» »

Ukinitev tujih programov med prenosom SP 2006

Ukinitev tujih programov med prenosom SP 2006

1 2
3
4 5

steev ::

Evoga dobil odgovor. Oni ne morejo narediti nič ker so s poogodbo zavezani (vsi al pa noben). Predlog je bil poslan naprej na tele-mach, tko da če bodo oni sprejel ta predlog bodo morali vsi kabelski operaterji.

Upejmo na naj.
:|

Longinus ::

hmm zakaj pa včeraj ni bil rtl zatemnjen ko so imeli žogobrc če se že tak borijo ?
Sam to še nam manjka da bomo morali kje finale gledat na naših kanalih to bo ja.
wir sind die herscher,wir sind die sklaven
wir sind uber all, wir sind nirgends
wir sind die herscher der purpurnen fluse

McMallar ::

Ne vem, kje vi to gledate. Kabelska v LJ, za Bežigradom (Telemach) ima zatemnjena samo HR2 in ZDF. Ostali programi, ki prenašajo fuzbal so normalno vidni (npr. ORF2). Preverjeno včeraj zvečer.

Big_Al ::

Saj frka ni samo komentator ampak tudi 16:9. ZDF je komentar OK + 16:9 slika. ORF ima sicer 16:9 format, komentar je malo slabši pa meni kvaliteta slike na tem programu nekaj nagaja. ;((

Big_Al ::

Aja pazi - včeraj pa je za nemški trg prenašal fuzbal RTL - brez zatemnitve pri nas - logika...

Longinus ::

meni tudi mal nagaja slika na orf1 (vidne diagonalne črte ) vendar vseeno rajši njih gledam kot pa naše umetnike >:D
wir sind die herscher,wir sind die sklaven
wir sind uber all, wir sind nirgends
wir sind die herscher der purpurnen fluse

Big_Al ::

Longinus - Same here - Bistrica ob Dravi

Vajenc ::

Prebral sem povstani link od Berganta. Se mi zdi, da je povedal pravilno in sicer, da če imaš možnost v današnji demokraciji, ki jo je prinesel kapitalizem, izkoristiti pravne zadeve v svojo korist (beri:zaslužek), jih pač izkoristiš.

Mislim, da bi bilo bolj efektivno, če bi se pritožili glede strokovnosti in same "barve glasu" naših komentatorjev, ki so žal, živ poden. Navsezadnje bi raje gledal naše in s tem prispeval našim.

infidel ::

Kanal A komentator, Miran Tišić
Rodrigeeeeez; jau kot, da bi mi po lavorju z nohtom praskal, bruhaha.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: infidel ()

poweroff ::

Sodelavec mi je rekel, da so imeli na Forumu TRV ewno veliko temo (96 strani) o zatemnitvah, in da je zadeva cez vikend izginila. Kdo kaj ve o tem? Jaz tistega foruma ne poznam...
sudo poweroff

NiKeC ::

res je! očitno so se po direktivi Berganta odločili za cenzuro tistih tem, ki so za njih najbolj občutljive. Sramota. Bergant je pa govoril nekaj, da v Srbiji imajo tudi zatemnjeno sliko - mar je Srbija v evropski uniji? Dobil sem informacije od kolegov na Nizozemskem, v Nemčiji, Italiji in Franciji da pri njih še nikoli ni bilo zatemnitve kot pri nas. Potem pa se vprašamo kdo nam laže in prikazuje javnosti drugačne podatke kot so v resnici?

MEDENA ::

A ni čudno, da to storijo šele po 1 tednu. Medtem so pa lepo gledanost merili....

Lord.Febo ::

kir je on butalc, ko se dere goool goool goool goool, ko prfukjen, jst prav ne morem verejt da kej takega lohk čuješ na uradnih prenosih svetovnega prvenstva.

[SpydeR] ::

@Matthai: tema na rtvslo forumu še vedno obstaja.

YdoIPonU ::

Včer je v Celju delal HRT2 prek kablske (Španija - Tunis). Upam da to ni bil zgolj slučaj. Sem najprej popizdil, ko ni delal radio na 92.0 FM, potem pa čist slučajno dam na HRT 2 in dela. 8-)

LapD ::

@YdoIPonU

So se zmotili in ti zatemnili radio namesto HRT :D

Sj v nemčiji ma več programov pravice za SP nevem zakaj so glih ZDF zaklenil? Imata jo tudi Ard, Rtl in Premiere, ki je pa itak plačljiv.

