» »

Test inkjet tiskalnikov

Test inkjet tiskalnikov

Tom's Hardware - Domači uporabniki, ki najpogosteje tiskajo različne tekstovne datoteke, uživajo v nizkih cenah laserskih tiskalnikov, ki omogočajo hiter in cenen tisk, njihova slabost je le, da so (v nižjem cenovnem razredu) črnobeli. Na drugi strani pa kljub dragemu črnilu nekateri še vedno prisegajo na tiskalnike inkjet. Najpogosteje so to uporabniki, ki na veliko tiskajo počitniške fotografije ali barvna poročila (če se omejimo na neprofesionalen sektor).

Na Tom's Hardware so za takšne ljudi spisali test enajstih izdelkov iz tovarn Epsona, Lexmarka, HP-ja in Canona. Če v bodoče nameravate nabaviti pljuvalnik, branje ne bo odveč.

Izvorni test.

5 komentarjev

LedStorm+++ ::

Inkjet bljak... Črke naredi, ko da bi gledu politega cucka. Ni ga čez laser >:D... Ja, barvni so dragi ko redka pekinška čivava. Želel bi se poceni barni laser :)
Pingvin :-)

Zgodovina sprememb…

Pithlit ::

400 evrov za eno grafično je nekaj normalnega... 200 evrov za barvni laser je pa drago ko redka pekingška čivava? Čudne prioritete so tole...

InkJet-a pa res ni treba uporabljat za kake večje zadeve... InkJet-i so kul za tja pa sem sprintat nekaj malega. Tele multifunkcijske zadeve so čist simpatične in povsem zadovoljive za, bom rekel, domačo uporabo. Osebno na leto ponucam po dve barvni in eno črno kartušo. Razmišljam pa o enem el-cheapo laserju (un za 200 evrov bi bil čist zadost... sam bi raj prej vidu kake rezultate daje)
Life is as complicated as we make it...

kokos ::

Če si škrt in kupiš črnilo na bolšjaku za tri eure in printaš na sekret papir, potem imaš najbrž res take izpise, kot si se pridušal. V nasprotnem primeru bi moral biti z izpisom povprečnega inkjeta povsem zadovoljen. Poceni barvne laserje že imaš, vendar se njihovi skrijejo pred solidnim inkjetom.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: kokos ()

Izi ::

Domačemu uporabniku se še vedno bolj splača InkJet.
Se pravi, če sprintaš eno stran na dan.
InkJeti imajo bistveno lepše printe kot barvni laserji samo pravi papir je treba izbrati. Laserji pa so za fotografije povsem neprimerni, lahko pa printajo na čisto vsak papir enako dobro.
Tudi po hitrosti so novejši InkJeti že več kot dovolj hitri saj printajo že več kot 10 strani na minuto, kar se pri InkJetih sploh nikoli ne rabi.

Treba pa je imeti InkJet, ki ima vsako barvo ločeno
Če sprintaš več kot 10 strani na dan pa je že nujno imeti laser.
InkJet stane 100 € in potem okoli 100 € na vsakih 1000 listov
Barvni Laser stane 300 € in potem okoli 200 € na vsakih 10000 listov

bond007 ::

Tko je... pri črnobelem izpisu itak ni konkurence... laser wins. Tudi če malo printaš - no če malo printaš je tudi možnost da se ti kartuše zasušijio.

Glede barvnih ink-jetov: glede na to kako kvalitetne slike dobiš, če jih neseš razviti za cca 10 centov na sliko... se redkim splačajo barvni ink-jeti. Zame idealno je laserski čb tiskalnik + za barvne fotografije razvijanje..


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

tiskalnik - ne tiska barv

Oddelek: Pomoč in nasveti
184817 (4197) krepki
»

Win 10 in neodzivni programi?

Oddelek: Operacijski sistemi
8900 (662) klinker
»

Skener resolucija - vprašanje

Oddelek: Pomoč in nasveti
4017444 (16856) moat
»

Printer Sharing

Oddelek: Pomoč in nasveti
101212 (1108) BlonG
»

Cheap-Ass tiskalnik

Oddelek: Kaj kupiti
433778 (3202) TheJack

Več podobnih tem