» »

ZDA razmišljajo o uvedbi elektrošok zapestnic za letalske potnike

1
2
3

gzibret ::

LOL!

> Mislim, dejmo to takoj dojenčku ko se rodi nastavit pa bo mir :)

Ne, treba je to dat dojenčku na vrat, zraven pa še en senzor za jok, pa imaš mir pri bajti. >:D

Poleg tega pa - a je tak problem zataknit kakšen kos polivinila med to zapestnico in uro?
Vse je za neki dobr!

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: gzibret ()

Grey ::

ob napadu se senzor sproži in zablindira pilotsko kabino, v potniško kabino pa spusti uspavalni plin. Najmanj intruzivna in najbolj varna rešitev hkrati.

haha, spomni se tiste situacije s talci v rusiji.
v primeru tenoristov bi pomoje preprosto zapali(li) vse, potem pa le-te locili od preostalih.

Sem poguglu glede rusije...če misliš glede onih talcev in 200 mrtvih, ko so uporabili nek živčni strup...ja tough luck, zakaj so pa ravno tega uporabili? Zelo verjetno je, da se da dobiti tudi takega, ki te samo uspava in z minimalnimi stranskimi učinki.

In prosim razloži, kaj si mislil z drugim stavkom. Danke.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Grey ()

Keyser Soze ::

Najverjetneje je mislil, da bi ob opozorilu, da se na letalu nahaja terorist, zapalili, opalili, zazapali, elektrificirali celotno potniško populacijo in šele nato ločili "seme od plevela".

Najboljše, da kar vklopijo šoke z enosekndnim razmakom (no ja, dajmo dve sekundi ker smo dobre duše). Potem bi pa šli od osebe do osebe in jim izklapljali šokerje, če se izkaže, da so "varnostno kompatibilni".
OM, F, G!

ozbolt ::

Američani...

Pyr0Beast ::

Ohh, super, komej sem čakal na to. Zdej mi še detonatorja ne bo treba s sabo vlečt !
9/11 here we come !

Do kake višine leti en Stinger ?
Višje ko kaki konkord sigurno. :D

Glede plina v rusiji pa je bila stvar taka, da so vse spravili pod dozo, teroristi so bili ja 10x bolj sposobni in so potrebovali večje koncentracije, tako da so spet naj. civili.
Na koncu pa se je večina civilov preprosto zadušila z jezikom.
Stanje je bilo pa potem tako, da je preživelo skoraj več tenoristov ko civilov.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

Zgodovina sprememb…

Azrael ::

Izvedba je trapasta. nevarna v primeru, ko gre kaj narobe, pa še stara povrhu, saj je zamisel že od časa, ko je bilo moderno ugrabiti transatlatskega reaktivca in se odpeljati na Kubo. Nekaj časa je bil Castro cool celo nekaterim v ZDA.

Vendar ta ideja še zdaleč ni prva, že več kot 50 let, odkar so ugrabitve letal popularne, jih je bilo že nešteto (leteči šerifi, uspavalni plin, pas, ki se ne more odpeti, blindirana vrata pilotske kabine, akrobatsko letenje, namerna dekompresija potniške kabine, piloti in ostalo osebje oboroženo in opremljeno kot Rambo... )

Samo vedno se izkaže, da kabina potniškega letala ni Saloon divjega zahoda.

Torej rabimo nove ideje, te so že prezvečene.
Nekoč je bil Slo-tech.

elhombre ::

Americani verjetno sanjajo o tem da bo nekoc cel svet nosil ovratnice,zacet je pa treba z malimi koraki,da ne bo panike.
Doomsday is coming!!

Filo ::

hahaha najbolša bo ko bo šel sistem v k.rac in bo vse na letalu začel trest ko svinja. :DDDD

edge540 ::

>>Do kake višine leti en Stinger ?

Samo do 3500m, raje računat na 3000m. Pa dometa ima tudi samo 4 km (vodenega, leti lahko dosti dlje). Concordi so varni, prav tako več ali manj vse ostalo :)

Senitel ::

Raptor001: Razen seveda med vzleti in pristanki... ;)

Grey: Tisto v rusiji je bil problem nevtralizirati vse teroriste (tm) v dovolj kratkem času, da nebi imeli časa za reakcijo. Isti problem imaš na letalu... Ko bo nekdo začel s kakšno ročno granato mahat po zraku ti letala ne bo rešila ne taser zapestnica ne plin v potniško kabino.

