» »

H.264 ostaja brezplačen za spletno predvajanje videov

1
2
»

Icematxyz ::

Mislil sem, da bi samo ugasnil stream in ga ne bi posiljal, ker ga itak ne prikazujes. Zvok bi ostal in ko bi preklopil nazaj v tisti tab, bi se video normalno spet prikazal, na tistem mestu kjer se pac mora prikazati.

Video bi se se vedno 'vrtel' samo prikazal ga ne bi.


Se pravi da bi na primer JavaScript ob preklopu zavihka v brskalniku dal video na "pause"? Preload bi pa se še naprej izvajal? V tem smislu? Ali kako.

Aja sem si zaj boljše prebral. Da bi ob preklopu zavihka ugasnil video sled. Zvočna pa bi ostala.

Zgodovina sprememb…

techfreak :) ::

Mavrik je izjavil:

Glede na to da se mal ukvarjaš z video produkcijo, bi lahko vedel da je tole brez ustrezne podpore na serverju precej nemogoče :)

Saj to je logično, da rabiš podporo za strežniku. Dodati takšno podporo je verjetno še najmanjša težava.

BigWhale ::

Mavrik je izjavil:

Glede na to da se mal ukvarjaš z video produkcijo, bi lahko vedel da je tole brez ustrezne podpore na serverju precej nemogoče :)


Sej vem no! :P

Icematxyz ::

JavaScript API for a Multitrack Media Resource

Video tracks:

* "main"
* "alternate" (e.g. different camera angle)
* "sign" (for sign language)


Glede na to da boš verjetno lahko preko JavaScript API for a Multitrack Media Resource dostopal do posamezne video steze. Menim da boš jo lahko na enak način tudi izklopil?

The mapping from container format information to the values of the @role API will need to be defined, in particular for MPEG and Ogg; this is outside the HTML WG's efforts - the spec only provides a standard set of roles that container formats map to in order to be compatible.


Specifikacija postavlja standard kako se to počne. Vsebnik mora ponuditi to možnost če hoče biti skladen s to specifikacijo. Tukaj se razvoj praktično začne (je začel) na točki 0?

Media Fragments

4.5.5 Scenario 5: Switching of Video Transmission

Davy has a blind friend called Katrina. Katrina would also like to watch the videos that Davy has found, and is lucky that the videos have additional alternative audio tracks, which describe to blind users what is happening in the videos. Her Internet connection is of lower bandwidth and she would like to switch off the video track, but receive the two audio tracks (original audio plus audio annotations). She would like to do this track selection through simple changes to the URI.

4.5.6 Scenario 6: Toggle All Audio OFF

Sebo is Deaf and enjoys watching videos on the Web. Her friend sent her a link to a new music video but she doesn't want to waste time and bandwidth receiving any sounds. So when she enters the URI in her browser's address bar, she also adds an extra parameter to select the video track only.


Implementacija je spet prepuščena "server side" rešitvi. Specifikacija samo predpiše zahteve. Če si malo greš brat te specifikacije. Izrazito spletno usmerjen video format boš potreboval, da bo zadostil tem zahtevam in če boš hotel biti skladen s takšnimi specifikacijami? In preprosto reči da je odločitev logična in že znana v tem trenutku? Ta bi bila malo preveč krepka!
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

MPEG LA zbral patente 12 podjetij, ki domnevno pokrivajo VP8

Oddelek: Novice / Industrijska lastnina
4514232 (12969) gnilojabolko
»

YouTube začenja prekodiranje videoposnetkov v WebM (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
13628507 (24989) Lonsarg
»

MPEG LA začel zbirati patente za napad na VP8

Oddelek: Novice / Industrijska lastnina
215700 (3846) Icematxyz
»

H.264 ostaja brezplačen za spletno predvajanje videov (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
5312826 (11100) Icematxyz
»

Izbira Theore problematična za Mozillo? (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Brskalniki
7723451 (21503) Icematxyz

Več podobnih tem