» »

MSI: uporabniki nočejo Linuxa na netbookih

MSI: uporabniki nočejo Linuxa na netbookih

Slashdot - Andy Tung je direktor prodaje podjetja MSI za območje ZDA. Njegovega imena si sicer ni potrebno zapomniti, pomenljiva pa je izjava, ki jo je podal v nedavnem intervjuju za LAPTOP Magazine: po notranjih raziskavah podjetja MSI je pogostost vračil lahkih prenosnikov (netbooks) večja kot pri običajnih, in sicer po zaslugi 4-krat večjega števila vračil modelov z nameščenim Linuxom v primerjavi z modeli, ki imajo nameščen Windows XP. Tung še dodaja, da se uporabniki veselijo prenosnikov za 299 ali 399 dolarev, "vendar se ne zavedajo, kaj bodo dobili, dokler jih ne odprejo."

140 komentarjev

«
1
2 3

camx ::

No way, linux je perfect. To je sigurno napačen podatek.

Pyr0Beast ::

Če mislijo da jim bo M$ dal licenco zastonj se pa tudi motijo ..
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

Jumping Jack ::

Ja, XPjev sigurno ne bo dal zastonj (če bi kaj dal zastonj, potem je to Vista press).

mtosev ::

saj obstaja freedos.:D
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro
moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

opeter ::

Sem rekel, da Linux ni za množice... :P
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

BigWhale ::

Lies! Lies!

:>

filip007 ::

Zame so taki prenosniki igrača ne pa prenosnik, zato kaj pol če je gor Linux.

noraguta ::

Bismark kup si večjega , ako ti paše.
Moj prenosnik postaja stacionarc od kar imam netbooka.
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!

jlpktnst ::

Nekaj let nazaj sem bil eden izmed bolj zagriženih, pa sem obupal. Vse gre samo dol glede linuxa. Sem pa pred kratkim bral zakaj, in sicer na blogu ustvarjalca igre braid. Človek sicer pozna linux že dolgo, samo je obupal in verjetno ne bo portal zadeve na linux...

Vse je lepo da je free in Free, samo k**, če vsak p** nardi svoj fork vsake malenkosti in imamo potem miljardo nedokončanih programov. Pa itak da ni standardov za ama nič (govorim za user-universe, server stuff je pa druga reč).

antonija ::

A je odgovorni cenzurist na pocitnicah al kaj? Kje so novice da M$ sucks??!? Tko dobijo fanboyi napacen obcutek...

Kar se pa novice tice: Najboljs da spet vsem vsilijo M$ programje, itak noben noce linuxa na svojih racunalih. Demokracija FTW!!
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

HAM ::

Ja tudi telefone baje kupujejo samo z WinCE os-om. Ostali so nekam neobicajni...nimajo Start...

poweroff ::

Preberite si recenzijo UMPCjev v Monitorju. Ne vem točno kateri model je bil, možno da celo MSI, ko so ugotavljali, da so gor dali povsem neprilagojen Linux. Z milijon programi, nekonfiguriran, itd.

Seveda je takšen laptop zanič.

Ne razumem zakaj proizvajalci UMPCjev raje ne sklenejo sporazuma z ustreznimi podjetji, ala Canonical, ki se spoznajo na razvoj.

In BTW: še dobro da je Microsoft podaljšal življenje Xpjem. Še dobro...
sudo poweroff

Vlady ::

Zanimivo... Pa sem mislu, da bi bil folku všeč linux, ki bi bil skonfiguriran pa bi lahko gor pisal dokumente, brksal po netu... Ampak zgleda tudi to folku ni všeč. In kot zgleda linux ŠE vedno ni za široko množico, pa čeprav je nekaj napredoval. Ampak še vedno trdim tudi jaz, da so osnovni koncpti v njem zgrešeni in uporabnikom neprijazni. Zgrešen je datotečni sistem, nekateri gonilniki, konzola, nepodpora programom, in seveda na koncu premalo knjižnjic in jezikov za razvijalce!
"Lotereya - naibolee točnyj sposob učeta količestva optimistov"

Malinovc ::

Ja itak, jst imam MSIja 6833B in od izida kernela 2.6.18 sm imel težave z tem pcjem. Imel sm random hange v časovnem intervalu 10 minut. In po pravici povedano sem izredno razočaran nad MSIjevim supprtom. Klical sem takorekoč po celem svetu, jim težil, grozil in nevme kaj vse. Skratka 1 leto sm delal na prenosniku BREZ acpija ffs! Kakšen mesec nazaj sem končno zasledil fix za to napako...ki ni z acpi=off ampak z NO_HZ.

