» »

Apple bo namesto baterij menjal iPade

Apple bo namesto baterij menjal iPade

vir: engadget

Diamantni iPad

vir: engadget
engadget - Da pri večini Applovih izdelkov ni mogoče enostavno zamenjati baterije (vsaj ne da bi morali napravo razdreti na prafaktorje, kar razveljavi garancijo), vedo praktično vsi. iPad tukaj ni nobena izjema, a predstavlja novost na področju servisiranja izrabljenih baterij. V ZDA so do sedaj kupcem njihovih izdelkov omogočali, da so svoje iPode in iPhone poslali k samemu Applu (oz. jih odnesli v najbližjo Applovo trgovino), kjer so jim baterijo proti plačilu zamenjali in napravo poslali nazaj. Pri iPadu ne bodo menjali le baterije, temveč kar celotno napravo.

V približno enem tednu bodo tako nesrečni uporabniki, ki se jim bodo izrabile baterije, za $105,95 (v ceno je vključena poštnina) dobili vrnjen popolnoma drug iPad, ki bo lahko nov oz. že uporabljen, popravljen (khm, recikliran) primerek. S tem tudi ni dileme z izgubo podatkov - le-te bo pred popravilom treba nujno arhivirati (torej iPad povezati z iTunes), saj bo nov primerek brez vsakršnih podatkov, razen osnovnega operacijskega sistema.

Uporabniki do zamenjave ne bodo upravičeni, če bo prvotni iPad že pred tem poškodovan, pa naj bo to zaradi nesreče (padec po tleh), stika s tekočino (utopitev), razstavljanja, neavtoriziranega popravila ali modificiranja oz. če ne bo deloval pravilno, kar je posledica nedelujoče ključne komponente. Objavili so tudi cene paketov za mobilno povezljivost v ZDA. Za prenos podatkov bo skrbel AT&T, kjer bo do 250 MB mesečnega prometa stalo $15, neomejen paket pa $30.

Omenimo še, da je prispel tudi iPad za nesramno bogate in ljubitelje diamantov. Izdelek ameriških uvoznikov diamantov, Mervis Diamond Importers, stane 20.000 dolarjev (različica iPada, ki se skriva pod diamanti, ni znana) in je posut z 11,43 karati diamantov barvnih razredov G in H.

96 komentarjev

«
1
2

BaToCarx ::

Jah Apple, ne? Cakam na naslednjo genialno potezo te firme.

Mordecai ::

Kaj še vse ne bi...

djordjevic ::

Ajde, saj se običajno ne zgražam nad Jobsovimi veleumnimi marketinškimi potezami in triki, ampak tale pa je malo over the top. Me prav zanima, kaj bodo rekli dežurni zagovorniki jabuka.
No grave is deep enough to keep us in chains.

Gandalfar ::

kaj pa je narobe s to potezo?

IceIceBaby ::

Meni se ne zdi napačno tole. Če bodo dejansko dajali nazaj refurbished naprave bo to kvečjemu plus za uporabnika.

KaRkY ::

Kaj to ti bojo zamenjali pa boš mogo plačat kljub garanciji ali apple nima garancije. Ker če je v garanciji pa moram še vedno plačat pol je to res nateg po celi črti.
When you look long into an abyss, the abyss looks into you

IceIceBaby ::

KaRkY, beri malo. Gre za menjavo baterije, ne garancijsko popravilo.

Spc ::

lol diamantni iPad.
Kaj si še ta apple ne bo zmislil.
Mogoče diamantne copate ali pa zokne na katerih piše iSock.
:|
 

Gandalfar ::

diamantni ipad je od 3rd party vendorja. Nima veze z Applom.

WarMaker ::

Meni se to ne zdi kul. Dejansko lahko dobiš nazaj nek "reburbished" iPad, ki vsebuje splošno okvaro, ali že mesece/leta-uporabljene komponente, ki so lahko v slabšem stanju, kot so bile dejansko komponente, ki so bile v tvojem iPadu, itd itd...