BigWhale ::

Ja, odstranis rocni granati varovalko, potem te naj pa stresajo... ;>

V primeru krizne situacije je stvar tudi precej hecna...

"Kirga moram zrukat?"
"Siddig-El-Sahib?
"Nevem, men se zdi da je bil Saffir-El-Kalil"
"Da ni bil slucajno Karim Sahib Safir?"
"Nevem, dej enga!"
ZZZZAP!
"Excuse me sir!"

...

Tisto z nadzorom srcnega utripa je pa hecn ja. Kaj ce gre en na WC drkat? ;>

morbo ::

v primeru terorističnega napada jo bo letalsko osebje lahko aktiviralo in z elektroškom onesposobilo domnevnega napadalca.

...medtem ko goreče letalo strmoglavo tuli proti hitro bližajoči se stolpnici in se iz kabine sliši le zvoke ruvanja ter vzklike "alah akbar", blont stevardesa z velikim oprsjem v konzolo mrzlično tipka geslo za aktivacijo varnostnega sistema. Potne roke končno vtipkajo 13 mestno kodo in na ekranu se prikaže Windows Vista Flight Edition. "Welcome, do you want to browse the new Windows experience(tm) or check for possible terror activity on the plane?". Po par klikih na X nadležnih helper pop-upov, ki ponujajo download najnovejšega Media playerja, končno požene SQL poizvedbo ki izloči le potnike z arabskimi priimki. Do onesposobitve napadalca jo ločijo le še dolge desetinke sekunde praskanja po disku, ker se je ravnokar zagnal daemon za redno defragmentacijo. Ko se izpiše seznam, stevardesi nastane cmok v grlu; ibn al Saud, ibn al Rahmani, ibn al Rashidi, ibn al Husseini, ibn al Mahdi... total hits: 146. Potem se spovni da letalo prevaža potnike na konferenco 'Saudi Arabia - USA Friendship Summit 2009' v Vošington. Tla se hitro bližajo, stevardesi se megli pred očmi...

(iz tanovega holivudarja; Air Force None)

Grey ::

Senitel:
Ja sej, vseh situacij ni možno predvideti oz. ni možno imeti toliko naprav, ki bi preprečila dotične situacije.

Pa tudi, če bi potniki spali celo pot...kaj bi preprečilo teroristu, da si vbrizga antiserum za tisto uspavalo. Potem lahko mirne duše razstreli vse naletalu, ker spijo.

Nevarnost bo vedno obstajala. Treba je samo najti za potnike najmanj intruzivno in najbolj dostojanstveno zaščito. Elektrozapestnica to zagotovo ni, ker se počutiš kot zapornik. Sistem mora biti tak, da se potnik ne zaveda, da je tam.

Najbolj idealno bi bilo, da bi imeli zat'ni'katel, ki bi znal samodejno naciljati terorista. Ali pa nevnetljiv anestetik. To, da se zadušijo z jeziki niti ni tak problem na letalu. Sedijo na sedežih...da bi glava prišla v tak položaj, da bi se potnik zadušil, je malo verjetno.V glavnem, sistem, ki deluje v trenutku. Kaj pa Active Denial System, ki ga razvija DARPA?

Azrael:
Kaj ti te neštete ideje povedo? Vsak zaščitni sistem se da skrekat. To velja tudi za letališki/letalski security. Če je terorist na letalu...tough luck, better luck in next life.

Big Whale:
Sem čakal, kdaj se bo kdo spotaknil ob to. :D Preprosta rešitev: pred WC daj še en metal detektor/t-ray pa je. Zasebnost uporabnika je ohranjena, ker gre lahko mirne duše drkat na WC.
Je pa res...T-Ray skenerji so dejansko zelo uporabni. Sprogramirati ga tako, da bi narisal kopalke/cenzuro vsem skeniranim ne bi bilo težko. Sploh ne vem zakaj se tako spotikajo ob njega.

