» »

Blogerji morajo razkriti plačane recenzije

Blogerji morajo razkriti plačane recenzije

Slashdot - Ameriška zvezna komisija za trgovino (FTC) je prenovila svoja pravila na področju oglaševanja, ki jih je nazadnje posodobila leta 1980, pri čemer se je prvič dotaknila blogerjev. V ZDA je namreč bloganje bistveno bolj razširjeno kot pri nas, čeprav smo tudi pri nas pohvalno aktivni na tem področju, in ni malo blogov, kjer avtorji bolj ali manj pozitivno opisujejo tehnične igračke. To samo po sebi ni napak, če so recenzije pisane v dobri veri, in je zelo koristno za bodoče kupce, ki si lahko pred nakupom naprave preberejo prve vtise in kaj naučijo na tujih napakah.

Ker pa so proizvajalci zviti, so začeli blogerjem deliti brezplačne primerke naprav (analogija s Tom's Hardware je slučajna) ali jim celo primakniti kakšen dolar v zameno za ugoden opis naprave. FTC je odločila, da morajo blogerji te bonbončke v opisu jasno navesti, sicer jim grozi kazen v višini 11.000 dolarjev. Pravila stopijo v veljavo 1. decembra.

54 komentarjev

«
1
2

DaMastermind ::

U, podobno kot sta tv in tisk dolžna takšnih razkritij, a ne? Haha, to je čista farsa. Če odpreš Žurnal, boš našel precej takšnih zgodbic, da o avto-moto tisku ali revijah o hardwareu ali računalniških igrah, kjer je takšna podkupljivost že običaj, sploh ne razpredam.

Pri čemer sploh ne upoštevam, da veliko "ameriških" blogerjev, sploh ni stacioniranih v ZDA, da ni nujno znana njihova identiteta in da ukrep tako sploh ni izvedljiv. Tako, zdaj grem pa v službo pisat "promocijske članke" :)

LordPero ::

Ja, pač gesta je u dobro smer, sam je simbolične narave.

Vsekakor pa je to del večjega PR uprašanja, ker pač stuff lohk prodaš na dost različnih načinov.
LordPero

Phoebus ::

Saj ni samo stric tom...a mislite da pri monitorju dejansko kupijo vsak kos hardvera? Pa v primerjavi s tomom, xbitlabom, ign-jem, itd itd itd, je monitor nula.

poweroff ::

Monitor je poseben problem. Ker se malo bolj spoznam na odprto kodo, sem opazil, da Monitor v marsikaterem članku prikrito favorizira zaprto kodo. Pa ni problem v tem, da bi bili kupljeni, pač pa preprosto v neznanju. Odprtokodnih programov preprosto ne poznajo (vsaj včasih jih niso, zdaj se zadeve popravljajo), kar se je lepo pokazalo pri programih za obdelavo videa. Tam so recimo opisali KDEenlive, vendar bi šel stavit, da je opis prepisan in da avtor programa sploh ni pognal. Ker če bi ga, bi bil opis precej drugačen.

Dober primer nepoznavanja je tudi intervju z Irmo Pavlinič Krebs v zadnji številki. Človek, ki je delal intervju je postavljal povsem napačna vprašanja, v bistvu je cel intervju prijazno flancanje s strani ministrice, novinar je pa tako flancanje dopuščal.

