» »

Nova beta verzija Viste

Nova beta verzija Viste

Neowin - Nekateri redki izbranci so dobili možnost namestitve nove beta verzije Windows Vista operacijskega sistema. Novosti je kar nekaj, najpomembnejši sta zagotovo vgrajen AntiSpyware program za čiščenje nesnage in pa WIndows Media Player enajste generacije. Novost je tudi nov Start gumbek, ki ni več pravokoten oz. približek tega lika, temveč krožen (senčenje da vtis krogle). V novicah poročajo še, da Instant-off sedaj končno deluje.



Na internetu pa se je seveda že pojavil pomembnejši del, slike prenovljenega vmesnika, izvorna novica pa se nahaja tako na Neowin kot ActiveWin.

315 komentarjev

««
«
1 / 7
»»

mtosev ::

Lahko bi dali link od kje se lahko downloada. >:D
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro
moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

simnov ::

komaj čakam da sprobam 5231 je imel težave z intrnetno povezavo upam da so tukaj odpravljene

zbogi ::

men sploh zadnji beta ni uspel naložit, nek bug je bil, ker ni hotel naložit gonilnike za RAID controler, upam da bo tle mal boljš. Sicer pa so rekli da bi naj bil ta beta, public.
Member of OC-Lab Team
http://www.oc-lab.si/

Lee_Nover ::

kdo kej ve kako je s podporo nvRaid ?

nuclear ::

zlo lepi windowsi
Corsair 750D - VI Hero - i5 4670k - Corsair Dominator 32GB - 1080Ti - EVO 500GB
- Sabrent 1TB nVME - Corsair AX860i - Ducky Shine 3 Brown

Roadkill ::

Joj, kako a kurac mi gre folk, ki 1024*xxx slikce, ki so poleg vsega polne barv, "kompresira" v png.
OMFG...
Ü

neonX ::

Vista je dobil Windows Mail? No preimenovan Outlook:-)

http://www.activewin.com/screenshots/vista/nov05ctp/Vista-5259-24.PNG

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: neonX ()

64202 ::

roadkill: Hja, vsaj nekaj je dobro, png je neizguben, pa se 100% vidi kako stvar res izgleda. Mas folk, ko ti nardi jpg s faktorjem kvalitete 50, potem se pa sprasujes al je tisto tam crka A ali pa mogoce ikonca, tolk je artefaktov :))
I am NaN, I am a free man!

Tr0n ::

Se vec nepotrebnega kica.

Roadkill ::

64202: ja.. samo tele slike lahko skompresiraš brez vidne izgube kvalitete na < 100kilo
Ü

simnov ::

64202 v desnem kotu spodaj klikni tako da se pojavi kvadratek pa bo slika lepa

Microsoft ::

Jst sem ze dal denar v sparovcek, da tole narocim, koj ko pride na Amazon. Za Office 12 pa se moram nasparat.:))

Drgace pa tkole, ko prihajajo take infromacije pa novosti, imam obcutek, da bo tole res pravi bum. Se ze zelo veselim tega. Sicer smo bli pred kratkim prica dost velikim novostim na podrocju razvoja (SQL, VS, BizTalk, .NET, VSOT, ...), katere je se treba osvojit in prinesit v produkcijo. Tako, da bo do konca naslednjega leta se dosti za delta.
Kr ne morem verjet, kako se veselim tega izida. Prava mala revolucija bo. Ze komaj cakam.:))


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

64202 ::

> zlo lepi windowsi

Po moje bi ta prozornost vecino hitro minila. Namrec, ce si pogledas linuxaske desktope, ki jih je polno po netu, nima prakticno noben vklopljeno prozornost v menijih, etc. Zakaj? Zato ker je hudicevo nepregledno - pod tistim start menijem recimo si predstavljajte ikonce. Nc se ne bi vidlo :)

(prozoren taskbar mam pa vseeno vklopljen :D)
I am NaN, I am a free man!