To se mi res ne zdi dobra poteza... vsaj meni :)

Icematxyz ::

Seveda je to slaba poteza z vidika da bi vse izdelke uporabnik moral popravljati na tak način.

Zdaj ker gre za 1 izdelek in če bo Apple se res potrudil da bo vse tipi top ni nujno da bo izpadlo vse skupaj slabo z uporabniškega vidika.

Ampak takšni "pogoji" nakupa nekega izdelka pri meni niso zaželeni. Ali možnost da lahko baterijo zamenjam sam če kupim novo. Ali pa da mi to opravi servis medtem ko jaz spijem sok. In mi seveda vrne nazaj isto napravo. To so dobri pogoji.

To kaj pa se je odločil da bo počel Apple pa sem mnenja da kar diši po kakšni tožbi? Je pa res da tukaj zadaj je globlji interes ki je zadnje čase dokaj aktualen. Kot naprimer pri avto/moto industriji in lobiranju za to da bi vse bilo "zaplombirano" in bi se lahko popravljalo le na pooblaščenih servisih. Se pravi težnja po izraziti centralizaciji in nadzoru servisne storitve. Nenazadnje pa tudi želja pa več denarja. Kot vedno! Sam nisem naklonjen takšni politiki.

Zgodovina sprememb…

Gandalfar ::

Daj razlozi kako bo s tem apple dobil vec denarja v primerjavi to kar pocne sedaj z iPhonom, torej da ti na oddaljenem servisu zamenjajo baterijo.

Icematxyz ::

Dobil bo 100 dolarjev na menjavo baterije. In ker ne gre za Karitas verjetno preračunano to pomeni XY dolarjev profita?

Ali kaj točno ni tukaj razumljivo?

P.S. S tem da so verjetno preračunali da se jim bolj splača imeti zbirne centre ki naprave z okvarjenimi baterijami zbirajo in pošiljajo v specializiran center kjer se naprave testirajo in zamenjuje baterije. Uporabniku pa se vrne izdelek ki je že šel skozi to fazo. In ne ista naprava ki jo je oddal.

S tem se verjetno zmanjšajo logistični zapleti, stroški in z celotnega procesa verjetno ocenjujejo da bodo dobili več denarja? Ali kaj misliš da bo za to na boljšem uporabnik. Ki bo teden dni brez naprave. Plačal bo 100 dolarjev. Nazaj bo pa dobil drugo napravo kot jo je oddal na servis?

Interes koga tako na prvi pogled se tukaj prilagaja komu? Ne rečem da v praksi Apple ni sposoben tudi uporabniku zagotoviti boljšega servisa. Ampak če primerjamo vse skupaj z "konkurenco" na področju zabavne elektronike ali naprimer mobilnih telefonov. Kjer se zamenjava baterije izvrši na način da kupiš novo baterijo (kateregakoli proizvajalca) in staro zamenjaš ponavadi kar sam. Na servisu pa načeloma menjava baterije ne traja več kot 1 uro. Ne morem se strinjati da je sedaj za uporabnika to nekaj "briljantnega" in kako to da se tega nihče ni spomnil prej.

Za božjo voljo gre za zamenjavo baterije. Ki traja teden dni, stane okrog 100 dolarjev in ne dobiš nazaj naprave ki si jo dal na servis. Že samo to dejstvo pa tudi če gre za Apple ki ima goreč krog privržencev ne more mimo zdravorazumske kritike da ni vse zlato kar se sveti!

