» »

Kiberpipa napoveduje

Kiberpipa napoveduje

Utrinek z Document Freedom Day v Kiberpipi

vir: Kiberpipa
Kiberpipa - Danes ob 19h bo v Kiberpipi na Pipinem odprtem terminu The Future Internet Swizec Teller, ustanovitelj Preone, programer, internet fanatik, ljubitelj umetnosti in tehnologije ter v prostem času študent FRI, govoril o tem, kako zelo zelo velik je internet in s kako ogromnimi količinami podatkov se ljudje spopadajo vsak dan. Ko bodo vsi vpleteni zadostno navdušeni nad vsem, kar lahko na internetu doživijo, se bo predavanje obrnilo na trenutne "fail" rešitve spopadanja z vsem tem in dokazalo, da je kljub večji količini podatkov internet v zadnjih 10-ih letih postal popolnoma neuporabna beštija.
Na Spletnih uricah Spletna analitika 101 v sredo bo Danijel Kuriničič, strokovnjak za analitiko pri podjetju Domenca d.o.o., govoril o osnovah spletne analitike (web analytics), kjer se bo dotaknil tudi popularnega orodja Google Analytics). V uvodu bo pokazal, kaj je to "user-centered design" in vloga analitike, pomen strategije, kje začeti ter orodja. Na primeru bo pokazal, kako si postaviti cilje, izbrati kazalnike, meriti in predlagati spremembe. Za konec bo povedal še nekaj malega o kvalitativni analitiki (discount usability testing).



Kiberpipina umetniška rezidenca gosti intermedijskega umetnika iz Nove Zelandije Damiana Stewarta, ki nas bo spoznal s procesom ustvarjanja svojega avtorskega projekta z naslovom Luciolinae. Dvakrat mesečno v Kiberpipinem laboratoriju pripravlja pen studio - odprte dogodke za strokovno in širšo javnost - drugi bo na sporedu ta petek ob 19h. Namenjeni so odprtim javnim pogovorom in medsebojni refleksiji ter predlogom o različnih fazah umetnikovega dela.
V ponedeljek, 19.4., pa se bo zgodila nova epizoda Mobile Monday Slovenija Tabletworld, ki bo v znamenju naslednje velike revolucije mobilnih naprav - malih računalnikov/ velikih telefonov z zasloni na dotik. Predavanja bo zamenjala okrogla miza na temo tabličnih računalnikov, njihove uporabe ter tehnologij. Neposredni prenos predavanj (z izjemo open studia) bo kot običajno na voljo v Kiberpipinem videoarhivu, kjer so na voljo novi posnetki preteklih dogodkov (Document Freedom Day, Mobile Camp Ljubljana). In še novost - Kiberpipina galerija utrinkov se je preselila na Flickr.

0 komentarjev



Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Fungi from scratch, optimizacija s SEOMoz in Žalec, kot ga še niste videli

Oddelek: Novice / Kiberpipa
63266 (2557) brodul
»

Visionectov eMeni in slovenski start-up leta 2010

Oddelek: Novice / Kiberpipa
52839 (2380) KatjaGucek
»

Kako se prijaviti za službo na Googlu in Mozilli

Oddelek: Novice / Kiberpipa
245023 (3249) Tear_DR0P
»

Podatkovne baze in NoSQL. Oblikovanje sporočilnosti spletne strani. V Kiberpipi ta te

Oddelek: Novice / Kiberpipa
144145 (3108) Eazy-O
»

Kiberpipa v osmo sezono 15. septembra

Oddelek: Novice / Kiberpipa
54325 (3989) ike

Več podobnih tem