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: 64202 ()

darkolord ::

A ni teh slik "prepovedano" objavljat? 8-)

neonX: si ze kdaj videl Outlook?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: darkolord ()

Nerdor ::

Sam so pa frajerji te pri Microsoftu, zravem Viste bodo priložili svoj AntiSpayware, zakaj nebi priložili še AntiVirus ali mogoče združili v AntiMalware paket, ki si zasluži, da ga dobijo licenčni uporabniki Windowsov. Ne pa da se ubadajo in plačujejo drage letne licence na 3rd party AntiVirusnih programih. Torej virusi na Visti bodo in AntiVir business bo laufal ko namazan !? Ja fino!! Tako se skrbi za uporabnike!?
... for lifetime!

Utk ::

Ko so nazadnje hoteli dat not media player in internet browser so dobili po pi*ki, zakaj bi zdej stem koga silili...nimam rad MS-ja, ampak tu ga pa razumem.

Nerdor ::

Lahko bi se Microsoftu potrudili in bistveno otežali piscem ZlobneKode pisanje zle kode!! To pa ne.. Spyware, virusi morajo obstajat še v Visti... Ah ja, lahko bi jih še kdo tožil, če bi onemogočili pisanje Virusev! :\

PS: moje razmišljanje: malo smešno je, da se dela super duper iber OS sistem in se dopušča možnost Spywarea in Virusov. Poglejte recimo MacOS X, ki ima minimalno št. virusev in spywarea!! Apple skrbi za ugled svojega OS-a.
... for lifetime!

Road Runner ::

64202: na os x so vsi menuji prozorni, in zadeva ne moti. poanta je le v tem, da je opacity vseeno dost velik da prosojnost ne moti berljivosti. težko je zdaj iz enga screenshota rečt če ma microsoft tud to tako narjen, ampak se mi zdi da so kr fajn preštudiral dobre in slabe lasnosti prosojnih menujev. vsaj spodobl bi se, za tak product
http://dusan.fora.si/blog/ (742617000027)

NoOrdinary ::

weee, nov toyOS... upam da ne bojo nardil take prave male revolucije kot z xboxom360.
nedor, ti samo upej da jim bo vsaj čičkarija izpadla dobr, v kakšen hud napredek pod piskrom sem jest izgubu upanje nekje pr močno propagiranem protipiratskem sistemu™ na windows update ki je padu v cca 3 urah, ne vem kje MS nabira programerje, istoimenske userje na raznih forumih? :P
brez ideje sem za podpis

Microsoft ::

Ko bo mel Appel 90% trga, bomo lahko komentirali njegove virusi in spyware vsak dan.

In gre za to, da bodo dolocene stvari ze kar vgradili, ker itak vecina ne ve, kako se zavarovati. Tako bodo to storili ze tam, mi se bomo pa potem lahko posvetili delu in ne tezavam.
So ze tudi parkrat omenili, da so spremenili pogled na operacijski sistem. Ces, do sedaj so gradili avto za mehanike, sedaj ga bodo za pa za voznjo. Tudi izkusenj so si dosti nabrali z ze 4 lete starimi XP in SP2. Te stvari se bodo spremenile. Zagotovo.
Se bolj se mi zdi zanimivo, da je vse okrog serverja se v megli, a lahko da pripravljajo veliko presenecenje. Takole, ob koncu naslednjega leta izdajo Visto, potem kmalu nalsednje leto se server. To bo super pakte ob, do takrat, ze preizkusenih programskih orodjih. Za piko na i dodas se Office.
Jst vam recem, tole bo p0wnalo.


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

Zgodovina sprememb…

kronik ::

malo offtopic:
ste brali, da so se programerji IE-ja, firefoxa in Opere vsedli skupaj in podebatirali?