Njihovi članki iz področja "poslovne informatike" so pa tudi pravi biser. Glavni vir informacij je očitno korporativni PR.
sudo poweroff

Phoebus ::

Mhm, da ne začnemo govorit o favoriziranju oblakov in izjavah češ da "oblake bremza strah računalničarjev" [pred neznanim, novim, odžiranjem dela in denarja,...]. Na njihovo žalost so oblaki (vsaj nekaterim) računalničarjem malo bolj znani kot tistim novinarjem.
Da ne govorimo o cenovni primerjavi v zadnji številki ("lastni server X keša, google SAMO 50USD/user/year"). Pri lastnem serverju so izpostavili licence windows in N dodatkov, kar je najbolj smešno pa, da si odvisen od stručkota. Seveda nihče ni pomislil da za firme za npr. 5 ljudi (kar so oni izpostavili) je za mail dovolj odslužen PC z novima dvema diskoma (raid) in prepucanimi hladilnimi rebri. S free softverom.

poweroff ::

Jup. In v isti številki celo poročajo o raziskavi o zanesljivosti oblakov, kjer je bilo ugotovljeno, da lahko odzivnost pade za faktor 20.

Vžno pa, da imajo na 7. strani reklamo za Asus, kjer je prvi stavek: Windows. Življenje brez o omejitev. ASUS priporoča Windows 7.

EULA seveda ni omejitev... >:D
sudo poweroff

Isotropic ::

saj si tudi v majhni firmi odvisen od "struckota", se sploh rata fajno, ce se ta malo zavaruje in nastavi procese, da se bodo tako ali drugace ugasnili, enkrat ko ga ne bo vec (ce bi se ga znebili....).

(aja offtopic)
kaj pa je p. informatika v monitorju? (primer)? "reklama" za navision/ ... sisteme

Zgodovina sprememb…

PaX_MaN ::

The guides are not binding law, but rather interpretations of law that hope to help advertisers comply with regulations. Violating the rules, which take effect Dec. 1, could result in various sanctions including a lawsuit.

/Ignore

driver_x ::

Problem strokovnih (oz. "strokovnih") revij je tudi ta, da so zelo odvisne od oglaševalcev. In ker v računalniških revijah po večini ne oglašujejo makaronov ali podobnega, ampak računalniške izdelke, pridemo do znane situacije. Ali si pisci recenzij lahko privoščijo negativno mnenje glede izdelkov podjetij, ki so hkrati veliki oglaševalci? Sicer je vprašanje bolj teoretično, kajti katerakoli revija bi verjetno kmalu izgubila bralce, če bi podajala napačna in pristranska mnenja.

poweroff ::

Saj ni treba da prodaja napačna mnenja. Dovolj je, da določenih mnenj sploh ne objavlja.
sudo poweroff

jlpktnst ::

Tudi pri nas bi rad videl kaj takega. Saj to je tudi največji problem današnjega sveta. Ne moreš vedet katere informacije so iskrene, katere pa podkupljene (reklama).

In tega je grozno veliko povsod. Znanost in tehnika.

edit: Pač bodo izgubili oglaševalce, saj bralci pa še vedno prekleto dobro plačamo revijo. Če niso pripravljeni tega tvegat pa naj živijo brez bralcev :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: jlpktnst ()

WarpedGone ::

Saj to je tudi največji problem današnjega sveta. Ne moreš vedet katere informacije so iskrene, katere pa podkupljene (reklama).

To ni nov problem, ampak star kot je star ta svet. Danes je ta problem sam po sebi kvečjemu manjši kot včasih, ker je več komunikacijskih poti. Izginil pa ne bo nikoli. Edino orožje ki ga mamo je "multimedialnost", treba skrbet da ne bo monopola pri komunikacijah.

Informacije o kislih jabkah se danes širijo bistveno hitreje kot včasih, pa naj uradni tiskani medji še tako hvalijo al pa molčijo o kislosti.
Zbogom in hvala za vse ribe

PaX_MaN ::

Ali si pisci recenzij lahko privoščijo negativno mnenje glede izdelkov podjetij, ki so hkrati veliki oglaševalci?

Joker vs Ngejđ comes to mind.

driver_x ::

Kaj je Ngejđ?

PaX_MaN ::

1fris ::

"Jonas Žnidaršič, igralec, TeVe voditelj in ljubitelj digitalne tehnologije."

bemti, kako bo pa sedaj prišel do brezplačnih kosov opreme ?

