» »

Cheap-Ass tiskalnik

Cheap-Ass tiskalnik

Matek ::

Hmnja, crknu mi je legendarni Epson Stylus Color 400, pa bi si kupu en čist kolk se da poceni printer, tam nekje do max. 20k, raje od 10-15k. V bistvu ne rabim veliko, sprintam si kake seminarske za šolo, pa besedila pesmi in to, pač vsakdanji stuff. Zdej sem gledal cenike, tule je par primerkov:

HP DeskJet 845C -20k
HP DeskJet 3325 -16k
HP DeskJet 656C -11k
CANON Bubble Jet S200 -15k
CANON Bubble Jet S100 -13k
LEXMARK Z 33 -15k
LEXMARK Z 22 -13k
XEROX InkJet XJ8C -15k
EPSON Stylus C40UX -18k
EPSON Stylus C20UX -15k

Mene najbolj mika Lexmark Z33, povejte še vi.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

kuglvinkl ::

Jazst se ga znebim za 3k SIT. Je brez kartuš in USB kabla, črne barve, nov. /me likes LQ-570 more.
Your focus determines your reallity

Zgodovina sprememb…

TheJack ::

Epsona C20 ne! Jaz sem se dobro zajebal, ko sem ga vzel. Sedajle se mi ne da razlagati vseh pripetij z njim (čeprav so zabavne in znorilne hkrati), ker je že pozna ura.

No, če pa resno premišljuješ o nakupu tega dobesedno neuporabnega kupa plastike, ti pa veseljem razkrijem svoje izkušnje z njim.

Han ::

S prvim na spisku boš še najbolj zadovoljen.

City ::

Za prvih 8 boš dal več za krtuše kot za printer. :D :D
Še dobro da so zraven >:D

borchi ::

se pridružujem mnenju, da si epson c20 ne zasluži niti pogleda! punca si ga je kupla (delno po mojem nasvetu, uh, uh...) js sem si pa takrat za 7k sit kupu lexmark Z13 (sj vem, sj vem, ampak zelo mal rabim tiskalnik). če primerjam oba tiskalnika, je razlika ko dan pa noč....

epson maže vodila v tiskalniku, čudno vleče papir, printa grdo, kartušice pa tut ne pridejo tako poceni, ko pogledaš kolk lahko sprintaš z njimi. lexmark - če ga kupiš novega boš verjetno dobil samo eno kartušo zraven (verjetno barvno, črne pa ne, pozanimej se, ker je ena kartuša cca. 8k sit!!!), printa fenomenalno (tekst) in barvno še vseeno boljše od epsona (čeprav naj bi bil epson v barvnem printanju kao ful dober).

če bi primerjal porabo kartuš bi od oka reku, da epsonova zdrži 2-3x manj kot lexmarkova (pa pazi, lexmark ma tiskalno glavo na kartuši, tk da lahko kupiš ink-refill kje in si jih sam filaš, če se ti pa zaradi tega zamašijo šobe pa pač kupiš novo kartušo. pri epsonu bi mogu kupit nov tiskalnik - sj ni, da je to strošek, sam v trgovino morš pa vseen it ;-)

po mojem mnenju inkjet tiskalnik ne bi smel gol (to je brez kartuše) stat več kot 5k sit, ker itak vsi odirajo na kartušah!
l'jga

ali3n ::

O odiranju na kartušah >:D : pred dobrim letom sem kupil Lexmarka Z31 za 19.800 sit (akcija v MediaSvet-u); printer niti ni napačen, kartuše so zdržale kako leto (velik teksta in mal slik) AMPAK: nove (barvna + črna) so letos maja stale 18.900 sit!?!;((
Logičen sklep je bil, da sem kupil nov printer (Canon S520, vse 4 kartuše so 12000 sit; printa do roba,....cena okol 35.000 sit). Sej še zmer odirajo na kartušah, sam malo manj boli...:D
- "Rozi vidm." "S psom!"
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."