Zgodovina sprememb…

PrimozR ::

Če ne drugega je ta sistem hitrejši. V stilu 'evo vam nedelujoč iPad, dajte mi novega'. Namesto da bi 2 meseca ležali v nekem skladišču in čakali na vrsto za zamenjavo baterije. Te pokvarjen iPade lahko nato nekomu pošljejo, ki se bo ukvarjal samo z menajvo baterij. Popravljene bodo pa vračali namesto tistih s pokvarjenimi baterijami :D

Aja pa smiselno je, da boš dobil vsaj enako oz. bolje ohranjeno napravo, kot si jo dal.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: PrimozR ()

BaToCarx ::

PiPi fora bi bla dobra ce bi ti pristel v Apple store/servis in rekel da je baterija kaput.

Pa bi prodajalka sla po drugi iPad ki je "enak" kot tvoj. Ti bi iPad dal na iDockMagicMirror na RDECE mesto, prodajalka pa na ZELENO. In bi lepo migriralo vse na tisi iPad na zelenem mestu, rdecega pa bi zbrisalo potem. Placas, zelengea vzames in gres domov ze "enakim" samo z drugo baterijo. To bi blo nekaj, pa cakanje ENEGA TENDNA... pa se iFancy bi bilo.

Pesimist ::

Pa kaj to pomeni v praksi. Da ti bodo dali drugi izdelek kerega je ze nekdo z svojimi debelimi mastnimi prstami polizal prek in cez. In z tem nej bom jaz kot kupec zadovoljen potem? I dont think so. Prste bek od tega drekopuclja bi reko. Sicer dela MS z Xboxi podobno, vendar ti skatla stoji na polici in adijo. Tega pa moras tudi prijemat obcasno in da dobis takega ko je staremu dedeju vse spricalo poces in prek ko ga je se zadnic pred smrtjo gor dobo ob gledanju pamele anderson. Fuj tajfl. Potemtakem niti nimam garantiranega novega Ipada ob prvem nakupo ce ga kupim leto po izidu vec.
To ni green, green za hardware. To je bacilus.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Pesimist ()

Lion29 ::

ma nikoli ga nebi kupu! nikoli!

mislim, apple bi moral za svoje izdelke pobnujat garancijo. Torej ce se baterija pokvari, bi morali zamenjat zastonj!!! In oni celo za to racunajo $99 ????? PRvic zajebejos tranko, da vec ne more uporabljat izdelka. Vsi podatki so sli v kurac... in potem za popravilo racunajo $99 + tega dobi nazaj en drugi, en X rabljen iPad??????????

OMFG

in vsi fanboyi so zdaj s tem zadovoljni, ker bodo "kao" hitro dobili drugega nazaj (v 10ih dneh) ???

direkt za se ustrelit

aja, pa kolko sem jaz bral, da si upravicen do takega natega, moras vzeti dodatno storitev, ki stane se mi zdi okrog 30 buksov
Founder and CTO @ Article-Fatctory.ai

sirotka ::

On one hand, you're getting a new (or potentially refurbished, actually) iPad in around "one week," but on the other, you'll be waving goodbye to every morsel of personal data on the device that you send in -- unless you backup beforehand, of course. Here's Apple's take on answering "will the data on my iPad be preserved?"


Evo, ko bo izven garancije, bom za 100$ dobil novega ipada, kaj je tukaj slabo? Tud če bo refurbished, to pomeni, da bo na vn izgledal nov. Torej, kje je tu spet slabost? Edina slabost je ta, ki so jo omenili tam gor...ampak, če nisi sposoben arhiva si nardit, je tud z uporabnikom nekaj narobe. In tudi cena 100$ ni pretirana.

Se mi zdi tak način prav? Ja in ne, moral bi dat za ene 50EUR baterijo in opcijo zamenjave za 100$, pa naj sami izberemo.

Lion29 je izjavil:


mislim, apple bi moral za svoje izdelke pobnujat garancijo. Torej ce se baterija pokvari, bi morali zamenjat zastonj!!! In oni celo za to racunajo $99 ????? PRvic zajebejos tranko, da vec ne more uporabljat izdelka. Vsi podatki so sli v kurac... in potem za popravilo racunajo $99 + tega dobi nazaj en drugi, en X rabljen iPad??????????