OmegaBlue ::

Kaj se zdej nekaj matraš, saj vedno lepo napiše da mu opremo dajo za rewiev in da jo bo spljuval če mu ni všeč.
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.

Relanium ::

Fajn za tiste ki berejo take smeti (bloge)

Malner ::

techfreak :) ::

Fajn za tiste ki berejo take smeti (bloge)

A revije so kaj boljše kot blogi?

username ::

morajo blogerji te bonbončke v opisu jasno navesti, sicer jim grozi kazen v višini 11.000 dolarjev.
To je seveda grobo kršenje svobode govora in čisti fašizem. Protestiram 100% in brezrezervno! (FWIW...)
I've got a solution for the rainforest: napalm the lot. (Jeremy Clarkson)

Okapi ::

Monitor je poseben problem
Monitor ni čisto noben poseben primer, ker so vsi enaki, kar se tega tiče. Vzrok za slabe in površno narejene članke pa je zelo preprost - denar. Za dober preizkus nekega malo bolj kompleksnega programa ali naprave potrebuješ najmanj nekaj dni, pa še na to področje se moraš dobro spoznati. Honorarji pa so zadnje čase tako nizki, da to počnejo v glavnem samo še študentje, ki jim od tega ni potrebno živeti, pa še ti nimajo dovolj časa, da bi se zadevi dovolj posvetili.

Kar se pa preizkušanja prostih/tržnih programov tiče, je zadeva precej preprosta. Proste programe si lahko vsak sam ogleda in jih preizkusi, za tržnega pa je koristno, da dobiš kakšne podatke o njem, preden se odločiš za nakup. Kdor na vrat na nas kupi MS Office, preden preizkusi OpenOffice, je čisto sam kriv za zapravljanje denarja.

O.

poweroff ::

Od resne revije pričakujem, da bo program - plačljiv ali prost - pred objavo recenzije resno preskusila, avtor pa programa ne bo "opisal" iz Wikipedije.
sudo poweroff

Okapi ::

Pač pričakuješ nemogoče. Oziroma drugače povedano, nisi pripravljen za tak test dovolj plačati.

O.

Phoebus ::

Ah, zakaj že? Revija izhaja mesečno. Ima preko 8k izvodov in reklamo na praktično vsaki strani. Zaposlenih je N ljudi, ki prav lačni ne morejo biti. Pa ne mi rečt da N ljudi, ki naj bi bili strokovnjaki na tem področju, ne more v enem mesecu spacati dovolj kvalitentnih vsebin? Še enkrat, en _MESEC_. V tem mesecu se na netu pojavi N testov, preizkusov in recenzij novosti in lahko bi v 170 urah časa ki jih ima vsak novinar, prebrali kaj mislijo drugi o tem in spisali tri strani objektivnega ne-PR teksta.

Če se vrnem na konkretni "članek" (narekovaji namenoma), bi lahko avtor vzel 5 minut in vtipkal oss exchange, linux exchane ali kaj tretjega v google; nebi si rabil vzeti cel mesec časa da bi vsaj omenil da obstaja tudi kaj tretjega.

Očitno so se preveč usmerili v targetiranje "šefov". Ki jih potem še usput napumpajo, naj kupujejo pri njihovih oglaševalcih.

poweroff ::

Hmm, zakaj pa lahko Phoronix objavlja bistveno bolj kvalitetne teste, pri čemer za dostop ni treba plačevati, prihodki od spletnega oglaševanja so p tudi tako-tako?
sudo poweroff

Okapi ::

in reklamo na praktično vsaki strani.
Ja, to so bili dobri stari časi, pred recimo 10 leti. Odpri enkrat en Monitor in začni šteti reklame.

Zaposlenih je N ljudi, ki prav lačni ne morejo biti. Pa ne mi rečt da N ljudi, ki naj bi bili strokovnjaki na tem področju,
Očitno ti ni jasno, kako stvari v resnici delujejo. Če ne štejemo režijo, ki je skupna z Mladino, so pri Monitorju AFAIK redno zaposleni natanko trije - glavni urednik, vodja laboratorija in oblikovalec.