Dejstvo pa je, da teroristov ne bomo mogli nikoli zaustaviti brez, da bi se odrekli svoji zasebnosti (kar se pa jaz niti ostali mislim, da ne bodo). Rajši živim v tveganju, da me jutri raznese Mohammed al Kisahi ali pa ustreli Hyorang Kwon na faksu kot pa da nadzorujejo vsak moj korak.

edge540 ::

Če bo nekdo hotel na vsak način uničiti letalo, ga bo. Kot je senitel rekel, vedno ga lahko sestrelijo med vzletom/pristankom. Pa še stingerja ne rabiš, dovolj je par modelov z RPGji. Če jih 5 komadov izstreli naenkrat na pristajajoče letalo, bo nekdo menda ja zadel.

Lahko pa izgleda tako kot na letališču na Kreti, ko sem se vkrcal na letalo brez enega varnostnega pregleda in brez da bi mi kdo pogledal kakšen dokument (detektor kovin mi je piskal pa sem šel skozi ker ni bilo nikogar ki bi me pregledal, torba je šla skozi rentgen (imel sem 3 litre ouze, tekočin pa kao niso pustili) ampak na monitor tudi nihče ni gledal, ker je varnostnica klepetala z čistilko na drugem koncu prostora - pa nisem bil edini, brez pregleda je šlo skozi vsaj 150 ljudi).

urbecar ::

In potem si vsi teroristi dajo vase srčne vzpodbujevalnike in je zadeva rešena... Predvidevam, da bi v primeru da se kdo res odloči za take zapestnice tudi v "demokratičnih" državah bili oproščeni nošenja.

Senitel ::

Grey: You're missing the point! Kot si sam ugotovil ne moreš predvideti vseh mogočih situacij. Koliko nevarnosti obstaja za letalo danes? Kot je že Raptor001 napisal, lahko se spravijo tud z RPG-ji, nimaš sistema, ki bi letalo ubranil pred takim napadom, niti ni sistema v razvoju (ki bi lahko z hendlal z večimi tarčami).
Če prepoveš pištole na letalu, zakaj bi terorist tihotapil pištolo na avion? Po ocenah FBI je 11 september Osamo stal 50k$ in so ugrabili 4 avione s plastičnimi noži. Rezultat je da se mora milijone ljudi ubadat z brezveznimi varnostnimi procedurami, ki v 99.99999% ne ujamejo teroristov in ker se varnostniki dolgočasjo in stvari ne grejo po protokolu in še tisti, ki bi jih lahko ujeli pridejo skoz (in imaš problem kure in jajca).
Pa zakaj je ravno z avioni taka panika? A avtobusa pa ne moreš ugrabit, spravit gor par 100kg eksploziva in se zapeljat v WTC? Kaj pa napad na podzemno v Londonu?
Namesto da bi resno premislili kompletno varnostno strategijo, Američani samo zabijajo $ za vse mogoče bedarije. Stvari so asimetrične... ZDA so huge, teroristov v globalu ni za celo državo. Ni to hladna vojna, ko je pač ena stran razvijala lovce, da se je branila pred mogočim napadom druge strani, ali ena stran izdelovala jedrske konice, da se je branila pred drugo. Razvijanje sistema za sistemom proti vsem mogočim grožnjam ne prideš nikamor.

Mongoose ::

Amerika pac
Kaj se ne bodo bali da jih kdo ne napade,ce pa delajo sranje po celem planetu!
Cim kdo ne plese kot oni zaigrajo je takoj terorist in ga je treba nemudoma zbombardirat
Oni itak to lahko!!!
Ostale dezele pa jih se podpirajo!

wooted ::

terorist si v rit zrine C4 pa ga aktivira z elektro zapestnico:\

Looooooka ::

al naj pa klosarji na vsako letalo dajo se varnostnika s pistolo.
ne pa da se pocas pocutis slabs k pes na sprehodu z vrvico.
en klosar lepo spizdi zadevo za vse tole sprozit...sploh ne rab met olfa noza skritga v riti.sam prtisne na gumb pa je pol letala v nezavesti.
Sploh je pa kakrsna kol uvedba takih bedarij in nadaljno krsenje clovekovih pravic dokaz da teroristi zmagujejo.Njihov cilj je itak tocno to...panika in nezaupanje do lastne vlade.