Če je garancija bo zaston popravilo...tako, kot vedno.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: sirotka ()

SodVina ::

Torej neglede na to, kako paziš na svoj iPad, ko boš dal menjat baterijo, boš lahko dobil precej bolj povprečno ohranjenega? Torej v primeru, da imaš eno malo bolj konkretno iPrasko(ki tebe osebno sploh ne moti) na svojem ipadu, pa baterije sploh ne moreš več zamenjat? Hahahahaha! Pa to ne moreš verjet! iWillNotBuyIt ;)

[D]emon ::

Itak ti, kot uporabnik, glede na stalisce Appla ne kupis naprave, ampak pravico da le-to uporabljas, medtem ko naprava se vedno ostaja v njihovi lasti. Apple EULA ftl.
Mavrik ta forum uporablja za daljsanje e-penisa. Ker si ne upa iz hise.

sirotka ::

SodVina je izjavil:

Torej neglede na to, kako paziš na svoj iPad, ko boš dal menjat baterijo, boš lahko dobil precej bolj povprečno ohranjenega? Torej v primeru, da imaš eno malo bolj konkretno iPrasko(ki tebe osebno sploh ne moti) na svojem ipadu, pa baterije sploh ne moreš več zamenjat? Hahahahaha! Pa to ne moreš verjet! iWillNotBuyIt ;)


Dobil boš novega al pa obnovljenega in osebno še nisem videl refurbished naprave, ki bi imela sploh kako praskico.

SodVina ::

Not true. "Uporabniki do zamenjave ne bodo upravičeni, če bo prvotni iPad že pred tem poškodovan,..." Torej dobil boš približno enakega kot si ga dal na zamenjavo. Če tvoj ne bo perfektno ohranjen, ti ga ne bojo vzeli na servis. Tako da mislit, da ko se ti "znuca", ga pa menjaš, po mojem ne bo šlo.

sirotka ::

SodVina je izjavil:

Not true. "Uporabniki do zamenjave ne bodo upravičeni, če bo prvotni iPad že pred tem poškodovan,..." Torej dobil boš približno enakega kot si ga dal na zamenjavo. Če tvoj ne bo perfektno ohranjen, ti ga ne bojo vzeli na servis. Tako da mislit, da ko se ti "znuca", ga pa menjaš, po mojem ne bo šlo.


Ja ne bodo ti zamenal baterije, če boš prnesu nedelujočga, al pa totalno zjebanga? Kje je tle kej čudnega, prineseš zjeban jajc in dobiš novga? Ne piše pa nikjer, da boš dobil približno enakega.

Sej pravim, moral bi prodajat ločeno samo baterijo, za tiste, ki ne znajo pazit stvari.

SodVina ::

Ja, lahko pa prineseš popolnoma delujočega, vendar z estetsko poškodbo(sem ter tja kaka praska, ki se ob redni uporabi hitro pozna). Tebi ustreza, oni pa takega pač ne morejo dati naprej, zato ti ga enostavno ne vzamejo v "popravilo". Tako imaš na koncu v eni roki popolnoma delujoč(vendar nekoliko grd) iPad s slabo baterijo, v drugi 100 dolarjev, ki bi jih(kot vsi fanboyi) z veseljem dal za menjavo baterije, na sredini pa dolg nos. ;) genijalno.

Dejansko ne vidim pozitivne strani. Aja, dobiš nazaj novega.. NOT, aja, hitro dobiš drugega... NOT. aja, je pa zato poceni, pa vsi podatki se ohranijo...

oldguy ::

Če ne drugega je ta sistem hitrejši. V stilu 'evo vam nedelujoč iPad, dajte mi novega'. Namesto da bi 2 meseca ležali v nekem skladišču in čakali na vrsto za zamenjavo baterije. Te pokvarjen iPade lahko nato nekomu pošljejo, ki se bo ukvarjal samo z menajvo baterij. Popravljene bodo pa vračali namesto tistih s pokvarjenimi baterijami :D

Aja pa smiselno je, da boš dobil vsaj enako oz. bolje ohranjeno napravo, kot si jo dal.


