» »

Najneumnejše IT-prigode zadnjih deset let

Najneumnejše IT-prigode zadnjih deset let

Slashdot - Z iztekom leta se počasi začenjajo pregledi različnih dogodkov, izdelkov in ljudi, ki so zaznamovali bližnjo preteklost. Letos so še posebej popularni pregledi zadnjega desetletja, pa čeprav nam matematiki skušajo dopovedati, da ker se je tretje tisočletje pričelo z letom 2001, se bo njegovo prvo desetletje končalo šele z iztekom leta 2010.

Prvi tak pregled nas spomni na 87 najbolj neumnih tehnoloških potez v letih 2000--2009. Začelo se je seveda še globoko v prejšnjem desetletju, ko smo zapravili milijarde za boj pred zloglasnim hroščem Y2K, ki naj bi nas pojedel, na koncu pa od njega ni ostala niti resnejša zgaga. Videli smo vrsto zgrešenih prevzemov, denimo AOL-ov prevzem Time Warnerja in nekaj skrajno dolgih snubitev, kot je bil paritveni ples Microsoft-Yahoo. Enega večjih fiaskov si je privoščil Sony, ki je na svoje zgoščenke potihoma zapisal rootkit. Kopica produktov je popolnoma pogorela, npr. Windows Me in v nekoliko manjši meri še Vista, pa tudi samouničljivi DVD, ki so uporabni le 48 ur.

Apple se je naučil, da prehitro ceniti svojih izdelkov tudi ne gre, ko so iPhone bore tri mesece po izidu pocenili s 599 na 399 dolarjev, s čimer so si nakopali ogorčenje prvih kupcev. Vsake toliko je začasno umrla kaka storitev ali izdelek, z razlogi pa so nas proizvajalci presenečali vedno znova. Za dvodnevni mrk Skypa naj bi bil kriv Windows Update, medtem ko so Microsoftovi predvajalniki Zune na silvestrovo obstali, ker niso razumeli, zakaj ima leto 366 dni.

Reklama za Windows 7 v posebni epizodi Family Guya, ki ni nikoli šla v eter.

3 komentarji

RejZoR ::

...denimo AOL-ov prevzem Time Warnerja...

Pravzaprav bi bilo prej obratno, pa sploh ni šlo za prevzem ampak merger, kar je malce drugače.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

opeter ::

Ena najbolj zgrešenih potez in to ne velja le za računalništvo je pojav "green" izdelkov, ki bodo imeli (čez nekaj let v novici na ST-ju, upajmo) podoben rezultat, kot zgoraj omenjeno razpravljanje milijard za milenijskega hrošča.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Looooooka ::

microsoftova prodaja licence za activesync googlu...ta zna bit epic fail desetletja...sam se mal je treba pocakat, da jih google s tem do konca nategne :P


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Chrome lanski zmagovalec, IE poraženec (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Brskalniki
7229778 (7811) roCkY
»

Microsoft poleg aprilske potrdil še drugo letošnjo nadgradnjo Windows 10

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
178346 (6645) jype
»

Sony ukinja diskete (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Diski
5214434 (12288) Lion29
»

Še dva hrošča ob preskoku leta

Oddelek: Novice / Windows Mobile
63292 (2741) Thomas
»

Štetje dni od reklamiranja izdelka

Oddelek: Pomoč in nasveti
101241 (993) MadMicka

Več podobnih tem