Zadevo sm raziskal in zgodba je bila, da so v ta model prenosnika predvidoma vgrajevali turione. Potem so pa za evropski trg ponudili semprone in na vseh teh PCjih se je pojavila težava. Rešiš jo lahko le z vgradnjo turiona ali z poznavanjem tega stikala.

Do danes nisem dobil od njih odgovora...zamenjave pcja ali obrazložitve. Msi...never more.

jype ::

Nekateri gonilniki so zgrešeni?

Nepodpora programom?

Premalo knjižnic in jezikov?

Ne se hecat, človek. Windows so v tem primeru na slabšem.

Vlady ::

Nekateri gonilniki so zgrešeni?

Nepodpora programom?

Premalo knjižnic in jezikov?

Ne se hecat, človek. Windows so v tem primeru na slabšem.

To je samo v tvoji glavi in tvojem namišljenem svetu kolega! Dobrodošel v realnosti, številke govorijo drugače! >:D
"Lotereya - naibolee točnyj sposob učeta količestva optimistov"

mspiller ::

> Our internal research has shown that the return of netbooks is higher than regular notebooks, but the main cause of that is Linux.
To se pravi je return rate 4x visji od regularnih notebookov in za to pac krivijo linux. Regularnih notebookov se vrne recimo 1%. To se pravi jih je vsaj 90% se vedno obdrzalo linux. So much for statistics :)
To da pa vrnejo vec netbookov je pa IMHO itak jasno. Premajhni za normalno delo. Preveliki za prenasat, se posebej ob vseh teh naprednih mobitelih.
IMHO prodajanje megle.

noraguta ::

Preberite si recenzijo UMPCjev v Monitorju. Ne vem točno kateri model je bil, možno da celo MSI, ko so ugotavljali, da so gor dali povsem neprilagojen Linux. Z milijon programi, nekonfiguriran, itd.

Seveda je takšen laptop zanič.

Ne razumem zakaj proizvajalci UMPCjev raje ne sklenejo sporazuma z ustreznimi podjetji, ala Canonical, ki se spoznajo na razvoj.

In BTW: še dobro da je Microsoft podaljšal življenje Xpjem. Še dobro...


problem pri komercialnih distribuciah je pač v tem , da le te ponavadi niso bistveno cenejši od ms , resda je respozitori programov večji pa vendar.
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!

BaRtMaN ::

@ Vlady:
Pa še marsikatera glava bi se našla, ki tako misli.

Večini uporabnikov se gotovo ne da uporabljati konzole in je tudi ne želijo. Microsoft je to ugotovil, ampak za vsako malenkost pa tudi ne obstaja nek enostaven GUI (tona ključev v registru). In tudi takšen pristop ima slabosti. Z Windows Serverjem 2008 pride tudi nekakšen osnovni način, mislim, da se imenuje Core. Tam dobiš konzolo, vendar se ti najprej naloži prazno namizje in na njem odpre okence, v katerem teče konzola. V tem primeru lahko kritiziramo Microsoft, zakaj po nepotrebnem trati resource sistema.

Linux je precej bolj modularen.

