» »

Android, freeelancing, Girl geek party, Luciolinae

Android, freeelancing, Girl geek party, Luciolinae

Razvoj projekta Luciolinae, vir: Damian Stewart http://ll.frey.co.nz/

vir: Kiberpipa
Kiberpipa - Telefoni z Android platformo hitro prodirajo tudi na naše tržišče. Z več kot 60000 telefoni prodanimi dnevno je ena hitreje rastočih mobilnih platform. V torek na Pipinem odprtem terminu v Kiberpipi bo Martin Sonc s 3FS, kjer se ukvarja z razvojem za Android platformo, govoril o tem, kaj potrebujemo za razvoj in kako poteka, kje se skrivajo pasti ter kje so prednosti in slabosti platforme.

Freelancing ali redna služba? Vprašanje, ki preganja vsakogar, ki se ukvarjaja s spletom, oblikovanjem, programiranjem, fotografijo in sorodnim, saj ravno med naštetimi poklici najdemo največ t.i. freelancerjev. Zakaj najeti freelancerja? Vprašanje, ki si ga postavlja vse več podjetij, ki v pohodu neoliberalizma in krizne ekonomije iščejo nove načine za znižanje stroškov, pri tem pa spregledajo druge kvalitete, ki jih prinaša najem svobodnjaka. Na Spletnih uricah v sredo bo Simon Pintar, nekdanji freelancer, trenutno samostojni podjetnik in bodoči večinski delničar svoje korporacije, odgovarjal na omenjena vprašanja.

Girl? Geek? Geeki so tipi, ki vse obvladajo, so vedno pametni, v trenutku naštejejo vse filme Stanleyja Kubricka (z najbolj znanimi citati iz filmov vred), in ki jih nikakor ne moremo premagati v Guitar Hero, čeprav obvladamo pravo kitaro. Vsak pozna koga ali pa je morda kar sam tak. V četrtek bo potekala žur vizija geekovskega raja - Girl geek party: futuristične bejbe iz Petega elementa, igralne konzole, nove igrače moderne tehnike ter dobra glasba. Na sproščen večer so vabljeni vsi geeki vseh spolov.

V petek bo na sporedu tretji open studio z novozelandskim intermedijskim umetnikom Damianom Stewartom, ki v Kiberpipi razvija projekt Luciolinae. Vabljeni so vsi, ki jih zanima projekt tako s tehničnega kot idejnega zornega kota in bi želeli o tem kaj več slišati, se česa naučiti, prispevati svoj predlog ali preprosto debatirati.

Če ne utegnete priti v Kiberpipo, si predavanja lahko ogledate v neposrednem prenosu v Kiberpipinem videoarhivu. Utrinke z dogodkov si lahko ogledate v Kiberpipini Flickr galeriji.

2 komentarja

[D]emon ::

Kaj tocno imajo Kubrickovi filmi in Guitar Hero z geeki? :|
Mavrik ta forum uporablja za daljsanje e-penisa. Ker si ne upa iz hise.

SoulReaver ::

ne katja, to so hipsterji! geeki gledamo star trek in igramo FRPje na pcju in ne neke playstatione... smo pa vedno pametni, to ja :P


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Okrogla miza: ACTA in SOPA: Trgovinski sporazumi, ki grozijo svobodi spleta?

Oddelek: Novice / Avtorsko pravo
2810871 (8669) Gandalfar
»

Teagueduino - Arduino brez lotanja ali programiranja

Oddelek: Novice / Modifikacije
4412305 (9909) Karlos
»

Fungi from scratch, optimizacija s SEOMoz in Žalec, kot ga še niste videli

Oddelek: Novice / Kiberpipa
63240 (2531) brodul
»

O dinozavrskem robotu Pleo, tipografiji in JRuby v Kiberpipi

Oddelek: Novice / Kiberpipa
53018 (2652) Bistri007
»

Kiberpipa vabi

Oddelek: Novice / Kiberpipa
414083 (2878) Jan987

Več podobnih tem