» »

MacBook Air

3p ::

Zadeva je kul. Ampak kaj bistveno več pa že tudi ne. Nima večje uporabnosti kot klasičen laptop. Tudi bistveno bolj prenosljiva ni. Je pa japka je gor. Torej prodajna uspešnica. :D
No, resno. Dobro je predvsem to, da bodo verjetno zečeli poceni poceni laptopaši v isto smer razmišljat in bojo pretaložniki malo bolj kul.

BigWhale ::

Apple zna delati cudezne predstavitve. Vzamejo nekaj kar je 10 let staro in to predstavijo kot nekaj najboljsega po rezanem kruhu. ;)

"If you need to install an application, then you can do that with REMOTE OPTICAL DEVICE!"

To je novo ime za shared CD... ;>

[D]emon ::

Mnja, kot gre pregovor ...

Apple are so good at marketing, they could sell sand to Sahara.


Ironic twist of fate je, da eden od mojih bivsih sosolcev dela za podjetje, katerega primarna storitev je prodaja peska Zdruzenim Arabskim Emiratom...:D :D

FastWIND ::

Fantje zgrešili ste point.

Tale Air je namenjem točno določenim kupcem in Apple ponavadi ni imel težav s tržnim raziskovanjem komu kaj. Tale Air je namenjem nekomu, ki si programje naloži in potem uživa v uporabi za katero se mu zdi tale zadeva dovolj primerna/zmogljiva. Zakaj bi moral imeti ethernet, če pa na vsakem vogalu dobiš signal... Zakaj bi moral imeti ne vem koliko USB jev, če ima bluetooth... ITD... Če vse to potrebuješ/pogrešaš enostavno nabavič MacBook.

Tistemu, ki ne zadostuje AIR in želi imeti podobnih velikosti mašinco si bo nabavil MacBook - a z vsemi njegovimi bombončki. Ja razen teža je velika, ampak tisti, ki so kdaj imeli v rokah Applov prenosnik bodo vedeli, da to ni kup plastike, ki se zvija in ima občutek, da se bo vse skupaj razletelo kot pri plastik fantastik konkurenci... Tu je pač Apple naredil kompromis na račun teže.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: FastWIND ()

borchi ::

> Nima večje uporabnosti kot klasičen laptop. Tudi bistveno bolj prenosljiva ni.

my thoughts exactly. to je še vedno laptop, pri katerem vedno veš ali ga imaš v nahrbtniku ali ne. če že moram nosit 1,4 kg, se mi zdi, da še ena dodatna kila, ki jo ima macbook, ni taka stvar. če pa bo folk poleg MBA nosil okoli še kak eksterni cd drive in disk je pa teža že primerljiva. po drugi strani je pa res, da je vtikanje CDjev in ethernet kablov v prenosnike z vsakim dnem redkejše...

> Je pa japka je gor. Torej prodajna uspešnica.

apple tv ma tut japko gor, pa ni bil nek uspeh (zaenkrat). MBA je nišni produkt, prav veliko se jih ne bo prodalo pomoje...
l'jga

Jux ::

mah, ko sem bral live report sem bil še kr navdušen, zdej mi gre pa prov na živce - da šparajo na usb portih?!?! Mislim, niti miške + diska ne morem priklopit brez eksternega huba oz. niti miške + cd enote....


lame... tole je en velik meh meh meh.... še posebej če pomislim da razen tega da je malo debelejši (pri isti teži!!!!) Dell d430 ponuja za svojo ceno več.
web&blog&etc: http://lukabirsa.com

Liker ::

Teza je dejansko edina prenosljiva odlika tega prenosnika. Namrec pri svoji ugledni A4 velikosti tehta zelo malo.
To pa da je velikosti A4 lista pa po drugi strani mocno zmanjsa prenosljivost, saj rabimo vecjo torbo kot bi jo za recimo kaj manjsega.
Sam sem sicer pricakoval podoben prenosnik, a z rahlo vec povezljivosti.