Pisci člankov niso plačani na mesec, niti na uro, ampak na črko.

Očitno so se preveč usmerili v targetiranje "šefov".
V nobeno targetiranje nisu usmerjeni, ampak je, kot rečeno, vse to posledica tega, da si za članek, za katerega boš dobil recimo 50 EUR, ne moreš vzeti dovolj časa. Če k temu prištejemo še to, da zaradi skromnih honorarjev člankov ne pišejo res hudi strokovnjaki, je stanje takšno, kakršno pač je. S tem, da seveda vsi članki niso napisani na enaki ravni, kakršnakoli že je, ampak imaš poleg povprečnih tudi nekaj zelo dobrih in nekaj zelo slabih. So it goes.
Hmm, zakaj pa lahko Phoronix objavlja bistveno bolj kvalitetne teste,


1) Ker sodelavce izbira iz bazena približno milijarde ljudi, med katerimi se jih pač najde dovolj takih, ki jim ni treba delati za denar, so dovolj tehnično podkovani in si vzamejo čas za poglobljene preizkuse.

2) Ker jim ni potrebno vsak mesec sproducirati določenega števila dovolj raznovrstnih prispevkov.

Monitor išče sodelavce med 500x manj ljudmi (kar izračunaj, kaj to v resnici pomeni), pri čemer mora skrbeti še za raznovrstnost prispevkov.

O.

poweroff ::

Se strinjam. Vseeno se mi zdi, da to ni misija nemogoče. Poglej recimo novice na Slo-Techu. Morda sem pristranski, ampak nivo večine novic (in člankov) je bistveno višji kot v večini IT slovenskega časopisja.

In večina ne dobi plačano nič. Je pa res, da sem jaz pripravljen objavljati novice na S-T brezplačno, za marsikatero revijo jih pa ne bi niti za denar.
sudo poweroff

techfreak :) ::

Monitor išče sodelavce med 500x manj ljudmi (kar izračunaj, kaj to v resnici pomeni), pri čemer mora skrbeti še za raznovrstnost prispevkov.

Kako je to raznolikost, če skoraj ničesar ni napisano o odprti kodi? O Macih tudi ne.

Okapi ::

Kako je to raznolikost, če skoraj ničesar ni napisano o odprti kodi? O Macih tudi ne.
To seveda ni res. Članki o brezplačnih programih so, o Macih pa tudi, verjetno celo v večjem odstotku, kot je tržni delež Macov pri nas.

O.

poweroff ::

Ja, to se je začelo spreminjat v zadnjem času.

Je pa res, da se o odprti kodi piše precej malo oz. bi se lahko več. Osebno pogrešam recimo pri testiranjih laptopov, da bi se napisalo ali gor dela npr. Ubuntu outofthebox ali ne... Strojna oprema je striktno testirana samo v okolju Windows. Žal.
sudo poweroff

thramos ::

Hja, žal je tudi testiranje odprte kode sorazmerno številu uporabnikov le te ...

Okapi ::

Ja, to se je začelo spreminjat v zadnjem času.
Očitno ti rahlo peša spomin. V Monitorju so od vsega začetka pisali tudi o brezplačnih in shareware programih, na začetku morda celo več kot sedaj. Tudi o Linuxu je bila daljša serija člankov, namenjena začetnikom, napisana že pred 7 ali 8 leti, v časih Pingota.

O.

techfreak :) ::

Kako je to raznolikost, če skoraj ničesar ni napisano o odprti kodi? O Macih tudi ne.
To seveda ni res. Članki o brezplačnih programih so, o Macih pa tudi, verjetno celo v večjem odstotku, kot je tržni delež Macov pri nas.

O.