Ne gre se za nedelujočo zadevo. Gre se za preprosto zamenjavo uboge baterije, katero pri vsej konkurenci že leta preprosto dokupiš in uporabljaš obe. Fail, tako inženirski kot marketinški je tole. No, sicer so ga pa tudi z iPhoneom srali podobno...

r0ker ::

torej ne samo, da moreš plačat menjavo, ampak, če si -bog ne daj- kdaj kako prasko naredo ŠE BATERIJE NEBOŠ MOGO MENJAT. iFail
veš kaj pri taki fori pa takoj brez dvoma vidiš kdo je fanboy

manjka še samo da ugotovijo da baterije pokajo al pa se zelo hitro izrabijo xD

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: r0ker ()

Phoebus ::

Tole je pa zrelo za kako uradno prepoved / kazen / whatever:

novega (beri: novo baterijo) dobiš samo če ga nisi fizično poškodoval. Baterija ponavadi živi 3 leta, vsak ki napravo 3 leta _UPORABLJA_ (in ne samo boža), pa na njej naredi kako poškodbo. In kaj bo rekel apple? Sorry, no go, ne menjamo, poškodovan je. Samo baterije ti pa tudi ne bodo menjali.

Gandalf: sorry, ampak postal si preveč fanboy in ne vidiš preko japke na zadku zaslona :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Phoebus ()

Malner ::

Sej to je enostavno. Poleg baterije kupiš tudi novo ohišje in ti ne morejo težit. Vendar pa to močno podraži menjavo baterije in je nepotrebno, če je praska na nemotečem mestu.

Lion29 ::

torej ce prav razumem... v primeru, da ti gre sfalit baterija ko je se pod garancijo (torej v prvih 3 letih).. ti jo seveda zamenjajo zastonj?

ko pa potece garancija (po 3 letih) pa ti za 100 buksov zamenjajo baterijo? In ti vrnejo nov ipad oz. recikliran (ki zgleda kot nov)... ?

ce je tako, pol se posipam s pepelom...

ce pa se gre za akcijo med garancijo (ces pokvarjene baterije ne spadajo pod garancijo)..potem pa je to fail!

aja, sklepam pa, da ce svoj ipad fajn poskodujes, ti ga ne bodo zamenjali ampak bodo na tvojem zamenjali le baterijo in ti tvojega vrnili... samo bos pa mogel cakati neprimerno vec casa... to je edina logicna
Founder and CTO @ Article-Fatctory.ai

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Lion29 ()

nekikr ::

Bomo vidli kako bo tole v praksi izgledalo, ampak refurbished zadeve so skoraj vedno "nove". Brez poškodb, prask, mastnih odtisov.

SodVina ::

Lion29 je izjavil:

aja, sklepam pa, da ce svoj ipad fajn poskodujes, ti ga ne bodo zamenjali ampak bodo na tvojem zamenjali le baterijo in ti tvojega vrnili... samo bos pa mogel cakati neprimerno vec casa... to je edina logicna


Edina logična bi bila, da se da bterijo prosto kupiti v trgovini, pritisneš na ipadu dva knofa in stara izskoči ven, daš novo not, naredi "click", prižgeš napravo in dela. To je popolnoma logično vsem ostalim proizvajalcem...

Tukaj pa ne upaj preveč.

pss-m ::

kot je nekdo omenil, moraš se zavedat ob nakupu naprave, da jo si plačal za dovoljenje uporabe ipad-a. ni tvoj.

če ti crkne baterija in si ga opraskal (pa tudi če tebe praska ne moti) moraš kupiti novega, saj ti baterije ne zamenjajo.