borchi ::

ne da bi branu katerega proizvajalca ampak primerjanje cen med kartušami je jalovo, če še ne veš kolk boš sprintal s temi "cenejšimi" kartušami.
l'jga

ali3n ::

borchi - če sprašuješ mene: z enim kompletom Canon-ovih sem sprintal okol 120 A4 barvnih strani, pa recimo okol 400 strani ČB teksta (okoli polovice normalno, pol pa na draft). Z Lexmarkom (ocena po spominu) pribl. 40% manj.
- "Rozi vidm." "S psom!"
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."

borchi ::

uffff! to je pa velik!
l'jga

tha_man ::

Jaz mam Epson 480 (ki vsaj zgleda da je nekako enak C20), pa je čist kul. Ampak pri teh cenah bi vzel C40. Kolk sem jaz vidu Lexmarke so bli zakon za tekst (hitri in odličen izpis), ampak bolj ubogi za slike (oz. moj cheap-ass 480 je isto sliko sprintal veliko lepše kot skoraj dvakrat dražji Lexmark, je pa res da je tiskanje tudi trajalo dlje.
(c) 1982 Sinclair Research Ltd

l-note ::

Jst mam pa Epsona C40UX in morm rečt da sem FULL zadovoln z njim. Še posebi sem bil presenečen nad foto quality slikcami, ki se DEJASNSKO lahko primerjajo z navadnimi fotografijami.
Tud pr printanju teksta je kr hitr. Sicer je na začetku k sm ga kupu, tekst full počas printu, amoak pol k sm ugotovu, da je blo v settingsih naštelan na high quality in sm premaknu na 270dpi (neki tazga) pa stvar leti k šus.

l-note ::

P.S.: Pr printanjhu foto quality slikc MORAŠ uporabiti seveda foto quality papir (zraven dobiš sample), saj ti na navadnega ne bo sprintu niti prbližn tok dobr.

No, pa še to, a je že kdo probu kakšne kartuše drugih proizvajalcev, se pravi NEoriginalne??? Je res da so dost cenejše (več kot 50%), ampak ne vem kok se kej obnesejo v praksi.

TheJack ::

No, pa naj še jaz kakšno rečem o svojem Epsonu C20UX (mimogrede: model je fizično isti kot 480 in C40).

Kvaliteta: Kar se tiskanja fotografij na poseben papir tiče, je printer precej v redu. Mnogo slabši je pri tiskanju teksta, saj so črke kosmate in nenatančne ne glede na nastavitve. Najverjetnje je glede tega najslabši tiskalnik na trgu. Skratka: Kdor bo printal večinoma tekst, ne bo zadovoljen, če se milo izrazim. Da bi pa kupil printer za 15 jurjev za printanje fotografij, moraš biti pa tudi malo moten.

Hitrost: Z eno besedo – porazna. Z dvema besedama – zelo porazna. Ena stran s tekstom se recimo printa tako dolgo, da si težko predstavljam, da bi se kdo s tem printerjem lotil recimo kakšne seminarske naloge (razen če bi uporabil nastavitev economy, ki pa je tako zanič, da je neuporabna). Bi verjetno znorel vmes. Skratka, če printate več kot nekje 10 strani naenkrat, se tega printerja izogibajte kot hudič križa.

Poraba: Saj ne vem, kje naj začnem. Mi gre kar na jok. Z eno črno kartušo se po mojih izkušnjah natisne cca. 100 strani teksta. Raje manj kot več. Pa to velja le, če boste vse natisnili naenkrat. Če tiskaš le vsak teden po par strani, ali celo redkeje, pa lahko računaš, da ti bo nekako 2/3 kartuše printer uničil za čiščenje glave. Pa sami izračunajte, koliko boste potem natisnili z njim.
Skratka, printer s črnilom ravna kot svinja z mehom. Obnaša se, kot bi se napajal s cisterne, pa čeprav ima na voljo le tisto bombico za pinkal, ki ji pri Epsonu pravijo kartuša. Resda so kartuše poceni in še cenejše, če kupiš neoriginalne (2 jurja za črno kartušo PrintRite). Kljub temu se, predvsem zaradi dobesednega metanja črnila stran, ki ga tiskalnik redno izvaja, račun ne izide.
Morate se tudi zavedati, da tiskalnik ne tiska, če je ena kartuša prazna. Recimo, da bi lahko še vedno tiskali črno, čeprav je barvna kartuša prazna. Ali celo da bi printer samoiniciativno, tako kot pri nekaterih konkurentih, printal črno kar z zmešanjem vseh treh barv, če je črna prazna. Malo morgen. Tudi če printate le tekst, boste morali še vedno od časa do časa kupiti barvno kartušo, saj jo bo tiskalnik sčasoma sam spraznil s čiščenjem.
Nekako se dozdeva, da je dotični tiskalnik načrtno dizajniran tako, da ja porabi čim več črnila oz. barve.

