» »

Ukinitev tujih programov med prenosom SP 2006

Ukinitev tujih programov med prenosom SP 2006

«
1
2 3
...
5

JOKER ::

Lep pozdrav !

Mene zanima ena zadeva, na katero sem resnično zelo jezen in nevem ali si operater lahko to dovoli.
Nogometne tekme prenaša več programov, kot so ARD1, HRT2 ... itd.
Ko se tekme prenašajo naprimer na KANALU A, nam pa operater izklopi vse programe druge, ki pravtako prenašajo tekme !! >:D
Na črnem ekranu na tistih programih piše :
Zaradi plačanih pravic , na teh programih ni prenosa nogometnih tekem za SP2006. Vaš operater.

In tako na omenjenih programih ni slike vse dokler je prenos na Kanalu A.
Moje osebno mnenje je, da pač ne želim gledat tekem na kanalu A, ker komentatorji jecljajo, kašljajo ... itd. Mene ne briga, če so oni plačali pravice za prenos tekem.
Dejstvo je, da sem plačal naročnino kabelske za tekoč mesec za sprejem vseh programov in ne samo določenih med prenosom tekem.

Mislim, da me razumete kaj hočem povedat !?
Ko pa na kanalu A ne prenašajo tekem pa so vsi programi dostopni.
To se je začelo od danes in ne morem verjet ali lahko ima kanal A takšen vpliv na kabelske operaterje po Sloveniji.

A mislite, da je to zrel primer morda za tržnega inšpektorja ?

Hvala na odgovoru.
Jezni gledalec !
________________________________________________________
Ka te češ ....

balocom ::

Ni to prvič da se je to zgodilo v Sloveniji. mene prov briga za druge programe, jst tistih hrvato ne razumem, sploh me pa fuzbal ne zanima.
V svetu brez googla bi bil najbolj uporabljen ukaz v bash-u ukaz man

Modri dirkač ::

Sem že pisal jezne mejle na SAZAS, ki je celo stvar zakuhal.

Argumentiral sem s tem, da so vsi omenjeni programi po satelitu dostopni FREE-TO-AIR in če si na telemachu si opazil, da so za en dan umaknili to sporočilo iz svoje spletne strani, ter dejansko tekme en dan (ponedeljek mislim) kazali na ZDF.

Od včeraj je pa obvestilo spet gor in dodan še HRT, ki si ga Telemach očitno ne upa skriti.


Osebno mislim, da je to ena velika svinjarija v dolgi vrsti delovanja SAZAS-a, ki ima po mojem skromnem mnenju ekonomske koristi iz tega (sponzorji itd)

Ja in jutri bom definitivno poklical tržnega inšpektorja ter o tem obvestil Natašo Pirc, ki je infomacijska pooblaščenka.
Everybody lies!

Modri dirkač ::

Aja, pa fora je v tem, ker ZDF in HTV (po SAZASU) kao nista plačala pravic za prenašanje SP 2006 v Sloveniji v kar zelo, zelo, zeeeeeloooooo močno dvomim, ker bi potem morala dotična programa zatemnit sliko med prenosom tudi na satelitu ASTRA, kar se pa ne zgodi.
Everybody lies!

#000000 ::

tale sazas je prava zalega mater jim .....

Modri dirkač ::

Iz večera 9.junij 2006.

TV Slo in Kanal A se bojita konkurence, le zakaj? Mogoče gnili komentatorji?
Svašta, ej, only in Slovenia.