Strokovnjaki zadolženi za varnost spletnega brskalnika Internet Explorer so prvič sedli za skupno mizo s programerji odprtokodnih brskalnikov Opera, Firefox in Konqueror. Rdeča nit pogovorov je bila oblikovanje spletnih brskalnikov z izboljšanim sistemom zoper spletne prevare (phishing) ter o možnosti vgradnje sodobnih šifrirnih sistemov. Strokovnjaki zadolženi za varnost spletnih brskalnikov so bili enotnega mnenja glede vgradnje varnega protokola SSLv3 v njihove izdelke. Programerji organizacije KDE so se v spletnem brskalniku Konqueror že odrekli zastarelemu protokolu SSLv2, ameriški gigant Microsoft bo to storil s splavitvijo Internet Explorerja 7. Podjetje iz Redmonda bo v novo različico spletnega brskalnika kot prvo vgradilo še vrsto drugih varnostnih rešitev, ki so bile predlagane na omenjenem srečanju. Med najpomembnejšimi novostmi bomo našli podatkovno bazo zoper spletne prevare (phishing) ter različne barvne odtenke

Programerji Microsofta, Opere, Mozille in KDE-ja bodo odslej naprej skupaj načrtovali varne spletne brskalnike.
"okvirja" brskalnika pri vzpostavljanju povezav

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: kronik ()

NoOrdinary ::

Microsoft, ko ti bo enkrat pretegnlo iz tvojih plank da macOS ni samo windows z drugačno temo ti bo morda tud jasno zakaj je z virusi tako kot je. Pa pač vsakmu svoje, tvoj denar, tvoj računalnik, tvoj OS, samo kdaj je pametno dat glavo vn iz riti in cca. objektivno (čist objektiven nekak ni noben) pogledat kako stvari stojijo.
Pa btw, a ni na slo-techu nobenih pravil okrog imen in avtorskih pravic, od MSjovega nazi izpada v enem izmed komentarjov mam par screenshootov draftanih za poslat microsoftu naj mal pazjo na svoj ime pa si nisem čist na jasnem kako je s tem.
brez ideje sem za podpis

kriko1 ::

Ja, sem slišal da bodo sodelovali pri varnosti brskalnikov. Bomo videli kaj bo. Sicer visto sem že sprobal, razen novega lišpa + majnih dodatkov ne vidim velikega napredka. Večino obljubljenih stvari ne bo. Vsaj v različici ki bo izšla 2006.

Road Runner ::

btw: tale puščica za shortcut na screenshotu je pa overkill :>
http://dusan.fora.si/blog/ (742617000027)

64202 ::

Racer D: Se strinjam. No, nekaj malega sem uporabljal macosx in sploh nisem opazil, da so prozorni :D. Tole na skrinshotih je po moje cisto pretirano prozorno, upam da to ni koncen izgled.
I am NaN, I am a free man!

Nerdor ::

kronik: link please

Microsoft: come on, nov izgled nej si nekam.... Zakaj se pa ne da izdelati kakšen protection mode, da bi vsaj proti virusom deloval!? Kaj je tako težko!? Pa tolio denarnih resourcev imajo, da bi lahko brez problema plačali najboljep znanstvenike na svetu, da naredijo tak protection, da bi še v teoriji bilo nemogoče napisati virus!!

Pripritete:
- totalno onemogočiti izvrševanje virusov, črvov in podobne onesnage
- nov WinFS
- šele potem candy & toy zadeve

ne pa obratno!! Toje totalna bedarija od politike in skrajno neodgovorno od podjetja!! Človek božji nima veze teh 90% trga!! To me ne zanima, ali je 1% ali 99% trga, MalWare ima da gre stran za vekomaj!!! In valjda da imam prau!! Tu ni pardona!! Tudi Linux in FreeBSD (OpenBSD je že) postajajo iz dneva v dan vedno bolj odporni na MalWare kodo!! In ni daleč dan, ko bo samo še v teoriji možno napisati virusno kodo!
... for lifetime!

veteran ::

Če na kratko povzamem tole novico:

Nova beta verzija Viste predstavlja zadnji dosežek Microsofta - oglejte si nov Start gumb, tokrat v obliki krogle! :))

Antispyware pač ni neka silna novost, nova različica WMP pa tudi ne. Da je Vista še vedno le za izbrane beta testerje, pa že vrabci na strehah čivkajo... Saj je verjetno še kaj novega, a kaj, ko si avtor novice ne vzame minute časa, da bi novosti enostavno naštel v alinejah.

