» »

Intel in AMD razkazujeta štirijedrnike

Intel in AMD razkazujeta štirijedrnike

Hartware.net - Na Leipziškem Games Convention-u sta oba procesorska giganta razkazovala svoje prihajajoče štirijedrnike. Intel je širši javnosti pokazal 45-nanometrski štirijednik s kodnim imenom Yorkfield, ki so ga predstavili med delovanjem na matični plošči z veznim naborom X38 in dvema grafičnima karticama Radeon HD 2900 XT. Za več informacij o tem odklikajte na Hartware.net. Poleg tega je Intel na omenjeni prireditvi predstavil tudi najnovejši proceosr za prenosnike Core 2 Extreme X7900 s frekvenco 2,8 GHz.

Tekom omenjene prireditve ni počival niti Intelov največji konkurent AMD, ki se je očitno dokončno otresel govoric o nizkih frekvencah svojih prihajajočih K10 procesorjev, saj so prikazali sistem, katerega srce je predstavljal štirijedrni Phenom s frekvenco 3 GHz, ki je v navezi z dvema Radeonoma HD 2900 XT poganjal igro Stranglehold. Več o tem si lahko preberete na Hartware.net, kjer obenem potrjujejo, da bo uradna predstavitev AMD-jevih štirijedrnih Opteronov desetega septembra.

32 komentarjev

opeter ::

Saj bo. AMD bo spet postal konkurenčen, potrošniki pa bodo spet dobili lepe nizke cene. :)

EDIT: sem vedel, da za popoln izkoristek AMD Phenoma AM2 ne bo dovolj...

Der in 65nm Technologie gefertigte Phenom passt in die Sockel AM2 und AM2+. Bei letzterer Plattform wird auch HyperTransport 3.0 unterstützt. In bisherigen AM2 Mainboards läuft der Quad-Core Phenom nach einem BIOS-Update auch, muss aber eine Einschränkung hinnehmen. Die sogenannten "Split Planes", mit denen jedem einzelnen Core je nach Belastung eine unterschiedliche Spannung zugewiesen werden kann, funktionieren im Sockel AM2 nicht.


Torej AM2+ je prihodnost za namiznike povprečnih uporabnikov.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: opeter ()

OmegaM ::

Zanimivo, ze glede frekvenc sem malo presenecen pri AMD-ju
Ni nam lahko, bo pa boljše!!!

marvin42 ::

če so tam kazali en čip s 3Ghz, še ne pomeni da je zadeva pripraljena za množično proizvodnjo
Mostly Harmless

jperc21 ::

Saj bo počasi.

:D

LP
Keep your head up, even when the world is hard, never give up!

Spc ::

Lepo.
To pomeni, da bo verjetno Q6600 še padla cena.
:)
 

dzinks63 ::

:)) Zanimivo pa je tudi, da je intel vzel za predstavitev procesorja v sistem priklopljeni grafični ATI v crossfire, očitno je trenutno to boljša izbira od nvidie v SLI.

st00rm ::

nvidia je pa ta kratko potegnila
God must love stupid people because he made so many of them.

OChack ::

nč ni zanimiv, amd/ati je crossfire dav na razpolago v uporabo že od vekomaj, tako tud intel že od vsega začetka ponuja crossfire, nvidia pač hoče sli met sam azse tako da ekskluzivno prodaja samo svoj chipset in grafično kar pa je zanimiv da prevladuje ravno na trgu AMD procov (amd nima ravno super duper pocen hitrega crossfire chipseta)

glede phenoma na AM2.....jah bojo določeni penali glede power sawing in mogoče memory kontroler, sam če se bo zadost dal HTT navit mislmd ne bo pene, bomo pa vidl
Int€l inside, IDIOT Outside

PrimozR ::

Okej, za povprečne ljudi, ATi je v času samostojnosti licenciral Intel čipsete kot Crossfire zmogljive. 975X je pač x8/x8, 965 (in P35) pa sta x16/x4. X38 je prvi čipset SPLOH ki podpira x16/x16, tudi RD600 namreč podpira le x8/x8. nVidia pa ne da licence drugim proizvajalcem. SIcer se baje nekaj premika v smeri X38, a ni nič uradnega.

dzinks63 ::

:)) Zakaj ni zanimivo, če vsi opevajo nvidia kartice, kako so super in da jim ATI ne more parirat sploh v najvišjem razredu, zakaj pa potem niso vpregli dveh 8800ultra, če so res oh in sploh. Intel pa da k sistemu ATI kartici. Torej nvidia SLI le ni nekaj, čemur bi se klanjali.

OmegaM ::

Meni se nekak najbolj to pase da se vidi primerjava z dvema enakima graficnama dvema dvema 4 jedrnima procesorjema
Ni nam lahko, bo pa boljše!!!

MitjaP ::

Naj raje upočasnijo razvoj in izdelujejo popolnoma izpravne izdelke (beri: brez hroščev).

MrStein ::

MitjaP, to je isto kot če bi ti jaz rekel, naj odslej za vsako stvar vzameš desetkrat več časa, zato da jih narediš "popolno" : 2 uri za zajtrk (skrbna priprava, kontrola, priprava mize, zaužitek, počitek, pomivanje posode, čiščenje mize), potem uro in pol za temeljito osebno higieno v kopalnici, nato pol ure da počistiš kar si umazal v kopalnici, 45 minut za izbiro obleke in oblačenje, 10 minut za zadnje popravke na frizuri. Potem polurni hitri preventivni servis na avtu, preden greš na cesto (saj nočeš tvegati nesreče zaradi neopažene napak(ic)e na avtu, kaj !? seveda ko prideš v službo, te čaka le še knjižica.

