» »

MacBook se avtonomno izklaplja?

MacBook se avtonomno izklaplja?

Slo-Tech - MacBooke je po mukanju (uradna rešitev je SMC zakrpa) zajela bolj nadležna bolezen - začeli so se izklapljati. Povsem po lastni presoji seveda. Nekateri lastniki to povezujejo z nadgradnjo operacijskega sistema na različico 10.4.7. Ker ne gre za bolezen norih krav, je Ash izdelal kratek, neuradni programček, ki preveri tovrstno svojeglavost vašega prenosnika. Program in navodila so objavljena na blogu The Apple Files.

V primeru, da vaš ljubljenček testa ne prestane (uporaba testa na lastno odgovornost), se obrnite na Apple-ov servis. Pri AppleDefects poročajo, da vam bodo zamenjali potencialno okvarjene dele, če vam uspe pred serviserji ponoviti vajo v samovoljnosti prenosnika.

26 komentarjev

simnov ::

lol pa Apple naj bi bil nekaj na enostavnega svežega lepega za uporabljat ne pa , da znoriš ob njem.

klemen22 ::

če vam uspe pred serviserji ponoviti vajo v samovoljnosti prenosnika.

Aha tukaj je ta hakeljc. Torej uletiš k serviserju, tam ti mlinček dela 10 minut BP, prideš domov ga laufaš 5 ur in ti naenkrat crkne.
Motiti se je človeško, odpuščati pa božje. Torej ti odpuščam ;)

lukanium ::

Aha tukaj je ta hakeljc. Torej uletiš k serviserju, tam ti mlinček dela 10 minut BP, prideš domov ga laufaš 5 ur in ti naenkrat crkne.

Ja... al pa še huje. Prideš k serviserju, jim ga pustiš cel dan, zaganjajo vse živo programje, dela OK, ti zaračunajo stroške neutemeljene reklamacije... prideš domov, prižgeš nehvaležnega hudiča, zaženeš brskalnik, da bi izlil svoj žolč na slo-tech forumu ;) in preden klikneš 'Pošlji', naenkrat crkne.

:D
When a person can no longer laugh at himself,
it is time for others to laugh at him. [Thomas Szasz]

mtosev ::

LOL kake majo. Sn mislil da so bolj resno podjetje. :\ Da ti rabiš dokazovat da nedela.




P.S. Meni GERICOM testira živce, ker to tudi kdaj naredi. Tudi po 9 dni nič pol pa power off. :\ :\ :\ :\
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro
moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mtosev ()

Bass0 ::

Heh, tale predelani reklamni spot je bil kar vizionarski. :D

Očitno je bil prehod na Intel procesorje prenagljen. In prenagljeni so bili tudi tisti, ki so te začetne modele kupili.

Čez nekaj mesecev bodo taki in drugačni problemi verjetno rešeni, do tedaj pa ostanem na svojem PPC iBooku.

Da mi le baterija ne bi eksplodirala... ;)

lorenz ::

No zdaj pa dajmo resno. Ali se komu ki je tukaj na forumu MacBook izkljaplja?
Ali poznate koga ki se mu izkljaplja ? Je v celi Sloveniji vsaj en ki se mu izkljaplja? NE ?

Malo je ze tecno ko neki pubertetlija zaradi nekih svojih problemov ,nihce ne ve kako stalo ima po sistemu , ali imaj vse update , in se mnogo dodatnih moznih razlogov, zacne preko svojih blogov kao neko proti kampanijo.
Cisto mozno da ima nekaj racunalnikov na recimo 10k kosov kaki problem (jih imajo vse firme od A do Z ) . Samo ce ti kaj ne dela , probas resit sam, ce ne pa neses na servis .
Ce pa ti Apple ni vsec pa ga ne kupiti, cisto preprosto . Sicer pa mislim da gre to za ta tip ljudi , ki zdaj Apple za vsako malenkos sinfa , ko pa si bo kupil recimo neki PC , pa bo ga bo ta full jebal od hardware do softwarea , bo pa tiho.

borchi ::

> Ali se komu ki je tukaj na forumu MacBook izkljaplja?

meni se ne. sem tudi laufal ta test kakih 20 min (btw, če prestane ta test še ne pomeni, da se drugače ne izklaplja). mi tudi ne muka, lahko ga imam na kolenih, je še vedno snežno bel, nimam nobenih težav s prekinjanjem povezave preko airporta, edino kar me malo moti je, da z vsakim dnem najdem manj motiva, da bi zbrisal OS X in instaliral linux...

enivej, to da jaz ali pa kdo drug nima problemov NE pomeni, da drugi nimajo teh težav. koliko (procentualno) je takih uporabnikov ne ve nihče razen apple-a.
l'jga

Stepni Volk ::

Morda je fora tudi v tem, da so Apple uporabniki nekoliko bolj aktivni uporabniki. Če primerjamo francoze in slovence lahko povlečemo podobne paralele. Francozi so zanetili revolucijo "lastnim" vladarjem, slovenci smo stoično prenašali avstrijsko nadvlado.
Da imajo takšno medijsko (in našo) pozornost so si nekako krivi sami. Z reklamami, tipa raznih čudežnih čistilnih sredstev, naravnost kličejo po tem, da jih uporabniki razkrinkajo.
/Sarkazem on/
Škoda, da Apple ne proizvaja damskih vložkov, ker to reklamo bi pa RES HOTEL VIDETI. In predvsem kaj bi OB na to rekel?
/Sarkazem off/

Drugače pa Apple ni tako osveščen in napreden, kot je njegov javni image. Greenpeace ugotavlja, da sta Lenovo in Apple dva izmed namanj ekološko osveščenih proizvajalcev sodobnih elektronskih naprav. Lenovo ja na zadnjem mestu.