Nogometni spektakli tudi na tujih televizijah?
Ekrani naj ne bi bili črni
TV Slovenija in Kanal A zahtevala zatemnitev drugih programov v času, ko bodo prenašali tekme
Čeprav nam je pred dnevi Igor E. Bergant, urednik športa na Televiziji Slovenija, v pogovoru zatrdil, da prenosov nogomet-nih tekem svetovnega prvenstva na tujih programih ne bo moč spremljati (kot izjemo je navedel zgolj zemeljske antene), kabel-ski operaterji pravijo drugače in kot vse kaže, bodo gledalci pre-ko kabelske televizije lahko tekme spremljali tudi na tujih pro-gramih.
“Skupaj s Kanalom A smo vložili zahtevo, da se tuji televizijski programi med tekmami svetovnega prvenstva zatemnijo, zato priča-kujemo, da bodo kabelski operaterji to spoštovali in uresničili,“ je vče-raj pojasnil Bergant. Mile Jovanović, športni urednik na Pro Plusu, je povedal, da Bergantove besede držijo in da tudi on upravičeno priča-kuje, da bodo gledalci od danes dalje tekme lahko spremljali zgolj na drugem programu Televizije Slovenija in na Kanalu A.
“Vsi kabelski operaterji imajo z Združenjem skladateljev, avtorjev in založnikov za zaščito avtorskih pravic Slovenije (Sazas) sklenjeno pogodbo. V njej je zapisano, da dobavitelj signala lahko zahteva, da operaterji zatemnijo njihov program za določen čas. To sta v skladu s pogodbenim rokom decembra lani zahtevala nemška ARD in ZDF,“ je dejal Mitja Zupan, sekretar Združenja kabelskih operaterjev Slo-venije.
Po Zupanovih besedah lahko zatemnitev tujih programov zahte-vajo tudi domači dobavitelji. “TV Slovenija in Kanal A imata sicer pravico zahtevati zatemnitev za tiste programe, ki bodo tekme prena-šali, vendar ne od kabelskih operaterjev, temveč od dobaviteljev sig-nala. In šele nato lahko to ti zahtevajo od operaterjev.“ Toda takšnih zahtev, pravi Zupan, za zdaj še niso prejeli. Zatrdil je, da bodo - z izje-mo omenjenih nemških televizij - naročniki kabelskih storitev tekme spremljali tudi na tujih programih.
Zupanove trditve so potrdili tudi na Kabelsko razdelilnem siste-mu (KRS) Rotovž. “Uradnih dopisov oziroma zahtev, da naj bi pre-kinili predvajanje katerega od tujih programov med tekmami svetov-nega prvenstva, za zdaj še nismo dobili. Zahteve ARD in ZDF bo-mo seveda spoštovali. Od drugih televizij, ki bodo tekme prenašale, pa zahtev še nismo prejeli,“ je dejal Milan Perko, direktor KRS Ro-tovž. Perko meni, da želita Televizija Slovenija in Kanal A onemogo-čiti tuje konkurente in ekskluzivno prenašati svetovno prvenstvo. “Za-kaj neki bi tuje televizije zakodirale svoje programe v tujini? Da bi si zmanjšale trg? Ne verjamem,“ je še dodal. Jaša Lorenčič
Everybody lies!

Longinus ::

KRS) Rotovž. “Uradnih dopisov oziroma zahtev, da naj bi pre-kinili predvajanje katerega od tujih programov med tekmami svetov-nega prvenstva za zdaj še nismo dobili.

Hm čudno in zakaj imam potem že dva dni črni ekran na zdf in ard ob času tekem ? Pravi so ja ni kaj !;(
wir sind die herscher,wir sind die sklaven
wir sind uber all, wir sind nirgends
wir sind die herscher der purpurnen fluse

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Longinus ()

Matek ::

Zatrdil je, da bodo - z izje-mo omenjenih nemških televizij - naročniki kabelskih storitev tekme spremljali tudi na tujih programih.

Klinc, pri nas je HRT2 tut down. Modri dirkač, če boš potreboval kaj podpore, povej.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

Modri dirkač ::

Jah zato, ker sta ProPlus in TVSlovenija verjetno svojim oglaševalcem ponudila določeno število gledalcev in verjetno je najenostavnejši način, da zadovoljiš to število, da preko SAZAS-a (s kakšno dobrodušno donacijo) kabelske operaterje prisiliš v izklope tujih programov.

Ker če pogledaš logiko pravic, potem bi morala ARD in ZDF svoj program zatemniti tudi preko satelita (HTV ga, ker oni majo itak sistem kodiranja, tko kot TVSLO na satelitu), ker drugače bi kršila določene zakone in pogodbe. Ampak zakaj se to ne zgodi se jaz sprašujem? Zakaj jaz lahko preko ASTRA satelita v miru gledam vse programe nezakodirano na ARD in ZDF?

IMHO se tukaj dogaja velika svinjarija.
Everybody lies!

whatever ::

Jupi, tekmo bo zdajle komentiral Klemenčič, po mojem mnenju najslabši športni komentator daleč naokrog.;(( To, da nam ne dovolijo tekem gledat na drugih programih, je pa čista svinjarija. Dol s SAZASom!
Veliko jih je notri, še več jih je pa zunaj.
Bilijarde v šole! - Ivan Kramberger
Abnormal behaviour of abnormal brain makes me normal.

Modri dirkač ::

Ja, na telemachu HTV2 dela normalno že skoz, čeprav na njihovem homepagu piše drugače, ampak se verjetno bojijo reakcije ljudi iz bivših jugo republik, ki predstavlja verjetno kar precejšen del njihovih naročnikov.
Everybody lies!