No, še dobro, da niso dodali možnosti spreminjanja podobe Start gumba. Si kar predstavljam novice - "Microsoft izumil revolucionarno novost na področju uporabniškega vmesnika, uporabniki lahko enostavno spreminjajo Start gumb!" ;)

Microsoft ::

NoOrdinary, komentar mores brati v kontekstu, ves. Ti to ocitno ne znas. Se bos ze naucil.

Nerdor, a da je tko? Pol ze.


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

darkolord ::

Nerdor: mal pretiravaš... Kaj ti bo tak sistem, če ne boš mogu nobenga programa uporabljat, ker je potencialno nevaren?

kronik ::

Prva stvar, ki jo mora MS porihtat so pravice userov. *NIX userji veste kaj imam v mislih...

MrStein ::

Instant-off ? A lahko kdo pove kaj več o tem ?

"Novost je tudi nov Start gumbek, ki ni več pravokoten oz. približek tega lika, temveč krožen"
ZOMG!!!1111 Takoj kupim :\


Glede kiča, ko instaliram WinXP, kot prvo ves kič izlopim, da zgleda kot Win2000 (oziroma Win95, če upoštevamo še stvari, ki jih izklopim v Explorerju. Windows E, namreč IE itak kar pobrišem. No ja , če bi šlo, ga ne uporabljam.)

Ko bo mel Appel 90% trga, bomo lahko komentirali njegove virusi in spyware vsak dan.

Ja, pa ko bo imel apache 70 % trga, bo imel več virusov kot ISS. Čakaj malo ... ( klik)

Tako bodo to storili ze tam, mi se bomo pa potem lahko posvetili delu in ne tezavam.
...
Te stvari se bodo spremenile
...

Bodo ? A se niso z Visto ? Kaj bo to v Vista 2 ?
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

darkolord ::

No, to je ena od stvari ki jih bo Vista prinesla

darkolord ::

Ja, pa ko bo imel apache 70 % trga, bo imel več virusov kot ISS. Čakaj malo ... (klik)

Točno tako! Mimogrede, IIS je in ima manj lukenj kot Apache (secunia). ( klik - prvi link)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: darkolord ()

MasterBlaster ::

In gre za to, da bodo dolocene stvari ze kar vgradili, ker itak vecina ne ve, kako se zavarovati. Tako bodo to storili ze tam, mi se bomo pa potem lahko posvetili delu in ne tezavam.


Človek kar ne more verjeti, kako so nekaterim sprali možgane :\ Vse to že obljubljajoveč kot deset let, to smo poslušali ob splacitvi win95 , 98, 2000 in nazadnje ob splaitvi XP. In kakšen je rezultat? Okuženih mašin je več kot kadar koli. Na XP-jih je razsajalo par najbolj škodljivih virusev (v finančni škodi) v zgodovini. Tako da oprosti, če sem malo skeptičen pri trditvi, da bo Vista ultimativni OS, ki bo oh in sploh, pa da ne bo kreširal, ne bo wirusev, spyware-a ,... Konec koncev bo tudi Vista dobila naslednika in kdo bo sploh hotel menjati, če bo vse super delalo :\
Tk je pa pika .

NoOrdinary ::

Vista rab samo res dobro protipiratsko zaščito, potem se bo pa folk mrbit začel spraševat če je res vredno dajat tok dnarja za to kar dobijo (/me wish hehe).
btw mihi, hvala za dobre želje, če bi bral v kontekstu bi ugotovil da tisti del komentarja ni bil namenjen teb
brez ideje sem za podpis

Zgodovina sprememb…

darkolord ::

MasterBlaster: SP2.

