» »

Facebook ponudil FindMe za mobilne telefone

Facebook ponudil FindMe za mobilne telefone

Facebook - Facebook je predstavil storitev FindMe, ki omogoča, da tako imenovanim „prijateljem“ v vašem socialnem omrežju sporočate svoj položaj v realnem svetu. Storitev deluje na vseh GSM aparatih, ki imajo naložen operacijski sistem Windows Mobile 5 ali 6. Uporabniki imajo možnost, da okrožja svojih dejavnosti poimenujejo z lastnimi imeni: "Sem doma", "Na delovnem mestu", "Nakupujem v...", "Kiberpipa je zakon" ali pa "Sprehajam psa" in tako dalje - še vedno pa lahko položaj tudi zakrijete.V primeru, da se ne zavedate elektronskih sledi, ki jih že tako ali tako nevede puščate v različnih podatkovnih bazah, pa lahko kraje, kjer se nahajate, opremite še z dodatnimi podatki, kot so poštne številke ali pa celo zemljevidi, s katerimi vas lahko prijatelji lažje najdejo v primeru, da bi se želeli tudi v resnici srečati. Zagotavljajo, da FindMe prikazuje le zadnji poimenovani položaj in čas, ko ste se tam nahajali, zgodovine lokacij pa naj na Facebooku ne bi shranjevali ali beležili. Storitev sicer ne zahteva GPS-a ali dodatne opreme, samodejno delovanje pa je trenutno na voljo za BlackBerry in Windows Mobile Smartphones. FindMe v ElectricPocket razvijajo še za Symbian in PalmOS.

Podobno storitev ponuja poleg Twitterja tudi Google Maps z My Location, ki s pomočjo baznih postaj mobilne telefonije določa vaš položaj, ki se izriše na zemljevidu v telefonu. Prednost storitve oglašujejo s tem, da se boste z MyLocation lažje, brez nepotrebnega tipkanja, znašli v neznanem okolju. Najbrž pa je večji problem (kot tipkanje) to, da je storitev namenjena orientaciji v mestih, njena natančnost pa je v povprečju okoli 1000 metrov.


Omenjenim storitvam najbrž sledijo interaktivni panoji, ki bodo s shranjenimi analizami uporabniških preferenc zaznali največjo gostoto določene ciljne skupine na nekem območju in bodo prikazovali "primerne" vsebine. Si to res želimo?

2 komentarja

nuclear ::

neverjetno kakšne programerje imajo pri facebook-u. klanjam se.
Corsair 750D - VI Hero - i5 4670k - Dominator 16GB - Asus 290 - EVO 500GB
- WD Red 2TB - Corsair AX860i - HHKB Pro 2 - Ducky Shine 3 Brown -
KBT Poker II Blue - KBP V60 Brown - DeathAdder

BigWhale ::

> V primeru, da se ne zavedate elektronskih sledi, ki jih že tako ali tako nevede puščate v različnih
> podatkovnih bazah

Mene predvsem najbolj skrbi, da bo marsikdo lahko zgooglal kdo misli, da sem 'hot or not' iz facebooka. ;> Pa kolk piratov in ninj sem pobil. :P


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Google bo proizvajalcem pametnih telefonov začel zaračunavati Google Play v EU (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Android
16215270 (5178) Ales
»

EU Googlu naložila 2,42 milijarde evrov kazni (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Tožbe
7312272 (9558) andromedar
»

menjave mobilnih operaterjev

Oddelek: Mobilne tehnologije
253251 (2760) Lonsarg
»

Google Latitude dvignil veliko prahu

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
336037 (3830) Jst
»

Je mobilni telefon sledilna naprava?

Oddelek: Novice / Zasebnost
2212417 (12417) imott3791

Več podobnih tem