LapD ::

Hm jst še nism vidu črne slike niti na hrt niti na orfu.

Korenchek ::

Torej se tu ne gre za določeno število gledalcev/območje, ki je določeno v pogodbi za pravice prenosov...?
Bodite srečni, da imate vsaj kanal a, kaj naj pa drugi, ki nimamo kabelske? Ne razumem, kako lahko sklene nacionalka dogovor s komercialno televizijo, ki nima celotne slovenije pokrite s signalom. Torej lahko gledam samo pol tekem. Kaj pa če plačam samo pol položnice rtvslo...;( Hočejo da si še drugi nabavimo kabelsko... prav jezen sem na rtvslo, zaradi kanala a pa ne bom plačeval kabelske. Mene ne bojo...:D

LapD - ali imaš kabelsko? Če je nimaš, normalno da lahko gledaš prek antene...
For those about to rock - we salute you!

Matek ::

Korenchek, ja kaj ma pa to veze? Saj ti nacionalka nikjer ne garantira, da bo vse športne prireditve prenašala. SP 2002 sta imela izključno POP TV/Kanal A, takrat te pa ni motilo? :P
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

LapD ::

Mam kabelsko od telemacha.

Alexius Heristalski ::

Tole mnenje sem našel na drugem forumu:
A se vi zavedate, da nam ne morejo ukint ARDja, ker je free to air oz nezakodiran prenos? To je državna televizija, ki jo lahko loviš na navadn krožnik. Mislim kako si lahko to dovolijo, če folk plačuje kabelsko? Takšnega zakona ni, zato popušijo v vseh pogledih in treba jih bo prijet v roke. V cajtengih bojo itak že jutr. Treba jih je sfukat ko pse. In kako si lahko to sploh dovolijo? Njih baš boli kurac kaj js gledam in ne morejo mi ukint kanala. Lahko da imam kabelsko samo zaradi ARDja ali HRT 2, lahko da sem švab in raje poslušam njihovega komentarja itd. Torej tega ne morejo storiti, če pa že storijo, nimajo pravice zahtevati, da jim bodo naročniki plačali denar. Ni teorije!!! Isto Turnšek in kodiranje RAIa med državnimi tekmami italijanske reprezentacije. Ko debil Turnšek da ponudbo, je med njegovimi kanali RAI uno, kar pomeni da more bit ofjen skos, ne pa da crkne, ko so tekme. Tako ne piše na ponudbi, če pa že, pa more to napisat kmet prfukjen idiotski. Na njem je, da kupi pravice za gledanje, ne pa da nam kodirajo, mi pa spet plačujemo. Sej kej takega je možn samo v Sloveniji, najbolj primitivni državi daleč... Tukaj je dovoljeno vse.
Kakšen komentar? Bi se jih dalo loviti na te finte? Jaz se na te zadeve ne spoznam, me pa zanima.
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

Zgodovina sprememb…

dela ::

Zanimivo, zdaj že ne moreš gledati programa, ki bi ga želel. Najbolje, da ostale programe permanentno zatemnijo, da bomo vsi gledali bedaste POOP/Anal A reality showe. ARD ne plača, da bi lahko prenašal v Sloveniji? Potemtakem lahko tudi Kanal A počrnijo, navsezadnje gre vse preko ZDF/ARD, saj je vendarle prvenstvo v NEMČIJI. Zanimivo, da mora ARD plačati, da ni ravno obratno. Res zanimivo. Kakšne teorije in "zakoni" se bodo še pojavili pri nas? Prekleti kekci. Only in Slovenia.

Če ljudje nočejo gledati naših programov, jih pač nočejo. Z razlogom - so pač za en kurec. Basta. Račun za kabelsko bom ta mesec reklamiral, Kanala A pa zlepa več ne prižgem.

Kakšna je pa dejanska situacija na T-2 TV? Na strani jim za HRT piše, da so tekme blokirane. So tudi dejansko?

Longinus ::

Upam da se bo ta problem čim prej rešil in da bomo lahk spet uživali ob prenosih ard-ja in zdf-a.
Je pa res da se to lahk zgodi sam pri nas ;( žal
wir sind die herscher,wir sind die sklaven
wir sind uber all, wir sind nirgends
wir sind die herscher der purpurnen fluse

LapD ::

Nisem čekiral zdfa ampak Rai je bil zakodiran. HRT in ORF pa ne ;)

Dejancek ::

Kar bivam tistih 9mesecev v LJ se je tud meni že to zgodilo.

