»

Apple - iPodi serijsko z virusom in proti njem

Slo-Tech - Apple Computers, Inc. je ob zadnji splavitvi iPodov, vmesne, 5.5 generacije ušlo nekaj okuženih iPodov na tržišče. Pobegli virus RavMonE.exe grize le v Windows okolju, kar zveste jabolčnike ne bo preveč motilo. Vsega skupaj naj bi bilo le 1% izdelkov in tem je namenjena Appleova stran z navodili in povezavami, ki omogočijo odstranitev nebodigatreba zalege. Glavni krivec naj bi bil v osnovi veliki tekmec: Microsoft, ker okna očitno ne tesnijo dovolj dobro....

4 komentarji

iTunesova EULA in DRM na udaru Vikingov

Yahoo News - ITunes ne diši Francozom, ki so sodno že poskusili prepovedati monopolno povezavo med iTunes in iPod-i, z "DRM izgovorom". Tudi Dancem je pod vplivom Francozov zavrelo.

Pred tednom dni so zganili še pri zvezi za varstvo potrošnikov Norveške, in sicer pravijo, da:
- je nerazumno, da mora potrošnik dati soglasje k pogodbi, za katero se uporablja angleško pravo;
- je nerazumno, da nosi potrošnik vso škodo, ki bi izvirala iz uporabe programske opreme - ITunes;
- je nerazumno, da se lahko pravice do uporabe avtorskih del naknadno spremenijo, potem ko so že prenesene.

Norvežanom so se sedaj pridružili še Američani in organizirali hkraten protestni pohod pred Applovimi trgovinami po...

80 komentarjev

Nova koalicija proti iKtaturi in kolaboranti, ki nas zavajajo naprej

Slo-Tech - Microsoft, Toshiba, JVC, NTT DoCoMo Inc., Creative, iRiver in še tri 3 podjetja so, dosedanjemu nespornemu vladarju: Apple Computers Inc. napovedala vojno na japonskem tržišču MP3 predvajalnikov. Kako hitra bo zmaga ali če bo preobrat možen, bomo videli v prihajajočih mesecih/letih.

Navkljub različnim pozivom k revoluciji, se ljudje do sedaj niso zganili (npr.: SanDiscovi, ki nas so nas ozavestil, da živimo v iKtaturi). Namesto tega jih bolj zanima, kako najceneje do iPoda.

Dodatno jih zavajajo razni kolaboranti, ki ponujajo različne dodatke in hranijo še tako absurdne fetiše. Vsem, ki so jim gladko obriti Shuffle, Nano in iPod 5G nevšečni, si lahko omislijo poraščeno verzijo v različnih barvnih odtenkih. Za vse z občutljivo verzijo Nana, ali le bolj nerodne sorte, je tu "sladolenda krema", ki vašega iPoda pripravi do staro-novega blišča.

Klasična diktatura bazira na kultu osebnosti, iKtatura na kultu imidža. Začuda so ljudje pripravljeni preživeti v Apple trgovinah tudi...

1 komentar

Apple Computers Inc. krcnil Samsung in Apple Corps

EETimes - Samsung je pred dnevi preveč samoiniciativno najavil, da je pridobil procesorski posel za iPode. Za nameček je še "narabutal" GUI svojih mobilnih telefonov (glej povezavo na novice). Apple Computers Inc. je to privedlo do tega, da je drugače razdelil svojo jabolčno pito. Procesorje za nove iPod Shuffle bo dostavljal dosedanji dobavitelj: SigmaTel. Samsungu tako ostaja le posel z iPod Nani, v procesorskem pomenu besede. Za sedanje procesorje ostalih iPodov je zadolžen PortalPlayer.

Število iPodov se bo verjetno še povečalo, saj se je Apple Computers Inc. odločil prodati svoj večkrat nagrajeni spletni študentski informacijski sistem PowerSchool. Le ta omogoča staršem in samim učencem spremljati svoj napredek. Kupec je Pearson - eden večjih založnikov za šolstvo. Kupoprodajna pogodba očitno zavezuje kupca, da se razvije sistem, ki bo omogočal učiteljem in učencem dostop do učnega materiala preko iPodov.

Razrešen je bil tudi konflikt dveh "jabolk" glede še bolj uspešnega...

3 komentarji

Ne bodite ovca, uprite se iKtaturi...

engadget - Če (z)morete seveda. Celo najbolj modna barva za avtomobile, je sedaj bela (Jeremy Clarkson, Top Gear), kot direktna posledica Jabolčnih proizvodov. IPode bo zato težko prepoditi z vrha. Pri tem pomaga, da je meja med monopolom, DRM-jem in piratstvom dokaj zamegljena. SanDisc je zato začel "upor" po svoje, z všečno spletno stranjo iDont.



S to anti-reklamo seveda opozarjajo na svoj proizvod: Sansa™ e200, v treh velikostih spomina: 2, 4 in 6 GB, ki je poljubno nadgradljiv z microSD™ spominskimi karticami. Ima še digitalni FM sprejemnik, z možnostjo snemanja (oboje ni možno na stari celini) in možnost snemanja preko mikrofona.

"Vsaka reklama je dobra" pravijo, in to pomeni, da...

19 komentarjev

Konec z iPodi?

Wired News - Pri Neuros Audio so se odločili, da končajo dominacijo IPodov. V ta namen so ustvarili svoj multimedijski predvajalnik z zloveščim imenom: 442.

"Genocida" ne nameravajo izvesti zgolj s tehničnimi obljubami, saj napravico želijo prepustiti odprto kodni skupnosti, da iz nje izvleče čim več. Ideja je seveda dovolj dobra, a pri Wired imajo seveda pomisleke, če ni morda malce prepozno, saj je prodaja napovedana šele za prihajajoči januar. Vsekakor bo naprava navduševala tehnološke navdušence, ter odprto kodne zaverovance, če bo seveda Neuros Audio držal obljubo in za odprto kodo tega "požigalca iPodov" zaposloval lastne ljudi.

Faktor, ki govori proti iPod-om, je...

66 komentarjev