Pyr0Beast ::

[i]terorist si v rit zrine C4 pa ga aktivira z elektro zapestnico[:\\][/i]
Ahh, še lepša, invalid z umetno roko narejeno iz nitroceluloze in polnjeno z APE-jem ... seveda gre zapestnica gor. :)
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

mikica ::

Najprej so iztrebili Indijance, na vrsti je ostali svet.
miki

mikica ::

Ti kavbojci se bojijo sami sebe. DOŠLA MACA NA VRATACA. HAHA.
miki

fiction ::

Pomoje je veliko vecja verjetnost da letalo pade dol zaradi drugih dejavnikov kot pa zaradi terorizma. Ce bi namesto zapestnic talali padala, bi bilo mogoce bolj smiselno. Ampak ne
vazno da se povsod zganja paniko in kot odgovor ponudi nekaj omejujocega.

Kar se tice merjenja srcnega utripa. Terorist je lahko tako natreniran, da se mu medtem ko nekoga ubije bitje srca niti malo ne poveca. Nekoga, ki ima strah pred letenjem ali kaj takega pa lahko tak sistem hitro proglasi za terorista.

_Enterprise_ ::

Namesto da bi resno premislili kompletno varnostno strategijo, Američani samo zabijajo $ za vse mogoče bedarije. Stvari so asimetrične... ZDA so huge, teroristov v globalu ni za celo državo. Ni to hladna vojna, ko je pač ena stran razvijala lovce, da se je branila pred mogočim napadom druge strani, ali ena stran izdelovala jedrske konice, da se je branila pred drugo. Razvijanje sistema za sistemom proti vsem mogočim grožnjam ne prideš nikamor.
Menim, da ne veš števila ljudi na letalih, katere so bili namenjeni ugrabiti teroristi in so jih točno dotične naprave ustavile? Mimogrede, ni majhno. In bombe ni lahko prenest na letalo, niti ne orožja. Terorist pa sebe komot prenese na letalo, saj so face-recognition sistemi bullshit oziroma je bullshit njihova prepoznava. Mal "prebarvaš" faco, špegle čez daš in to je to. No, v glavnem, ko je terorist enkrat na letalu, ne vem kako bi mu uspelo karkoli slabega storit, če ma zapestnico?

Če predpostavimo, da se lastniki takih sistemov bojijo morebitnih tožb ob nepravilni uporabi zapestnic in zatorej vspostavijo varnost pred hekerji in izničijo šanse, da bi elektrošok prejela napačna oseba, čeprav je bila za tega mišljena druga, potem sta razloga za strah pred zapestnicami, ki sta edino sporočilo večine postov v tej temi dva:

1. si bad guy in nameravaš delat traparije na letalih
2. si punca in imaš kosmate roke in si jih ne upaš pokazat

In močno dvomim, da bo karkoli od predpostavljenega v končni verziji falilo.

jype ::

_Enterprise_> Mimogrede, ni majhno.

Link?

Biz ::

Itak, da je to samo pobožna želja ene firme, ki si je sistem izmislila... vsaj še nekaj časa... pač pa bodo sistem uporabljali na kakih zapornikih itd., kjer se javnost ne bo zgražala. Če jih lahko mučijo, jim lahko nataknejo tudi zapestnice.

Pardon, če sem se zmotil in je to že v uporabi. Je bil pa tudi en film z Arnoldom S. na podobno foro 20 let nazaj. Ker že? Running man?

PJani ::

Ma to kot da bi bli ljudje ovce...lih tako nič dostojanstva več...kamli bojo zahtevali čip v kožo da boš lahko sploh dihal. A ni zadosti da so oboroženi varnostniki na letalu.
C/C++

Senitel ::