TELESMEH si privošči res zatemnitev, ampak ne samo sedaj med SP2006, ampak tudi prej, ko sem gledal tekmo Milana v Champions League in v tistem trenutku so tudi na Canale 5 (italiji) predvajali tekmo, a glej ga zlomka, ČRN ekran.

1 leto pa sem bil potem v dugem fletu in tam je bil SKYLINE TV ponudnik in lahko rečem samo kapo dol...
Pa še to, naš Telesmeh tudi blokira vse Pr0n programe, a na SKYLINE pa je vsak dan 24/7 in to ZASTONJ...

Če bi redno živel v LJ bi takoj šel na SKYLINE, telemseh bi pa polulal(po domač povedan).

Modri dirkač ::

Med brskanjem po spletu o tej temi sem celo našel "navodila" za kabelske distributerje od SAZAS-a iz leta 2002, kjer isto foro hočejo za prenose formule 1.

Za v SLO, ko je bilo svetovno prvenstvo (ze davnega leta 2002), je veljal sledec rezim:

Slovenski kabelski operaterji bodo zatemmnili prenos tekem na HTV-ju.
Okoli 300.000 slovenskih gospodinjstev, ki sprejemajo in plačujejo televizijske signale kabelskih operaterjev, bo v času nogometnega svetovnega prvenstva na Japonskem in v Južni Koreji, torej med 31. majem in 30. junijem, prikrajšanih za programe tretjega, deloma pa tudi drugega programa Hrvaške televizije (HRT. Vzrok za začasno zatemnitev programov, uradno zahtevo je na SAZAS poslala HRT, so prenosi nogometnih tekem, za katere ima v Sloveniji zakupljene pravice Pro Plus in jih bo moč spremljati na programih POP TV in Kanal A.
Ob zahtevi za izključevanje omenjenih programov v času tekem pa so na SAZAS prejeli tudi zahtevo za enak način zatemnjevanja programa tudi v času neposrednih prenosov dirk formule ena, za katere ima v Sloveniji televizijske pravice prav tako Pro plus. Po besedah predsednika SAZAS Istoka Žagarja bo takšna prepoved za formulo ena veljala tudi za vnaprej in ne la za čas nogometnega SP.
Odločitev o upoštevanju navodil SAZAS je zdaj na strani kabelskih operaterjev, ki jih je v vsej Sloveniji natanko 76. Verjetno se bodo nekateri odločili za popolno izključitev programov HRT 2 in HRT 3 v času SP na Daljnem vzhodu, večina pa za začasno izklapljanje samo v času nogometnih prenosov.
Sicer pa bodo Slovenci ob POP TV in Kanalu A lahko v času SP tekme spremljali vsaj še na avstrijski televiziji ORF in nemški televiziji ARD, ki bosta prav tako neposredno prenašali letošnji največji športni dogodek na svetu.



Zanimivo je, da se povsod pojavlja ena firma, ProPlus.;(
Everybody lies!

Modri dirkač ::

Kar se tiče RAI-a, tekme in formulo 1 kolikor je meni znano oni ne dajejo na satelit FREE-TO-AIR, ker kupijo samo pravice za oddajanje v Italiji. Moraš kupit ključ za dekodirat, tako kot ima to HTV in RTVSLO na satelitu. S tem jaz nimam problemov.(kupiš dreambox, pa je>:D ).

Problem je z nemško TV, ki pa je v celoti FREE-TO-AIR brez vsakršnih omejitev.


P.S.: Bolel bi mene moj mali za vse to, če bi imel SAT-TV, vendar moje stanovanje (visok blok) gleda točno v nasprotno - napačno smer neba.;(
Everybody lies!

Zgodovina sprememb…

SebaR ::

Poglejte z druge strani. Nevemkoliko milijonov so dali naši da lahko prenašajo te svetovne tekme. Vi pa bi zdaj gledali tuje programe in tako naši nebi dovolj denarja zaslužli (ker če se ne motim, ravno na ta način služijo denar, da mi gledamo to prvenstvo. Druga stvar: Hrvati so rekli, da nočejo da bi jim tujci gledali tekme in se zato HRT2 med vsako temo "zatemni" in se prikaže napis : Zaradi avtorskih pravic, etc. In če druge države niso plačale temu SAZASu , da bi lahko naši ljudje gledali na njihovih programih SP-ja, je čisto prav, da naredijo naši to kar so. Ljudje morajo zaslužiti denar. Saj vi ga tudi služite, mar ne? Za nameček pa bi še dodal, če ima kdo spored ki pride zravn Večera, da naj pretipka oz. si preberite kar piše en teden nazaj na prvih dveh straneh če se ne motim. Imate vse lepo napisano. In vsak razumen človek sprejme oz. razume to. Ali pa ste že res preveč razvajeni vsi?!?