64202 ::

> Točno tako! Mimogrede, IIS je in ima manj lukenj kot Apache (secunia). (klik - prvi link)

Argh, to je ze tko zlajnano. Bom se enkrat:
1. Apache ni nikoli ime codered/nimda-style virusa
2. (sele) z iis 6 so porihtal arhitekturo. Ampak clovek se lahko vprasa, ali samo skrivajo luknje z namenom, da naj bi bilo zdaj vsebolje[tm], in jih ne objavijo... torej samo cakas na naslednji codered

Povsem drugo stanje so pa seveda PHP forumi in wikiji... cista katastrofa.
I am NaN, I am a free man!

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: 64202 ()

darkolord ::

1. IIS6 pa?
2. Ja, IIS6. In seveda spet teorija o svetovni zaroti. Heil.

64202 ::

> 1. IIS6 pa?

Ne. Ampak to je vseeno. Pogovarjamo se o popularnosti apache-ja! Argument o popularnosti ne drzi tako mocno, kot nekateri tukaj verjamejo.

> 2. Ja, IIS6. In seveda spet teorija o svetovni zaroti. Heil.

Ne, samo zdrava pamet/previdnost. Zakaj bi kar naenkrat verjel, da se je vse spremenilo.
I am NaN, I am a free man!

kronik ::

Nevem zakaj sploh primerjamo odprtokodne programe z ostalim sranjem. Ce bi odpri kodo IIS bi imel 12x vec exploitov...

darkolord ::

Zakaj bi kar naenkrat verjel, da se je vse spremenilo.

Zakaj se ne bi? Aja, enim številkam verjameš, drugim ne, čeprav so na istem grafu?

kronik: veš da...

Aja, gremo rajš nazaj na vsebino novice...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: darkolord ()

64202 ::

> Zakaj se ne bi?

Tipi so laufanje vsega pod max prioriteto odpravili v sesti verziji softvera. In to so si dovolili vec kot pet let po tem, ko so luknje istega tipa na vlko izkoriscal v unix mailerju sendmail. Nekaj previdnosti ni odvec, kaj reces?

Aha, si vmes spremenil post:

> Aja, enim številkam verjameš, drugim ne, čeprav so na istem grafu?

Ja, zato ker MS-ju je v interesu skrivat te luknje in hkrati razglasat, da je zdaj vse kul. Pri apachu je situacija precej drugacna.

(ps.: ne trdim, da je IIS 6 ziher luknjast, hocem samo povedat, da je dvom upravicen. Preden me bo kdo spet prograsil za fanatika)
I am NaN, I am a free man!

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: 64202 ()

64202 ::

> Aja, gremo rajš nazaj na vsebino novice...

Ja se strinjam. Samo fino bi bilo, da bi se ljudje zavedali, da:
- "neka stvar se 100% ne da skrekat" je nelogicna izjava
- da pa hkrati je lahko nek sistem tezji za skrekat glede na neko skupino ljudi
- in da popularnost ni tako mocen argument, da bi lahko kar apriori utisal kritike nezadostne varnosti
I am NaN, I am a free man!

MrStein ::

Zakaj se ne bi? Aja, enim številkam verjameš, drugim ne, čeprav so na istem grafu?

Katerem grafu ?

MasterBlaster: SP2.

Hmm, torej antivirus lahko na SP2 zbrišem, da mi ne upočasnjuje sistem-a ? (retorično vprašanje...)
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

64202 ::

> Katerem grafu ?

Stevilo sporocenih lukenj na pejdzu secunia
I am NaN, I am a free man!

Looooooka ::