Driverji: Tule pa ne le da mi gre na jok, ampak že kar jokam zraven. Pa začniva per Homeri.
Zraven Epsonovih driverjev dobiš nekaj, kar se imenuje Epson Status Monitor, ki ti kaže koliko barve oz. črnila je še v kartušah. Če ga ne inštaliraš, ne boš mogel zamenjati prazne kartuše, saj se menjava kartuš izvaja povsem softversko. Edino program (Status Monitor) lahko printerju dopove, naj glave s kartušami potisne na pravo mesto za menjavo. In to naredi le takrat, ko je kartuša prazna. Oziroma takrat, ko on odloči, da je prazna. Zakaj delam razliko? Preprosto, ker se to dvoje ne prekriva vedno. Naj to razložim na nedavnem primeru: Po kakšnih 14 dneh sem se namenil natisniti eno sliko. Začnem, ampak glej ga hudiča – barve se ne printajo. Ker driverji kažejo, da je v barvni kartuši barv še dovolj, sem prepričan, da je problem le v zasušenih glavah. Poženem Head Cleaning in res je z izpisom barv nekaj narobe. In ne glede na to, kaj naredim, ni nič bolje. Mislim si, da so glave res orenk zasušene, saj navsezadnje nisem printal dva tedna. Zato Head Cleaning poženem večkrat zaporedoma in vsakič preverjam izpis. To naredim ene štirikrat. Ne pomaga nič. Ne samo to, celo čedalje slabše je.
Nekaj je treba vedeti pri Head Cleaningu. Epson (in vsi ostali tudi, si mislim) namreč čisti vse glave naenkrat, ne glede na to, da se recimo le ena barva ne izpisuje pravilno. In ''čiščenje glav'' kot veste pomeni močno brizganje črnila čeznje. Rezultat moje ''čistilne akcije'' je zato sledeči: S štirikratnim Head Cleaningom je tiskalnik porabil polovico črne kartuše. Ne, ne hecam se. Ko sem začel, je bila polna, ko sem končal, je Status Monitor kazal le še pol polno (oz. pol prazno, odvisno ali si optimist ali pesimist) karušo. In zavedati se morate, da tiskalnik čisti glave vedno, ko ga vklopiš (še posebno, če je od zadnjega tiskanja minilo dalj časa), pa še vmes, če je potreba,
Naj nadaljujem od prejšnjega odstavka. Nekako sem torej ugotovil, da je barvna kartuša, ne glede na to, da driverji kažejo, da je barve še dovolj (vseh treh, da ne bo pomote), prazna. Zato sem se jo odločil zamenjati.
….
Če ste brali tale sestavek pozorno (in zakaj ga ne bi, saj je zabaven, ne?), ste ugotovili, da sem se znašel v globokem dreku. Tiskalnik (oz. driverji) mi namreč zato, ker je prepričan, da je barve še dovolj, kartuše ne dovoli zamenjati. Besnim, pizdim, grdo govorim. V že skorajda neprištevnem stanju se domislim indijanske (morda kavbojske?) metode. Izključim tok in glave sam premaknem na primerno mesto. Zamenjam kartušo. Znova poženem tiskalnik in tokrat vse dela. Kartuša je bila res prazna. Samo po sebi se razume, da tudi sedaj, ko je v tiskalniku polna kartuša, Status Monitor kaže pol polno. Ampak v tem trenutku sem že resignirane volje, zato se ne sekiram pretirano.