Seveda pa se tehnične prednosti še ne prenesejo nujno v večje število uporabnikov, kot je precej razvidno v precej počasni rasti domačih uporabnikov Linuxa. Neračunalničarji želijo stvar uporabljati, kot že nič koliko let in si ne želijo spremembe. Čeprav veliko takih niti konkretno ne povoha sistema, ampak se samo naučijo nekaj stalnih vzorcev uporabe. Takim itak iščejo zunanjo pomoč, ko gre kaj narobe. In takim se lahko zamenja Windows z Linuxom. Ne, ne govorim na pamet, sem stvar osebno izvedel.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: BaRtMaN ()

poweroff ::

Vlady - po,misleki glede Linuxa so upravičeni, čeprav bi bilo morda dobro imeti kakšne bolj verodostojne in preverljive podatke. Vsekakor pa je to lahko spodbuda razvijalcem, da se še bolj potrudijo.

Glede Windowsev pa je stvar taka, da na teh PCjih lahko teče le Xp. Vista se lahko nekam nariše. Tukaj bi sicer lahko rekli, da je to lahko spodbuda Microsoftu, da se še bolj potrudi, vendar se bojim, da so prišli do meja svojih sposobnosti.
sudo poweroff

c00L3r ::

Ljudje si kupijo te netbooke zato, da lahko na njih poganjajo enak nabor programske opreme kot na običajnem PC-u (mogoče počasneje, ampak dela pa). Če pa jih gor čaka Linux (katerega ne znajo uporabljat) pa sem jim zdi uporabnost vsaj za polovico manjša. Iz tega stališča, bi si lahko kupili smartphone in tam odpirali word, excel, pdf datoteke ipd.

Sicer pa podrpiram prodajo brez licence :D Windowse se da dobit tudi ceneje.

poweroff ::

Jaz pa ne. Naj se Windowse lepo kupuje legalno - ali pa naj se onemogoči (oteži) njihovo uporabo.
sudo poweroff

trnvpeti ::

mathhai, evo roke!

steev ::

Meni je pa cist kul, ker je linux gor. Ta tedn pricakujem 901 in na njem ne bo win-xpjev. Drugace pa začnite kupovat xpje, pa bomo potem videli kje smo.
:|

imagodei ::

Večina tistih, ki se oglašate, kako Linux suxx in kako Win Rocks, itak nimate licenčnih Polken.

Linux mogoče res ni idealen in ima stvari drugače rešene, kot Win, ampak stvar je v tem, da je zastonj in ga legalno uporabljate z GPL licenco. Dokler bo pa vaša kultura tako nizka, da uporabljate ukradena Polkna, se s tem še celo hvalite in pljuvate po zastonj alternativi, pa itak nima smisla govorit z vami.

Gotovo se tudi na moji XP mašini najde kaj, kar ni licenčno čisto brez madeža, ampak jaz vsaj nisem toliko gnil, da bi kritiziral FOSS SW.

Over&Out.
- Hoc est qui sumus -

noraguta ::

ma dejstvo po MSI je da se linux 4x bolj kvari kot prastara okna , vi linuksaši ki cel dan updatate respozitorije niste ravno merodajni uporaniki.
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!

nekikr ::

Mene pa zanima, zakaj je tako na udaru cena Windows OS... Za navadnega smrtnika je povsem dovolj, če uporablja Windows XP Home edition, ki trenutno stane cca. 76,5€. Za povprečnega uporabnika je tak sistem povsem zadovoljiv za najmanj 5 let. Ostali, ki hočejo XP Professional lahko seveda le-te uporabljajo 5 let, s tem da je začetna investija malce večja, a če res rabite boljša okna, potem to ne bi smel biti problem. Kakorkoli 76,5€ /5 let = 15€ / 12 mesecev = 1,3€. Sepravi 1,3€ na mesec, zato da lahko uporabljate polno funkcionalen OS, kateri dobiva redne popravke, kateri je preveden v slovenščino, je skladen z vsemi (99,9999%) programi/igrami...

Ista kalkulacija velja tudi za Visto, s tem da najbrž strošek ni 1,3€ ampak je 1,6€...

xandros ::

Ko bojo prenehali supportirati XP, ali bo potem zastonj?

opeter ::

Ko bojo prenehali supportirati XP, ali bo potem zastonj?


Nope. MS ne podpira Abandonware.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Vlady ::

Večina tistih, ki se oglašate, kako Linux suxx in kako Win Rocks, itak nimate licenčnih Polken.