Ok, ultra portable, ampak kako naj bom jaz mobilen, ce pa tako od oka na 60% mojih delovnih lokacijah ni WiFi omrezja? Torej moram vlaciti s seboj se tisti dongle za Ethernet, in ko to priklopim je z mojo razsirljivostjo konec. Hudica vsaj se ene 3 USB porte bi lahko na drugo stran nasrali, saj nebi tako zelo pokvarilo designa. Pa zadevi manjka inovativnosti big time!
Z izjemo tankosti (ki je posledica praznosti) in seveda vecprstnega touchpada (tole je videti dejansko precej uporabno) tu ni neke hude inovacije.
Kje je recimo WUSB, ali pa kak drug nacin brezzicne povezljivosti.

Ponavadi sicer ne zagovarjam Apple-a, ampak glede menjave HDD-ja in spomina pomojem ni kaj za jamrati. HDD je dejansko prakticno najboljsi ki se pase notri (1,8" HDD-ji gredo do 100GB, vsi pa so 4200rpm - zakaj bi torej menjal?), Za ram pa je verjetno samo en slot, kar pomeni da je vgrajenih 2GB dejansko ze maksimum in tudi ni kaj nadgraditi. Ok baterijo bi bilo morda pametno imeti izmenljivo, ampak saj dejansko stvar ni bistveno drugacna od iPhone-a - pac posljes na servis ko baterija klecne :D

Me je pa IZJEMNO razocarala cena tegale cuda. Ce bi tole kostalo toliko kot MB, potem bi bila to zame se nekako realna moznost za nakup.
Saj dejansko ni nicesar notri v prenosniku, zakaj je potem drazji od navadnega MacBooka? (Razen ce je tisti multitouch touchpad vreden $500+).

P.S: Ko sem razmisljal kaj vse je notri sem sem prisel na idejo, kako izdelati svoj lasten MBA - morda se pa celo lotim :D

FastWIND ::

@Liker

ČE bi vse kar si naštel hotel imeti v njem, bi se mu povečala teža in debelina, ravno to so pa hoteli narediti z Air - om, da ima ekstremno malo debelino...

SAm si ugotovil, da če ti ne zadostuje MBA , potem ti sigurno MB. Tistih vmesnih kupcev, ki jim ne en ne drugi pa je verjetno zanemarljivo malo.

@Jux

Kdo še pri prenosniku, ki ima bluetooth priklaplja miško na USB?

zee ::

jaz je ne priklapljam, ker uporabljam "nipple" na svojem prenosniku, ce rabim misko jo pa rajsi zadegam v USB port, ker preprosto samo dela. brez zezanja z bluetoothom.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

FastWIND ::

@zee

Zezanja z bluetoothom ? Si ti uporabnik Windowsow mogoče? Jaz tam je zezanje... Pri os X pač ne. Zaznavanje bluetooth vklopiš (če ga nimaš že vkloplenjega) , miško vklopiš in zadeva se v sekundi dveh poveže. To je to !

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: FastWIND ()

Luka Percic ::

In kaj je pri winsih drugače?

Sam imam že 1 leto bluetooth tipkovnico in miško - praktično nobenih problemov (ok 1x na mesec je treba stikalo dat ona of in spet na on- "reset")

zee ::

@FastWIND: zal imam Windowse...
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: zee ()

IceIceBaby ::

Jaz ga bom verjetno kupil ko pride...oz. verjetno naslednjo revizijo, ker zaenkrat je macbook še v dobri formi.

Nima etherneta ? Who cares. Nevem kdaj sem nazadnje doma priklopil kabel.

Nima optične enote ? Who cares. Za tistih par priložnosti, ko rabim optično enoto bom pač streamal CD iz drugega računalnika.

Samo en USB port ? Who cares. Če že rabim USB je to za kakšen usb ključek. Miške zadnje čase sploh ne uporabljam, ker je trackpad na macbooku povsem uporaben (za razliko od večine prenosnikov). Na MBA bo še večji in zgleda da tudi bolj uporaben. Sicer pa je zame bolj primeren priklop za miško BT, ni kabla, ni dongla.

Edino kar pogrešam je malo daljše trajanje baterije. 5 ur ni slabo, ampak 10 bi bilo idealno :)

To je podobno, ce hodis s super manekenko: izgleda odlicno, za kake 'umske' projekte je pac ne mores uporabit.


Btw...Iris Mulej so namerili IQ 156 :)

IceIceBaby ::

mah, ko sem bral live report sem bil še kr navdušen, zdej mi gre pa prov na živce - da šparajo na usb portih?!?! Mislim, niti miške + diska ne morem priklopit brez eksternega huba oz. niti miške + cd enote....


