»

HP uredil težave s pregrevanjem tiskalnikov, izvorni problem ostaja

The H - Minuli mesec smo pisali o ranljivosti v določenih HP-jevih tiskalnikih, ki omogočajo nameščanje popravkov firmwara brez preverjanja njihovega digitalnega podpisa, s čimer je napadalcem omogočeno nameščanje lastne kode. V "najhujši" situaciji bi to lahko povzročilo tudi požar s pregrevanjem toplotnega elementa za sušenje črnila, in prav to možnost so na veliko pograbili tehnični časopisi in vsaj ena ameriška odvetniška pisarna. HP je hitro komentiral, da so tovrstne trditve močno pretirane, dan pred božičem pa so objavili tudi zasilni popravek.

V objavi ni razkrito, kaj točno naredi popravek, je pa gotovo, da ne rešuje izvorne napake z nameščanjem nepodpisanega firmwara. Napadalec s fizičnim ali mrežnim dostopom do tiskalnika lahko...

28 komentarjev

Test inkjet tiskalnikov

Tom's Hardware - Domači uporabniki, ki najpogosteje tiskajo različne tekstovne datoteke, uživajo v nizkih cenah laserskih tiskalnikov, ki omogočajo hiter in cenen tisk, njihova slabost je le, da so (v nižjem cenovnem razredu) črnobeli. Na drugi strani pa kljub dragemu črnilu nekateri še vedno prisegajo na tiskalnike inkjet. Najpogosteje so to uporabniki, ki na veliko tiskajo počitniške fotografije ali barvna poročila (če se omejimo na neprofesionalen sektor).

Na Tom's Hardware so za takšne ljudi spisali test enajstih izdelkov iz tovarn Epsona, Lexmarka, HP-ja in Canona. Če v bodoče nameravate nabaviti pljuvalnik, branje ne bo odveč.

Izvorni test.

5 komentarjev

Veliki test pomnilnika DDR2 za zahtevne uporabnike

Tom's Hardware - Ob bližajoči se prelomnici, prehodu na pomnilnik DDR3, se zgodovina ponavlja. Ko smo prvi DDR zamenjali za drugega, le-ta kljub višjim nazivnim frekvencam zaradi drugih razlogov (predvsem višjih zakasnitev) ni dosegal zmogljivosti starejše generacije. Tisti, ki potrebujejo maksimalne zmogljivosti in jih naložba v prihodnost ne zanima pretirano, bodo tako ostali pri pomnilniku DDR2, in ravno zanje so na THG spisali test nekaterih trenutno najboljših palčk omenjenega tipa.

Med sabo so se pomerili G.skill, Corsair, OCZ in Patriot, ki je tudi zmagal, a opisovalci nad pridobitvijo performans, ki jo nudi dražji...

3 komentarji

Originalne kartuše zaostajajo

TrustedReviews - Tržni model, ki ga uporabljajo proizvajalci tiskalnikov, predvsem v nižjem in srednjem razredu, zna marsikomu iti na živce. Najprej vam za mizerno ceno prodajo izjemen tiskalnik, nato pa vas oberejo do kosti, ko se odpravite po originalno črnilo in papir. Tukaj stopijo na sceno manj priznani proizvajalci/restavratorji neoriginalnih kartuš, ki za svoje izdelke zahtevajo bistveno manj denarja. Tiskalniški mogotci se jih pogosto lotevajo s tožbami, še pogosteje pa jih poskušajo diskreditirati s podatkom, da originalen material ponuja mnogo višjo kvaliteto tiska in obenem ne kvari naprav.

Pa je res tako? Fantje s TrustedReviews so se odločili, da trditev enostavno preizkusijo v praksi. Nabavili so multifunkcijske naprave (kombinacija tiskalnika in skenerja) štirih vodilnih proizvajalcev (HP, Lexmark, Epson in Canon), se oborožili z različnimi kartušami in papirjem ter pričeli s tiskanjem. Vse vzorce so nato v prostoru s kontrolirano osvetlitvijo ponudili na vpogled ocenjevalcem,...

45 komentarjev

Navijanje za začetnike

Tom's Hardware - Veliko obiskovalcev Slo-Techa se navdušuje nad overclockanjem, v tej domači obrti so navsezadnje tudi korenine naše strani, vseeno pa vsi tovrstnega početja ne obvladajo oz. celo ne poznajo. Na Tom's Hardware se že dober mesec trudijo osvestiti in izobraziti takšno vrsto heretikov, včeraj so objavili tretji članek v nizu Overclocking Guide, v okviru katerega so se osredotočili predvsem na nezahtevno navijanje procesorja, ki ne zahteva dragih pripomočkov, a vseeno prinaša zelo zadovoljive rezultate (81-odstotno izboljšanje za 27 dolarjev najbrž ne zveni slabo).

Članek lahko najdete tukaj, vsem, ki njihove strani ne spremljajo in jih tovrstna tematika zanima, priporočamo tudi branje prvega in drugega dela.

5 komentarjev

Dreamcastovec in PS2

Daily Radar - Očitno niso vsi tako navdušeni nad novo Sonyevo igralno konzolo PlayStation 2. Ljubitelji Seginega Dreamcasta še vedno prisegajo na svojo priljubljeno konzolo, v svoji podpori pa so včasih lahko kar fanatični. Kaj se zgodi, če eden izmed bolj zagrizenih Segašev dobi v roke PS2, so zabeležili na Daily Radarju. Njegovo početje bi težko označili kot človeško, prizori pa vsekakor niso za tiste s slabim srcem. Ogled zadeve ali kar download 12MB filmčka vam resnično priporočam. Malce smeha nikoli ne škodi .

4 komentarji

Plastični čipi

3D News - Čeprav je že sama besedna zveza dokaj absurdna, trenutno poteka razvoj plastičnih čipov. Podjetje Plastic Logic je namreč razvilo tehnologijo, podobno inkjet tiskalnikom, ki brizga majhne kapljice plastike na podlago in tako lahko tvori polprevodnik. Seveda plastični čipi nikoli ne bodo izpodrinili silikonskih, toda po vsej verjetnosti bi bili zelo uporabni v raznih vsakdanjih zadevah, kot so razne kartice, cenovne oznake pa tudi TFT flat-panel zasloni. Slednji bi se z uporabo plastičnih čipov celo precej pocenili, tako da le upajmo, da se bo kmalu začela serijska proizvodnja. Jaz se nikakor ne bi branil 21" TFTja namesto sedanjega monitorja [:\\].

0 komentarjev