» »

Robotski stražar z orožjem

1 2
3
»

nurmaln ::

@Keyser Soze & Thomas

get a room|O

gzibret ::

Big brother is watching you!!! :|

Ta debata je na meji pred brisanjem.

FYI only.
Vse je za neki dobr!

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: gzibret ()

poweroff ::

Samo s tehnlogijo se en da zmagati. Tehnologija je sicer pomemben dejavnik v vojskovanju, še zdaleč pa ne najpomembnejši. Irak in poraz Sovjetov v Afganistanu sta dokaz za to.

_marko: pobrskaj po arhivih 24ur.com, vendar sem videl posnetke testiranja teaserja, kjer je bilo precej očitno, da človek ČUTI bolečino. V bistvu sem presenečen, da kot nekdo, kiima očitno medicisko izobrazbo ne ve tehnajosnovnejših stvari.

Ali bi ti vse prepovedal, da bi policaji samo še prosili ljudi?!
To je pa sploh bedarija. Tega nikoli nisem trdil in ne mešaj stvari. Lahko pa tudi pobrskaš kaj je o uporabi teaserjev izjavil sodnik Evrospkega sodišča za človekove pravice Boštjan m. Zupančič (za RTVSlo, se mi zdi).
sudo poweroff

lukanium ::

One click away ...
- Wiki: electroshock gun.
- Wiki: electric shock.

Pa še stun gun info.

[en izsek]
According to makers of stun guns, a charge of 1/4 second will cause the assailant to feel intense pain and muscle contractions, startling most people intensely. A charge of 1 to 2 seconds will often cause the assailant to become dazed and drop to the ground. A charge of over 3 seconds will usually completely disorient and drop an attacker, for at least several minutes and as long as fifteen minutes.
When a person can no longer laugh at himself,
it is time for others to laugh at him. [Thomas Szasz]

noraguta ::

he he vonnegut je neki poetičnega na to temo napisal leta 1959

Once upon a time on Tralfamadore there were creatures who weren't anything like machines. They weren't dependable. They weren't efficient. They weren't predictable. They weren't durable. And these poor creatures were obsessed by the idea that everything that existed had to have a purpose, and that some purposes were higher than others. These creatures spent most of their time trying to find out what their purpose was. And every time they found out what seemed to be a purpose of themselves, the purpose seemed so low that the creatures were filled with disgust and shame. And, rather than serve such a low purpose, the creatures would make a machine to serve it. This left the creatures free to serve higher purposes. But whenever they found a higher purpose, the purpose still wasn't high enough. So machines were made to serve higher purposes, too. And the machines did everything so expertly that they were finally given the job of finding out what the highest purpose of the creatures could be. The machines reported in all honesty that the creatures couldn't really be said to have any purpose at all. The creatures thereupon began slaying each other, because they hated purposeless things above all else. And they discovered that they weren't even very good at slaying. So they turned that job over to the machines, too. And the machines finished up the job in less time than it takes to say, "Tralfamadore."
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!

Brane2 ::

Keyser Soze:

Učili so me, da je v dosedanjih vojnah nekako 20% žrtev padlo pod "prijateljskim ognjem", torej pd streli svoje strani.

Določene izgube so bile vedno sprejemljive in tudi nova orožja se resno testirajo v vojni.
Če tako orožje lahko zmanjša število žrtev na tvoji strani,s em takoj za uporabo, pa če sem jaz v enoti, ki se sprehaja pred njim po bojišnici.

Tako očitno razmišljajo tudi danes vsi. Amer, Rusi in pravzaprav vsi ostali uporabljajo vojne kot imenitno priložnost za testiranje novih orožij.

To ni nič novega.
On the journey of life, I chose the psycho path.

Daedalus ::

Elektrošok nebi smel bolet.

Se javiš za probat?
>:D

Boli. Je precej logično, da discharge napetosti nekaj 100 kV živci ne morejo ignorirati. In če ti to nekdo prisloni na jajce...si lahko misliš, kako "prijetna" in "neboleča" izkušnja je to. Sploh ob vedenju, da je AI dokumentiral okoli 150 smrtnih primerov zarad Taserja.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Brane2 ::

Sploh ne gre za nekaj sto kV.

Gre za mogoče parsto V.

Ja, stvar ima visoko napetost ampak samo do trenutka dokler je tvoje delo ne kratkostiči.

Za tak generator je tvoje telo precej blizu kratkemu stiku.

Drugače pa se stvar imenuje taser in ne teaser- saj ni cilj, da ti stopi ampak da te zruka.
Ali pa je Matthai meu kaj drugega "na testu"... >:D


V glavnem, doma se da nardit BP tak konjski rukator, ki položi slona na toni red-bulla, če je treba, tako da če pokalice ne bodo uzakonjene... :\
On the journey of life, I chose the psycho path.

Daedalus ::

Mnja, wiki pravi tole:

The output voltages without external "load" (which would be the target's body) are claimed to be in the range of 50 kV up to 900 kV, with the most common being in the 200 to 300 kV range.