_Enterprise_: Res koliko ljudi je umrlo zaradi terorističnih akcij? Malo preštudiraj tole tabelco.
Se strinjam da bombe ali orožja vsaj na videz ni lahko spravit na letalo. Zakaj je potem celo v post 9/11 obdobju to uspelo naredit TV ekipam? Sploh pa če tovoriš bombo na letalo potem ga verjetno nameravaš raztrelit, zakaj bi torej nekaj hudo kompliciral in delal to v zraku, če ga lahko pospraviš med vzletom. In kakšna misliš da bo reakcij, če boš kar tko skoču pokonci in začel kričat bomba, bomba?
Da bi se kdo bal tožb? Ja bodo pa zakonodajo popravli tako, da upravljalci takih sistemov ne bodo odgovorni. Saj te že sedaj lahko pričaka prijazno obvestilce v prtljagi, da si imel srečo in je bila izbrana za temeljit random pregled in da se opravičujejo, če so ti kaj razbil, obenem pa omenijo, da zato seveda v imenu varnosti in zlobnih teroristov niso odgovorni ali dolžni izplačat kakršne koli odškodnine.
Pa da se vrnem malo na zapestnice... Kaj misliš da se bo zgodilo v primeru, da se teroristi spravijo ugrabit letalo kljub zapestnicam. Misliš da bo samo eden na letalu? Kaj pa če so eni štirje, eden ali dva naredita paniko, da ju začnejo stevardese stresat, druge dva pa osebje naskočita. Isto konec koncev z oboroženim varnostnikom na letalu (včasih so piloti nosili pištolo sabo, danes ne več... le zakaj?). Ko enkrat ta "element of surprise" uspe lahko teroristi tudi z bambusovimi palčkami nadaljujejo. Aja saj jih niti ne rabijo, že imajo zapestnice na vseh potnikih in jih lahko stresajo v nedogled...

Šimpanz ::

Glede na to koliko ljudi umre zaradi pijanih voznikov, bi bilo bolje da bi v avtomobile namestili alkotester. V primeru da bi bil okajen se avto ne bi vžgal. Posledica nobenih nesreć zaradi pijancev, nobene škode, policistom ni več treba preverjati alkoholiziranosti voznikov itd. To bi bila resnična varnost da o prihranku denarja sploh ne govorimo. Ne pa da flancajo o terorizmu na letalih, ki ga že nekaj let sploh ne poznamo.

BlueKnight ::

Najbolj varno je da nam pri rojsvu dajo čep na srce (kot v Dune). Če je oseba terorist, pedofil ali revolucionar, bi jo lahko v trenutku izvajanja ilegalnega dejanja humano izklopili. Seveda bi bilo za varnost poskrbljeno, sistem bi bil hackerproof.
Assumption is the mother of all fuckups!
"Under Siege 2:Dark Territory"

Keyser Soze ::

_Enterprise_> Mimogrede, ni majhno.

Sej ne ve kaj pravi. To je mal bl tko, na pamet. Že sama primerjava varnostnih protokolov na letiščih pred in po velehementnem pripetljaju je sfaljena.

P.S.: Jaz bi vgradil elektrošok v tipke na tipkovnici. Ko skušaš napisat bedarijo, zzzzaaaap. Problem rešen. =)
OM, F, G!

krneki0001 ::


P.S.: Jaz bi vgradil elektrošok v tipke na tipkovnici. Ko skušaš napisat bedarijo, zzzzaaaap. Problem rešen. =)


In ko bi hotel vpisat kANAL A, bi te zrukalo, ker je vmes ANAL.

Tko nekak deluje pri nas v službi zapora, da ljudje nebi brskali po netu in gledali pornografije.

celebro ::

Ideja, da je Ameriška vlada sama sesula WTC, da bi meli izgovor za poljubno kršenje človekovih pravic, se mi zdi vsak dan manj bedasta...

G-man ::

Kaj pa če se teroristi infiltrirajo med tiste, ki na letalih nadzirajo te zapestnice? Way to go :)

elhombre ::

Najprej so iztrebili Indijance, na vrsti je ostali svet.

Ja,za americane in mamo Elizabeto si svet ne zasluzi tega planeta ker so ze po naravi preneumni in ga jim je treba cim prej vzet.
Sicer si pa anglezi in americani kar vzamejo ce je kaj stratesko vaznega.Otocje Diego Garcia.Palau in se mnogo drugih so si kar vzel,folk so pa poslal u p...o m.....no.Pa se pritoz ce se mores.Kolonializem ni umrl samo metode so bolj prefinjene.
Doomsday is coming!!

_Enterprise_ ::

Hah, tok se neki čez mene bunite, noben pa ni uspel odgovorit na zadnji del posta? Nekaj let nazaj so kriminalisti razkrinkali napadalce v Londonu, ki so nameravali ugrabit več letal in s tem naj bi rešili vč tisoč življenj. Da ne govorimo o vseh potencialnih teroristh.