S tem sem globoko prizadet tudi sam, kot ThinkPad fan. Trenutno nimam nobenega. Pa kaj zato. Sem tudi iPod, Bose 901, Bang & Olufsen fan, pa tudi nimam nobenega. In če je dovolj takšnih Apple fan-ov, potem bo tudi veliko pozornosti namenjenih Applu.
Vzemite poljubno splošno računalniško novičarsko stran. Čeprav Apple predstavlja le nekaj procentov tržišča, zaseda včasih tudi po četrtino novic. So pač eno redkih "Celebrity" računal...
neobjavljeno.blogspot.com

degenerik ::

imam macbooka skor en mesec in glede na vsa ta (imho pretirana) poročila sem očitno rojen pod srečno zvezdo. moj se ni niti razbarval, se ni niti enkrat sam od sebe ugasnil, ne muka, ne piska, greje se pod pričakovanji (glede na forume sem bil prepričan da mi bodo prodali mikrovalovko).
You see Larry? You see? This is what happens when you fuck a stranger in the ass!

MitjaP ::

Hja ne vem, tisto o prenagljenosti nima veze. Jaz imam MacBook PRO 17", pa nimam nobenih težav!

Gwanaroth ::

http://www.appledefects.com/ pove več kot preveč ;>
Lights often keep secret hypnosis..

noraguta ::

ah applovi polizdelki , potem pa se čudijo majhnemu tržnemu deležu , v 20ih letih od appla II naprej se niso naučili ničesar.
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!

Adrijan0 ::

Meni se ne izklapja, meni se je kar odpru, tko kot je vidt na eni sliki. Uni na servisu pa so mi trdili da sm ga odpru. Zdej čakam na kak nou odgovor. Mam ga malo časa, pa zdej da mi ne bojo garancije upošteval... Počasi jih mam dovol.

LP.

TeraSonic++ ::

@Adrijan0: Kje si ga kupil? (epl,macpc,fmc,nekje drugje....)?
...........................................................
Life is only a computer simulation
"veritas vos liberabit"

Adrijan0 ::

U italiji, ker čene bi mogu preveč časa čakat :O Samo to zdej ni pomenbno, na servis je pač šel k nam, gor na epl. Pa če mi ne zamenjajo se bom osebno srečal z njimi.

Beernarrd ::

Če rabiš argument moči...>:D

powr ::

Ce prov razumem bi se leptop moral ugasnit pri full loadu. Jaz delam pri svojem delu dostkrat full load pa se nc ne ugasava. Tko da zgleda da sm hepi kastomr ;)

Stepni Volk ::

Apple uradno priznava problem samovoljnih kratkoročnih samomorov: KLIK
Zaenkrat v bolj skromni obliki.
neobjavljeno.blogspot.com

para! ::

If your MacBook is shutting down intermittently, please contact AppleCare for service.


Uf, še dobro, da to piše na Apple spletni strani, ker sicer ne bi nikoli dojel kaj moram narest, če mi njihov izdelek povzroča težave. :\
Death before dishonor!

Matevžk ::

Ja no, to ti vsaj da vedt, da za težavo vedo in so jo pripravljeni popravit.
Pri Gericomu, npr., tega ne boš NIKOLI deležen.
lp, Matevžk

Stepni Volk ::

Zagorel naj bi tudi prvi MacBook.
neobjavljeno.blogspot.com

Adrijan0 ::

Hja, apple.. nikoli več ga ne bom kupu.. Zadeva kot sem že zgoraj omenil se mi je odprla, na applu pa mi nočejo prinati garancije, saj trdijo da sem zadevo odprel. Če bi se to samo meni zgodilo.. ampak nisem prvi. Tko da sem mogu strošek sam kriti (70$).

borchi ::

> Zagorel naj bi tudi prvi MacBook

hja, to je res, zagorel JE. samo ni se sam vžgal IMHO. ali pa je to PRVI notebook, ki se je, po besedah nesrečnega uporabnika, DVAKRAT vžgal.

hm, moj macbook je napol zgorel, bom počakal malo, da se ohladi, potem pa odšpilam še enega quake-a... prekleto, spet se je vžgal... :\
l'jga

Stepni Volk ::

Povej to reklamnemu oddelku konkurence... bo zanimivo: "Apple usera are more blonde then u think :)"
neobjavljeno.blogspot.com

borchi ::

no, js sem stvar vzel bol resno. ta uporabnik je očitno sam zažgal macbooka. zaradi takih uporabnikov je verjetno moral naš Adriajan0 sam plačati popravilo tovarniške napake.
l'jga

Bass0 ::

Res je, na Digg-u so ga razkrinkali - dva tedna prej je spraševal, kako bi lahko brezplačno nadgradil svojega macbooka na macbook pro.

Apple je sicer res znan po neprijazni tehnični podpori, slovenski EPL pa (z odnosom določene osebe na pomembnem položaju do strank) še priliva olje na ogenj.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Resnica o Appleovih Macih in nekaj drugih spodrsljajev

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
484894 (3135) darkolord
»

MacBook Pro - Kje kupiti?

Oddelek: Kaj kupiti
233281 (2817) aks_!
»

MacBook se avtonomno izklaplja?

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
263780 (2508) Bass0
»

Applov spisek napak, Foxconn priznal kršenje delovne zakonodaje

Oddelek: Novice / Ostale najave
285212 (4342) Kilgore T

Več podobnih tem