En lep pozdrav :)
Povej ti to raje komu brez nog, da bo lahko skakljal po cesti...
:>

dela ::

Za reality showe tudi dajo nekaj denarja in bi z njimi naj služili denar, pa če bi takrat zatemnili vse druge programe (neglede na spored), bi tudi zaslužili nekaj več denarja. Je to zdaj opravičljivo in normalno?

Če ne morejo s svojo kvaliteto prepričati gledalcev, naj jih gledajo, potem tudi nimajo kaj kupovati dragih licenc za prenos SP, potem pa šikanirati druge, boljše programe.

Kako bi pa bilo, če bi Siol izvedel neko investicijo, potem pa bi avtomatsko rekli: "Vsi boste imeli internet pri nas, ker smo toliko in toliko investirali v to infrastrukturo.", APEK bi pa poskrbel, da se vse konkurente "zatemni"?

infidel ::

Vse to je zaradi pralnega praska, cistil za pomivanja posode in pasje hrane. Tocno si belezite kot jaz kaj ne bomo nikoli kupovali >:D

mdublin ::

V Lj, pri ljubljanskem kablu je bil danes zatemljen samo ARD. Zatemnjen ni bil ORF niti HTV2. Je pa zanimivo, da ko so tekme na ZDF, pa ta kanal ni zatemnjen. Mislim, kje jim je logika? Klemenčiča in co. pa res ne mislim poslušat, ker uničijo celotni užitek ob gledanju...

M.B. ::

Če je to slo-tech in je večina uporabnikov ljudi, ki znajo z računalniki, zakaj nebi tekme pogledali v ASCII obliki?
Everyone started out as a newbie.
Sadly only a handful ever progress past that point.

Tody ::

kakor sem jest zastopil zadevo je takole : pravic za prenašanje tekem na ozemlju slovenije NIMAJO. To je dejstvo. Zakaj je na satelitu ? Zato ker je tisto za "zasebno" rabu in ni namenjeno komercialnem distribuiranju. Torej teoretično : Če sam gledaš tekmo v dnevni sobi je cool, če pa zadevo recimor predvajaš v lokalu si pa že v prekršku, še večjem si če za to računaš.

Jebat ga vsak se grize za svoj kruh. In tukaj ni noben SAZAS kriv, lastniki programov so rekli da je treba zadevo zapret ne slovencelni

BlackHole ::

Mogoče bi bilo tudi fajn povprašat še na Zvezo za varstvo potrošnikov. Pri nas tudi ni HRT-ja v času tekem, čeprav je še do torka sicer bila. Za nemške kanale pa nisem preverjal.
LP Marko

ssitcm ::

Iz današnjih Financ:
Danes bo še Telemach, največji kabelski operater v Sloveniji, na zahtevo vodstva hrvaške nacionalne televizije (HTV) zatemnil signal drugega hrvaškega programa HTV 2. Prepovedano komercialno distribucijo signala HTV 2 na ozemlju Slovenije sta ponudnika internetne televizije Siol in T-2 po opozorilu Sazasa že odpravila.

"Res je, danes bomo zatemnili športne prenose oziroma svetovno nogometno prvenstvo na HTV 2 v več kot 100 tisoč slovenskih gospodinjstvih," je povedal Vojko Rovere, direktor Telemacha, največjega kabelskega operaterja v Sloveniji. Internetna ponudnika Siol in T-2 sta že zatemnila program, nihče pa ne pričakuje zaradi tega poslovne škode.

Slovenski operaterji posredno priznavajo kršitev

Ivana Matanić z oddelka za mednarodne odnose na HTV je dejala, da nihče od slovenskih kabelskih ali internetnih operaterjev nima odkodirne kartice (HRT smart card) in dovoljenja za komercialno distribucijo signala. "Športni program HTV 2 se kodira in oddaja prek satelita Eutelsat Hot Bird 6. Ker so oziroma bodo zatemnili program HTV 2, slovenski operaterji priznavajo, da so kršili predpise," pravi Matanićeva.

BlackHole ::

Zakaj bi hrvati hoteli imeti manj gledalcev? A ni to manj denarja? :(
LP Marko

krneki0001 ::

Imam telemah, pa ni nobena slika črna. Vse tekme se da gledat normalno tako na vseh športnih kanalih, kot na HRT. Sicer nogometa ne gledam in norim, ker če na enem kanalu ni nogometa so pa cerkveni pedofili al pa naša glupa vlada.

