lastnine brez licenc enostavno nepoštena. Zaradi tega je tožba edini način, da si izborijo zaščito svojih pravic kot izumitelji osnovne tehnologije za brezžični prenos elektronske pošte.

NTP poznamo predvsem po dolgi tožbi in poravnavi z RIM, ki izdeluje BlackBerryje. NTP je iztržil 612 milijonov dolarjev. V tem postopku je sodišče pritrdilo NTP-ju. To je vzpodbudilo ameriški patentni urad, da je vnovič preučil NTP-jeve patente. Ugotovili so, da so prav vsi veljavni. Tožba iz leta 2007, ki jo je NTP vložil zoper AT&T, Verizon, Sprint in T-Mobile zavoljo iste tehnologije, še nima končne odločitve.

0 komentarjev



Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Linksys WRT54G In Tomato Firmware (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
7418261 (11198) Hayabusa
»

DD-WRT in potencialne luknje

Oddelek: Informacijska varnost
101148 (829) boogie_xlr
»

NTP (Network Time protocol) adapter

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
202367 (1978) Dagy
»

BlackBerry: Ko (nevladne) robide obmolknejo

Oddelek: Novice / RIM BlackBerry
104335 (3650) DCER
»

linux + ura

Oddelek: Programska oprema
351575 (1198) Pithlit

Več podobnih tem