Nazadnje sem članek o Macu prebral v SWPower, kakšne pol leta nazaj. Za Monitor se pa ne spomnem, da bi kje zasledil. Monitor naj raje kar v Okna preimenujejo. K njim se pa naj še ostale revije pridružijo, ker ne pišejo nič drugega ampak samo hvalijo Windows.

Okapi ::

Za Monitor se pa ne spomnem, da bi kje zasledil.
Tudi tebi očitno peša spomin. Monitor preizkusi praktično vse od Appla, niso pa oni krivi, da nimajo novega izdelka vsak mesec, oziroma da pride na en jabolčni izdelek sto ali še več izdelkov, ki pač niso jabolčni.

O.

techfreak :) ::

Kdo je kaj govoril o strojni opremi? Če še ne veš, obstaja tudi Mac only programska oprema ... Pa o SLju nisem zasledil, da bi kaj pisalo.

poweroff ::

Očitno ti rahlo peša spomin. V Monitorju so od vsega začetka pisali tudi o brezplačnih in shareware programih, na začetku morda celo več kot sedaj.

No ja, recimo. V času Programerja... Poglejmo pa recimo trike in nasvete. Do pred nedavnim, so bili nasveti skoraj izključno za Windowse in Office. Morda se motim, a ne spomnim se, da bi bil kakšen nasvet tudi za Linux...

Tudi o Linuxu je bila daljša serija člankov, namenjena začetnikom, napisana že pred 7 ali 8 leti, v časih Pingota.

Tiso so bili za moj okus prej članki, ki bi spadali v žanr komedija, kot članki, ki bi Linux obravnavali resno in strokovno ter ga poizkusili predstaviti iz stališča poslovne rabe... Predvsem pa so jih pisali ljudje, ki so se z Linuxom šele seznanjali.

Saj načeloma ni s tem nič narobe, ne moremo pa takega pristopa poimenovati strokovni. Poleg tega od IT strokovnjakov pričakujem, da podrobneje poznajo še kaj več kot zgolj En in Edini OS.

Ampak OK, Monitor je pač odraz slovenskega novinarstva, vendar nikakor ni na dnu. Poglejte recimo DELOvo IT prilogo (ali pa IT "članke", ki so napisani v Dnevniku). Z izjemo par res svetlih izjem, so članki prav žalostno prepisani ali pa kažejo grozljivo pomanjkanje znanja avtorjev.
sudo poweroff

techfreak :) ::

Z izjemo par res svetlih izjem, so članki prav žalostno prepisani ali pa kažejo grozljivo pomanjkanje znanja avtorjev.

National Geographic tudi prepisuje članke, pa še vseeno ni slaba revija.

Mavrik ::

No ja, recimo. V času Programerja... Poglejmo pa recimo trike in nasvete. Do pred nedavnim, so bili nasveti skoraj izključno za Windowse in Office. Morda se motim, a ne spomnim se, da bi bil kakšen nasvet tudi za Linux...


Glede na omejen prostor... a ima res smisel objavljati nasvete za operacijski sistem, ki ga uporablja manj kot 1% bralcev, namesto da uporabiš za nasvete, od katerih bo imelo korist velika večina (90%+) bralcev?
The truth is rarely pure and never simple.

techfreak :) ::

Pa naj razširijo za stran ali pa dve. Ampak če ni open surce-a notri, potem ne moreš reči, da imajo raznolike članke. Kako raznolike, če je 99% vsebine namenjene Windowsim (še oglasi).

poweroff ::

Potem pa najbolje, da med nasveti redno objavljajo linke do top free porno sajtov. Bo imela večina njihovih bralcev korist. Poleg tega tudi ne vem čemu objavljajo obsežne recenzije programov za obdelavo videa. Saj vendar nismo dežela režiserjev...
sudo poweroff

techfreak :) ::

To je za domače režiserje, ki hočejo uporabljati najdražjo možno programsko opremo v povezavi z s SD kamero.

