» »

Google Health

Google Health

Predogled servisa Google Health

vir: ZDNet
The Register - Kot poroča The Register, se Google širi še na eno področje, in sicer to pot v zdravstvo. Ker Google že tako ali tako uporablja mnogo ljudi kot odskočno desko pri iskanju podatkov o raznih boleznih, razmišljajo njegovi skrbniki, bodo ponudili še servis Google Health. Storitev bo namenjena iskanju zdravstvenih informacij, njen zagon pa naj bi se zgodil še ta teden.

Iskanje po boleznih bo tako olajšano, saj bo Google samodejno razvrstil relevantne informacije v ustrezne kategorije, denimo zdravljenje, simptomi, novice, alternativne metode itd. Prav tako bodo informacije ustrezno izbrane glede na vrsto javnosti - posebej za laike, tj. paciente, in posebej za zdravnike. Kljub temu mnogi zdravniki kritizirajo Google in internet nasploh, saj naj bi širil neutemeljene strahove in opozarjal tudi na skrajno neverjetne stranske učinke in zaplete.

8 komentarjev

antonija ::

Sej ze obstajajo podobni servisi samo niso namenjeno pacientom, ampak bolj zdravnikom. Je pa lazje ker ima vsak clovek neomejeno casa za iskanje podatkov in branje o svoji bolezni, zdravnik pa se nikoli ne more tako posvetiti dolocenem primeru. In ce s tem izboljsamo statistiko zdravljenja (baje da jo, so ze delal raziskave o "izobrazenih pacientih"), potem je to lahko samo dobro.
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

BigWhale ::

To bi znal biti dvorezen mec, saj bi lahko vzpodbudilo hipohondrijo. ;) Po drugi strani pa je to za marsikoga lahko koristno. Meni je ze prav prislo, da sem lahko googlal za zdravili.

poweroff ::

No, BigWhale - priznaj, da si iskal "rastlinsko viagro". :D >:D
sudo poweroff

Alec999 ::

Bravo Google nekaj časa nazaj sem točno tak servis iskal, iskanje po simptomih in čimveč podatkov o bolezni in zdravljenju, pa ga nisem našel! Res da je to za nekatere uporabnike dvorezen meč za druge pa zelo koristna informacija.

Phoebus ::

No, teh servisov je že kar nekaj in online lahko dobiš praktično vse info in zadnja dognanja o vseh možnoih boleznih...
...je pa kul, da imaš eno mesto (health.google.com?) ki je znano in ima gor vse...

BigWhale ::

Matthai,

Google mi je povedal, da dajejo zdravniki moji hcerki eno zdravilo, ki preprecuje epilepticne napade in drugo, ki jih spodbuja in je hkrati kontra indikator prvega zdravila. :)

Po mojem povprasevanje pri zdravnikih so potem tisti 'spodbujevalec' ukinili. :)

poweroff ::

Hja, moja žena dela v lekarni.

In poznam primere, ko predpisujejo smrtne kombinacije in/ali nevarne doze. In ko iz lekarne kličejo zdravnika sploh ne ve kaj je predpisal oz. zakaj je predpisal tisto zdravilo.

Žal se dogaja precej pogosto...
sudo poweroff

Soniux ::

Verjamem. Sem pristas zivljenja brez tabletk in podobnega materiala,jemljem sam ce najbolj nujno. Zato so dobrodosle taksne strai, da vem kaj mi predpisujejozdravniki, ki marsi kdaj sam neki napisejo, da bi sli potem lohk na kak seminar kake premozne farmacevtske druzbe v toplejse kraje.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Googlova strojna pamet obeta tudi pri diagnosticiranju raka dojk

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
267164 (5286) xmetallic
»

Aspirin: novo orožje v boju proti raku? (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
6124521 (22301) username
»

Google Health

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
83912 (3279) Soniux
»

Folna kislina (strani: 1 2 )

Oddelek: Znanost in tehnologija
647215 (5972) BigWhale

Več podobnih tem