»

Intel P55, Windows 7 in iPhone se ne marajo

The Register - Konec preteklega tedna so se na internetu zakrožila poročila nejevoljnih uporabnikov vrhuncev tehnike - Windows 7, iPhona ter Intelovega čipovja P55. Sporadična poročila o napaki se pojavljajo že šest tednov, sedaj pa so vse skupaj pograbile tudi medijske hiše in iz vsega zagnale nekoliko večji cirkus.

Problem je sledeč. Uporabniki, ki so svoj iPhone prek USB-vhoda povezali s sistemom z Windows 7 (64-bit), so ob poskusu sinhronizacije telefona z računalnikom žalostni zrli v napis o napaki 0xE8000065. Konfiguracije neposlušnih računalnikov so bile različne, vsem pa je bil skupen Intelov vezni nabor P55 Express, Windows 7 in iPhone z iTunes za Windows. Nekateri so uspeli problem zaobiti z uporabo USB-vhodov na PCI-razširitveni kartici, drugim ni uspelo niti to. Eden izmed proizvajalcev matičnih plošč, Asus, je dejal, da še zbirajo koristne informacije, medtem ko ostali molčijo. Microsoft in Intel sta prav tako dejala, da raziskujeta pojav in da bosta v primeru odkritih napak na...

17 komentarjev

Je med Rusijo in Gruzijo potekala tudi kibervojna?

Razobličena spletna stran gruzijskega parlamenta.

vir: New York Times
New York Times - Kot poročajo na New York Times, se je na Gruzijo nekaj tednov pred pravim vojaškim napadom zgodil kibernapad.

Varnostni strokovnjaki so tako že 20. julija zaznali več DDoS napadov na Gruzijske strežnike, med drugim tudi na strežnik pedsednika Mihaila Šakašvilija, sledila pa so tudi razobličenja spletnih strani. Kmalu po vojaškem napadu so bile napadene tudi komunikacije gruzijskih medijskih hiš in transportnih podjetij.

Kljub temu, da je Rusija zanikala, da stoji za napadi, pa ameriški varnostni strokovnjaki trdijo, da imajo jasne dokaze, da za napadi stoji ruska hekersko-kriminalna skupina Russian Business Network. Obstajali naj bi tudi dokazi, da naj bi bil gruzijski internetni promet preusmerjen preko vozlišč ruskih telekomunikacijskih...

18 komentarjev

Teden s Kiberpipo

Slo-Tech - Če se boste odločili del naslednjega tedna preživeti z miselno-potovalno agencijo Kiberpipa, naj vas seznanimo s ponudbo:

V torek 30. januarja gostimo Barbaro Knavs in blogologa Domna Saviča, ki bosta na odprtem terminu predavala o Blogih v sferi političnega.

V sredo bo Zvezdan Martič iz Multimedijskega centra RTV Slovenija povedal Kaj lahko dobimo za 11 €?.
Torej kakšne možnosti ima nacionalna medijska hiša na spletu in kako se lahko na tem področju njene storitve razvijajo naprej.



V četrtek pa ob 20.00 vabimo na otvoritev nove razstave v Galeriji 404. Boštjan Majcen bo v razstavi Spoofi predstavljal simpatično-kritično parodijo na obstoječe oglaševanje, produkte, storiteve,...

1 komentar

Democracy Player

Slo-Tech - S pojavom interneta so se pojavile možnosti, da vsakdo enakovredno objavlja svoja mnenja - tako nek lokalni politični aktivist, kot tudi največja svetovna medijska hiša. V tem naj bi bil tim. demokratični potencial interneta.

Seveda je teorija eno, praksa pa nekaj povsem drugega - spletne strani velikih medijskih hiš so neprimerno bolj obiskane kot spletne strani posameznikov, čeprav je res, da fenomen blogov občasno (npr. upor proti Sonyevemu rootkitu) to pravilo postavlja na glavo.

Da bi popravili to neuravnoteženost, so pri Participatory Culture Foundation pričeli razvijati Democracy Player. Po njihovih besedah to ni zgolj predvajalnik, pač pa celotna platforma za on-line gledanje TV programov, platforma pa bo omogočala tudi enostavno objavljanje lastnega videa.

Glede na to, da izhajajo iz kritike zaprtosti obstoječega sistema množičnih medijev, je jasno, da je njihov predvajalnik že v začetku na voljo za vse tri glavna operacijske sisteme. Zraven seveda spada še Broadcast...

3 komentarji

SiOL kršil pravila MOK-a

RTV Slovenija - SiOL je vodilni slovenski ponudnik internetnih storitev, zato od njega pričakujemo nemoteno delovanje interneta, saj vendar odloča o usodi velike večine uporabnikov medmrežja v Sloveniji. Kljub temu smo že nekajkrat poročali o "mrkih" in drugih nepravilnostih in tudi tokrat je tako. V času olimpijskih iger je SiOL na svoji spletni strani v komercialne namene uporabljal olimpijske simbole, za katere pa ni pridobil ustreznih avtorskih pravic. Na opozorilo Olimpijskega komiteja Slovenije so simbole nato umaknili, njihova predstavnica pa je v časniku Delo izjavila, da so to storili "v izogib morebitnim nesporazumom in različnim interpretacijam". Zanimivo je, da simbolov ne uporablja nobena domača spletna strani, niti vodilne tuje medijske hiše, kot so CNN, Yahoo!, Google in druge. Klik!

26 komentarjev

MSN Slate Magazine naprodaj

Slashdot - Microsoft je v pogovorih s petimi ali šestimi potencialnimi kupci spletnega časopisa MSN Slate Magazine. Razlog za prodajo naj bi bilo veliko zanimanje za časopis s strani drugih medijskih hiš, ki je prisotno že nekaj časa. Microsoft želi MSN Slate Magazine tudi po prodaji ohraniti v sklopu spletnih strani omrežja MSN. Seveda pa to ni nujen pogoj za prodajo, zato Microsoft ne bo oporekal prenosu časopisa na katero drugo spletno mesto ali v tisk.

Časopis se je nazadnje zaiskril pred nekaj tedni, ko je na veliko promoviral brskalnik Firefox ...

2 komentarja

NESPOLE

Newsbytes - Ta je pa 'divja'. Si predstavljate pogovarjanje s kolegi preko interneta? Seveda si. Kaj pa pogovarjanje, kjer vsak od korespondentov govori in posluša drugega v sebi lastnem jeziku? Torej, govorim slovensko, Kitajec na oni strani kitajsko, pa se razumeva... Vmes seveda sedi programček (hec: v novici na NewsBytes pišejo, da za prevajanje skrbi 'web'), ki govoričenje prevede ter sintetizira v jezik slušatelja.

NEgotiating through SPOken Language in E-commerce oz. NESPOLE, kakor se projekt imenuje, naj za razliko od ostalih programčkov, ki prevajajo po principu 'beseda za besedo' (kot se nemalokrat dogaja tudi humanoidnim osebkom), bo temeljil na 'pametnem prevajanju' (fraze). Glede na to, kolikokrat smo podobne obljube že slišali, bom verjel, ko bom videl oz. slišal. Projekt vsekakor obeta. Kdaj? Čez pol leta.

6 komentarjev