» »

Democracy Player

Democracy Player

Slo-Tech - S pojavom interneta so se pojavile možnosti, da vsakdo enakovredno objavlja svoja mnenja - tako nek lokalni politični aktivist, kot tudi največja svetovna medijska hiša. V tem naj bi bil tim. demokratični potencial interneta.

Seveda je teorija eno, praksa pa nekaj povsem drugega - spletne strani velikih medijskih hiš so neprimerno bolj obiskane kot spletne strani posameznikov, čeprav je res, da fenomen blogov občasno (npr. upor proti Sonyevemu rootkitu) to pravilo postavlja na glavo.

Da bi popravili to neuravnoteženost, so pri Participatory Culture Foundation pričeli razvijati Democracy Player. Po njihovih besedah to ni zgolj predvajalnik, pač pa celotna platforma za on-line gledanje TV programov, platforma pa bo omogočala tudi enostavno objavljanje lastnega videa.

Glede na to, da izhajajo iz kritike zaprtosti obstoječega sistema množičnih medijev, je jasno, da je njihov predvajalnik že v začetku na voljo za vse tri glavna operacijske sisteme. Zraven seveda spada še Broadcast Machine, ki omogoča enostavno objavo videa na spletnih straneh, pri čemer si pomaga tudi s torrent tehnologijo, na voljo pa so tudi orodja za deljenje videoposnetkov z širšo publiko.

Ideja je vsekakor zanimiva in koristna. Če pa bo dosegla svoj osnovni namen - večjo demokracijo na področju množičnih medijv - pa bomo še videli.

3 komentarji

Kenpachi ::

Demokracija? Online? Jejhata, le kaj bo rekla vlada RS :D
Zaraki Kenpachi.

Matevžk ::

Morda že jutri ta spletna stran pač ne bo dosegljiva (neposredno) iz Slovenije ... :D
lp, Matevžk

G-man ::

U, to pa že imam že ene tri dni! Super zadeva, tudi za Ubuntu, ampak še malce nedodelana (zvok mi je crknil :'( ) Gor je od Thoma Yorkea videospot Harrowdown Hill, krasn video.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Glasovanje o svežnji "telecoms-package" v EU parlamentu

Oddelek: Omrežja in internet
61245 (1004) BlueRunner
»

Zasebnost osumljencev vs. rumeno, ki te ljubim, rumeno

Oddelek: Problemi človeštva
272680 (1910) opeter
»

Blokada BetandWin.com (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
8817073 (13470) CWIZO
»

Naredite si pred kopiranjem zaščiten CD

Oddelek: Novice / Avtorsko pravo
234807 (3566) Matrin

Več podobnih tem