» »

Vsaka tri leta nov prenosnik

Vsaka tri leta nov prenosnik

The Register - Padanje prodaje očitno kaže zobe, saj Fujitsu Siemens Computer v Veliki Britaniji ponuja zanimivo akcijo za nakup prenosnikov. Ob nakupu prenosnika Fujitsu Lifebook z dodatno triletno garancijo v sklopu programa Lifebook4Life je kupec vsaka tri leta upravičen do brezplačne zamenjave prenosnika s takrat aktualnim (starega bo torej treba dati nazaj). Fujitsu se je zavezal upoštevati desetodstotno inflacijo v treh letih, tako da vam bo vsakokrat zamenjal izdelek z deset odstotkom dražjim od vašega pri nakupu. V čem je trik? Fujitsu trdi da, ga ni, saj je edini dodatni strošek razširjena garancija, ki stane 50 funtov. Akcija je omejena na rezidente Velike Britanije. Drobni tisk.

13 komentarjev

LordPero ::

Pri nas se nikol ne pridružijo firme takim akcijam, pa naj bodo to paketi za nadgraditev izdelka v določenem obdobju (npr. kupiš grafično in čez pou leta za novo samo doplačaš) ali kot v tej novici za zamenjavo.

Mogoče bi pa morali biti veseli, samo ker določene izdelke sploh imamo pri nas u redni prodaji ...
LordPero

mihamedo ::

sigurno je en keč.. nekje je finta... pomoje to tako zgleda da moraš starega prinesti brez praskice ali kaj podobnega.. in nakoncu bo temu ustrezalo le nekaj % vrnjenih prenosnikov,ki pa jih bodo prodali v kakšni bolj zakotni državici kjer je sedaj p3 špica processor
-AMD phenom 955be @4.0ghz--
- 4x4gb ocz vengeance 8.8.3.7@2000--
-revodrive x2 220gb-2x spinpoint f3 500gb

Phoebus ::

Čez 2 leti pa bo siemens izstopil iz partnersta in bodo ostali le še Fujitsu notebooki- tako boš lahko dobil po treh letih- nič :-D

GregiB ::

Hmmm, preveč ste nezauplijivi... Glejte na to tako, kot, da bi firma izdala obveznice brez ročnosti, kjer pač na tri leta odplačujejo obresti... Pa umrljivost vzemite v obzir, pa koliko računalnikov bo poškodovanih... Poleg tega pa nikjer ne piše, da mora nov laptop biti vreden točno 110% prejšnjega ampak največ 110%, torej niso zavezani dati računalnik enakega cenovnega razreda...
You're not stuck in traffic.... You are the traffic!

Kenshin ::

Droben tisk je dokaj zanimiv. Še posebej mi je padlo v oči:

"This promotion is limited up to a maximum of 10 qualifying products purchased during the period of the promotion."

mesoreznica ::

Tudi meni je ta zadnja alinea zanimiva.

LP
Gigabyte UD3P, E8500 @ 4.5 GHz , HD4870-X2, 4GB ram (Xtreeme Dark),
WD Velociraptor, LC Legion-X

premak ::

Po mojem mnenju pa je to akcija trenutne recesije, namreč:
Oni ti vsakokrat zamenjajo izdelek z deset odstotkom dražjim od vašega pri nakupu. To pomeni, da za prvega daš raje 1500 € kot 500 €, sam boš potem v prihodnosti vedno prejemal izdelke v tem rangu.
Torej oni zdaj naenkrat na račun te akcije prejmejo ogromno kapitala, ki jim pomaga prebroditi to situacijo (recesija pa to), top izdelki pa so za proizvajalca itak glede na stroške najbolj donosni. S tem mislim, da laptop, ki se prodaja po ceni 1500 € njih ne stane 3 x toliko kot tisti za 500 €, ampak kvečjemu za faktor 1,5.
Verjemte, da je preračunano ;)

strictom ::

Še zmer je sweet.
"Violence is the last refuge of the incompetent" - Salvor Hardin

mihec87 ::

Saj če v bb kupis prenosnika pa das se zgodi za 3 leta, pa ga po 2,5 letih vrzes po tleh pa placas 33% vrednosti pa dobis novga v istem rangu cene..Je že gdo probu?

Icematxyz ::

Podobno je en prodajalec razprodal avte ker je za ceno enega dal dva. To so pomoje bolj reklamne poteze, kot nek resen namen prodati veliko količino produktov na takšen način.

Zheegec ::

Saj če v bb kupis prenosnika pa das se zgodi za 3 leta, pa ga po 2,5 letih vrzes po tleh pa placas 33% vrednosti pa dobis novga v istem rangu cene..Je že gdo probu?

Že dosti folka je probalo... Dosedaj (menda) še vsi uspešno.
Mora pa seveda biti po nerodnosti, ne pa namerno...
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

LordPero ::

Kar je premak reku.

Glede zavarovanja prenosnikov (tisto kar govorite, npr. Se zgodi iz BBja) -zavarovalništvo je pri nas urejeno dokaj po kavbojsko (govorim predvsem (ne pa samo) za nepravne osebe), tako da kar veselo mečite prenosnike ob steno. Imho sicer ni ql uničevat stvari.
LordPero

kok ::

Tole je tud zanimivo:
purchased for £1000 today would be exchanged for a model with a recommended retail price not exceeding £1100 in 3 years time.

Trgovine prodajajo računalnike po precej nižjih cenah od priporočene (no vsaj v tujini)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nakup poceni prenosnika

Oddelek: Kaj kupiti
171965 (1471) fosil
»

laptop +tablet = Dell Latitude XT3

Oddelek: Pomoč in nasveti
163162 (2946) BigHugo
»

Prenosnik za 399€ - ali se splača?

Oddelek: Kaj kupiti
194153 (3612) Brias
»

Nasveti pri nakupu prenosnika

Oddelek: Kaj kupiti
61476 (1330) billy
»

Prenosnik za 250-350k

Oddelek: Kaj kupiti
91568 (1307) alesrosina

Več podobnih tem