Stop living in 1999.

Za miško se uporabi bluetooth, disk imaš sharan preko mreže, CD pa prav tako. Torej, priklopiš vse kar si omenil pa še vedno je 1 USB preveč :)

Zheegec ::

Da še enkrat razjasnim; Tako "tečen" sem zato, ker tale zadevica ni na noben način inovativna ali posebna. Tako tanek je zato, ker nima nobenih priključkov in pa 1.8" disk, KLJUB temu pa Apple to hvali kot neko inovacijo in posebnost. Prav na živce mi že gre ta njihov marketing in pa samo-hvala (kar je sicer logično) in pa nesposobnost marketinga ostalih proizvajalcev.

V tem cenovnem rangu ni najlažji (prenosljivost je bolj teža in pa avtonomija baterije, mogoče je že tanjši, je pa širši in višji kot 11" prenosnik, pod ultra-portable sem pričakoval vsaj 12" ali manj), nima niti približno najboljše avtonomije, ohišja, priključkov, že za priklop dodatnega monitorja rabiš nek pretvornik, katerega ne potrebuje NOBEN drug normalni prenosnik (ultra-portable ali ne), nima najboljše konfiguracije, nima najboljšega ekrana (LED TN matrika je pri Applu že standard, pa še 11" Vaio ima enako ločljivost = enaka delovna površina),...

Zakaj je torej po Applovih besedah inovacija?
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

borchi ::

> Zakaj je torej po Applovih besedah inovacija?

pokaži prenosnik, ki ima enako velik ekran, tehta manj in je tanjši in ima večje zmogljivosti... ker ti si v mislih sestavljaš nek imaginaren prenosnik, ki ne obstaja in ga primerjaš s konkretnim plehovjem, ki se ga da kupit.
l'jga

Luka Percic ::

Applov marketing gre tudi meni precej na živce.
Pač lažejo in pretiravajo na veliko.
Ampak hej- to ne pomeni da so produkti avtomatsko kar nasprotno kar trdijo.

Z trezno glavo poglej produkt- če ti paše pa si ga priskrbi.
NI potrebe po apple fanboy-ovstvu, pa tudi ne po apple hater-stvu.

FastWIND ::

Enostavno, ker je PRVI ki je uspel narediti tako tanki prenosnik... Vedno je najbolj inovativen v nečem nekdo, ki je prvi naredil, ne tisti, ki bi lahko prvi naredil...

Sicer pa ne vem kako ne moreš sprejeti dejstva, da so si poiskali tržno nišo in tako zaokrožili, začinili in zapolnili serijo njihovih super zmogljivih prenosnikov...

V bistvu logično nadaljevanje...

MacBook PRO - za najbolj zahteven, saj skoraj ni je reči, da je ne bi imel...

MacBook - za najbolj zahtevne, ki potrebujejo nekaj manjšega...

MacBook Air - za fetišiste :D (Če to nisi bo vejretno dovolj dober eden izmed zgornjih dveh)

IceIceBaby ::

Torej je Apple kriv, da ima boljši marketing kot ostali ? :)

MBA JE inovacija...po svoje. Za moje pojme je super, ker je zadeva bolj uporabna kot macbook (ekran, osvetljena tipkovnica, trackpad...) ampak vseeno skoraj polovico lažja in 2x tanjša.

FastWIND ::

Itak, da ni kriv...

In ima dobro podlago za dober marketing... OS X

Žal pljuvajo in ne sprejemajo dejstva, da je lahko nekaj boljše od windowsov, ravno tisti ˝uporabniki˝, ki NIKOLI niso v realnem svetu imeli možnosti preizkusit OS X.

Jaz vsaj pošteno povem, da sem bil windows user od 3.11 do XP PRO , Viste mi ni uspelo preizkusit, ker sem prej, pred letom in pol presedlal na OS - X in lahko vam s prve roke povem, da mi ni niti najmanj žal. Kvečjemu me bo trenutno težko nekdo prepričal, da bi šel nazaj...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: FastWIND ()

Matako ::

Ne bodite tako jezni, saj je samo neka stvar.
/\/\.K.