Naj končam (upajmo). Komu je torej namenjen Epson C20? Tistim, ki tiskajo veliko, gotovo ne, saj jih bodo zamorile počasnost, nekvaliteta izpisa teksta in majhne kartuše (kdo si želi med tiskanjem 200 stranskega poročila menjati kartuše?). Tistim, ki tiskajo malo in občasno tudi ne, saj bodo v končni fazi izkoristili le kakšno tretjino črnila v kartušah, ostalo bo šlo za čiščenje. Dvomim tudi, da se bo tak tiskanik znašel na fotografovi mizi.
Hja, komu torej? Odgovor je preprost. To je tiskalnik za predšolske otroke, ki bodo na njem tiskali risbice, ki so jih narisali v PaintBrushu. To navsezadnje potrjujejo tudi slike z embalaže. Skratka, to ni tiskalnik, ampak igrača. In to nekako take kvalitete, da bi bilo bolje, če bi ga dajali zraven praška, ne pa prodajali za 15 jurjev. Okej, saj to res ni veliko. Ampak za vreči stran je pa hudo preveč, po mojem.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: TheJack ()

malinavc ::

pri epsonih ko je kartuša prazna pa ne morš softwersko prepričat ga naj premakne glavo, nardiš naslednje...ko ga prižgeš držiš napajalni kabel, ko pa pride glava na mesto kjer je možno tistga hudiča zamenjat pa lepo potegneš kabel ven...kartušo no, kabel not, printer dela...

Jst mam doma še epsona 440, sicer so kartuše trenutno prazne, jih mam pa v predalu nove obe, sam jih nimam namena notr dat, ker sem par dni nazaj dobil laserja in za tekst je to super!
...odvisno s katere perspektive gledamo...

TheJack ::

Ja saj, kaj pa misliš, da sem jaz naredil? Med delovanjem sem štrom ven potegnil in premaknil glavo (malo težko jo bom ujel točno nad prostorom za menjavo, ne?) na pravo mesto.
Je pa to kavbojska oz. indijanska metoda. In precej daleč od udobnosti recimo HPja, ki ti, ko odpreš pokrov, uslužno premakne glave na pravo mesto.
S tem da mi ni jasno, kaj bo naredil Status Monitor, ko bo po njegovih izračunih kartuša ''prazna''. Le upam lahko, da mi ne bo treba vreči stran na pol polne kartuše (verjetno ne)...

Kolos ::

To s temi low cost tiskalniki me prav pogreje, ko slišim za njih.
Tudi sam sem padel na to finto pred dvema letoma ko sem kupil Epsona 480, en velik šrot, zgleda pa da so ti novi modeli isto sranje.

1. Ko sem ga inštaliral, ni printal ampak samo spušal prazne liste. Dobro pa zaženem čiščenje glave - nič- odide nekaj barve neznano kam, še enkrat isto nič še več barve zgine bogve kam.
2. Nesem nazaj v trgovino, rečejo da bodo poslal na servis (pa ja).
3. Ko ga dobim nazaj dela, samo črne barve je še komaj četr barvna pa na polovici.
Zgleda da so samo head cleaning zagnali par krat, pa mi znucali kartuši.
4. Printa glasno in počasi, na hitro so samo sivine, med printanjem kakšne tabele na ležečem listu pa lahko greš na kosilo.
5. Kartuše se slabo polnijo, treba vrtati luknjo, notri je preklemana gobica, dobiš nekaj zraka zraven pa samo packa in teče. So pa vsaj neoriginalne poceni.
6. Najbolj pa me je motilo to, da nima gumba za vklop/izklop, saj vedno nekaj kartuše poriva ko računalnik resetiraš, izklopiš...
7. Zadnjič ko pa nam je parkrat zaporedoma elektrike zmanjkalo se mi je verjetno zaradi tega pokvaril, ker se vedno prižiga ko elektrika nazaj pride.

Kar se pa tiče zavajanje kupcev ala Lexmark Z33.
Pa mi povejte koliko lahko sprintate če ima kartuša 5 ml.
Primer HP kartuša C6615 ima 25 ml pa zelo fino se da polniti.
Takih cheap tiskalnikov (Epson C20, Lexmark Z33) v Avstriji sploh ne prodajajo, pa še tisti ki so pri nas okrog 32.000 SIT (HP) so tam okrog 20.000 SIT
Mislim, da je najbolj pametno pogledati koliko ti kartuša drži in če se sploh da polniti. Nekateri novejši že imajo zaščito, tako da moraš imeti vsaj tri kartuše ali pa kontakte prelepiti..

borchi ::

TheJack: LOL!!!!