Glede briljantne teorije, da bi štirje teroristi z zapestnicami kar tako onesposobili stevardese in pobili potnike, pilota v varovanem kokpitu pa bi po kamerah samo gledala? Jep, se da zgodit, če zaspita. Drugače pa bolj težko, če ti vgradiš oddajnike na zapestnice in postaviš kamere čez letalo ter tako lociraš posamezne osebe.

Glede vseh, ki nekaj trosite glede vgradnje čipov v dojenčke: primitivni ste, in ne, niste smešni.

Pričakujem odgovor v stilu "ja zdej bi blo pa treba kar vsem ljudem vgradit death-switche pa jih pobit za vsako traparijo ane?".

Ziga Dolhar ::

Ce se z izbrisom posta ne strinjas, izvoli v pritozbe. Do takrat si bos s ponavljanjem posta prisluzil zgolj izbris in opozorila.
https://dolhar.si/

Senitel ::

_Enterprise_: Ja super ane... NAJ BI rešili. Sem bil ravno takrat v Londonu. Aretiral so ~25 ljudi, 11 jih je dejansko obtoženih, koliko od teh jih bo šlo sedet je pa še vprašanje.
Vse te osumljence je policija aretirala v Londonu (in enih par v okolici). Glavna fora pri tem pa je, da policija ni imela nobenega dokaza kdaj naj bi se tisti napadi izvedli! Kljub temu pa se je politika odločila, da bodo 9. avgusta naredili vsesplošno teroristično paniko. Torej osumljence so gledal pol leta, potem so jih nekega dne nekaj aretiral, obenem pa zagnal paniko, da je 400000 potnikov viselo po letališčih in je ocena škode 175 milijonov funtov samo prvi dan. Isto je blo v ZDA... Bush je veselo trobil kolk Al Qaide so aretiral po ameriških mestih, čeprav so jih potem čez par tednov vse izpustil (takrat pa pač Bush ni plesal po TV-ju). Ali pa high tech bunkerji, ki jih naj bi imela Al Qaida v Afganistanu in naj bi bili skoraj sposobni jederski zadetek preživet...
Tisti teroristi v Londonu so takrat hudo načel Blaira, ker je marsikdo v UK enostavno popenil.

poweroff ::

Da ne omenjamo tistih albanskih "teroristov", ki naj bi napadli neko oporišče v ZDA - idejo o napadu so jim podtaknili agenti FBI, ti ljudje so zadevo potem celo prijavili FBI, ki pa je s "tippingom" nadaljeval, nakar so jih aretirali kot snovalce zarote. Brez načrtov, brez materiala, celo brez želje to izpeljat.

Ali pa tisti tip z umazano bomo - imel je megleno idejo a bi bilo to kul naredit, ni imel materiala, ne dostopa do njega - pa so vseeno aretirali "nevarnega" terorista.

Pejd drugam buče prodajat, no!
sudo poweroff

urban99 ::

Itak, bolje pohopsat 50 nedolžnih, da se nam ne bi en kriv izmuznil. Sodobna logika človekovih pravic, ki so si jo naši predniki mukoma priborili, obrnjena na glavo.

Prav lahko si predstavljam kako bi tip a la Enterprise, zaprt brez obtožnice nekje na Guantanamu, hitro spremenil svoje razmišljanje... jaz bi pa lahko sedel doma v fotelju in si mislil "bolje zaprt en nedolžen, kot en kriv na prostosti". No, slednje si v bistvu bolj težko predstavljam. Prvo pa res z lahkoto. Btw: saj zdaj so tam že vsi polnoletni ane? Ker par let nazaj je bilo vmes par mladoletnikov...

Bistri007 ::

Kaj se dogaja na Guantanamu:
Mohammed said he would welcome being executed after the judge warned him he faces the death penalty if convicted of organizing the attacks on America.

"Yes, this is what I wish, to be a martyr for a long time," Mohammed said.


Fri, 06/06/2008, http://www.thejakartapost.com/news/2008...

Sumim, da je število tistih, ki si ne želijo biti mučeniki v Gitmu enako 0. Če si Enterprise ne želiti biti mučenik, je lahko povsem prepričan, da ne bo pristal v priporu/zaporu.
Največja napaka desetletja je bila narejena 4. novembra 2008
Oni so goljufali in Alah je goljufal, Alah je najboljši prevarant. (Koran 3:54)
Citiraj svetega očeta Benedikta XVI. in postani "persona rudis"...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Bistri007 ()

urban99 ::

lol, fajn ti to sumiš, humanist... če hočeš te lahko na križ pribijemo in sumimo, da bi nas rad odrešil?