Zheegec ::

FastWIND: OS X ni nič posebnega po uporabnosti. Prav tako se ga mora uporabnik navaditi, kot na Windows.

Drugače pa smo zadnjič porabili nekaj ur, ko smo želeli posodobiti OS X 10.4 na 10.5 na noven iMac20, pa zadeva preprosto ni delovala, tudi na servisu ne znajo nadgraditi... Želim povedati, da pač noben OS ni popoln in ne more biti naveden kot "prednost". Če imaš napačen tiskalnik/skener ali karkoli, ki nima gonilnikov za OS X je to prej slabost. Mi primerjamo prenosnik kot prenosnik, ki naj bi bil inovativen. Je pa samo najtanjši, če gledamo pa "ultra-prenosljivost" ni čisto nič posebnega (teža, velikost, baterija, funkcije -> pick one).
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

borchi ::

ALIEn3001: potem pa naštej 3 inovativne* naprave, ki so bile predstavljene v zadnjih 3 letih.

* po tvoje je to samo naprava, ki je najboljša na VSEH področjih, ki se jih dotika
l'jga

Zheegec ::

Ne, ampak boljša na oglaševanem področju bi pa že lahko bila, če že pravijo, da je najboljša.
Na letnem januarskem MacWorldu je danes Steve Jobs naznanil najnovejši ultra lahki prenosnik MacBook Air.


3 inovativne naprave - Logitech MX Air, SSD (no ja, vsaj for home-use), OLED,...
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

FastWIND ::

@ALIEn3001

Idelalnega nezmotljivega super duper operacijskega sistema NI. To je pač real life.

Lahko je pa nekaj bolj user friendly ali manj user friendly... Vedno se bo našlo nekaj kar lahko neskočno zadevo zakomplicira in lahko nekaj kar neskončno zadevo poenostavi.

Z mojega vidika, kot dolgoletni win user lahko samo rečem, da je OS X vsaj zame in to je moje osebno mnenje bolj user friendly kot win. To je to. Ne mislim več polemizirat.

borchi ::

> Logitech MX Air

najboljša miška za gejmerje?

> SSD (no ja, vsaj for home-use)

si si že sam odgovoril.

> OLED

najboljši zaslon za grafične oblikovalce (verodostojnost barv ipd.)?
l'jga

Zheegec ::

Borchi - za home use v zadnjih 3 letih, drugače je zadeva all-around boljša od navadnih hard diskov. Edino dražji.

MX Air si poglej, kaj sploh je in za kaj se oglašuje. Je daleč najboljši gađet za HTPC, dejansko je nekaj uporabnega, ne tako, kot pa še en PC v manjši škatli.

OLED - upam, da poznaš zadevo...

[edit - odstranjen offtopic del]
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: gzibret ()

Jux ::

@kst

nehi ga pihat no... eni mamo prenosnike zato da jih nosimo s sabo in na vsaki lokaciji delamo kot nam pač paše, za to je 1xUSB PREMALO, pa če se postaviš na glavo. Sedaj imam dva, pa sta mi premalo, z enim bi bilo pa še težje. Ok, že res da mam lahko BT miško, samo že dejstvo da ne morem met vklopljene nevem, eksterne numerčine tipkovnice (ki jo recimo v pisarni uporabljam) hkrati z ipodom ali miško ali cdjem ali čimerkoli.... to ga pač pokadi v nedogled... Sploh ker je še en USB port res minimum za komp ki stane 1.8k€ in je po defaultu oropan opreme zaradi dimenzij (recimo manjek cd enote).

Je že res da preferiram mobilnost in če nebi šlo drugače bi požrl ta USB, problem je v tem da ima konkurenca manjše, cenejše in isto težke (kanec debelejše) prenosnike brez nepotrebnih okrnitev. Mislim, celo asus EEE ma več usb portov kot MacBook Air, patetično.
web&blog&etc: http://lukabirsa.com

Jux ::

@borchi.

Dell D430 tehta isto, je bolje opremljen (ok, res je da še morajo preit na novo platformo z X3100 ampak for arguments sake) in cenejši. HA! Je sicer debelejši ampak za faking 0.20" pa ma vgrajeno optično enoto.
web&blog&etc: http://lukabirsa.com

Luka Percic ::

En usb je res malo, ampak on the go jih navadno res nerabiš več.