NoBody- ::

Tožba zoper kabelska ponudnika

Tole še bo zanimivo

YdoIPonU ::

Ja očitno so se zmotl, saj je spet zatemnjen. ;((

Upam da jih stožijo tako, da se sploh ne bo dal več gledat te idiotske slovenije več.

ronaldo ::

acer771: To je super novica, sam upam da bo kaj iz tega. Kajti sam gledam tekme raje na HTV2 in ga ze nekaj dni ne morem ko so tekme, kar je grozljivo.

SebaR ::

Zveza se v pritožbi sklicuje na kršenje ustave zaradi onemogočanja uporabe materinega jezika pripadnikom hrvaške manjšine v Sloveniji ter zaradi rasne, narodnostne in jezikovne diskriminacije ter motenja posesti.


Tole je pa največja bučka...tle nimamo nobene hrvaške manjšine in je tudi ne rabimo.
Povej ti to raje komu brez nog, da bo lahko skakljal po cesti...
:>

mtosev ::

Tak je na Pobrežju (Tabor KRS):

Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro
moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mtosev ()

Tr0n ::

Jup, KKS Pobrezje se vedno strajka. Sicer je pa 16:9 signal na ORF1 veliko boljsi. :)

frudi ::

1. v telemachovem obvestilu, ki se trenutno suče na htv2, jasno piše, da je vse skupaj maslo Pro Plusa...
2. trenutno ne slo2, ne kanal 2 ne predvajata ničesar v zvezi s SP 06, pa kljub temu blokirajo posnetek pol:crc na htv2. ker ne slo2 ne kanal a danes ne ponavljata današnjih tekem, smo verjetno edina država na svetu, kjer si ne bomo mogli v celoti ogledat vseh tekem danes in naslednje 3 dni!
3. idiot kretenčnič mi bo zagabil nogomet tako kot mi je ališič formulo 1. temu debilu bi bilo treba prepovedat priti v bližino mikrofona, ne pa da mu pustijo komentirati tekme SPja. sicer pa ne, da so ostali naši komentatorji bistveno boljši; proti hrvaškim, ki običajno gostijo tudi kakšne dejansko strokovne sokomentatorje, pa tako ni primerjave...
4. upam, da nobena slovenska televizija več ne kupi pravic do kateregakoli naslednjega svetovnega prvenstva. če so tako nesposobni, da izgubljajo znaten delež gledalcev (bi si upal reči, da vsaj četrtina ljudi, ki tekme gleda doma) tujim televizijam, so si za to sami krivi in jim toplo priporočam, da se v svoje dobro in dobro nas gledalcev, v prihodnje raje sploh ne trudijo...
1ACDoHVj3wn7N4EMpGVU4YGLR9HTfkNhTd... in case I've written something useful :)

Ch4N93 ::

osebno mislim, da so komentatorji na nacionalki še za poslušat, medtem ko Tišič, Klemenčič & co. in njihovo derenje "Gooooooool" spadajo v kako gostilno za šank.

Sicer pa: vi se pritožujete nad zatemnjeno sliko, jaz pa nad zamegljeno. Ker sem iz "periferije" lahko samo sanjam o kabelski ali IP TV. No ja, vsaj mehiške lahko gledam na POP TV (čista slika samo na POP in SLO 2).
Ni nam lahko...

LapD ::

Obrez je bolši kokr vsi na Rtv, Gajšek je pa še za poslušat. Drgač pa..theres always Orf :))

BlackHole ::

Pa zakaj še ORF ne zatemnijo, če že nimajo pravice predvajat? Tale komentator, ki je komentiral SWE:ANG na A kanalu je dober, tudi glas ima pravi.