_Enterprise_ ::

Itak, bolje pohopsat 50 nedolžnih, da se nam ne bi en kriv izmuznil. Sodobna logika človekovih pravic, ki so si jo naši predniki mukoma priborili, obrnjena na glavo.

Prav lahko si predstavljam kako bi tip a la Enterprise, zaprt brez obtožnice nekje na Guantanamu, hitro spremenil svoje razmišljanje... jaz bi pa lahko sedel doma v fotelju in si mislil "bolje zaprt en nedolžen, kot en kriv na prostosti". No, slednje si v bistvu bolj težko predstavljam. Prvo pa res z lahkoto. Btw: saj zdaj so tam že vsi polnoletni ane? Ker par let nazaj je bilo vmes par mladoletnikov...
In kaj tu dela debata o zaprtih nedolžnih ljudjeh? Nevem zakaj bi kdo mene v Guantanamo poslal.

imagodei ::

Preventivno.

Tako kot bi ti preventivno dal zapestnico npr. 150 potnikom na letalu, oziroma nekaj milijonom potnikov vsako leto.
- Hoc est qui sumus -

Senitel ::

Ja nevem... Recimo da rečemo določenim organom, da bi na Bushevem obisku iz enga kombija uletel z 10 kilami dinamita okrog pasu? Te zvlečemo v Afganistan in mal po pesku zvlečemo bomo še nagrado dobil...

urban99 ::

@enterprise - točno to, kar ti je imagodei povedal. Preventivno! Pa res ne razumem, kako da ne zmoreš uvideti tako enostavne analogije...

imagodei ::

ja, urban99, to je tako, kot sem včeraj zapisal v temi "Volitve se bližajo":

Kakšne naivne uporabnike imamo tukaj...

Včasih so pravili, da je pamet x lepota = konstanta. No, to je bilo malo za dobro voljo, samo danes pa res vidim, da je kognitivna sposobnost resnično v neki odvisnosti. Ne od lepote, pač pa od čustvenih vložkov. Pravzaprav je sposobnost koherentne kognicije v obratni odvistnosti s številom čustvenih izpadov, ki jih posameznik doživlja v časovni enoti.

Pod čustvenimi vložki se razume pač vsakršno prepuščanje čustvom, najsi bo to jeza, žalost, veselje, ali pa posredna čustva pogojena z versko blaznostjo, gorečo ideološko zaslepljenostjo ipd.

Edino tako lahko namreč razumemo pozivanje k in izvajanje linčev, uvajanje ter goreče zagovarjanje smrtnih kazni, pozivanje k kastraciji posiljevalcev, enotno prepričanje Američanov pred leti, da je treba napasti Irak, namerno napačno razumevanje napisanega, polaganje besed v usta ter označevanje drugih s komunisti.


EDIT: Prestavljeno v [blockquote]
- Hoc est qui sumus -

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: imagodei ()

poweroff ::

Jaja, boj proti terorizmu je zelo učinkovit: http://www.delo.si/clanek/63507
sudo poweroff

_Enterprise_ ::

Preventivno.

Tako kot bi ti preventivno dal zapestnico npr. 150 potnikom na letalu, oziroma nekaj milijonom potnikov vsako leto.
Moreš bit pa res, ampak RES [-----], da ne ločiš zapestnice od Guantanama.

edit - brez nepotrebnih pridevnikov prosim.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: gzibret ()

urban99 ::

rofl, vztrajen fant :D
1
2
3


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Zdravstvene zapestinice

Oddelek: Znanost in tehnologija
323322 (2458) Sba
»

Prvi dan Google I/O prinesel Android L

Oddelek: Novice / Android
4321278 (16379) Dosan
»

Zakaj tako velik procent smrtnih nesreč ob padcu aviona (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Znanost in tehnologija
29022995 (18294) antonija
»

ZDA razmišljajo o uvedbi elektrošok zapestnic za letalske potnike (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Varnost
11316855 (13242) Utk
»

Pravi teroristi pijejo Coca-Colo

Oddelek: Novice / Zasebnost
152682 (2682) Dead_Eye

Več podobnih tem