V pisarni/doma boš pa mel en hub.

Glede tipkovnice miške, pa poglej za recimo logitech diNovo. Maš bluetooth numerično,bluetooth navadno, ter mx1000 blue-tooth.
Ni huda cena če si lahko tak prenosnik privoščiš.

Zakaj je meni ta prenosnik tako fascinanten?

Ker ko bo nadgrajen v tablet, bo to idealna naprava.

Vsi tableti dosedaj so praktično predebeli- roke nemoreš v miru naslonit gor (kot na zvezek). Nekaj v stilu air, pa je idealno, saj se spredaj začne skoraj iz nič.

antonija ::

Ne razumem zakaj se eni trudijo [------] prepricat da zadeva tehnicno ni vredna svijega denarja.... itak ga ne bo noben kupil za resno delo, irgic se tud verjetno ne bo dalo gor igrat. Edina uporabnost tega tipkanje tekstov... pol se pa ze pocasi neha. Mogoce lahko pogledas kaksen film (ki ga imas seveda na disku), poslusas kaksno glasbo (ki jo imas tud na disku), sam kolikor vem to lahko pocnes ze z iPodom, ki je cenejsi, lazji, manjsi in pa predvsem bolj popularen.

Zdej mi pej nekdo prosim razlozi, v cem je prednost tega prenosnika pred drugimi (ki so kot smo prebrali bolje opremljeni, lazji, zmogljivejsi, boslja baterija, nadgradljivost,...) razen v designu, ki res pride do izraza ko prenasas seboj prenosnik v torbi/nahrbtniku.
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: gzibret ()

Luka Percic ::

Je najtanjši, najlažji pri tej velikosti zaslona, je lep, drugo šekar ok.

Kaj češ več?

Sej dražje avtomobile se kupuje tudi zaradi stila. Zakaj nebi tudi prenosnikov?

Jaz ga seveda nebom kupil.

borchi ::

> all-around boljša od navadnih hard diskov. Edino dražji.

ok, potem je tudi pri MBA treba odmislit ceno, ne?

> MX Air

remotebuddy, wii kontroler, osx, navadna miška. če skombiniram funkcionalnosti vseh teh kosov, je MX Air prava zguba. to delam po tvoji metodologiji, ko si iz 5 različnih prenosnikov pobral samo njihove dobre lastnosti, v mislih tako sestavil virtualni prenosnik in ga primerjal z dejanskim produktom.

> OLED - upam, da poznaš zadevo...

če gre za osvetlitev LCD-jev, potem ja. grafičarji se še vedno zmrdujejo nad takimi monitorji, če jih prav razumem.

> Dell D430 tehta isto, je bolje opremljen (ok, res je da še morajo preit na novo platformo z X3100 ampak for arguments sake) in cenejši. HA! Je sicer debelejši ampak za faking 0.20" pa ma vgrajeno optično enoto.

se pravi, "samo" v dveh kategorijah je slabši od MBA? na njihovi overview strani pa je INNOVATIVE z velikimi in boldanimi črkami. ALIEn3001 bo popizdu...

[edit - odstranjen del, ki se nanaša na brisan post]
l'jga

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: gzibret ()

Luka Percic ::

Kaj je imo najbolj inovativno?

Trikotna oblika (od strani).

Sam se že vsaj 2 leti vsako toliko vprašam zakaj moramo trpeti velikanski rob, da lahko v miru tipkamo.
Ni nam treba več, "trikotni" prenosnik je tu.
Predstavlja po to dodatne inžinirske porbleme-jasno.

antonija ::

Ni najlazji, zakaj rabis najtanjsi (list papirja je se tanjsi, pa ni noben posebno ponosen nanjga), lep je pa.... hja. Tolk kot boiled candy.

Lahko ti pa zagotovim da ima enkraten marketing ki ga promovira kot to kar si opisal. Ce pa verjames marketingu ali pa ne je pa tvoja odlocitev.