če ne bi blo vse res :-(

vsake tolk jih od deklice poslušam, da kak tiskalnik sem ji pomagal zbrat. pa ne boš verjel, se je odločala med nekim canonom in tem epsonom in je mel canon neko igro zraven 4 free (mislim da fifa 2002) in sem nekak mal navijal za canona pa me je skužila in sem pol mogu rečt, da je epson res boljši, čeprav nisem mel pojma :-)
l'jga

AngelOfDeath ::

Fantje kuppite si HP-690C imam ga že kar nekaj let in še vedno printa izredno kvalitetno :)
Res da imajo hpji težave če sfali barvne farbe in jo slučajno ven vzameš pa not daš več ne bo printal jaz pa imam srečo da se mi je barvna barva zasušila in je tako ne rabim nikol menjat kartuša pa drži že prek 500 listov :D

Maxtor ::

Naj še jaz pristavim svoj pisker.:D

Pred tremi leti sem kupil Epson SC 440. Do sedaj lahko rečem, da ni nekih problemov, edino barve porabi malo več, kot bi naj, pa precej je gre za čiščenje šob, ko dolgo ne printaš. Na srečo pa se mi še niso šobe zamašile, čeprav je sprintal ziher enih 4000 strani.:))

Zdaj pa nasvet za vse tiste z Epsoni in Status monitorji, da vam povem, kako kartušo izkoristit. No morda ne pali na vseh, na mojem in na nekaterih drugih pa je preizkušeno.

Torej, ko Status monitor javi, da je kartuša prazna, se da brez problema zamenjati, vendar, če mu vstaviš isto (po Epsonovem mnenju prazno kartušo), boš z njo sprintal še enih 300 strani.:D

Sedaj pa se pojavi problem, da barve res zmanjka, ko kaže status monitor še okrog polovice kartuše, pa ne morete zamenjat, razen da štrom izklopite v pravem trenutku. Obstaja še elegantnejša metoda in sicer držiš tipko za liste notri vlečt 3 sekunde in ti lepo glavo pripelje ven in zamenjaš.

Tako se potem kartuša res porabi do konca.:D

Sem pa sedaj kupil ponaredek kartuše (Geha) in moram rečt, da ni razlike glede na original, torej se splača kupiti ponaradek.

Je pa res, kot je že zgoraj omenjeno, da vsi proizvajalci služijo na račun kartuš, zato pa obstajajo neoriginalne. Za isti denar dobim 4 neoriginalne kartuše, pa še vsako čisto spraznim, tako da je printanje s tem Epson SC 440 res poceni. Ne zagovarjam svojega Epsona. Meni služi lepo, sem pa videl isti model, ki je tudi primeren samo, da ga dajo zraven pralnea praška (TheJack).:)

Kako pa se obnesejo novi tiskalniki, pa ne vem. Vseeno pa mislim, da najcenejšega modela ni za vzet, neglede za kateregakoli proizvajalca gre.

TheJack ::

Torej, ko Status monitor javi, da je kartuša prazna, se da brez problema zamenjati, vendar, če mu vstaviš isto (po Epsonovem mnenju prazno kartušo), boš z njo sprintal še enih 300 strani.


TO bi pa res rad videl! (sem že preizkusil, mimogrede... Ni delovalo. Morda bo delovalo pr trenutni barvni kartuši - za razloge glej moj daljši post)

Sedaj pa se pojavi problem, da barve res zmanjka, ko kaže status monitor še okrog polovice kartuše, pa ne morete zamenjat, razen da štrom izklopite v pravem trenutku. Obstaja še elegantnejša metoda in sicer držiš tipko za liste notri vlečt 3 sekunde in ti lepo glavo pripelje ven in zamenjaš.


Sem preizkusil že prej. Preverjeno na mojem tiskalniku ne deluje. Če so v tiskalniku listi, preprosto ene trikrat zagrči in zapiska, malce premakne glave, na to pa se hitro spet vrne na staro mesto. Če pa v tiskalniku listov ni, je še huje: obupno začne grabiti za listi (zanimivo, ker če so listi na mestu, se ne zmeni zanje), potem pa prižge rdečo luč (ni papirja).