In če Infront prodaja pravice po državi televizijam, dvomim da imajo naši pravico kar zatemniti druge programe, razen če jim ni tega izrecno Infront naročil. Vsak, ki je kupil pravice za prenos SP, bi naj imel te pravice le na svojem ozemlju, ampak kaj se imajo naši za mešat, če hrvati te pravice ne upoštevajo. Jih bo že Infront pritisnil, če jim to ne bo všeč. To se mi zdi nekako tako, kot da bi Mercator prepovedal prodajo kakega hrvaškega piva pri nas. :\
LP Marko

Zgodovina sprememb…

nokia6310 ::

Pozdravljeni!
Tudi sam se ne strinjam z zatemnitvijo programov samo na vso srečo mam satelitsko pa me zanima ma kdo ki ima v lasti dreembox kakšno kodo da odklenem hr2?
Hr2 je na satelitu zakodiran pa bi ga rad nekako odklenil tako če ima kdo kakšno kodo bi ga prosil če mi jo lahko pove.
Hvala

Zeberdee ::

@blackhole - ne to ni tako (pivo in mercator) - ampak je sledna koleracija, vidna v vsem svetu.

Pop TV in RTVSlo sta edina distributerja (ekskluzivna) za državo Slovenijo. Sta uvoznika. Tako kot Toyota Adria, Avtokomerc... Zato sta plačala tudi svojo ceno. Meni se zatemnitev zdi nekaj čisto normalnega - saj če pogledaš s te strani, je gledanje HTVja kot švercanje.

BlackHole ::

Koleracija, kaj je to (ni v slovarju)? ;) Švercanje? V čem je pa potem fora, da plačujemo naročnino za kabelsko, če ne moremo gledat vseh programov, ki so v ponudbi?
LP Marko

Modri dirkač ::

@zebardee

...in kot državljan EU grem lahko komot kupit avto v Belgijo, ker je cenejši z več opreme in bolj kvaliteten, kot isti model pri nas in ga enostavno reimportiram.

Namreč to so poskušali pred nekaj leti avtomobilski koncerni narediti, prepovedati reimporte in je bila cela štala okol tega...

Tukaj gre za isti šmorn in možnost izbire, sej ne živimo na Kitajskem, p**** no.
Everybody lies!

Big_Al ::

Slovenija - gremo se turistične reklame na CNN, pol pa na koncu gost (v hotelu ali APP...) ne more pogledat SP v fuzbalu (ki je medijski dogodek leta) v svojem jeziku. Še angleško, špansko, francosko in italjansko bi mogli met ne pa da počrnijo nemško in hrvaško. Ajjj ;((

Zeberdee ::

@ Modridrkač:

Ja, ampak greš tudi ti lahko gledat prenose na Hrvaško, medtem ko pa prodajati teh avtomobilov kot trgovina v Sloveniji ne moreš.

Modri dirkač ::

Ni res, jaz lahko preko satelita komot spremljam ZDF in ARD ter RTL v Sloveniji.
Everybody lies!

ahac ::

Pop TV in RTVSlo sta edina distributerja (ekskluzivna) za državo Slovenijo. Sta uvoznika. Tako kot Toyota Adria, Avtokomerc... Zato sta plačala tudi svojo ceno. Meni se zatemnitev zdi nekaj čisto normalnega - saj če pogledaš s te strani, je gledanje HTVja kot švercanje.


Oni plačajo ceno za vsak FILM in NADALJEVANJKO, ampak tistega se pa ne zatemni. Jaz ne vidm popolnoma nobene razlike med tem in športom.

Recimo Lost lahko gledam na pro7 in na poptv z to razliko, da poptv bolj zaostaja (starejše epizode).
Zakaj torej pro7 ni zatemnjen?

Ali pa kakšen film.. se je že zgodil, da sem ga gledal na nemškem programu.. 14 dni kasneje je bil na slovenskem.
Zakaj prvi ni bil zatemnjen?

Torej.. nemški, hrvaški, itd.. programi ne plačajo pravic za Slovenijo za čisto noben program. Torej bi po trenutni logiki moral bit zatemljeno čisto vse razen njihove lastne produkcije.

