» »

SiOL kršil pravila MOK-a

SiOL kršil pravila MOK-a

RTV Slovenija - SiOL je vodilni slovenski ponudnik internetnih storitev, zato od njega pričakujemo nemoteno delovanje interneta, saj vendar odloča o usodi velike večine uporabnikov medmrežja v Sloveniji. Kljub temu smo že nekajkrat poročali o "mrkih" in drugih nepravilnostih in tudi tokrat je tako. V času olimpijskih iger je SiOL na svoji spletni strani v komercialne namene uporabljal olimpijske simbole, za katere pa ni pridobil ustreznih avtorskih pravic. Na opozorilo Olimpijskega komiteja Slovenije so simbole nato umaknili, njihova predstavnica pa je v časniku Delo izjavila, da so to storili "v izogib morebitnim nesporazumom in različnim interpretacijam". Zanimivo je, da simbolov ne uporablja nobena domača spletna strani, niti vodilne tuje medijske hiše, kot so CNN, Yahoo!, Google in druge. Klik!

26 komentarjev

RejZoR ::

Matr zadnje čase komplicirajo za vsemogoče patente in logote:\
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

cekr ::

Sej, če bi Siol dal nekaj cekinov v Kocijanćićev žep bi blo pa vse vredu.
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]

mathjazz ::

http://www.rtvslo.si/sport/modload.php?...

jeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee !!!!!!!!!!!!!!!
www.getfirefox.com

tx-z ::

zarad enga usr.... simbola....ma dj kam gre ta svet....
tx-z

Legend(SLO) ::

Mah te v olimpiskem komiteju se pa tut neki pizdijo tko kt usi k so pr koritu Namest, da bi bli srecni, da majo velk korit, da se lohk futrajo.
krneki

minmax ::

v stari grčiji je med olimpijado zavladal olimpijski mir, ne? (al so nas pa vsaj tako učitli prepričeval)

no... ko bo to spet resničnost bodo tudi olimpijske igre res spoštovanja vredne.

ko spremljam kakšno oborožitev so pripeljali v atene se mi obrača želodec... nekaj z igrami in svetom ne štima. treba bi bilo nehat z igrami ali pa iz njih izključit države, ki se vojskujejo...

mrTwelveTrees ::

pa kva je no, samo še tožil bi se.....

DENAR !!! samo DENAR......

vse se vrti okoli denarja...
plačat za simbol ... LOL :D :D
nej si ga nekam utaknejo 0:)

Jaka83 ::

Kot prvo bi lahko izključili Ameriko. :D Potem pa še kakšne male državice, ki ne dajo miru. Jst sm se sploh spraševal, kako je lahko Amerika na olimpijadi, če pa skoz nekam rakete letijo. :\ Tele olimpijske igre so ratale živo kapitalistično sranje.

DSmidgy ::

Če se ne motim, je enkrat eden v forumu napisal, da mu je SiOL ukradel članek.

Simbol more bit zaščiten, drugače lahko eden naredi recimo "Grške igre" in pripopa tole zraven, To je pa kot da bi zastava od Audia logotip limala na svoje automobile.

madmitch ::

treba bi bilo nehat z igrami ali pa iz njih izključit države, ki se vojskujejo...

Ja in katere države bi potem še ostale??, Lažje igre ukiniti! Na žalost.
Nobody is perfect, my name is Nob Ody

minmax ::

madmitch: bi MOK vsaj povedal za čim stoji... bi bilo zanimivo, sam valjda bi najebal športniki namesto tistih, ki bi moral.

Vice ::

V bistvu je bilo to na opozorilo RTV-ja, ki je zakupilo vse avtorske pravice kar se tiče olimpijskih iger na vseh medijih tudi internetu.

In če že plačaš za en usran simbol naj še drugi, tako da tukaj ni nič narobe, da pa ne bo kdo neumnosti tvezil pa naj si prebere pogoje in pravila igre.

Romčy ::

Se strinjam

Trubadur ::

|O
Berite Thomasa!

alexb ::

minmax: Glede na to, da v staro grcijo niso pripotovali razni predstavniki celin s celega sveta ampak je slo verjetno bolj za grsko zadevo ( z udelezbo nisem preprican, samo se mi zdi ) bi tezko trdil, da je bil mir po celem svetu.Fajta je takrat bilo se precej vec, samo niso imeli televizije
in net-a, da bi ga vsi spremljali...

Olimpijske igre pa ne ogrozajo drzave, ampak mali zakompleksanci, ki ne vidijo drugega smisla zivljenja kot da nase navezejo par kg exploziva ali pa na kak drug strahopetni nacin zelijo skodovati nic hudega slutecim obiskovalcem in sportnikom.

Glede na tvojo seznanjenost s trenutno situacijo (mogoce pa le nisi tako in) bi moral razumeti, zakaj taka varnostna politika...

hruske ::

Mali zakomplaksanci se samo branijo, tako kot se branimo pred patenti v evropi.

alexb ::

Te pravljice o branjenju kar zase obdrzi. Kake mas.. Ce bi slo po tvoje bi se samo pobijali. In prav zaradi takih kot si ti imajo ti strahopetci potuho. Pravica branjenja ti da pravico ubijanja? Kje je meja, ko lahko ubijas s tem razlogom? Povej kje je meja, da ubijes nekoga, ki s tvojim problemom nima veze.. upravici to dejanje.

DSmidgy ::

Ti ne poznaš pojma strahopetnost ane? To da en naredi samomor je strahopetnost?
In tisti, ki so umrli v napadu na WTC so heroji?

