» »

Apple Computers Inc. krcnil Samsung in Apple Corps

Apple Computers Inc. krcnil Samsung in Apple Corps

EETimes - Samsung je pred dnevi preveč samoiniciativno najavil, da je pridobil procesorski posel za iPode. Za nameček je še "narabutal" GUI svojih mobilnih telefonov (glej povezavo na novice). Apple Computers Inc. je to privedlo do tega, da je drugače razdelil svojo jabolčno pito. Procesorje za nove iPod Shuffle bo dostavljal dosedanji dobavitelj: SigmaTel. Samsungu tako ostaja le posel z iPod Nani, v procesorskem pomenu besede. Za sedanje procesorje ostalih iPodov je zadolžen PortalPlayer.

Število iPodov se bo verjetno še povečalo, saj se je Apple Computers Inc. odločil prodati svoj večkrat nagrajeni spletni študentski informacijski sistem PowerSchool. Le ta omogoča staršem in samim učencem spremljati svoj napredek. Kupec je Pearson - eden večjih založnikov za šolstvo. Kupoprodajna pogodba očitno zavezuje kupca, da se razvije sistem, ki bo omogočal učiteljem in učencem dostop do učnega materiala preko iPodov.

Razrešen je bil tudi konflikt dveh "jabolk" glede še bolj uspešnega sadeža: iTunes. Apple Corps, glasbeno založniška hiša v lasti Beatlov, je potegnila krajši konec.

3 komentarji

Fatboyslim ::

Kupoprodajna pogodba očitno zavezuje kupca, da se razvije sistem, ki bo omogočal učiteljem in učencem dostop do učnega materiala preko iPodov.

Dobra zadeva, že vidim srednješolce kako starše prosio naj jim kupijo ipode za šolo :D

CWIZO ::

Eh procesorje naj dajo raj kakim kitajcem delat, pa naj jih na racun tega pocenjo.
hancic.info
I can't uninstall it, there seems to be some kind of "Uninstall Shield"...

Zgodovina sprememb…

Shinobi ::

Hehe Cwizo, dober point! Ali to se verjetno še njemu zdi preveč butasto? Kaj te veš, mogoče si mu podal idejo?:D Škoda, da nisi patentiral (C)opyright.

Ja, marsikaj bi lahko bilo ceneje!

Sej so ze objavili stran: I Don't.com s sloganom "Are you an iChimp? - www.idont.com". Ceprav, izgled ostalih predvajalnikov je svetlobna leta za applom ali po kvaliteti pa iShuffle marsikateri cenejsi produkt prekasa v vseh pogledih.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Novosti iz Appla

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
235263 (4401) Sba
»

Apple in Blackberry? 8Gb Nano?... U2 (iPod) ponovno tu

Oddelek: Novice / Nakupi / združitve / propadi
124107 (3350) CaqKa
»

Apple do večjega deleža na računalniškem trgu?

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
384872 (3735) iration
»

Sony-eva kriza identitete

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
173844 (3139) Matevžk

Več podobnih tem