Linux mogoče res ni idealen in ima stvari drugače rešene, kot Win, ampak stvar je v tem, da je zastonj in ga legalno uporabljate z GPL licenco. Dokler bo pa vaša kultura tako nizka, da uporabljate ukradena Polkna, se s tem še celo hvalite in pljuvate po zastonj alternativi, pa itak nima smisla govorit z vami.

Gotovo se tudi na moji XP mašini najde kaj, kar ni licenčno čisto brez madeža, ampak jaz vsaj nisem toliko gnil, da bi kritiziral FOSS SW.

Over&Out.

Jaz imam licenčne windowse! Itak pa, se vidi, da folk raje krade in uporablja boljše rešitve kot tiste ki so zastonj. Zgleda so tiste zastonj toliko slabše, da folk raje krade. Pa tudi ne kradejo vsi, firme morajo kupiti licence in dostikrat se za navadne mašine odločijo za windowse. Še vedno je procent za windowse veliko višji in se bistveno ne bo spreminjal dokler ne bodo v linuxu poštimali zgoraj naštetih stvari. Mogoče se potem začno stvari premikat v alternativo. Do takrat pa alternativa nima za ponuditi to kar ima MS. Veliko folka proba te zstonje stvari ali pa kupijo že računalnik ki ima zastonjsko programje gor. Uporabljajo mogoče kak teden ali dva in potem ugotovijo da to ni to. Pol se pa še oglašajo eni, da proizvajalci opreme ne izdajajo specifikacij za opremo in da so driverji zanič. Ja itak, kdo bi pa izdajal specifikacije za en polizdelek, ki ga uporablja maksimalno 10-15% folka? Pa še 70% od teh 15% si zna sama sprogramirat driver. Zakaj bi se matral s tem in trošili keš tam kjer ga ni treba? Ko bo linux odpravil naštete napake in ko bo vsaj toliko dober kot windowsi, potem se lahko pogovarjamo. Do takrat pa lahko vsi bogi bogi zagovorniki jokate od zavisti, ker vaš OS pač ni naj naj in ni najbolj razširjen. Sam si je kriv.
"Lotereya - naibolee točnyj sposob učeta količestva optimistov"

driver_x ::

Problem je v tem, da so pri MSI-ju v želji po čimnižji ceni na prenosnike začeli nameščati prvo distribucijo, ki so jo dobili pod roke, pa še tole totalno neprilagojeno. Tako se pač ne dela!

3p ::

Problem linuxa je ravno mentaliteta: "ni napaka v linxu, napaka je v uporabnikih."

antonija ::

Vsak linux uporabnik ti zna nastet majlon napak ki jih pozna v linuxu... in se vec ki jih je poznal v windows. Amapk prepricat windows fanboya da imajo napake (ki so dostikrat hujse od tistih v linuxu in se ne nanasjao zgolj na uporabnisko izkusnjo) je pa druga zgodba.
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

opeter ::

Problem je v tem, da so pri MSI-ju v želji po čimnižji ceni na prenosnike začeli nameščati prvo distribucijo, ki so jo dobili pod roke, pa še tole totalno neprilagojeno. Tako se pač ne dela!


Točno tako se dela v primeru, da želiš očrniti uporabniško izkušnjo nekega OSa. Mogoče pa je kdo (le kdo?) MSI-ju plačal, da so namestili divji (beri: prilagojen) Linux.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

MrStein ::

noraguta:
ma dejstvo po MSI je da se linux 4x bolj kvari kot prastara okna

Citiraj to njihovo izjavo.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

sirotka ::

ojoj, na STju se bo danes jokalo...nekdo je čez linux govoril...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: sirotka ()

Bellzmet ::

Še moj pogled glede Linuxa.

Linux pride v poštev bolj za tiste, ki sem jih "da ukvarjati" pri compih. Jaz in skoraj vsi prijatelji, ki jih imam, ne vedo in še nikoli niso videli, kaj šele uporabljali Linuxa. Zakaj? Zato ker je Win XP ali Vista popolnoma dovolj za naše potrebe in ker smo slišali (baje) da nekateri nam ljubi programi na Linuxu sploh ne delajo.