Matek ::

Hvala za izkušnje :), a mi lahko zdaj priporočate določen model?
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

TheJack ::

Če smem, bi še jaz postavil eno vprašanje....

Kako se pri ponovnem polnjenju kartuš obnesejo Canoni (še posebno S200) v primerjavi z recimo Lexmarki in HPji? Kakšni problemi se pojavljajo?

Maxtor ::

TheJack: prebral sem tvoj daljši post. Najprej iskrene čestitke, saj si ga napisal precej humoristično, še pesebej zanimivo je tisto o pralnem prašku in o kupu neuporabne plastike.

Glede tega, kar sem napisal v mojem postu je vse res, vendar je moj printer precej starejši (SC 440).

Da še enkrat malo natančneje napišem. Torej ko je kartuša prazna, jo vzamem ven in dam isto nazaj, pa sprintam še enih 300 listov. Potem pa postane res prazna in tedaj, ko pritisnem (in držim ene 3 sekunde) tipko za papir, glavo čisto normalno pripela na sredino, da lahko menjam. Listov pa se niti ne dotakne, je vseeno, ali listi so, ali ne.

Torej očitno na novih tiskalnikih to ne deluje več. Morda so pri Epsonu skapirali, da zadnje čase nekoliko manj barve prodajo.

TheJack ::

Kako velike kartuše ima 440? Za C20 (in C40, 480...) je v črni 13.5 ml črnila (to sicer piše le na PrintRite kartušah, Epson na svoje ne napiše nič), v barvni je pa 10.5 ml posamezne barve.

Aja, v prejšnjem postu nisem hotel reči, da ti ne verjamem (zakaj ti ne bi?), čeprav je mogoče tako izpadlo. Hotel sem le reči, da na mojem tiskalniku dotični triki ne delujejo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: TheJack ()

OldSkul ::

Jaz priporočam da nabereš še malo denarja in kupiš malo boljši printer.
Jaz imam sicer Epsona 680 in imam probleme s kartušami.
Zelo hitro se mi praznijo in to Epsonu zelo zamerim, pa še tisto čiščenje me zelo moti! Še dobro da obstajajo neoriginalne kartuše!:D
Moj naslednji printer sigurno ne bo Epson, sigurno bo HP!

l-note ::

Ej sadarj79, a pol pravš da uporablaš neoriginalne kartuše??
Kakšne pa so tvoje izkušnje z njimi?? S tem mislm kvaliteto barv (se pravi odtisa na papir), a se kej hitrej porabjo kokr navadne?

Hvala za odgovore

smilyxx ::

MMMato: kupi kakega Hp 845 al kolk je. SIcer je narejen na češkem ali mađarskem ampak printa kar dobr.

gLede kartuš je pa tkole: jst kartuše že ne let nisem kupil, ker jih filam. Komplet stane okoli 6k pa je notri barve za 2x nafilat kartušo. Obstaja za barvne pa za črne filat. Tko dost pucen varjanta.

Lp
Save water.
drink beer.

OldSkul ::

Ja v bistvu mene ne zanima tok kvaliteta kartuš sam da so pocen!:D
Če če pa bolje pogledam na sprintan list z originalno kartušo in staro v bistvu neke razlike so predvsem pri barvnem tiskanju, pri črnem pa se mi zdi tisk oz. tekst skoraj isti.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: OldSkul ()

Maxtor ::

TheJack: SC 440 ima črno 17ml, tudi to piše samo na ponaredku (Geha). Za barvno pa niti Geha nič ne napiše, ali pa jaz ne najdem, kje bi to pisalo, mislim, pa da je nekje enih 13 do 15 ml za eno barvo, vendar bolj ugibam.

bmen ::

Kupi 2 x lexmarka z33
- iz enega poberi kartuše in ga zabriši v smeti oz podari nekomu ;-))))
- drugega uporabi za delo

skupaj te v mediasvetu to pride cca. 20.000 SIT.
Kar je ceneje kot 1 x tiskalnik in 1 komplet kartuš.

Če pa veliko printaš v ČB se splača kupiti kak laser.
Svoje čase so poceni prodajali OKI tiskalnike.