Zeberdee ::

Jaz to počrnitev podpiram. ProPlus in Rtvslo.si sta bogato odštele za pravice.

poweroff ::

Kot prvo - zakaj hudiča se ne pritožite operaterju? Napišite en vljuden dopis, da vam to ni všeč. Da so oni dolžni zagotavljati sliko in da če je ne, anj vam znižajo naročnino. In tak dopis naj pošljejo tudi vaši znanci in sosedje.

Tako pa se vsi bunite preko forumov in vaške gostilne, nihče pa ni sposoben narediti enega konkretnega koraka. In potem seveda lahko operater reče, da ni dobil nobenih pritožb.
sudo poweroff

misso ::

Zavrnite naslednji njihov račun in napišite pritožbo ker nisem mogel gledati med sp 2006 reklame, ki so bile med fuzbalom itd.

p.s. Ali je temna slika tudi med povčasom pa pred in po tekmi studijo zanima me za HTV?

Še nekaj, bol ko bere me man mika da bi šel na kabelsko televizijo, ker z samo anteno lovim čiste hrvaške kanale z ojačevalvcem pa jedva dobim lezo sliko slovenskih kanalu ;((

lp misso

gumby ::

>>Jaz to počrnitev podpiram. ProPlus in Rtvslo.si sta bogato odštele za pravice.

a ostali (tuji) operaterji pa niso?
ce imajo nase TV hise negledjiv program in gnile komentatorje, je to njihov problem...
reklame tudi, sploh na TVS - ki dobi mastne denarce iz ovbeznih narocnin...
my brain hurts

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: gumby ()

Longinus ::

danes dobil email

Pozdravljeni,

popolnoma razumemo vas polozaj, vendar CATV operaterji po Sloveniji
nismo vzrok zatemnitve prenosa tekem SP 2006 na ostalih TV programih,
kot tudi ni (in nikoli ni bilo) v nasem interesu na kakrsen koli
nacin vplivati na izbor vsebine s strani narocnikov.

Zatemnitev je v sodelovanju z zakupnikoma pravic prenosa SP 2006 RTV
SLO in Kanalom A zahteval lastnik navedenih pravic, podjetje INFRONT.
Pravice sta tako za celotno obmocje Republike Slovenije zakupila RTV
Slovenija in Kanal A (Pro plus d.o.o.), kar pa HTV in ostali niso
storili, oz. so ustrezne pravice zakupili le za svoje drzave.

Pravno-legalno smo bili zato CATV operaterji v Sloveniji kljub
protestom prisiljeni zatemniti prenose nogometnih tekem SP 2006 na
vseh ostalih programih in zato nismo pravi naslov za eskalacijo.

V upanju, da smo vam uspeli dovolj dobro predstaviti vzroke
zatemnitev vas lepo pozdravljamo.

KRS Rotovz d.d.
wir sind die herscher,wir sind die sklaven
wir sind uber all, wir sind nirgends
wir sind die herscher der purpurnen fluse

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Longinus ()

BlackHole ::

Kot prvo - zakaj hudiča se ne pritožite operaterju? Napišite en vljuden dopis, da vam to ni všeč. Da so oni dolžni zagotavljati sliko in da če je ne, anj vam znižajo naročnino. In tak dopis naj pošljejo tudi vaši znanci in sosedje.

To že, ampak bi pa bilo fajn ugotovi ali smo upravičeni do gledanja oz. če nam lahko kar tako ukinejo določene programe. Da ne bom pisal pritožbe, na koncu pa plačal še zamudne obresti.
LP Marko

poweroff ::

Operaterji seveda ugodijo lastniku avtorskih pravic, ker je to za njih najmanjši strošek. če ne bi, bi tvegali tožbo in zaplete. Taka situacija je pa zelo ugodna, če se naročniki ne bunijo precej. In znano je, da Slovence lahko j*** v glavo (Sigma od Ljubljanske banke, rop SKB banke,...), pa ne bodo zamenjali podjetja (kot potrošniki).

Ljudje bi morali ponoreti in zahtevati, da jim operaterji znižajo naročnino, saj jim ne zagotavljajo signala 100%. Potem bi bili oepraterji zainteresirani, da se borijo za svoje naročnike. Če se ne bi, bi jih to namreč stalo precej več kot sedaj.

