»

Kdo ima prav v zgodbi o delovnih pogojih v Amazonu

Slo-Tech - Zgodba o domnevno nehumanih pogojih dela v Amazonovih pisarnah, ki jo je minuli teden objavil The New York Times, po pričakovanjih ni ostala spregledana, a nihče ni pričakoval, da bo zanetila takšen požar ne le na družabnih omrežjih temveč tudi klasičnih medijih.

Že takoj naslednji dan se je odzval Jeff Bezos, Amazonov izvršni direktor, in izrazil začudenje nad člankom, saj da ne opisuje podjetja, kot ga pozna on. Zatrdil je, da se opisane slabe prakse v Amazonu sistematično ne pojavljajo ali celo vzpodbujajo, če pa jih je kdo vseeno deležen, naj to takoj prijavi.

Kot glavni dokaz je predložil obširen demanti, ki ga je na lastno pest spisal Nick Ciubotariu, ki v Amazonu vodi razvoj...

0 komentarjev

Govorice o Microsoftovem prevzemu AMD-ja

Slo-Tech - Na spletu so se razširile govorice, da naj bi se Microsoft zanimal za AMD. Uradnih informacij ni ne iz enega ne iz drugega tabora. Anton Shilov, ki je bil svoj čas urednik ugledne ruske računalniške strani X-Bit Labs, danes pa dela za KitGugu, se sklicuje na anonimne vire pri trditvi, da Microsoft resno premišljuje o nakupu AMD-ja. Pogajanja naj bi se bila začela že pred meseci, izid pa je nemogoče napovedati.

S finančnega vidika je prevzem majhen zalogaj za Microsoft, ki ima skoraj 100 milijard dolarjev denarja in ekvivalentov. AMD-jeva tržna kapitalizacija znaša vsega 1,8 milijarde dolarjev in četudi upoštevamo morebitno prevzemno premijo, je to še vedno zelo malo za Microsoft. Tudi v absolutnih številkah je AMD zelo poceni; delnice AMD-ja so bile cenejše kot...

81 komentarjev

Adobe popustil Applu, podprl HTTP live streaming

Ars Tehnica je članek pospremila z naslovom 'Adobe throws in the towel', kar v prenesenem pomenu pomeni, da se je Adobe uklonil Applu. Časopis je sicer dobro znan po komentarjih Applovih rešitev.

vir: Ars Technica
Ars Technica - Kot je znano, Apple ni ravno največji oboževalec Adobejeve tehnologije Flash, zato le-ta tudi ni (uradno) podprta na jabolčnih mobilnih napravicah. Adobe je poskusil že vse živo (npr. marketinško kampanjo We love Apple), zdaj pa so, kot ponosno poroča Ars Tehnica, preprosti popustili.

Na nedavnem sejmu ameriške Nacionalne zveze radijskih in tv postaj (NAB) je Adobe v okviru novosti svojega strežnika Flash Media Server predstavili tudi tehnologijo HTTP Live Streaming (HLS), ki jo Apple uporablja za dostavo video vsebin na iNapravice. Tehnologija predstavlja odločen odmik od dosedanje Adobejeve rešitve, tj. namenskega protokola RTMP (uporabjajo ga denimo Hulu, Netflix, pri nas videolectures.net, rtvslo.si in popplus.si) oz. njihove lastne HTTP rešitve....

27 komentarjev

Bosta Microsoft in Adobe sodelovala ali še kaj več?

Shantanu Narayen iz Adoba in Steve Ballmer iz Microsofta

The New York Times - Kot pišejo na The New York Times, se Microsoft in Adobe pogovarjata, kako bi sodelovala in se zoperstavila Applu na področju mobilnih tehnologij. Ena izmed možnosti, ki se je pojavila na sestanku, je tudi Microsoftov prevzem Adoba. Pogovori bi morali ostati skrivnost, a so anonimni viri iz podjetij za The New York Times potrdili njihov obstoj.

Adobe in Microsoft sta bila v preteklosti velika rivala, ki sta svoje spopade okrepila po letu 2007, ko je Microsoft začel intenzivno promovirati Silverlight, ki je konkurenca Flashu. Prav tako naj bi Microsoft že pred leti poizkušal prevzeti Adobe, a se potem za uradno ponudbo niso odločili, ker sta imeli podjetji tako velik tržni...