Lep pozdrav
bmen

Boky ::

smilyxx kje kupujes crnilo?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Boky ()

urosh ::

Pa še moje mnenje: Nekoč (nekega davnega leta - mislim, da je bilo okrog 1992-1993) sem kupil cpson stylus color IIs. Zadeva je bila fenomenalno katastrofalna... Delal je zelo zelo še bolj počasi, tinto je trošil kot moj yugo (ki kot verjetno veste vsi, ne troši lih malo). Zato sem pred kakima 2 letoma "dobil" na test printer HP 895 cxi... in ga "pozabil2 vrniti... moram rečti, da nimam problemov z kartušami (samo prave ljudi je treba poznat, ki delajo na pravih firmah, ki imajo slučajno enake tikalnike >:D :D >:D in jih pač dobiš p za pir :)) . Hotel sem pa povedati to: da mi služi zelo dobro, kot si verjetno mislite mi ni lih treba šparat z tinto, zatoraj tiskam vse kar je treba in kaj ne... ČB mi sprinta kar zelo veliko (sigurno ene 200-300 strani na "normal" mode). Barvno pa tudi kar precej (nisem štel). Tisto kar pa mi je pri HP jih najbolj všeč pa je to, da nima veze kako kvalitetni so "neoriginalni vstavki"tm, če ti slučajno glave zjebe in zamaši, pač kupiš eno originalno in že gre naprej. Nimam problemov z zasuševanjem glav (tudi če ne printam en čas), dela super. Mislim, da se splača kupit hp-ja... Če pa misli kdo printat samo text pa mu vsekakor priporočam laser... na firmi mamo še stare hp 5l pa moram rečt, da ne morem verjet, kako malo "praška" rabi... Sprintamo sigurno ene 800 ali pa še več strani z eno kartušo. Saj veste, na firmi se pač ne špara... :D

Upam, da sem komu kaj pomagal...

lp

KuhaR ::

Kupu na bolhi enega laserja hp 5L za 5000 sit. Najboljši nakup v mojem življenju. Z enim tonerjem sprinta cca 1500 listov. Ga ni čez laserja.

Xplicit ::

I HATE LEXMARK - meu sm Z32, pa ve blo sranje da vecjega nebi mogl bit - domnevno 1200×1200 resolution - je wrajt - ce uporabs phot + barvno glavo na super photo paperju je komi 600×600 resolucija - no ce ga slucajno kdo rab ga prodam za ene par jurjev - z napol porabljeno photo glavo (a zau brez photo paperja :D ) :\

Jon ::

xplicit, jaz ti odkupim Z32 :)

Xplicit ::

kolk bi dal za z32? - bi rad vsaj ene 5k sit dobu:\

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Xplicit ()

Jon ::

cekiraj e-mail, unga na hotmailu :)

tha_man ::

Jaz v Epsonu 480 vedno ko se kartuša 'sprazni' dam nazaj kar isto, in sprintam še zagotovo vsaj pol toliko kot do tedaj. Ko se zares sprazni pač zaženem utility za menjavanje kartuše in dam noter novo. Nisem še imel problemov s tem.
(c) 1982 Sinclair Research Ltd

bobby ::

Evo en reply mojega kolega k dela na servisu Epsona in HP-ja. poba je šolan strokovnjak iz strani Epsona in HP-ja:

Moram priznati, da nisem obiskovalec tega foruma, ker pa sem dobil link in namig da naj napišem mnenje na "debato" o tiskalnik, sem se le odločil - zadržano?
Sem tudi sam uporabnik enega od omenjenih tiskalnikov, se pa tudi profesionalno ukvarjam oz. servisiram dve blagovni znamki brizgalnih tiskalnikov !
Glede na vaše poglede, komentarje, diskucije, se lahko samo cinično nasmehnem?
Na splošno lahko rečem le sledeče :
-če ste z določenim tiskalnikom zadovoljni - super
-če imate z določenim tiskalnikom težave, se vprašajte ali se vedno držite navodil proizvajalcev in od kdaj se vam pojavljajo težave !! ??
Lahko vam zaupam in trdim le to, da od vseh brizgalnih tiskalnikov, ki pridejo na servis, so za 80 % napak ali težav krive stranke same !!!!!!!!!
In še to, vsaj 70% strank ne bere navodil, to počno le uporabniki višjega cenovnega razreda oz. "profesionalni" uporabniki, kar pomeni, da imajo težave predvsem "domači" uporabniki - to le še potrdi obe trditvi in pove da kako "balkanske" navade in pristope imajo uporabniki !!!