Ampak najlepše je vladati nad pokornim hlapcem...
sudo poweroff

Alexius Heristalski ::

fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

poweroff ::

Da program zatemni TV, ki odddaja signal razumem. Kaj pa ima operater s tem? On samo
PRENAŠA signal.

BTW: hočemo reformo avtorskih pravic!
sudo poweroff

ssitcm ::

Operater je nelegalno 'odklenil' signal.

NiKeC ::

vzrok za Bergantov "izpad" je moj email - zato me je omenil tudi imensko. Mislim pa, da nisem edini ki sem ga poslal nekam in kritiziral zvok in sliko na naši ljubi nacionalki. Hvalabogu da še ORF 1 ni zatemnjen, ker tam je slika vrhunska.

Matek ::

Meni se zdi nadvse smešno, da se je to zgodilo tako pozno. Slab teden smo lahko nemoteno spremljali dogajanje na vseh tujih programih, zdaj pa naenkrat blokada. Če se te pravice določajo tako daleč vnaprej in gre za občutljive zadeve, kako to da so se ravno sedaj spomnili, da bodo naenkrat omejili stvar?
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

kixs ::

In potem se vsi zgovarjajo na kapitalizem :D

Dejansko pa trg oz. gledalci odlocamo kaj bomo gledali in cesa ne! Nisem zdaj js kriv, ce imajo v k*rcu komentatorje... naj nabavijo boljse in bom z veseljem gledal fuzbal na SLO2 ali Kanal A.

Modri dirkač ::

Bergant ni razložil, kako je v primeru ARD in ZDF, ki signal pošiljata FREE-TO-AIR v vesolje in ga lahk cela Evropa lovi brez kakršnihkoli problemov in tudi sami ne zatemnijo prenosov kar očitno pomeni, da imajo pravico za celo Evropo oz. območje, ki je pokrito s signalom iz satelita Astra.

Za RAI in HRT mi je jasna zadeva, v primeru ARD in ZDF pa g.Bergant brca totalno v temo.

Kakšna je pa sploh to argumentacija s strani Berganta?
Kakšni revčki so oni, tolk truda, pa tolk denarja... Res so bogi...

Kaj mene briga to, poslovni rizik, jebi ga!

To je isto, kot če bi zdej šel v mercator in bi prodajali samo mleko lj. mlekarn, ker se oni tolk trudijo in tolk denarja vložijo v to, švabsko mleko pa dobiš samo, če greš na bencinsko.
Everybody lies!

Modri dirkač ::

Meni se zdi nadvse smešno, da se je to zgodilo tako pozno. Slab teden smo lahko nemoteno spremljali dogajanje na vseh tujih programih, zdaj pa naenkrat blokada. Če se te pravice določajo tako daleč vnaprej in gre za občutljive zadeve, kako to da so se ravno sedaj spomnili, da bodo naenkrat omejili stvar?


Po moje zato, ker je verjetno neka frka na RTVSLO in ProPlus-u...
Everybody lies!

Zgodovina sprememb…

JanezekNovak ::

Torej kaj nam preostane, vsi katerim so ostali programi zatemenjeni zavrnejo položnice in zahtevajo novo z znižanim zneskom čas nogometnih predstav.
Je to izvedljivo ali ne!?
http://www.euroairsoft.com/

Mercier ::

Poenostavljeno, še za pohlep ne gre, ker očitno stvar ne deluje tako, da bi nabavljali pravice izven svojega trga, zgolj za kaprico. Kul.

poweroff ::

Analiza Bergantovega besedila, morda bo kdo videl da zadeve niso samo enostranske...

"Na srečo živimo v demokraciji, kjer mora vsakdo imeti pravico do izražanja mnenja, a to še ne pomeni, da ima o vsem tudi prav."
Pravilno bi bilo "sme".

Pravice za predvajanje neposrednih prenosov tekem svetovnega prvenstva po televiziji so tržno blago, ki se načeloma prodaja po posameznih državnih ozemljih.
No, tu bi bilo zanimivo odpreti vprašanje ali smem iti kot navijač na javen stadion gledat tekmo oblečen kot pač želim. Seveda sem oblečen spodobno, seveda kupim vstopnico, a kolikor vem nekih (nizozemskih?) navijačev na stadion niso spustili, ker so imeli na kapah logote neke pivovarne, ki ni bila uradni sponzor prvenstva.
To pa je problem. Namreč, imam svobodo govora in na majici mi lahko piše karkoli (če le ni žaljivo). Torej se neko tržno blago postavlja pred človekove pravice? Zakaj tega nihče od novinarjev ne postavi pod vprašaj?
Morda zato, ker bi bil to "napad" na velike oglaševalce, kar bi posledično lahko pomenilo izpad dohodka mediju zakaterega piše novinar. Jaja, politične cenzure res ni več, kaj pa ekonomska?

