» »

Tretja generacija "stisnjenke" - Squeezboxa

Tretja generacija "stisnjenke" - Squeezboxa

Slo-Tech - Slimdevices je predstavil svoj novi audio gateaway squeezbox v3. To je napravica, ki je sposobna poslati audio vsebine z računalnika na audio sistem. Razveseljujoče je, da ga lahko poganjate na Apple, Linux in Microsoft OS-ih. Poleg naprave so predstavili tudi novo verzijo odprtokodnega SlimServerja 6.2, ki omogoča poslušanja WMA tokov na različnih platformah.


Kritike uporabnikov prejšnje verzije so očitno upoštevali, saj je premajhen ekranček preteklost, še več, stisnjeno škatlico so vzdignili. Gizmo tako sedaj gleda z največjo površino proti uporabniku in na hrbtni strani skriva povezave, kar je precej bolj optimalno. Stisnjenka je sposobna predvajati veliko različnih avdio formatov, vključno z internetnimi radio postajami, zna pa tudi prikazovati novice v formatu RSS brez vklopljenega računalnika.

Na voljo sta dve verziji - brezžična (802.11 b/g) za 300 in ožičena (Ethernet) za 250 zelencev. Ker zadeva uporablja enake 24 bitne Burr-Brown DAC-e, kot prejšnja verzija v2, veljajo vsi audiofilski in ostali testi tudi za novo verzijo.

Pogrešam še prenos videa, jpeg, iPod Dock, ter dejstvo, da se gizmo zaenkrat prodaja samo v ZDA. Da si ga bom lahko ogledal in ga preizkusil v Londonu na MacExpo od 27. - 29. oktobra, me čisto nič ne potolaži.

2 komentarja

OwcA ::

Se strinjam, slikovne vsebine manjkajo. Če bi mu vgradili še brskalnik in mogoče še odjemalec za pošto bi bil že zelo uporaben. To bi verjetno zahtevalo sicer "kanček" bolj napreden dalinc (recimo nekaj s prepoznavo pisave) ... čeprav potem, ko že enkrat komplicirajo, ga lahko naredijo še za univerzalnega in je.
Očitno bom počakal na v4. >:D
Otroška radovednost - gonilo napredka.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: OwcA ()

Stepni Volk ::

Škatlice so na voljo sedaj tudi v Evropi, klikni na povezavo za seznam trgovcev. Cena je 279,- EUR in 329,- za brezžično varianto.

Malce podrobnejša namška razlaga TUKAJ


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Audiofilski računalnik

Oddelek: Zvok in slika
455946 (4944) Trancedeejay
»

Zvočna kartica

Oddelek: Kaj kupiti
81521 (1351) axee
»

Audiofilska zvočna kartica

Oddelek: Kaj kupiti
72394 (2135) Naabo
»

Kvalitetna zvočna kartica?

Oddelek: Zvok in slika
201453 (1138) 1024
»

Wi-Fi prenos zvoka

Oddelek: Zvok in slika
61149 (1075) nicjasno

Več podobnih tem