»

Sodišče Evropskih skupnosti dovolilo državni monopol nad športnimi stavami

Reuters - Sodišče Evropskih skupnosti je danes v postopku odločanja o predhodnem vprašanju odločilo, da določba 49. člena Pogodbe o ustanovitvi Evropske skupnosti o svobodi opravljanja storitev državam članicam ne prepoveduje omejevanja opravljanja iger na srečo preko spleta oz. spletnega dostopa iz državnega ozemlja, kar določa portugalski zakon o državnem monopolu na področju iger na srečo in stavnicah. To pomeni, da lahko posamezne države članice EU od ponudnikov dostopa do interneta zahtevajo prepoved dostopa uporabnikov do spletnih stavnic, če obstaja nevarnost kaznivih dejanj.

V postopku pred sodiščem sta si nasproti stala portugalska državna loterija Jogos Santa Casa ter Bwin in portugalska nogometna liga. Bwin in portugalska nogometna zveza sta namreč sklenila sponzorsko pogodbo, ki je vključevala reklamiranje Bwina na stadionih in internetnih straneh lige, zaradi česar ju je Santa Casa, ki ima na Portugalskem monopol nad igrami na srečo in stavnicami, kaznovala z vsakega po 75.000...

15 komentarjev

Slovenija poživlja ali o glasovanju na volitvah preko interneta

Slo-Tech - V dnevnem časopisju smo lahko pred kratkim prebrali, da Slovenija zelo intenzivno razmišlja o glasovanju na volitvah preko interneta. Ambiciozen načrt predvideva, da bi lahko volivci že na državnozborskih volitvah 2008 imeli možnost tovrstnega glasovanja.

Ideja v naši ljubi državi ni nova, saj se je že 2004. leta govorilo o tem. Vendar ideja zaradi pomanjkanja politične volje ni bila realizirana. Nov zagon so Vladi dale uspešno izvedene nacionalne volitve v E-stoniji. Po besedah vladnih predstavnikov bi s tem omogočili določenemu delu populacije, da glasuje na enostavnejši način oziroma celo, da del, ki ne namerava iti na volitve, opravi glasovanje

Se s takšnim načinom glasovanja vendarle odpirajo relevantna vprašanja? Preberite!

111 komentarjev

Telekom kupil Najdi.si

Delo - Po poročanju Dela:
Telekom Slovenije je danes podpisal pogodbo o nakupu 75-odstotnega deleža podjetja Interseek, ki je lastnik vodilnega slovenskega spletnega iskalnika Najdi.si ter podobnih iskalnikov na Hrvaškem, v Srbiji, Makedoniji in BiH. Za večinski delež družbe je Telekom odštel 8,55 milijona evrov.

Kot so sporočili iz Telekoma Slovenije, je nakup večinskega deleža v Interseeku in s tem najbolj obiskane spletne strani pri nas, ki jo uporablja prek 800.000 Slovencev ali 85 odstotkov vseh slovenskih uporabnikov interneta, skladen s strategijo skupine na področju internetnih storitev in vsebin, ki že in bodo v prihodnosti vedno bolj krojile panogo elektronskih komunikacij. Nakup pomeni še korak naprej v zagotavljanju najcelovitejših in najkakovostnejših internetnih storitev in rešitev.
Delo, Finance

74 komentarjev

Blokada bwin se razpleta s tožbo

Delo - O slovenski cenzuri interneta smo na Slo-Techu obširno poročali in zaenkrat kaže, da smo imeli prav. Časopis Delo namreč danes poroča, da bo oškodovana spletna stavnica bwin vložila tožbi proti internetnemu ponudniku T-2 (zaradi blokiranja njihove strani), RTVSLO (zaradi nepredvajanja njihovih oglasov) in proti slovenski državi. Za začetek bodo pravdo iskali na ljubljanskem okrožnem sodišču, pritožiti pa se nameravajo tudi na višje evropske instance (Evropsko sodišče), saj naj bi Slovenija kršila določila o prostem pretoku storitev, ki so zapisana v evropski zakonodaji. Več v izvorni novici.

81 komentarjev