In ne, avtomobilov ne kopujem zaradi stila. Avtomobil kupim ko rabim avtomobil. Takrat si postavim zahteve in najdem kandidate ki jih izpolnjujejo. Nato med njimi izberem favorita po osebnih preferencah.
Isto je pri nabavi prenosnika. Med zahteve vsekakor uvrsca ethernet prilkjucek, nekaj USB/firewire priljuckov (z vgrajeno opticno enoto) oz ogromno USB/firewire prilkjuckov ce je prenosnik oskubljen kot je navedeni. To, da je pa za 0.5cm debelejsi od drugih (ki med drugim celo izpolnjujejo moje zahteve)? To pa 100% ne bo odlocujoci faktor, ker mislim da imajo _vse_ priprave za transport prenosnika dovolj prostora da lahko stlacis zdraven dodatnega 0.5cm.

Ce se vrnem nazaj na osnovno vprasanje: Kaj ima ta prenosnik da bi kdo sploh razmisljal o nakupu? (razen agresivnega marketinga, ampak to je druga zgodba)

BTW: tista Vaio je se celo grsi od aira.
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

borchi ::

> Ni nam treba več, "trikotni" prenosnik je tu.

no, npr. men je pa ravno to grdo (in neergonomsko) pri tem prenosniku. ampak uspem dojet zakaj pa nekaterim je kul. in nekateri od teh bodo kupili prenosnik, brez da bi se počutili slabo, če bodo nekateri s prstom kazali na njih, češ, glej ga, apple fanboya...
l'jga

antonija ::

Odkar sem videl na konferenci dva uporabnika appla (med mnogo uporabniki PCjev), kako sta si cestitala ko sta ugotovila da oba uporabljata jabolcne prenosnike, tezko resno vzames koga ki trdi de je prenosnik brez osnovnih prikljuckov dober. Pa naj bo tanjsi od stene kondoma in lazji od kovanca, ce z njim ne mores pocet kar bi rad pocel pol zadeva sux.

Zdej mi nej pa prosim ze nekdo razlozi za kaj bi sploh razmisljal o nakupu tega? Kaj lahko z njim pocnes (bolje) cesar z drugimi ne mores? Kaj vas pri drugih odvrne da je air najboljsi prenosnik neglede na ceno? KAJ??!?
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

borchi ::

> Pa naj bo tanjsi od stene kondoma in lazji od kovanca, ce z njim ne mores pocet kar bi rad pocel pol zadeva sux.

jaz bi lahko z njim počel čisto vse kar počnem s trenutnim prenosnikom. dobra stvar bi še bila, da bi nosil 1 kilo manj in zavzel bi malenkost manj prostora.

ampak ker nimam neomejeno denarja...
l'jga

opeter ::

Čakajte, zdaj ta Macbook Air ima LED tehnologijo ali OLED?
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

TribesMan ::

Apple je končno pogruntal da je Euro vreden več kot dolar... Cena Macbook Aira v Evropi je 1699€, sicer je razlika med ameriško in evropsko ceno še vedno v prid američanom, je pa situacija vseeno nekoliko izboljšana :) Preplačamo ga samo še 200€ :P

Glede samo enega USBja... je to je premalo, sploh ker nima etherneta. Mislim da bi se dalo tist ethernet konektor že kako natlačit v ohišje, sam zgleda da ni blo niti interesa da bi ga... Ker povdarek je vseeno na "Air".

Anyway, če pa komu manjka priključkov naj si kupi tole: USB hub + Ethernet

Ethernet itaq uporabljaš samo za mizo, tako da hub komot pustiš tam in mirna bosna.
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

Zgodovina sprememb…

HyperGL ::

kak ste smešni :D

JAZ JAZ JAZ :D

vsi pišete kaj VAM je/ni pri srcu in kaj VAS (ne)moti pri tem novem prenosniku! potem pa potegnete črto in poveste zakaj bi ga KDO kupil... :D

imate vsi super argumente... žal z napačnimi sklepi!


glejte malo bolj globalno na tega novega prenosnika, zagotovo v sloveniji nimamo tako razširjenega zastonjskega brezžičnega interneta kot drugje po svetu, zagotovo nimam plač kot jih imajo drugje po svetu oziroma BDP ni na nivoju ostalih večjih držav, zagotovo si povprečen študent tega ne more privoščit, pa vrjamem da je računalnik s takimi specifikacijami želja vsakega študenta in tudi profesorja, saj za ŠTUDENTSKO uporabo nudi vse, vsaj kar se tiče obče gledano (predavanja, predstavitve,...)! Za specifične zadeve so tudi specifični računalniki!