Pa seveda, zakaj se učiti nekega povsem novega sistema, če je trenutno stanje (XP, Vista) absolutno zadovoljivo?

Tako da, na Slo-techu, kjer ste večinoma računalničarji se vam to zdi verjetno čudno, samo poglejte s strani uporabnikov, ki tvorijo večino - za nas/njih so Windowsi čisto v redu.

lp

jimmi ::

Samo eno neumesno vprašanje:a macbooke ljudje tudi vračajo, ker ni windowsov gor?

xandros ::

Jim še na misel ne pride

sirotka ::

a zato jih ma večina mojih znancev na macu zraven še MS sistem?

poweroff ::

Problem linuxa je ravno mentaliteta: "ni napaka v linxu, napaka je v uporabnikih."

Aja?

Ko sem v temi o podaljšanju Xpjev spraševal kako zaboga v Visti priklopim "mrežni" printer (priklopljen na router preko USB) Kyocera Mita - sem dobil posmehljiv odgovor, da ne znam googlat.

Halo? V Linuxu zadeva dela klik - klik, v Visti pa mi ga ni uspelo namestiti (javljal je najprej error 00000000, potem pa error 0000000aa).


In še smo odkriti - za uporabnika, ki dela tistih 5 vsakodnevnih orpavil je vseeno kateri sistem laufa gor. Tudi z Win 98 bi svoje delo odlično opravil, kaj šele z Linuxom.
sudo poweroff

Utk ::

Evo, v novici in temi vidimo vse razloge za majhen trzni delez linuxov. Pravijo, da sploh niso linuxi, ampak linux, v novici pa imamo nek točno določen linux, ki je menda zanič. Torej so vsi linux(i) zanič, saj pravijo, da linuxov ni. V glavnem, prava zmeda, nihče nima kontrole nad ničemur in potem je takšno stanje, ko se linuxom dela slaba reklama, čist brez potrebe. Še slabšo reklamo naredijo potem linux fanatiki, ki še poskušajo iskat zagovore za to, spet brez potrebe, in govorijo vsem kako so neumni, pri njih vse dela in ne vem kaj. Slab marketing je to.
Zato pravim, uporabljajte linux v mnozini, v takšnih novicah pa napište za kater linux točno se gre, da ga lahko raztrgamo, tudi tisti, ki imajo drugač radi kakšen drug linux. Ker drugač bojo otroci mislili, da so res vsi linuxu zanič. Pa niso, za nekatere namene.

LedStorm+++ ::

Veste zakaj nočejo linuxa gor? Zato, ker je preprosto čuden... kazalček miške dela čudne packe, šminka je v podnu, čudni ukazi in takoj pomislijo, da bi dali raje lep windows in igre, in to je to. Aja da ne pozabim, windows ima že utrjen ugled, pa Mac OS tudi. le za tega prišleka linuxa ki je kot "stopicljasto pingo čudo" pa ne. Ja, ampak je mlad ljudje mlad, tudi windowsi spočetka 3.1, 3.11, 95, niso bli, pa so bli grdi še bolj kot pingvin danes. :D

Linuxu zamerim samo, v prvo, nedodelano šminko, drugo čudni ukazi in še kaj. :'(
Pingvin :-)

fiore ::

(nisem vsega bral, tako da lahko da se je podoben odgovor že pojavil)

ponavadi v takih primerih ni problem v linuxu, ampak v programih. lahko je že ena butasta igrica, ki jo cornflexu prilagajo, ki je seveda narejena za winse, vzrok da se folk nad linuxom razpizdi.
če bi tej ljudje, ki so vračali računalnike že pred nakupom vedli da linux != windows, jim ga ne bi bilo potrebno vračat.

antonija ::

A je glihkar en trdil da imajo winsi lepsi eyecandy kot pa linux? Al je bilo misljeno samo to da pri linuxu ponavadi ne pritisnes tipke "start" ce zelis ugasnit sistem?
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

Azrael ::

Ne poznam v RL nikogar, ki je kupil Asus eee in obdržal Linux. Vsi so raje šli v rahlo komplicirano namestitev XPjev. Le zakaj, če je Linux tako super, kot razlagajo njegovi zagovorniki? Kaže, da za večino vsekakor ni.

