» »

Asus Immensity

Asus Immensity

Konceptni hladilni sistem, začasno izdelan iz gume

vir: bit-tech.net

Četverica čipov, ki poganjajo Immensity

vir: bit-tech.net
bit-tech.net - Trend na področju silicijevih čipov kaže proti vedno večji integraciji - Intel ima le en čip v veznem čipovju za LGA-1156, AMD pripravlja APU, v mobilnih telefonih imamo v istem čipu procesor, grafični čip, krmilne čipe za radijske sprejemnike in oddajnike, itd., a vse to Asusu očitno ne pomeni nič. Na Computexu so namreč predstavili konceptno ploščo iz linije Republic of Gamers, ki se kiti z imenom Immensity (Ogromnost).

Poleg običajnih dveh čipov, X58 kot severni in ICH10R kot južni most, se na veliki plošči (po slikah sodeč gre za standard E-ATX) nahajata še dva. Prvi je že relativno dobro poznan, saj gre za čip podjetja Lucid Logic, poznanega pod imenom Hydra. Ta spari in v igro vpreže dve popolnoma različni grafični kartici, tudi ATI-jevo in nVidiino, ter jima razdeli obremenitev glede na zmogljivost.

Z drugim čipom, ki ni običajen za matične plošče, boste lahko trdili, da imate več grafičnih jeder tudi v primeru, da v ploščo vtaknete le eno (enojedrno) grafično kartico. Pri Asus so namreč vključili kar ATI-jev grafični čip iz serije 5000. Večini novinarjev so povedali, da gre za čip z Radeon HD 5450, medtem ko so pri bit-techu izvedeli, da gre za Radeona HD 5770.

Na bit-techu si lahko preberete še intervju z vodilnima Asusovega oddelka za matične plošče, Jackiejem Hsujem in Joeom Hsiehom.

7 komentarjev

popster ::

Pri Asus so namreč vključili kar ATI-jev grafični čip iz serije 5000.

lepo da ima zadeva dobro grafično, nevem kako pa bo kaj izkoristek na sistemih ki ne podpirajo dveh grafičnih, recimo emulatorjih

RejZoR ::

Če bo gor res HD5770 bo to plata z najboljšo integrirano grafično.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

st0jko ::

I want one...
keks?

Relanium ::

Vrjetno bo tud cena immensity

Ampak dobra stvar je pa grafika, pač maš neko grafično, čez čas ko si zaželiš več FPS v igrah pa sam dokupiš grafično, katera bo takrat aktualna.

Bor H ::

definitivno fajn če si hočeš sestavt nekaj v velikosti konzole za dnevno sobo

PrimozR ::

WHAT?!? Tale plata je E-ATX, kar pomeni Extended-ATX. Visoka toliko kot običajna ATX (30 cm), a širša od običajne (mislim da prav tako okrog 30 cm v primerjavi s 24 cm standarda ATX). K temu prištej še disk(e), napajalec (po vsej verjetnosti razmeroma velikega), nekaj grafičnih, itd. Sistem s tole plato bo skoraj zagotovo ogromen. In vroč ter glasen.

Destroyers ::

Nevem zakaj tlačit integrirano grafiko na high-end plato,... ma ok...
...They wanna build the prison!...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Zamenjava grafične v Macbook early 2011

Oddelek: Pomoč in nasveti
91319 (1171) Vrocipes
»

AMD pripravlja obilico strežniških novosti

Oddelek: Novice / Procesorji
83711 (2449) pegasus
»

AMD-jev najhitrejši mobilni APU z le 1,9 GHz

Oddelek: Novice / Procesorji
113561 (2775) desperados
»

Gigabytova Mini-ITX Fusion plošča v sliki

Oddelek: Novice / Matične plošče
166463 (5393) TechStreme
»

AMD je največji proizvajalec grafičnih čipov

Oddelek: Novice / Grafične kartice
227837 (7252) PrimozR

Več podobnih tem