48 komentarjev

Rusija zlorablja protipiratske preiskave za cenzuro, Microsoft v odgovor enostransko licenciral vso že nameščeno programje

Baikal Environmental Wave na demonstracijah

The New York Times - V Rusiji oblasti zlorabljajo Microsoft in boj proti domnevnim piratom za obračunavanje s političnimi nasprotniki, poroča The New York Times v obsežni reportaži. Prostore, v katerih domujejo skupine, ki oblastem niso povšeči (denimo Baikal Environmental Wave, ki so protestirali proti Putinovem načrtu za ponovno odprtje tovarne papirja ob Bajkalskem jezeru), premečejo policisti v civilu pod pretvezo, da iščejo nelegalno nameščeno programsko opremo. Ob tem zaplenijo vso računalniško opremo, ki je nikoli ne dobijo nazaj.

Pri tem je pomenljivo, da skupin, ki vlado podpirajo, nikoli ne obiščejo. Prizadete skupine Microsoft obtožujejo, da so sodelovali z oblastmi, ker se v nasprotnem primeru bojijo izgube trga. Omenjeni Baikal Environmental Wave naj bi od Microsofta...

10 komentarjev

Flash za Android in druge pametne telefone junija

Information Week - Andy Rubin iz Googla je v intervjuju za The New York Times potrdil, da bo v naslednjih verziji operacijskega sistema Android, poimenovani Froyo, vključena podpora za Flash. Tudi Kevin Lynch iz Adoba je potrdil pričakovanja, da bo Flash kmalu podpiral Android. Junija bo Adobe izdal Flash Player 10.1, ki bo tekel na pametnih telefonih z novim Androidom in tudi BlackBerry OS, Symbian OS in Palm webOS. S tem bodo androidni telefoni dobili pomembno konkurenčno prednost pred Applovimi iPhoni, ki Flasha ne bodo videli za časa živega Steva Jobsa.

28 komentarjev

Adobe je jezen na Apple, Apple odgovarja?

Adobe krivi Apple

vir: HotHardware
HotHardware - Ena izmed najbolj očitnih pomanjkljivosti Applovega iPada je nedvomno pomanjkanje podpore Adobeovemu Flashu v brskalniku, ki je dandanes ključnega pomena, ne le za prikaz reklam, temveč tudi za ogled raznih videoposnetkov in nasploh vsebine spletnih strani. Že med iPadovo predstavitvijo je nekaj prisotnih med Jobsovim pregledovanjem strani The New York Times opazilo opozorilo, da Flash ni podprt (Adobe je izdelal posebno sličico v ta namen). Na iPhoneu in iPod Touchu je pomanjkanje Flasha še nekoliko razumljivo, saj so mobilni brskalniki z vgrajeno podporo precej redki. A izgovorov za nepodprt Flash na iPadu ni, saj je centralni procesor,...

114 komentarjev

Zgodba o človeku, ki je medijem razkril program nezakonitega prisluškovanja v ZDA

Newsweek - Te dni je Newsweek objavil članek o Thomasu Tammu, uslužbencu ameriškega pravosodnega ministrstva, ki je odkril, da v okviru National Security Agency deluje posebna tajna skupina, katere naloga je bilo nezakonito prisluškovanje ameriškim državljanov v okviru "vojne proti terorizmu".

Gre za tajni projekt s kodnim imenom Stellar wind, v okviru katerega je NSA po ukazu predsednika Georgea Busha kršila Foreign Intelligence Surveillance Act in nezakonito prisluškovala komunikacijam Američanov.

Tamm je zadevo skušal raziskati, saj se mu je zdelo moralno sporno, da kot uslužbenec pravosodnega ministrstva ve za nezakonitosti in ne ukrepa oziroma posredno pri takšnem početju celo sodeluje. Ker pa so ga predpostavljeni skušali utišati, je nato poklical The New York Times in zgodbo razkril novinarjem. Ostalo je zgodovina.

26 komentarjev