Človek skoraj ne more verjeti kdo vse bere slo-tech.
Ljudje,ki več kot očitno nimajo niti osnovnega znanja o delovanju racunalnika al pa programov.
"A ni easy nardit neki kar bo kr preprecil necemu da bo neki nardil".
Mene zanima ce se so se taki komentatorji kdaj prasal kok "easy" je blo pridt iz zelezja na hardware,ki bo znal iz enk pa nul ne sam 2 barve ampak cele slike izrisvat.
In zdej bo kr cez noc "easy" ratal met kontrolo na ostalimi programi?
In ne sam da to prbijete kokr da je to easy obenem si se drznete namigovat da je to v drugih operacijskih sistemih reseno.
Sramota.
Drugi operacijski problemi teh problemov "nimajo" samo ZARADI ENEGA razloga.In to je zelo majhen krog uporabnikov.
Mogoce ste ze pozabl na verjetno vas predragi Firefox(vas bom pac zalimu na ta browser)...ki je bil tud "unhackable" "bug free" BLA BLA oh in sploh.Takoj ko se mu je delez dvignu za 5% so bli zuni ze bugi in ulala exploitov.
Pa ce ze napadate komentarje od tega microsofta pol je vec kot ocitno da niste niti enga clanka prebral o tem kaj se vse v ozadju windowsev vse spreminja.Vista bo sicer sam core vsega naslednja verzija bo tisto ta pravo ampak vseen...tok k bojo tlele spremenil na linuxu ne bojo mogl v 20 letih(ker majo pac tko super organizirano skupnost...not).Sicer bo spet kksn geek reku da je linux v osnovi tak kot je perfect ampak vsi drgac vemo.

Tko da Vista + nov Visual Studio (ki sicer mal prevec na xml editor spominja...(tnx to the good ppl of Borland) ) bo res kr ena manjsa revolucija.
Vse kar zdej rabmo je nove procesorje.

Aja...pa se tist JAAA popularnost JE dost velk izgovor.
Vecja popularnost...vec userjev...vec programerjev...vec "hekerjev" vec poskusov iskanja napak...vec najdenih napak.
manjsa popularnost...manj userjev...skoraj nic programerjev...skoraj nic "hekerjev"(ker pizdam pac ni v interesu iskat buge za programe,ki jih noben ne uporablja)...manj napak.
Kar seveda se enkrat pomeni da je treba vsazga peka,ki gre sherat "proof of concept" exploit kode za kerkol operacijski sistem in kerkol program...javno obesit za jajca.

Looooooka ::

oh...pa ko bo apple meu tok userjev kot microsoft...al pa tok userjev kot linux...predlagam da gremo vsi skupi istocasno dol z interneta v park brat casopis.ker bojo ta dan na internetu sam se nesposobnezi,ki rabjo druge da razmisljajo namesto njih in jim za to razmislanje vsako leto prodajo novo skatlo s komplet novim softwerom.Ob njih je se microsoft ovcka open source pa angelcek s 40 pari kril.

Looooooka ::

pa ne vem a sm dobr prebral al ne...ampak a nekdo tuki trdi da ma apache zlo secure zgodovino al kaj?
ker(in ja tud jst laufam apache) ce je primerjanje enga buga v iis6 ki je pac okuzil ulala webserverjv(POPULARNOST DRAGI) z kr neki bugi v apache neki logicnega...pol sm jst papez.
Edin razlog zakaj pr apache streznikih ni nikol blo nekega ultra velkega zgrazanja je TO da so uporabniki tega webserverja navajeni gledanja za updejte in se prou veselijo ko lahko updejtajo(ce pogledas zgodovino za 1.x verzijo je blo exploitov malo morje.
Poleg tega mas v apacheju se podporo za miljardo modulov,ki majo tud lepo zgodovino exploitov.Ko sestejes vse to skupi se lahko microsoft samo nasmehne in lepo trdi da so mel bl secure webserver(ceprou bl popularn ne bo verjetno nikol).
Tko da weee popularnost je se zmer prou dobr razlog.

64202 ::

Hehe, samo se vprasanje casa je bil lookatov "izpad" >:D
I am NaN, I am a free man!
««
«
1 / 7
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Office 2007 ali 2003 (strani: 1 2 )

Oddelek: Programska oprema
527402 (4847) nikec88
»

resen računalniški problem

Oddelek: Pomoč in nasveti
121830 (1262) crayz43
»

Vista readyboost

Oddelek: Operacijski sistemi
122190 (1632) Izi
»

Microsoftova nova strojna oprema

Oddelek: Novice / Ostale najave
142401 (2401) darkolord
»

Windows 2003 Server (strani: 1 2 )

Oddelek: Operacijski sistemi
574302 (3339) undefined

Več podobnih tem