Pa ni.
Slo-Tech Discord - https://discord.gg/ppCtzMW

Morfejus1 ::

jaz v glavnem ne bom plačal celotnega računa za kabelsko. Krivda je njihova ker ne izpolnjujejo pogodbe.

infidel ::

Disidentstvo ... Zavracilo placila racuna za CATV, TV, pritozbe na ustrezne institucije, EU institucije, studije podobnih primerov po svetu in primerjava s Slo, belezenje vseh reklam, ki se vrtijo med prenosi in nekupovanje in mnozicno zavracanje teh artiklov so nasi proti ukrepi in imamo vso moc, ce imamo le voljo... >:D .

tomaz 06 ::

Koci2

To je dobra ideja, tudi sam bom tako naredil.

Sicer sem bil vceraj res vesel zaradi ponovnega vklopa Htv2, jupi, koncno spodobni komentatorji... upam da ga ne bodo ponovno izklopil.

Vajenc ::

Nekateri "mešate jabolka in hruške". Ekskluziva za nek cenovno in gledljivo velik spektakel, ki poteka v živo, je čisto nekaj drugega kot neka tv-limonadska serija in podobno.

Naše jasno skrbi, ker je že v osnovi malo gledalcev (tudi nižja cena ekskluzive, ampak vseeno), z zanič komentatorji (redke izjeme), pa se jim gledanost še zmanjša. Temu primerno, želijo izkoristiti vse kar je ponujeno, da se gledanost zviša, saj imajo od tega plačano vsaj nekaj, od vse zgube, ki jo prenos SP prinaša. Sej, če ne bi prenašali, bi jih pa spet tožarili, za RTV prispevek. Dejmo jih raje pritisnit, da zaposlijo, kvaliteten kader ali pa vsaj nadarjen + kabelske operaterje za znižan Junijski račun.

In tista "manjšina"..., brez osnove. Kar sem do sedaj zasledil, se mi zdi, da zakon v tem primeru, dopušča zatemljenost.

YdoIPonU ::

Ahac: Lepo si to povedal. Kanal je FTA in že po defaultu ne sme bit zatemnjen oz. ga lahko lovi vsak, ki ima krožnik. Če bi švabi res hotl met neke pravice na ARDju, bi ga zatemnil in bi bil viden samo za nemški folk, ki bi plačeval naročnino, ne pa da ga lahko lovi vsak, ki si lasti krožnik na strehi. Dejstvo je, da naši mutijo da bolj ne morejo. Upam da jih stožijo kot pse.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: YdoIPonU ()

mtosev ::

Mislim da ne bo nič od teh tožb oz. bi bile nesmiselne saj bojo prej zastarale kot vedno. >:D
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro
moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mtosev ()

MTm2H37rqt7B ::

Nekateri se ne zavedajo, kaksni denarcki se vzadi obracajo na racun pravic predvajanje SP. Kaj pa je ena kur**va nadaljevanka proti temu? Ce rabis pravice, da oddajas na lastnem ozemlju jih placas in ne bos pustil da se kdo drug, ki ni placal, lahko gleda (najbrz obstajajo doloceni pogoji, da lahko predvajas). Ze tko mam polhn kufer tega nogometa, cel mesec ga bodo se sral.

Zgodovina sprememb…

BlackHole ::

Ce rabis pravice, da oddajas na lastnem ozemlju jih placas in ne bos pustil da se kdo drug, ki ni placal, lahko gleda (najbrz obstajajo doloceni pogoji, da lahko predvajas)

Saj se sploh ne gre za to, da bi SP na naših kanalih gledali še drugi ampak zato, da mi ne smemo gledat drugih zraven naših.
LP Marko

Fatboyslim ::

Gre se za denar ;)

Stepni Volk ::

Stvar je čisto enostavna. Vsaka TV hiša lahko zakupi pravice za nek dogodek, film, nadaljevanko, ki jo sme nato oddajati na področju države za katero je pravico odkupila.
HRT ima tako pravico za prenašanje nogometnih tekem zgolj in samo za Hrvaško.
Podobno TV SLO in Pro+ za Slovenijo. Nimajo pravice za oddajanje na Hrvaškem, Italiji... tisto špricanje mejnih oddajnikov se delno tolerira, druga stvar je satelitska ali kabelska.