če se s temi pogoji strinjaš potem kupiš, če ne pač ne. vedno obstaja konkurenca z drugimi pogoji.

Keyser Soze ::

sirotka je izjavil:

Evo, ko bo izven garancije, bom za 100$ dobil novega ipada, kaj je tukaj slabo? Tud če bo refurbished, to pomeni, da bo na vn izgledal nov. Torej, kje je tu spet slabost? Edina slabost je ta, ki so jo omenili tam gor...ampak, če nisi sposoben arhiva si nardit, je tud z uporabnikom nekaj narobe. In tudi cena 100$ ni pretirana.

Ajme, ajme, ajme...

Hujšega "lack of good judgement" pa še nisem videl, res ne. Sori, ampak da takole razmišljaš je pa že več kot očitno, da se ne maraš oz. dobesedno j** sebe v glavo.

Prvo. Nikoli ne bodo talali novih enot za 100$. Talali bodo refurbished enote. Torej rabljene z izgledom bolj ali manj nove.

Drugo, zakaj bi moral čakat en teden na drugega gizmota? Drugje kupiš baterijo v stock štacuni ali pri pooblaščenem dealerju, jo zadegaš not, in to je to. Praktično nič čakanja, manj denarja, in to je to. Tudi če neseš na servis menjat stvar, navadno traja največ par dni. Ker so zaloge za aktualne izdelke.

Tretjič. Tudi če bo(kar bo) refurbished bo na vn zgledal kot nov? Đizs, a prek zunanjosti res ne vidite pri Applu, al kaj? Ni važna notranjost oz. ohranjenost le te? Čestitam, s tem ste vse povedali, nadaljni komentarji sploh niso več potrebni.

Ne, ni več pameti v temle segmentu kupcev. Žal. Na priporočilo ne kupim nobenega Appla več, samo še preko lastnoročnega testa morda. Ker so že vsi pod eno hudo meglo. Al je samo par posameznikov tule gor takšnih?
OM, F, G!

sirotka ::

Pa kdo omenja kake praske? Tu mate eni kr neki v glavo nametanu. Če poliješ katerokoli stvar, ni nikol garancije.

narodno ::

Apple v bistvu vgrajuje okolju prijazne snovi, poleg tega so še primerne za reciklažo. Nevem zakaj bi menjali baterijo, če pa lahko z nekaj osnovnimi postopki izdelajo novega.

SodVina ::

sirotka je izjavil:

Pa kdo omenja kake praske? Tu mate eni kr neki v glavo nametanu. Če poliješ katerokoli stvar, ni nikol garancije.

Ja, samo pri drugih izdelkih baterijo še vseeno lahko zamenjaš, tudi če ti garancija poteče ali pa iz tega ali onega razloga ni več veljavna. Lahko zamenjaš sam, ali pa ti jo proti plačilu menjajo na vsakem servisu. Odpri oči.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: SodVina ()

sirotka ::

Keyser Soze je izjavil:



Hujšega "lack of good judgement" pa še nisem videl, res ne. Sori, ampak da takole razmišljaš je pa že več kot očitno, da se ne maraš oz. dobesedno j** sebe v glavo.

Prvo. Nikoli ne bodo talali novih enot za 100$. Talali bodo refurbished enote. Torej rabljene z izgledom bolj ali manj nove.

Drugo, zakaj bi moral čakat en teden na drugega gizmota? Drugje kupiš baterijo v stock štacuni ali pri pooblaščenem dealerju, jo zadegaš not, in to je to. Praktično nič čakanja, manj denarja, in to je to. Tudi če neseš na servis menjat stvar, navadno traja največ par dni. Ker so zaloge za aktualne izdelke.

Tretjič. Tudi če bo(kar bo) refurbished bo na vn zgledal kot nov? Đizs, a prek zunanjosti res ne vidite pri Applu, al kaj? Ni važna notranjost oz. ohranjenost le te? Čestitam, s tem ste vse povedali, nadaljni komentarji sploh niso več potrebni.