Dosti, da te po tleh položi in pri daljšem "tresenju" tud omami za nekaj minut. Zdaj, če to res ne boli, si grem jutri nabavit enega Taserja, ker zgleda fina alternativa pivu, pa še mačka ne bi mel po celonočnem rukanju:D Sam nisem lih prepričan v nebolečnost takega početja...
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

desperados ::

upam da bodo spostili ceno:D

noraguta ::

električni pastir se giblje u rangu 10kv.
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!

Brane2 ::

Deadalus:

_without_external_load.

Če bi bila taka napetost tudi ko si ti v vlogi bremena, od tebe ne bi sotalo nič, kar bi se lahko "uleglo", preden bi se dvignilo v obliki dima v zrak in potem eventualno pgnojilo zemljo v zelo širokem krogu... >:D
On the journey of life, I chose the psycho path.

Brane2 ::

noraguta:

Električni pastir se giblje v tem rangu zato, ker višje napetosti nimajo smisla ( krave ne nosijo oblek, no ja v LJ jih tudi vidiš v centru, samo te imajo kao neke pravice itd), poled tega so bolj občutljive za električni udar in so intenzitete zato nižje.
On the journey of life, I chose the psycho path.

_marko ::

Nisem imel sam časa pobrskati po googlu.
Ampak OK, vam verjamem da boli! :) (sej sem obljubil tako, ane)

A ni bilo ogromno povedano na temo, da se ničesar ne čuti ko te s tem ustrelijo? Ali se pa učitno res samo meni zdi?!
The saddest aspect of life right now is that science
gathers knowledge faster than society gathers wisdom.

_marko ::

->V bistvu sem presenečen, da kot nekdo, kiima očitno medicisko izobrazbo ne ve tehnajosnovnejših stvari.

Če bi to učili bi kakšen predmet na vajah lepo popestrili ;)
The saddest aspect of life right now is that science
gathers knowledge faster than society gathers wisdom.

xy! ::

Robot je namenjen varovanju objektov, ne pa meje, ki je že itaq najbolj varovana meja na svetu. Že samo to, da je stacionaren in ima patetičen kaliber, je dobra indikacija, da je neuporaben za vojaške namene.
Kar se pa taserjev tiče
http://www.youtube.com/watch?v=dG5G7lfXd3w
http://www.youtube.com/watch?v=8VecBCTp3g4&mode=related&search=

Brane2 ::

5.56 mm je moderen vojaški kaliber. Kaj je narobe z njim ?
On the journey of life, I chose the psycho path.

Daedalus ::

Če bi bila taka napetost tudi ko si ti v vlogi bremena, od tebe ne bi sotalo nič, kar bi se lahko "uleglo", preden bi se dvignilo v obliki dima v zrak in potem eventualno pgnojilo zemljo v zelo širokem krogu...

Hvala za nazorno pojasnitev:D
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

BigWhale ::

Brane,

> 5.56 mm je moderen vojaški kaliber. Kaj je narobe z njim ?

Ni glih moderen vojaski kaliber, je prvi standardizirani kaliber, ki je nad 'malokalibskim orozjem', slednji pa je prepovedan po zenevski konvenciji (mogoce kaki drugi, samo je banned za uporabo kje drugje kot na streliscu in morda tudi loviscu).

Je pa fin zato, ker povzroci bistveno vec poskodb kot kak vecji kaliber, kjer se krogla ne fragmentira tako zelo in samo 'zleti' skozi tkivo.

Spock83 ::

"@Brane2:Tako kišto verjento lahko namontiraš v tank, kjer lahko "autofire" nadomesti tipa, ki ponavadi zija na vrhu kupole in tam poraba municije najbrž ni tak problem..."

Tanki tako ali tako se znajo samodejno kupolo obrnit v tisto smer od koder ga obstrelujejo oz. strelajo. To je približno nekaj avtomatike.


Kaj pomaga robot, če pa bodo S korejci delali rove podobno tistim iz Vietnama. :D

dejanrus ::

Sodobni tanki imajo veliko bolj sofisticirane sisteme kot je tale. Npr. T80/90 imajo monitiran sistem štora, ki avtomatsko sestreljuje izstrelke, ki letijo proti tanku, niti noben ne gleda več skozi kupolo.
Sploh pa ko bereš tale forum se vprašaš ali smo mogoče že v 23 stoletju: avtomati, ki ločijo anti-bomb-detector mrežice od navadnega wonderbraja, ločijo teroriste od civilistov, imajo nameščene luknje pod teroristovimi nogami. :\
Kot piše trenutno zadeva loči človeka od smreke, pa še to najbrž le po tem, da je človek topel, drevo pa ne. Zato ne se maskirat v smreko in čakat da se kamera obrne stran, da se premaknete - raje se dobro toplotno izolirajte, opremo se da dobit pri večini sodobnih vojska.

Brane2 ::

Je pa fin zato, ker povzroci bistveno vec poskodb kot kak vecji kaliber, kjer se krogla ne fragmentira tako zelo in samo 'zleti' skozi tkivo.


1. Kot vem, je bistvo novih igračk za našo vojsko (FN2000) ravno to,d a dela z NATO kalibri- 7.62 in 5.56 ( dve opciji cevi).