Da ne bi bilo pomote – pravica za neposredne televizijske prenose je izključna.... A med tekmami na RTV Slovenija na sateliltu "zatemnimo" naš drugi program. Seveda zato, da z našo pravico razširjanja prenosov SP ne trčimo ob pravico druge TV, ki ima enake pravice v tujini. Enako morajo ravnati tudi druge televizije v Evropi.

Torej naj tuje TV postaje poskrbijo da bodo zatemnile svoje signale.

Že pred meseci so od izvornega prodajalca pravic (Infront) oziroma izvornega lastnika pravic v Sloveniji (Class I) ali kupcev pravic dobili obvestilo, katere tuje televizije v njihovi ponudbi imajo v svojih državah pravice za SP. Če so jih o tem obvestile tudi tuje televizije same, toliko bolje. Domnevam, da bi bilo prav, da bi kabelski operaterji o tem pravočasno obvestili tudi svoje uporabnike, ki jim mesečno za programe praviloma zaračunajo znesek, ki je višji od RTV prispevka … Škoda je, da se organizacije za osveščanje potrošnikov s tem vprašanjem za zdaj še ne ukvarjajo …
Kaj imajo operaterji, ki le PRENAŠAJO signal s tem? DARS kot upravitelj cest NE MORE prepovedati nekomu, da se pelje po njegovih cestah. Lahko pa pokliče policijo. Ampak DARS je cestar, ne policaj. In operaterji so "cestarji", ne policaji. Oni naj skrbijo za to, da bodo kabli v redu zvezani, policijsko delo naj prepustijo policiji.

Organizacije ja osveščanje potrošnikov pa bi morale predvsem ljudem pojasniti da svet v akterem je patentirano in pod copyrightom vse pač ni normalen svet. Organizacije ja osveščanje potrošnikov naj ščitijo potrošnike - ne korporacij.

kako je mogoče, da ga predvajajo v nezatemnjeni obliki, če pa bi ga praviloma v primerih nekaterih športnih prensov morali že dobiti s "črno luknjo")
Torej je kriv tisti, ki jim signala ne dostavi zatemnjenega! V nasprotnem primeru lahko analogno kaznujemo DARS, ker da je kriv, da po njihovih cestah divjajo nekateri neodgovorni vozniki.


Ker lahko v konkretnem primeru govorim samo za podatke o gledanosti na TV Slovenija, zagotavljam, da so rezultati (objektivnih merjenj) odlični.
Česa se torej TV postaje bojijo?

Gre za načelo in zaščito našega vložka. Gre za spoštovanje pravil igre.
Gre za pravila igre, ki jih nasproti pottrošnikom postavljajo korporacije in lastniki avtorskih pravic. Tudi na račun svobode govora. In to je načelni problem - korporacije lahko vsiljujejo pravila in kupujejo zakone (primer Sonny Bonno Copyright Act v ZDA) tudi na račun krčenja (ožanja) človekovih pravic (svobode govora).

»Zapiranje« tujih kanalov je v zahodni Evropi že dolgo uveljavljena praksa.
Če je nekaj uveljavljeno še ne pomeni, da je tudi prav.

Ko so pravila jasna in znana vsem, se je dolgoročno bistveno lažje odločati, obenem pa je možno tudi bolje poslovati. Izključnost pa pomeni tudi toliko večjo programsko odgovornost za dober program.
Izključnost = monopol. Da, v monopolu je veliko lažje poslovati - za korporacijo. Glede "družbene odgovornosti" korporacij je pa tudi jasno kako je s tem: korporacijam je pomemben predvsem dobiček. Ostalo je podrejeno temu (legitimnemu) cilju. Zato pa potrebujemo od kapitala neodvisno državo, ki bo korporacije brzdala pri njihovemu cilju.
sudo poweroff
«
1
2 3
...
5


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Zatemnitev prenosa tekem SP (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
10021587 (10169) Master_Yoda
»

Zatemnitev programov n-tic

Oddelek: Loža
439127 (6641) Kavbojc

Pritožba glede TV programov

Oddelek: Problemi človeštva
111080 (932) hamax
»

evropsko prvenstvo v nogometu 2008 (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
11110353 (7271) Quickbeam
»

Imam rešitev, kako si bom lahko ogledal prenos nogometa brez bednih komentarjev!

Oddelek: Loža
353075 (2256) dela

Več podobnih tem