Ne, ni več pameti v temle segmentu kupcev. Žal. Na priporočilo ne kupim nobenega Appla več, samo še preko lastnoročnega testa morda. Ker so že vsi pod eno hudo meglo. Al je samo par posameznikov tule gor takšnih?


Si prebral mogoče tudi spodaj, ko piše, da se ne strinjam v celoti s tako politiko? SI? Verjetno oz. očitno ne. Ja PO poteku garancije dobiš refurbished enoto z novo baterijo... Manj denarja tud ni glih res, baterije za acer one so ble več k 100€(ko sem nazadnje gledal) in baterije se velikat časa tudi več kot teden(in to ne govorim na pamet, delal dost dolg na takem mestu).

In očitno tud ti ne veš pomena refurbished, pregledajo tud notranjost....sicer pa tko al tko ob takem primeru tvoj "gizmo" ni več v garanciji, torej spet...kje je problem? In PROSIM, da NE PAMETUJEŠ preveč glede pameti...Kot pravim, poglej tud mal druge dele mojih postov, SE NE STRINJAM v celoti, a ti se ne moreš vzdržat žaljivk, a? To tud marsikaj pove o tebi. Je*e se men, če ne kupiš nobenga izdelka Apple več, tud jaz mogoče ne bom nobnega...in kaj potem? Se pa strinjam, da se stvari kupuje na podlagi svojih testov, žalostno, če si do sedaj kupoval po "priporočilih" ostalih. Kdo je zdaj tle ovca? Sploh pa pametujete o stvari, ki je ŠE NI zunaj...

SodVina je izjavil:

sirotka je izjavil:

Pa kdo omenja kake praske? Tu mate eni kr neki v glavo nametanu. Če poliješ katerokoli stvar, ni nikol garancije.

Ja, samo pri drugih izdelkih baterijo še vseeno lahko zamenjaš, tudi če ti garancija poteče ali pa iz tega ali onega razloga ni več veljavna. Lahko zamenjaš sam, ali pa ti jo proti plačilu menjajo na vsakem servisu. Odpri oči.


A ti nisem napisal, da bi moral omogočat tud tako menjavo baterije za nižji denar? Odpri oči in preber v celoti prosim.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: sirotka ()

SodVina ::

Si napisal. Morali bi. Pa bodo?

sirotka ::

SodVina je izjavil:

Si napisal. Morali bi. Pa bodo?

Sem napisal, če bodo, pa ni ne v moji, niti tvoji ali ST moči.

opeter ::

Mene bi bolj skrbelo za moje osebne podatke. Res, da še naprave ni na trgu, ampak me vseeno zanima če morda obstaja že kakšna informacija oz. možnost nekega močnega formatiranja oz. izbrisa osebnih podatkov?

O sinhronizaciji z iTunes sem bral, ampak to je bolj tak-tak.

Ne bi ravno želel, da bi mi nekdo brskal po osebnih podatkih.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: opeter ()

sirotka ::

Če je tako narejeno, kot pri iphonu, potem naj bi se dalo iz glavnega menija "secure" pobrisat vse. Kok dejansko to zabriše vse, pa žal ne vem.

narodno ::

To je pač stvar zaupanja, če bi Apple hotel izrabljati tvoje podatke bi jih lahko že preko iTunesa.

[D]emon ::

opeter je izjavil:

Mene bi bolj skrbelo za moje osebne podatke. Res, da še naprave ni na trgu, ampak me vseeno zanima če morda obstaja že kakšna informacija oz. možnost nekega močnega formatiranja oz. izbrisa osebnih podatkov?

O sinhronizaciji z iTunes sem bral, ampak to je bolj tak-tak.

Ne bi ravno želel, da bi mi nekdo brskal po osebnih podatkih.


