» »

Audiofilska zvočna kartica

Audiofilska zvočna kartica

robba22 ::

Mene zanima katera zvočna kartica bi bila najbolj primerna za priklop PC-ja na komponente? Trenutno imam Yamahin receiver RX-496 in zvočnike B&W 602 S3. Ta sistem mislim nadgraditi z novimi zvočniki B&W serije šest. Zamenjal bi tudi receiver (verjetno NAD ali CA, vendar se moram še malo pozanimati). Kartico pa bi največ uporabljal za poslušanje glasbe in mogoče tudi delanje muzike na PC-ju. Gledal sem že kartice E-mu in M audio, tako da malo povejte svoje mnenje. Proračun pa bi bil tam okoli 200 eurov, lahko tudi malo več (tam nekje stanjo kartice, ki sem jih gledal).
  • spremenil: robba22 ()

MK42 ::

Prvo vprašanje. Misliš mp3je poslušat?

Za predvajanje glasbe na hifi sistemu ti na srce polagam http://www.slimdevices.com/pi_squeezebo... (podpira FLAC)
180 ojro pri nas, kolegi, ki ga že imajo, pravijo da se brez zunanjega DACa primerja z izhodi cdplayerjev za 600ojro.

Za produkcijo pa potrebuješ nekaj drugega. Tam se pa ne spoznam. :)

Edit: Za poslušanje lahko tudi kaj takega: http://www.scott-nixon.com/dac.htm

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: MK42 ()

Naabo ::

Predlagam ti da vzameš zunanjo kartico, ker so notranje lahko podvržene motnjam (imam M-Audio Audiophile 24/96 in Focusrite Saffire Firewire in je na prvi slišno piskanje (sicer ob normalnem poslušanju nemoteče) - da ne bo pomote še vedno dosti manj kot razni SB in integrerane zvočne). Sicer pa si malo poglej zvočne kartice za glasbeno produkcijo. Tako E-mu kot M-audio sicer nista slabi znamki (so pa tudi boljše jasno).

rgv45vg4t335 ::

Malo boljše matične plošče imajo že pri vgrajeni zvočni kartici optični izhod. Kvaliteta zvoka je 100%, vsa informacija iz vira se brez izgub prenese do D/A pretvornika v ojačevalcu.

Če nimaš optike na matični, po tem lahko kupiš dodatno zvočno kartico z optiko za 30€.

Za deltai muziko ima super čist zvok že Sound Blaster X-FI Xtreme Audio, vse ostalo je po tem odvisno od software-a.

Če bi rad spičil 200€ samo za zvočno kartico moraš imeti malo bolj konkretne in hude zahteve kot samo 'delati muziko'.
MSI K9A2 Platinum@260MHz, Athlon X2 4850e@3GHz, 4GB RAM@1000MHz
Radeon HD 4850

robba22 ::

Squeezebox sem že nekaj gledal nisem pa vedel da ima tako dober DAC. Trenutno imam v compu integrirano kartico, ki ima digitalni izhod, vendar ne vem če je to dobra rešitev. Pri digitalnem izhodu naj se signal ne bi nič spremenil, kakor jaz vem nisem pa siguren. In sedaj vprašanje ali bi potemtakem zadostovala ta integrirana kartica (digitalni izhod SPDIF) ali bi bilo bolje kupiti nekaj boljšega (E-mu ali M-audio - zvočno kartico ali kakšno DAC enoto)? Pa še eno vprašanje na DAC-e se ne spoznam in me zanima koliko boljši zvok naredi, ter če sploh rabiš DAC, če imaš dober receiver?

Okapi ::

Samo za poslušanje je integrirana kartica z digitalnim izhodom čisto dovolj. E-mu in podobne zadeve pridejo v poštev, če bi rad tudi snemal, ali pa če bi imel rad kar se da dober analogni izhod.
Če imaš spodoben receiver in če nisi nek strašen avdiofil, z opremo za več jurjev €, je ločen DAC nepotreben.

O.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Okapi ()

rgv45vg4t335 ::

Samo pazi pri SPDIF kablih. Če boš kupil prepoceni bodo občutljivi na zunanje motnje. Meni so bližnja stikala za luči motila signal. Če sem prižgal/ugasnil luč, se je v zvočnikih slišal kratek pok.:) Pri optiki tega seveda ni.

Za delanje muzike se zdi meni smiselen način razmišljanja: kaj hočeš delati->kateri software boš uporabljal->katero kartico(eno ali več) boš kupil. Če nimaš posebej urejenega in zvočno izoliranega studija ne pretiravaj s top-end hardware-om.
MSI K9A2 Platinum@260MHz, Athlon X2 4850e@3GHz, 4GB RAM@1000MHz
Radeon HD 4850

Naabo ::

Če nameravaš pc povezati digitalno z reciverjem, potem res nima smisla kupovati nove zvočne kartice. V primeru da se želiš tudi ukvarjati s produkcijo se zna zatakniti pri driverjih zdajšne, saj za normalno ustvarjanje rabiš dobre ASIO driverje (ki občutno zmanjšajo latenco pri snemanju in predvajanju). Obstaja sicer možnost uporabe univerzalnih ASIO driverjev, kot je npr. asio4all. Odsvetujem ti pa, da zaradi produkcije kupuješ razne Sound Blaster-je (tudi X-Fi), ker le-te niso v prvi vrsti namenjeni produkciji (osebne izkušnje sicer starejšiih modelov + priporočila strokovnjakov). Če se odločiš za nakup nove, ki bi jo uporabljal tudi za produkcijo se moraš najprej vrpašati kaj vse potrebuješ (npr. koliko analognih vhodov/izhodov, digitalni vhod/izhod, MIDI, izhodi za slušalke, št. mikrofonskih in Hi-Z (kitarskih) vhodod, DSP efekti, vrsta priklopa (usb/firewire/pci/pci-e)...).


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Audiofilski računalnik

Oddelek: Zvok in slika
455947 (4945) Trancedeejay
»

Pomoč pri nakupu zvočne

Oddelek: Zvok in slika
231736 (1272) __Devil__
»

katero zvočno kartico (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
796278 (4745) strumf666
»

"Studijska" zvočna kartica

Oddelek: Zvok in slika
494071 (3075) igor0203
»

[Hi-Fi] Zvočne kartice (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Zvok in slika
18012203 (8091) OwcA

Več podobnih tem