V velikem biznisu je enako. Za "popolnost" preprosto ni časa.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

PrimozR ::

dzinks dej PROSM te, PREBER moj post. Resno. mogoč se ti bo posvetilo zakaj so uporabil ATi grafične in ne NVidia. No, ti bom povedu, pač sem dobra duša. Ker SLI še ne deluje na ne-nVidiinih čipovjih, valda pa hočjo razkazat dve x16 reži... :\

dzinks63 ::

:)) OK. Toda s tem so se pa potem pošteno zaklal , če bodo vsi primorani koristiti samo ATI kartice. In se marsikdo ravno zaradi tega nebo odločil za to ploščo.

PrimozR ::

Marsikdo nima ne CF ne SLi sistema. itak se pa že eno leto govori da naj bi nVidia popustila. Vse neuradno. Bomo videli. Podpora za CF je pa itak že od 975X čipseta naprej. Uradno naj bi bila samo za ta čipset (965 naj uradno sploh ne bi podpiral CF), ne vem kako to da so pa sedaj podprli še X38...

Zheegec ::

No, še malo pa bo izšla Barcelona. Za celo IT industrijo je pomembno, da AMD vsaj za pol leta prevzame vodstvo kar se tiče performans in pa price/performance, ter pridobi tržni delež.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Looooooka ::

za nvidijo saj driverji delajo...wait pa pregreva se ne.
tko da se jim ze brez sli-ja klanjam in cakam dan ko bom z veseljem fliknu atija cez okno.

Zheegec ::

V Visti ima AMD dosti boljše driverje od nVidie. Kje pa živiš, Looooooka, da ima AMD slabe driverje za grafične? Imaš Radeon 7000? Nazadnje sem imel Radeon 9100 (Radeon 8500), pa so bili driverji super, dosti ATI kompov v službi sprobam, pa je vse super.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

PrimozR ::

Hm, sm imel 9550 kot nadomestek pa mi driverji niso bili prav nič všeč... Na splošno je znano da ima ATi boljšo sliko a slabše driverje. Ter zadnje čase počasnejše čipe :)

zee ::

za Windowse so ATIjevi gonilniki kar OK, za Linux so pa katastrofa.

Da vidimo že te salamenske Barcelone!
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

Baltazar-x ::

Sej stvari so precej jasne c2d mora bit slika k je proc navit , pr nvidiji pa ne navit( tist k valda tem firmeam paše napram konkurenci). lp

OChack ::

ne vem kaj mate tok okol teh gonilnikov za povedat, jst ih inštalirma in nato špilam igro kar se nastavitv tiče spreminjam v igri tko da nikol nism še rabu kakšnega control panela, v vsakmu priemru pa pri nvidii in atiju dobiš gonilnike kjer določena igra ne bo delala al pa bo krneki štekal
Int€l inside, IDIOT Outside

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: OChack ()

PrimozR ::

Obstajajo špili ki ne podpirajo AA in AF in jih moraš prisilno omogočit prek driverjev.

BoLhCa ::

OChack oprosti samo nismo vsi nedeljski računalničarji...

M-XXXX ::

OChack oprosti samo nismo vsi nedeljski računalničarji...

Sam se ne štejem pod nedeljskega računalničarja, pa sem samo enkrat uporabil CCC (za nastavitev 2. ekrana) in sem nastavil brez problema!

OChack ::

BoLhCa povej mi neki takih vitalnih nastavitev pri katerih bom recimo mev nek hud pospešek v FPS ne d abi izgubiv kvaliteto?
FSAA in AF prideta v poštev pr starih igrah ki niso tega podpirale pr novejših se večina stvari znotrj igre drma
Int€l inside, IDIOT Outside

simnov ::

ali bo phenom lahko zamenjal mojega 6400+ (mislim socket ali bo kompatabilen)

jest10 ::

Phenom bo pasal na AM2. Vendar na tem podnožju ne bo podpiral določenih stvari(HT3, vsako jedro svojo napetost, pa še kaj bi se verjetno našlo) Vendar deloval bo. Na AM2+ pa bo delovalo vse:D

Baltazar-x ::

Škoda da nimajo tok dnarja za reklame k intel.Upam da bodo to rundo kazal nenavite proce pa navite grafe.lp

Ginginova ::

Naj ruknejo ven magari 32 jederni procesor. Še zmeraj bo v povprečju počasnejši od 8 krat bolj navitega enojedernega. Ni vse v številu jeder press. ;)

Ogo

Zheegec ::

Načeloma je, če je program dobro napisan :D
Samo veliko programov je težko napisati za več jeder...
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Zheegec ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

AMD predstavil nove procesorje (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Procesorji
9010028 (7387) Azrael
»

Vse več informacij o prihajajočih grafičnih karticah

Oddelek: Novice / Grafične kartice
304645 (2815) Senitel
»

Tudi Radeon HD 2600 Pro za AGP

Oddelek: Novice / Grafične kartice
244662 (3280) wooted
»

GeForce 7300 GT za AGP

Oddelek: Novice / Grafične kartice
344204 (3499) AtaStrumf
»

Padec cen Opteronov

Oddelek: Novice / Procesorji
193625 (2877) Smorny

Več podobnih tem