marS ::

če že o Monitorju: a je kakšna tiskana revija/priloga/itd v SLO bolj kvalitetna od Monitorja kar se tiče informacijskih tehnologij? ....ne vem če je...če obstaja mi dajte link prosim.
Open sourca je kar nekaj v vsaki številki, sploh pa ni problem tega preverit - zraven vsake številke je dvd na katerem so v pdf-jih vsi monitorji zadnjih 4(6?) let. Ne vem no, men se zdi kar primerljiv z IT revijami sosedov. je pa res, da se ne more primerjat s slo-techom, sam to je pa drugi problem.
...no more heroes...
https://ilbis.com/

Okapi ::

ter ga poizkusili predstaviti iz stališča poslovne rabe.
Že spet tvoja klasična taktika slamnatih mož. Tisto niso bili članki za poslovne uporabnike, ampak za začetnike v Linuxu, za povprečne uporabnike Windowsov, ki bi ga radi poskusili, pa ne zberejo dovolj poguma, da bi se ga lotili. Zdaj boš rekel, da ti bralci (ki jih je veliko več kot poslovnežev) si pa tega itak ne zaslužijo?

Urednik mora pač pazit, da je vsebina všeč večini bralcev, ne neki manjšini, ki jih za povrhu itak ne bi mogel zadovoljiti in kar si pravkar s komentarjem sam dokazal.

V resnici je pisanje o Linuxu (in Macu) v Monitorju verjetno povsem zgrešeno, s stališča uredniške politike. Večini bralcev se ne zdijo zanimivi, pingvinarji in jabolčniki pa zaradi nekaj člankov o njihovem priljubljenem sistemu ne bodo začeli kupovati Monitorja, ker bo zanje teh člankov vedno premalo, ali ne bodo dovolj resni ali poglobljeni.

Saj vendar nismo dežela režiserjev...
Nismo dežela režiserjev, ima pa že skoraj vsakdo spodobno videokamero, samostojno ali v fotoaparatu.

Po tej neumni logiki se itak ne bi splačalo pisati o ničemer (vse, kar napišemo, bi lahko enako dobro napisali z Notepadom, in vsa računalniška opravila bi lahko delali s 5 let starimi peceji).

O.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Okapi ()

techfreak :) ::

Ima kamero, ampak za to ni potrebe po tutorialu za enega najdražjih programov, ki ga bo 99% bralcev tako downloadalo iz TPB ali pa Partisa.

driver_x ::

No, pa naredimo svojo revijo za Linux in OSS. Seveda najprej v obliki spletne strani. Jaz sponzoriram domeno in prostor za eno leto.

poweroff ::

Tisto niso bili članki za poslovne uporabnike, ampak za začetnike v Linuxu, za povprečne uporabnike Windowsov, ki bi ga radi poskusili, pa ne zberejo dovolj poguma, da bi se ga lotili. Zdaj boš rekel, da ti bralci (ki jih je veliko več kot poslovnežev) si pa tega itak ne zaslužijo?

Ne razumeš me.

Pravim, da o Windows programih Monitor piše za običajne in poslovne uporabnike. O Linuxu pa samo članke za začetnike. S tem se ustvarja vtis, da Linux ni primeren za resno poslovno uporabo.

Ob tem lahko celo zanemarimo dejstvo, da je Monitor o Linuxu začel (resneje) pisati precej pozno. Precej žalostno za vodilno IT strokovno revijo, če me vprašaš.

Saj vendar nismo dežela režiserjev...
Nismo dežela režiserjev, ima pa že skoraj vsakdo spodobno videokamero, samostojno ali v fotoaparatu.

Po tej neumni logiki se itak ne bi splačalo pisati o ničemer (vse, kar napišemo, bi lahko enako dobro napisali z Notepadom, in vsa računalniška opravila bi lahko delali s 5 let starimi peceji).

Točno. Se absolutno strinjam.

