» »

B&O hi-tech škatlica za tablete

B&O hi-tech škatlica za tablete

Gizmodo - Bralci Slo-Techa so v povprečju precej mladi oz. so v fazi življenja, ko jim zdravje (še) ne povzroča pretiranih problemov, a ob trenutnih trendih previdnost ni odveč. Sladkorna bolezen je zelo razširjena, tu je še kopica drugih modernih obolenj, pa tudi, če se vsemu izognejo, pravim geekom vedno preostane CTS. Počasi bomo morali vsi, tako kot danes dedki in babice, s sabo nositi majhna prenosna skladišča najrazličnejših tablet, na srečo pa je tehnologija tu, da nam pomaga.

Običajne plastične škatlice za shranjevanje tablet so preteklost, Bang & Olufsen je namreč predstavil napredno tehnološko igračko z enako funkcijo. Stvar je opremljena z LED diodo, ki sveti zeleno, če smo pridno papcali tabletke, sicer pa se spremeni v rumeno in rdečo, ima pa tudi Bluetooth, s pomočjo katerega lahko pošlje signal na PC ali mobilni telefon in nas tako prijazno opozori, da je čas za zdravila. O napravici poroča Gizmodo.

10 komentarjev

snow ::

Velik problem v farmaciji, je komplianca (ubogljivost) pacientov. Kaj koristijo gromozanske študije farmakokinetike in izračuni, če pa pacient jamlje en teden zdravila prepogosto, naslednji teden še malo, nato pa preneha čeprav bi še moral jemati? Dejansko se lahko zgodi, da pacient s takšnim jemanjem naredi sebi več škode kot koristi, kajti zavedati se je treba, da so vsa zdravila učinkovita le v določenem koncentracijskem območju.

Uporabnost takšne priprave bo, ko bo namesto vsake škatlice takšna indikatorska škatlica z opomnikom.

Škatlica z tabletami v omari že 2 dni sveti rdeče, zraven pa utripa napis: '1 tableto / 8 ur'.
Random mutation plus nonrandom cumulative natural selection - Richard Dawkins

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: snow ()

darkolord ::

Bah, samo za eno vrsto tablet je 8-)

nevone ::

Prav je, da je takšen izdelek na tržišču. Marsikomu utegne koristiti.

Se pa strinjam s snowom, da bi morali vse tablete pakirati v takšne "inteligentne hi-tech" škatlice.

To da pa nekaterim tudi tak opomnik ne pomaga je pa kruta realnost.

Meni recimo se včasih zgodi, da na koledar napišem kakšno obveznost ali kaj podobnega, da ne bi pozabila, potem pa pozabim pogledat na koledar. Takim ni pomoči.

No ja, gledanje na koledar (gledanje v škatlico tablet) mora postati ritual, potem je stvar u redu. Če ima recimo nekdo takšne težave, da jemlje precej tablet, pa ima zanje zelo različne režime, ki si jih težko zapomni, potem je zagotovo olajšava to, da pač pogleda vsake 2 uri(ali kolikor pogosto že) v škatlice kaj mora vzeti. To si je lažje zapomniti, kot vsa tista pravila jemanja tablet. Mogoče s tem razbremeni nekega človeka, ki bi sicer moral paziti na to osebo, da pravilno jemlje zdravila.

o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.

Gwanaroth ::

...in potem bodo zgruntali virus za to napravico in boš moral naenkrat pojest 10 tablet in.. že vemo kaj.
Lights often keep secret hypnosis..

Witboy ::

To bom jst kupu svoji najdrazji, da ne bo slucajno pozabila tabletk vzet... zna bit teco ce jih ne :8)

VolkD ::

To je zame !!
Sam.. koliko stane to tehnološko čudo ? Jaz moram namreč vzeti vsak dan 6 različnih tablet !
Preden zaspiš zapri oči. Preden zapreš oči, ustavi avto.

sidd ::

prek modrega zoba a? pol pa si nekje na avtobusu al pa v knjižnici, pa ene par osebkom začne telefon gjnavit naj tbleto vzame...hahaha >:D
no idea for signature
signed
I

grex ::

no ja, glede na to, da tisti s kroničnimi težavami jemljejo več vrst tablet ob različnih urah in da so ravno ti pripravljeni dati denar za kaj takega... ne vem. Poleg tega ni ravno nekega standarda o širini in dolžini pravokotnika, ki vsebuje tablete - nekatere so celo v steklenih vsebnikih.

Če moraš 2 tedna jemati antibiotike in te kaj takega naleti 1-2x letno, tega res ne boš kupoval (poleg tega, kako boš spravil pakungo amoksiklava noter???).

Če pa že res rabiš, da te nekdo opominja.... Vsak si lahko nardi program, ki ti bo poslal email na mobitel vsakih 8 ur in ko ti vzameš tableto odgovoriš z "da" al pa kaj podobnega (ajde preko bluetootha, da ne bo finančnih problemov) za feedback.

AtaStrumf ::

Evo super ideja za nov biznis. Opominjanje na jemanje tablet prek SMS-ov, za katere se seveda zaračuna. To bi jim lepo sprogramirali v lekarni in čao. Ker eni imajo res po 10 do 15 različnih tablet, poleg tega so pa že bolj sklerozni in meni sploh ni jasno kako jim uspeva. Pismo saj cel dan sam tablete jejo, sploh ne rabijo več fruštka, malic in večerje, samo še kako kosilo recimo.

Matek ::

Te zadeve z SMSi delno že laufajo - frendica ma stvar za kontraceptijske.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

CES se je začel

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
205017 (3978) darkolord
»

Test Sonyjevega bralnika knjig (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / --Nerazporejeno--
609498 (8306) BigWhale
»

Tudi Thinkpadi gorijo

Oddelek: Novice / --Nerazporejeno--
303625 (2594) Pyr0Beast
»

Nintendo DS s 40 GB trdega diska

Oddelek: Novice / Konzole
83417 (2972) StajercSSS
»

MacBook se avtonomno izklaplja?

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
263777 (2505) Bass0

Več podobnih tem