KAr se lastnosti 5.56 tiče, so ravno te zaželjene v vojni. Da se s tipom ukvarja medic, preden škripne, poleg tega je pa lahko tak meteke nekaj manjši in lažji, torej jih v isto pakungo lahko spraviš več- če uporabiš lažje zrno.

Seveda lahko tudi maksimiziraš mletje mesa z močnejšim polnjenjem in težjim, daljšim zrnom...
On the journey of life, I chose the psycho path.

sm0key ::

Vsekakor ima Asimov prav, in dotični gadget je sramota za človeštvo.Hell, why not simply nuke us all? ;((

Azrael ::

@sm0key:

Hmm, nekako tako so nekoč modrovali o strelnem orožju...

Jezi me samo to zakaj bojnih robotov vseh vrst ni več, sploh v Iraku bi taki pogrešljivi vojaki prišli krvavo prav.
Nekoč je bil Slo-tech.

Pyr0Beast ::

*Smeh*
tišina, ... tišina ...
-bang-
.. in potem se zasliši; I warned you! :D
Ja, EMP se splača, še posebej, ker z njim ne uničiš samo takega robotha, ampak tudi večji del nasprotnikove obrambe in komunikacij.


.. ampak pomislite malo ... kako ga pa bodo servisirali >:D >:D

Grem na citat. NE, u bistvu je tole varčevanje z denarjem. Recimo robot se bo prodajal za 200k dolarjev.Precej poceni če mene uprašate. Zakaj? Koliko mislite da stane en vojak ki pade v boju ali na straži? Npr. Ameriški? Nekaj milijonov dolarjev verjetno.
Mjah, in toliko tista uboga duša ne zasluži v celem življenju.

Tako kišto verjento lahko namontiraš v tank, kjer lahko "autofire" nadomesti tipa, ki ponavadi zija na vrhu kupole in tam poraba municije najbrž ni tak problem...
Tist tipo na vrh je ponavadi za to, da voznik ve kam jt.

... orožja so bila pa itq že od začetka namenjena ubijanju.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

Daedalus ::

Mjah, in toliko tista uboga duša ne zasluži v celem življenju.

Zdaj pa vštej stroške vzgoje, šolanja v osnivni in srednji šoli, stroške življenja do trenutka, ko ga je skine snajper in komplet stroške treninga, z vsemi postavkami vred. Nekaj milijonov $, garant. Robot je 200k$ zaenkrat. Ko jih bojo dali v serijsko proizvodnjo in se bo pojavila konkurenca - bo precej cenejši. Tam za ene 10x.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Pyr0Beast ::

Za kakšnega korejčka ?
Stroški ..
vzgoje .. nekaj zlomnjenih bičev in pest riža - 200$
šolanje,.. .osnovna šola - 1000$ (pa ni nikol toliko pri njih, kvečjemu pol).
... srednja šola, heh, za vojaka ..
trening ... 350$ vreden kalašnik in 3 okvirje municije - 400$
Torej je to okoli 1600$ skupaj. Povprečna mesečna plača je tam okoli 300$ ali manj.

Torej, če vojaček patruljira dobrih 50 let (pa ne bo, ker ga bo totalitaristični sistem prej sankcioniral) x 12 mesecev = 600 mesecev.
bi dosmrtno lahko porabil po 333$ mesečno, če predpostavljamo, pa da ta stroj 'živi' dobrih 10 let je pa to okoli 1666$ mesečno. Ni malo kajne, s tem, da ga mora še vedno eden vzdrževat.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

Loki ::

samo hec je v tem, da javnost veliko bolj prenasa, ce pise, da je "ubitih" 200 robotov kot 200 vojakov. kar poglejte zda, busha in irak.
pa F2000 ne more imeti dveh vrst streliva, je samo 5.56.
I left my wallet in El Segundo

strictom ::

Moja varijanta je malo dražja. En konkreten GAU-8 - 2.000.000$ + Podstavki tistega robota - 200.000$ + Nekaj tedenska zaloga partymixa - 10.000$ + Kvalitetno hlajenje - 10.000$ = 2.220.000$.

Za dobra dva milijona dolarčkov bi ziher pofental cel tankovski bataljon.
"Violence is the last refuge of the incompetent" - Salvor Hardin

Pyr0Beast ::

; ja res, še zadeti ga najbrž nebi mogli. Abrams my ass XD
Če bi bil mobilen ... to bi bilo zabavno. :D
Hehe, sploh nebi rabil vira napajanja ko bi se enkrat zavrtel ;)
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place
1 2
3
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Exoskeleton (strani: 1 2 )

Oddelek: Znanost in tehnologija
675188 (5188) username
»

Bridgestone razkazuje ultratanek barvni e-papir

Oddelek: Novice / Ostale najave
293696 (3696) gfighter
»

Žalostna prodaja Viste na Kitajskem (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Rezultati
538204 (5608) Mr.B
»

Robotski stražar z orožjem (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
12912112 (8615) Pyr0Beast
»

Medicinski roboti

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
284441 (3719) kolesar

Več podobnih tem