Odgovarjal sem pa Mavriku, ki je napisal podobno neumnost (oprosti, če nisi zaznal ironije v mojem pisanju):

Glede na omejen prostor... a ima res smisel objavljati nasvete za operacijski sistem, ki ga uporablja manj kot 1% bralcev, namesto da uporabiš za nasvete, od katerih bo imelo korist velika večina (90%+) bralcev?


Jaz mislim, da ja. In mislim, da je pisanje o filmih za video montažo koristno in super, saj širi obzorja. Enako velja za blazno specializirane načine uporabe digitalnih fotoaparatov za snemanje filmov ali high speed posnetke. Zadeve večina ljudi sicer ne bo nikoli uporabila, je pa vseeno koristno, da so napisane.


Ampak če prav pomislim, si podobno neumnost napisal tudi sam:
V resnici je pisanje o Linuxu (in Macu) v Monitorju verjetno povsem zgrešeno, s stališča uredniške politike. Večini bralcev se ne zdijo zanimivi, pingvinarji in jabolčniki pa zaradi nekaj člankov o njihovem priljubljenem sistemu ne bodo začeli kupovati Monitorja, ker bo zanje teh člankov vedno premalo, ali ne bodo dovolj resni ali poglobljeni.


Kar bi se dalo prebrati tudi takole:
V resnici je pisanje o videu (in napredni digitalni fotografiji) v Monitorju verjetno povsem zgrešeno, s stališča uredniške politike. Večini bralcev se ne zdijo zanimivi (oz. doma ne izvajajo zahtevne obdelave videa in fotografij), videasti in fotografi pa zaradi nekaj člankov o njihovem priljubljenem programu ne bodo začeli kupovati Monitorja, ker bo zanje teh člankov vedno premalo, ali ne bodo dovolj resni ali poglobljeni.
sudo poweroff

poweroff ::

če že o Monitorju: a je kakšna tiskana revija/priloga/itd v SLO bolj kvalitetna od Monitorja kar se tiče informacijskih tehnologij? ....ne vem če je...če obstaja mi dajte link prosim.

Saj je monitor v bistvu edina revija iz tega področja. Joker je pač usmerjen v igre, Moj Mirko je pa ena velika komedija...

Je pa res - s Slo-Techom se ne more primerjat, čeprav je tudi res, da bi se S-T lahko malce resneje organiziral in bil še bistveno boljši. Ampak Monitor ima po moje drug problem. Zaprl se je v mainstream in ne opaža, da se mainstream spreminja. Resna revija bi po mojem mnenju morala pazljivo spremljati morebitne bodoče ključne tehnologije.

Seveda pa slovenski ITjevci ne razmišljajo tako. Ključne tehnologije opazijo šele, ko so se te v svetu že dodobra uveljavile in ko gredo celo iz uporabe. Zato pri nas ne prevladuje inovativnost, pač pa sledništvo...
sudo poweroff

Mavrik ::

Zaprl se je v mainstream in ne opaža, da se mainstream spreminja.


In tule je tisto kjer se ti motiš. To da ena majšina laja zelo na glas še ne pomeni da je nekaj mainstream.
The truth is rarely pure and never simple.
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Pobeglo FTC-jevo poročilo o Googlovih nepravilnostih

Oddelek: Novice / Tožbe
56048 (4305) antonija
»

Google bo plačal 17 milijonov dolarjev

Oddelek: Novice / Zasebnost
196247 (4689) Poldi112
»

Ameriški da Microsoftovemu prevzemu Skypa

Oddelek: Novice / Nakupi / združitve / propadi
95215 (4791) Elysium
»

FTC razkril štiriletno spletno prevaro

Oddelek: Novice / Varnost
165354 (3517) BALAST
»

Intel tudi pod ameriškim drobnogledom

Oddelek: Novice / Tožbe
73144 (2687) Ziga Dolhar

Več podobnih tem