Ista stvar se dogaja na satelitskih televizijah. Tako SLO, kot HRT smeta preko satelita nekodirano za vse prebivalce sveta emitirati le oddaje lastne produkcije. Za vse ostale bi morali najprej plačati pravice za vse države, ki jih pokrivajo. Televizijska cestnina.
Če so stvari sinhronizirane (tako kot nemške), bi verjetno šlo skozi, saj v Franciji ne bodo mogli gledati Friendsov v slovenščini.

Pravilno bi tako bilo, da se zatemnijo tudi filmi, nadaljevanke, ki jih emitira HRT, saj niso plačali pravic za Slovenijo. Vsekakor se to v nadaljevanju naše zgodbe dejansko tudi zgodi. In potem se postavi vprašanje: Kaj še ostane kabelskim operaterjem?

Pred 16 leti so bile stvari nalašč "odprte", saj so s pomočjo satelitske televizije tudi uničevali komunistični blok. Ljudje so videli, kaj vse imajo tisti na zahodu. Nekaj let skomin in hoteli smo vse to imeti.

Zgodovina sprememb…

Fatboyslim ::

Vsaka TV hiša lahko zakupi pravice za nek dogodek, film, nadaljevanko, ki jo sme nato oddajati na področju države za katero je pravico odkupila.


Se pravi da če bi vedno upoštevali ta zakon, bi na tujih programih večino časa videli le zatemnjeno sliko 8-O

Gre se za to da je to nesmiselno, kar vsi vemo in zato to ne upoštevamo; v primeru glede SP pa so to na RTVSLO izkoristili, ker bi lahko izgubili ogromne vsote denarja (zaradi slabe gledanosti)

Drugače sem se pa včeraj dodobra nasmejal ob gledanju dnevnika, ko so na ulici spraševali ljudi na katerem programu gledajo SP ter na podlagi treh odgovorov zatrdili da jih gledanost ne skrbi ( me zanima koliko jih je odgovorilo da gledajo tekme na HRT :D )

Zgodovina sprememb…

Modri dirkač ::

@Stepni volk

Kaj pa švabski programi, zakaj so oni zatemnjeni?
Everybody lies!

McHusch ::

Ne štekam. Zakaj so ARD, ZDF in HRT zatemnjeni, nemoteno pa lahko (in dejansko tudi jih) spremljam tekme na ORF? Zakaj lahko sosed s satelitsko anteno gleda tekme na ARD? Mutno ...

Stepni Volk ::

Modri Dirkač - Ker smejo oddajati samo švabom.

McHush - Ker lahko ORF spremljam z navadno anteno.

Če ste se naveličali tovrstne kolobocije imate na Internetu možnost spremljati svetovno nogometno prvenstvo v ASCI codi.
V živo!

Zgodovina sprememb…

Modri dirkač ::

Ni res, ni res, ker jih lahko brez problema lovim na satelitu, medtem ko HRT, RAI in ORF že sami zatemnijo program, vendar njihov program lahko proti plačilu (s kartico) odkleneš in gledaš kajkoli, kadarkoli - s tem verjetno plačaš avtorske pravice

In po izjavah kabelskih operaterjev imajo vsi te pogodbe (z HRT, ORF ) urejene in z naročnino vsak od nas plačuje za nemoteno gledanje programa.
Everybody lies!

Stepni Volk ::

Imaš povezavo do teh pogodb?

Verjetno te veljajo za splošni program in ne tudi za ekskluzivne prenose ala žogobrcno prvenstvo.
Tisti, ki oddajajo vedno imajo zelo verjetno pogodbo za oddajanje po vsem nemško govorečem področju (Nemčija, Avstrija, Švica)... drugim predstavlja ovira jezik in se smatra, da je "špric oddajanje" na ta drugo lingvistična območja nična.
1 2
3
4 5


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Zatemnitev prenosa tekem SP (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
10021585 (10167) Master_Yoda
»

Zatemnitev programov n-tic

Oddelek: Loža
439127 (6641) Kavbojc

Pritožba glede TV programov

Oddelek: Problemi človeštva
111080 (932) hamax
»

evropsko prvenstvo v nogometu 2008 (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
11110353 (7271) Quickbeam
»

Imam rešitev, kako si bom lahko ogledal prenos nogometa brez bednih komentarjev!

Oddelek: Loža
353075 (2256) dela

Več podobnih tem