Mozna je najbrz kaka varianta s preklopom naprave v DFU nacin in restorom tovarniskega firmware-a (ki, med drugim, pobrise vso vsebino naprave). Vsaj pri iPhonu in iPod Touchu je to mozno.
Mavrik ta forum uporablja za daljsanje e-penisa. Ker si ne upa iz hise.

IceIceBaby ::

Eni ste res svetovni komplikatorji.

Še VSAK apple izdelek se je dalo razdreti in zamenjati baterijo doma. Če komu uradna pot ne bo všeč bo enostavno kupil baterijo na eBayu in v pol ure zadevo zamenjal.

49106 ::

Men je to kul da kupiš tehnikalijo in čakaš da se ti pokvari, da si lahko 45 dni brez naprave in po 45 dneh dobiš rabljeno vendar delujočo.

kst: bye bye warranty

sirotka ::

Messiah: katerga dela, da to naredijo PO preteku garancije nisi razumel?

Drugače pa: HP isto dela s tiskalniki...tud, ko so v garanciji, ti ob menjavi redko dajo novega.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: sirotka ()

Lion29 ::

ja, ma ti dajo vsaj TVOJEGA nazaj
Founder and CTO @ Article-Fatctory.ai

pss-m ::

sirotka je izjavil:

Pa kdo omenja kake praske? Tu mate eni kr neki v glavo nametanu. Če poliješ katerokoli stvar, ni nikol garancije.

pa kdo govori o garanciji, gre se za menjavo baterije :)

Keyser Soze ::

@sirotka

Res ne vem kaj vse si hotel povedat, ker sem komentiral enega od tvojih precej jasnih(vsaj zdi se mi, razen če misliš, da pišeš malce dvoumno) prispevkov, ampak samo ene par kratkih.

Pred pretekom garancije ti dol visi, kakšne pogoje imajo. Če crkne baterija, neseš na servis in ti dajo ali NOV, ali popravljen izdelek (tvoj - enaka serijska!). Skladno z popravilom tudi novo garancijo v celoti ali samo na popravljen del. Po poteku garancije pa moraš plačat 100$ za menjavo iztrošene baterije, katero lahko dobiš z elektronikov v precej slabšem stanju kot je bil npr. tvoj. Seveda, če si delal z iPadom kot prasica z mehom, a se mu na zunaj nič ne pozna, boš precej vesel če dobiš novega, ker je verjetnost crka elektronike v tvojem precej večja od pri ostalih.

Stanja elektronike pa na žalost nobena hitra in finančno upravičena kontrola ne bo ugotovila. Lahko poženejo diagnostiko, ki jim pokaže, da trenutno vse deluje OK. Iztrošenosti elementov pa ne pokaže kar tako.

Tako da, nikar ne opevaj tegale refurbished tako zelo. Da se ne boš kdaj slučajno opekel.

@kst - ja, ma niso glih Apple fani bolj ona sorta, kupim da dela "out-of-the-box", ker ne maram šaranja po stvari? DIY se nekako tepe z osnovno filozofijo Appla.

P.S.: Še vedno pa nič ne spremeni dejstva, da vam zopet prodajajo polizelek. Kar poglej malo linke do konkurence, ki sem jih limal naokoli. Še en overrated "Ajfon".>:D
OM, F, G!

Zgodovina sprememb…

«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Applove novosti: Smart Watch, iPhone 6 in iPhone 6 Plus, Apple Pay in iOS 8 (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
22795196 (84294) amacar
»

Novi iPad (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
12925273 (17099) Zheegec
»

Apple je po pričakovanjih predstavil iPad 2 (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
19252804 (45046) malix
»

Apple iPad - povzetek (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Novice / Nakupi / združitve / propadi
34533312 (21560) Bor H
»

Danes Apple-ove tiskovne konference, domnevno predstavljen tablični Mac (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
22319708 (14356) Lion29

Več podobnih tem