Nekako tako gre:
Strahopetec je tisti, ki ne upa storiti nekega dejanja, ker obstaja možnost fizičnih poškodb.
Heroj je tisti, ki se zavestno poda v smrt, ko stori kakšno dejanje, ki koristi družbi.

In ne zagovarjam samomorilskih napadov.

alexb ::

Kaj pa drugega kot strahopetnost.

Ljudje v stolpnici niso heroji. So samo zalostne zrtve skupine strahopetcev, ki si ne upajo stopiti v stik s sovraznikom iz oci v oci in se
posluzujejo zahrbtnih nizkih metod izrazanja svojega nezadovoljstva.
Taisti strahopetci so se sebicnezi, saj verjamejo v to, da bodo s pogubo nedolznih zrtev prisli v neko drugo obliko, kjer bodo casceni za svoje dejanje. Torej gazijo preko trupel za neko fikcijo...

link_up ::

in kaj ma to zdej veze s siolom?

DSmidgy ::

In ti si strokovnjak za psihologijo ane.

To, da ne greš z orožjem na vojaško močnejšega nasprotnika ni strahopetnost, ampak je kretenizem, če se greš. Nasprotnika se v totalni vojni napade tam, kjer je najšibkejši in ne tam, kjer je najmočnejši (USA so vojaško najmočnejša država in to vejo tudi Arabci).

A pol so bli partizani strahopetni, ker niso organizirali "samomorilskih" akcij proti nemškim vojakom - na bojnem polju. Pač je bila edino gverilska taktika mogoča, če so hoteli zmagat.

MasterMind ::

Ja. K Alahu s nevem kolikšnim številom devic :D.

alexb ::

DS: sej poznas tiste vice.. "brez besed" ... to lahko recem za tvoj post.

Da ne bom razbil rdece niti teme.. Ce SIOL ni upravicen do olimpijskega logota, potem naj ga ne uporablja. A ni simpl.

Bakunin ::

A pol so bli partizani strahopetni, ker niso organizirali "samomorilskih" akcij proti nemškim vojakom - na bojnem polju. Pač je bila edino gverilska taktika mogoča, če so hoteli zmagat.


ditto.

MrStein ::

alexb , "zakompleksanci, ki ne vidijo drugega smisla zivljenja kot da nase navezejo par kg exploziva"

Kaj ma to veze z olimpiado ?

BBB ::

alexb, si morda ze slisal za fransosko revolucijo? Je bilo ene par zakompleksancev, ki so se borili za svoje pravice, kajneda. Itak, da se vsak bori za lastno korist, diplomatsko, ce pa to ne funkcionira, je pa treba kri prelivat. Pri tem pa je seveda mocno prisotna propaganda.

Ce zalotis tatu, ki ti doma prazni predale, in ga prefukas, si dejansko mali zakompleksanec. A ti morda mislis, da se da vse resiti po diplomatski poti??? Bi raje poklical policijo in cakal, da se pocasi spoka iz hise (ce si tak pacifist, se ga se dotakniti ne bi smel)? Tak je pac nas idilicni svet. Upam, da bo kmalu 3. svetovna vojna, da bos pokazal, kako miren, ljubec, moralen in ne vem se kako popoln si, ko ti bodo pobili najblizje skurili hiso in te mrcvarili.

Zgodovina kaze, da vecina uglajenih, moralnih in tolerantnih ljudi v dolocenih okoliscinah deluje povsem drugace - 1. in 2. svetovna vojna sta izrazito zgovorna dokaza. Pa se to, cemu sploh sluzi vojska, ki je je na svetu ogromno, pa se tehnoloski razvoj je v vecji meri prilagojen njej (sele cez cas, ko so tehnologije ze zastarele, pridejo tudi v civilno rabo)? Vecina pravi, da za ohranjanje miru, v smislu groznje - ce nekomu grozis, da ga bos po pichki, bo raje priden. Po drugi strani pa si poglejte zgodovino, lahko pa tudi sedanjost, kako humano ljudje uporabljajo orozje. Ce ga pa se ne, se pa stalno urijo, da ga slej ali prej bodo (ce bi vedeli, da ga ne bodo, se itak ne bi urili).

DS imas povsem prav!

Nekdo je primerjal uporabo logotipa OI z Audijevim logotipom. Ce bi slednjega kdo limal na svoje avtomobile, bi bila to res krsitev - uporabnike bi zavajal, ces da so to avtomobili znamke Audi. Tu je potrebno vedno upostevati kontekst, v katerem je logotip uporabljen. Verjetno bi pri Audiju bili prav veseli, ce bi jim z njihovim logotipom delal reklamo (npr. da bi ga povecanega naflikal na procelje zelo vidne stavbe). Ce je pa nekdo pisal novice o IO, s pravnega stalisca (ki je za moje pojme totalno koservativno a vendar edino sveto) res ne bi smel uporabiti logotipa, ne vem pa kako morejo sploh dopustiti, da kdo na svetu, razen tistih, ki so placali za pravice, uporabijo izraz "olimpijske igre". Logotip ni nic drugega kot graficna predstavitev nekega pojma, besede pa so tekstovna predstavitev. Zakoni so ze totalno poneumljeni in so res v vecji meri le vzvod skomercializiranemu svetu.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

10 najboljših prvoaprilskih šal

Oddelek: Novice / --Nerazporejeno--
279560 (7514) Matev
»

MSH

Oddelek: Programiranje
321733 (1283) pecorin
»

prihajajo harlem globetroters

Oddelek: Loža
51256 (1184) nodrim
»

Hitreje, višje, močneje

Oddelek: Novice / Matične plošče
342541 (2541) Olajuwon
»

SiOL kršil pravila MOK-a

Oddelek: Novice / Avtorsko pravo
262316 (2316) BBB

Več podobnih tem