In če ga ne bo nekdo izmed vas kupil, ne pomeni, da se v SLO ne bo prodajal, ne pomeni da se drugje po svetu ne bo prodajal in ne pomeni da je brezveze!

Sicer pa živimo v vedno bolj potrošniško usmerjeni družbi in Apple se tega še kako zaveda, kljub temu, da večina njegovih kupcev poleg potrošništva ima še prefinjen občutek za minimalizem ter estetiko!

bajro ::

APPLE - svaka jim cast ! :)

Lp
survivor, not statistic

'nesposobni so sposobni onesposobit sposobne'

edge540 ::

Kul zadeva in če mi jo dajo bi jo z veseljem uporabljal. Ampak za toliko denarja si raje kupim über dlančnik + laptop:)

jype ::

Jaz ga tudi ne bi vrgel proč, če mi ga kdo podari.

Za zdaj sem ultrazadovoljen z Vaio TX3 - tisto, kar rabim (ethernet, 8h+ battery life, <1.5kg gross, 1366x768 prostora na ekranu, <12" ohišje, opticna rw enota, linux poganja brez vsake težave) ima vse.

Ko bom nehal bit kombinacija programerja in sistemskega administratorja in bom laptop s seboj nosil samo še za pisanje tekstov, si ga bom pa morda omislil tudi sam - ker je vsaj po dimenzijah, če še ne po teži, že prav nemarno blizu papirnati verziji zvezka. Ampak... hm. Potem rabiš še enega za na daljšo pot - imaš citylaptop in mountainlaptop, pa še roadlaptop za resno delo :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

TribesMan ::

Zlo rad bi videl ta uberdlancnik in laptop... :D
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

strictom ::

Za 1300€ ne dobiš ne uber laptopa in ne uber dlančnika (no dlančnika že ampak laptopa pa ne). Zadeva je najnovji Apple product, ki je bolj stylish kot je uporaben. Cena niti ni tako grozna za nemarno lep apple prenosnik.

OT: Apple je tako dober v marketingu kot je Commodore slab. En QDB.us quote: "Comodore is so bad at marketing, if they'd buy KFC, they would rename it to: 'Warm Dead Bird'" :D
"Violence is the last refuge of the incompetent" - Salvor Hardin

keber ::

>>> saj za ŠTUDENTSKO uporabo nudi vse

Razen cene. :\ Sploh pa študenti zelo radi nabijajo igrice, tako da švoh kaže s temle čudom.

Masamune ::

demon
kdor zna pač zna.

drgač meni zgleda ql
lp, j

CoolBits ::

Se še kdo spomni kaj se je govorilo, ko prvi iMac ni imel več disketnika?? UUUU to pa nima disketnika...je neuporabno hehe
No če kdo rabi pekač,več USB-jev...itd. to pač ni za njega... za take obstajajo MacBook in MacBook pro... vsi ti dotatki imajo namreč svojo težo in velikost...
Po mojem bo ta prenosnik pravi hit...sploh pa v svoji drugi reviziji :)

ahac ::

Nima optične enote ? Who cares. Za tistih par priložnosti, ko rabim optično enoto bom pač streamal CD iz drugega računalnika.


To lahko delaš tam, ker imaš drugi računalnik: doma, v službi, itd. Zakaj je torej treba, da je ta tako tanek in lahek, če ga imaš na mizi v bližini drugih računalnikov?
Jaz vidm prednost takega računalnika v tem, da si čim bolj mobilen... kar pa seveda pomeni, da poleg sebe ne vlačiš dodatnih računalnikov kamor bi lahko vtaknil CD.
Slo-Tech Discord - https://discord.gg/ppCtzMW


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Novosti z Applove predstavitve (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
5629785 (25734) PrimozR
»

Apple predstavil lep venček novosti (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
6127069 (23027) SkipEU
»

Apple predstavil posodobljene MacBook-e in MacBook Pro-je

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
215913 (4811) dejanslo
»

Po MacWorldu, ogled vseh novosti

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
155103 (3722) Tear_DR0P
»

Novi iMac in G5

Oddelek: Novice / Ostale najave
273013 (3013) IceIceBaby

Več podobnih tem