Ne bom komentiral vrtanje kartuš.., neoriginalne kartuše.., z to kartušo lahko natisneš neprimerno več.., vlečenje kablov 220?, ker jih ni vredno omenjati !!
LP
Ce eksplicitno ne odgovorim osebam PNG ali PR,..I dont care about your opinion.

suse80 ::

Rečem samo to, da nikoli več lexmarka zaradi:

1. To so večinoma GDI printerji, ki v Linuxu ne delajo ( oz. slabo), zelo obremenjujejo procesor, so glasni
2. Izjemno draga kartuša ( za CJ1000 pride barvna okoli 8-11K sit, črna isto)
3. Slab podajalnik papirja


Trenutno uporabljam Epson C20USB in sem zelo zadovoljen, printam tudi po 200 strani skupaj in se nič ne zatika, v Linuxu dela super, kartuša stane ( neoriginalna) 2900 sit.

Mehanizem je pa res bolj občutljiv na tresljaje, zato pač moraš med tiskanjem pustiti stvar na miru...

Vse zgoraj navedeno velja zgolj za moj primer, printer uporabljam samo v Linuxu. Baje pa v Windowsih Epson spooler dela res zelo slabo...

bostjan11s ::

sem pred časom imel hp deskjet 710c(oz neki takega), z njim sem bil zadovoljen, nobenih problemov, razen ko so bile kartuše prazne->rešitev prodal sem ga za tisto ceno pa kupil istega rablnenega z novimi kartušami :))
pred kakim letom je šel oni koračni motor, ga nisem popravljal, ker bi verjetno za motorček dal tolk kolk je novi hp vreden
cene na servisih so tak zasoljene, da se bolj splača v kontajner vržt zadevo:D

Jon ::

bobby, brez zamere, ampak tvoj reply (oz. reply tvojega kolega serviserja) je v konkretnem primeru mlatenje prazne slame.

pogovarjamo se o CHEAP-ASS (glej naslov) tiskalnikih, za katere nov par kartus stane vec kot tiskalnik sam. Logicna posledica je, da uporabniki posegajo po alternativnih in cenejsih metodah, kot so ne-originalne kartuse in refill ('vrtanje kartus'), pa ceprav pri tem malce izgubijo na kvaliteti in garanciji.

Za to, da POCENI tiskalnik slabo vlece papir, pocasi tiska ipd, ni krivo ne-branje prilozenih navodil. Kriv je proizvajalec, ki same tiskalnike tretira kot potrosni material za manj zahtevne uporabnike ki naj bi tiskali MALO.

Zakaj ni vredno omenjati neoriginalnega potrosnega materiala? Je potem vredno omenjati nategovanje na suho s strani proizvajalca tiskalnika? Daj daj. Trg se je pac prilagodil, saj je bila to nuja.

TheJack ::

bobby: Morda tvoj kolega ve, kako Epsonu C20 zamenjati kartušo ki je prazna, čeprav tiskalnik trdi drugače in je ne pusti zamenjati... Najbolje ga je kar na servis peljati, kjer ti kartušo strokovno zamenjajo (za skromno plačilo, kakopak), kaj?
Sicer pa moj tiskalnik ni pokvarjen. Že po defaultu je tako zanič.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kako tiskat brez ena kartuŠe

Oddelek: Pomoč in nasveti
194528 (3957) SG_101
»

Kartuše...količina črnila...kje kupiti...

Oddelek: Kaj kupiti
394383 (3741) Brane2
»

Tiskalnik?

Oddelek: Kaj kupiti
282843 (2519) Alexius Heristalski
»

*tiskalnik inkjet* kako poceni tiskati?

Oddelek: Kaj kupiti
112297 (2049) nodes
»

Tiskalnik kater?

Oddelek: Kaj kupiti
181685 (1426) SLOWWWeb.net

Več podobnih tem