Pa ima Asus eee za odtenek bolj pošlihtan Linux, kot MSI Wind...

Sicer povsem pričakovano, če pogledamo kakšen zajeb je postal mainstream Linux za množice: Ubuntu 8.04 LTS.

Manjka koordinacije, tlačenje nedodelanih featurjev, brez vsakega razmisleka in posluha, kaj uporabniki sploh hočejo, v zato vedno bolj zavoženo programsko opremo, ni prava pot.

Pričakujem, da bo FOSS dobi še veliko takih batin, ampak ne gre drugače, dokler ne bodo razumeli, da samo Free ne pomaga, če je roba nedodelana in večini potencialnim uporabnikov neprijazna ali povsem neuporabna.
Nekoč je bil Slo-tech.

poweroff ::

1. No, jaz trenutno čakam 5 Asusov iz Britanije (kupujem zase in za kolege) in vsi smo se odločili da hočemo gor Linux. Nekateri bomo sicer gor dali Ubuntu, Wintenda ne bo dal gor nihče.

2. Dejansko je treba začeti ostreje preganjati piratstvo. Random checki bi bili kar OK.

3. Lahko izvem odgovor na vprašanje kako v Visti priklopim mrežni tiskalnik? Hvala.

4. Sodelavka je kupila Asusa in sem jo izrecno vprašal če hoče gor Xp - in je rekla da ne. Da Linux dela super. Perd tem je imela do Linuxa odpor - čeprav ga ni še nikoli uporabila.
sudo poweroff

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: poweroff ()

Daedalus ::

Ne poznam v RL nikogar, ki je kupil Asus eee in obdržal Linux.


Čudno, jaz pa jih. Poznam tud ene par takih, ki so dali gor kako drugo distribucijo, ker jim Asusova ni bla ok.

Sicer povsem pričakovano, če pogledamo kakšen zajeb je postal mainstream Linux za množice: Ubuntu 8.04 LTS.


Yep, Vista scale nedodelano in b0rken. Se popolnoma strinjam, tu so zgrešili. V primerjavi s prejšnjimi releasi je bil ta precej prezgodaj in nedodelan.

Pričakujem, da bo FOSS dobi še veliko takih batin, ampak ne gre drugače, dokler ne bodo razumeli, da samo Free ne pomaga, če je roba nedodelana in večini potencialnim uporabnikov neprijazna ali povsem neuporabna.


Tu pa nakladaš. Ubuntu je en tak zelo koordiniran in premišljen effort v smer uporabnosti. Razvija se vsega skupaj... 4 leta? kar je precej malo v primerjavi z allmighty konkurenti, ki ga pa ravno tako na veliko kiksajo. In še to dela peščica ljudi (cca 30 rednih), kar je v primerjavi z neposredno konkurenco (FOSS in closed source) smešno malo. Je pa res, da jih konkretno tepe razvojni cikel (pol leta) in pristop (big merge kode vsakega pol leta, ki običajno zbrejka _vse_.)

Je pa treba met mal perspektive, če hočeš kaj pametnega napisat, to pa.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

trnvpeti ::

azrael, ko ze imas podatke
koliko jih je pa visto nalozilo na eee
«
1
2 3


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Spreminjanje vremena?

Oddelek: Znanost in tehnologija
272295 (1581) gruntfürmich
»

Prenosnik, grafika 15 ali 17

Oddelek: Kaj kupiti
81764 (1539) XPSISTEM
»

MSI Wind

Oddelek: Novice / Procesorji
399167 (5322) H3ricH
»

Dvoboj MX-ov

Oddelek: Novice / Grafične kartice
51873 (1873) ali3n
»

Kdo vse bo izdal kartice na Kyro II čipu

Oddelek: Novice / Grafične kartice
51639 (1639) MATiCEK

Več podobnih tem