» »

Resničnost 113

Resničnost 113

Slo-Tech - Najbolj pričakovana, najbolj gledana in najbolj navita izmed vseh slovenskih računalniških oddaj je spet tu (nenagradno vprašanje: koliko jih je?), Resnična resničnost, 113. del.

Blagodejne fotone iz svojih malih zaslonov boste lahko lovili v ponedeljek (danes) na drugem programu TV Slovenija ob 20.30. Govorili bomo o vsem in še marsičem. No, v bistvu ne čisto vsem, ker smo na sporedu le pol ure, a zato smo vse sodelujoče v oddaji overclockali in jim dvignili voltažo. Slednje je sicer povzročilo štrlenje las, a saj je važno kaj povemo in ne kako izgledamo (čeprav tudi to ne slabo)!

Sergej si je pogledal kako je dandanes z DVD pekači in se spominjal svoje mladosti, ko je programje zavzemalo svet še peš (beri: na disketah). V trikih in nasvetih smo razgalili Googlovo zemljo, ki je vsaj v naši pisarni zaustavila delo za nekaj ur. Pogovorili smo se tudi z domačegornim listjem - mariborskimi študenti, ki so se preko številnih kvalifikacij prebili na svetovni ImagineCup v japonski Yokohamiin in tam osvojili odlično četrto mesto. Če boste pridni pa lahko ugledate tudi Gašperja, ki je poskušal z računalniškim programom dvigniti kvaliteto življenja svojega zapestja, prstov in drugih zaradi tipkanja in miškanja prizadetih delov telesa. Neuspešno.

V igrah pa nas bodo zabavali civilizacijski odvisniki in drugi del Resnega Sama.

28 komentarjev

urban99 ::

Narava TV medija: V par minut dolgem prispevku je hudičevo težko povedat kaj takega, kar bi zadovoljilo nek "višji" nivo sporočilnosti in obenem ne izpasti nerazumljivo za "normalen" plebs. Upam, da bodo za tiste z več časa še naprej objavljali nezrezane intervjuje, ker so zakon!

Zgodovina sprememb…

demoness ::

Glede na to, da je bil prav pred kratkim eden v stilu: "A da moram downloadat Python interpreter? Kaj pa je to interpreter? A ga res rabim?", mogoče tudi ni tako neprimerno...
Don't you want to die, walk beside me evermore,
Don't you feel alive, like you never felt before...?

xenon74 ::

Na rtvslo.si je napovednik normalno bralen.

Koliko pa jih šteje gospod Sergej. da se spominja disket? :))
http://setiweb.ssl.berkeley.edu/team_display.php?teamid=30319

Zgodovina sprememb…

CaqKa ::

xenon74 go and see foru your self: Sergio

Sergio ::

Stejem jih 21. Vsakic, ko vidim disketo, v spodnjem hrbtu zacutim neznosno bolecino.

Disketnik imam se vedno v racunalniku :), ce se slucajno kdo sprasuje. Zaradi instalacije SATA-RAID gonilnikov ob namestitvi OS-ja.
Tako grem jaz, tako gre vsak, kdor čuti cilj v daljavi:
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.

Sergio ::

BTW, men je pa novica super napisana. Nekaj prepotrebne sprostitve je potrebno med vami, udelezenci komentarjev na novice. *[odstranjen flambiran del teksta]*
Predlagam, da si nehamo meriti penise, saj pri vsakemu cloveku obstaja tocka, kjer je sibak v znanju kot sposobnostih. Glejte oddajo. Baje sem deloval sproscen in nasploh OK. Pa mogoce se boste tut kej novega naucili.
Tako grem jaz, tako gre vsak, kdor čuti cilj v daljavi:
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.

Zgodovina sprememb…

Tic ::

Sergio, ti si vedno okej ;)
persona civitas ;>

PrimozR ::

Men pa deluje nekam napet, kot sem že včeraj na IRCU povedal. Sem si namreč ogledal predanaje o grafičnih karticah iz leta 2003 iz pipe in je blo fantastično izvedeno (vsaj zame).

Vikking ::

RR mi je bila od začetka zelo všeč. Tudi sedaj imajo tu pa tam še kakšen dober prispevek, vendar se nivo IMHO slabša.

Sicer pa se mi zdi da je padla kvaliteta takrat ko se je uvedu predstavljanja Linux zadeve. Nikoli nisem vedu ali me ima tip za norca, al je zrel za v Vojnik... Če bi vsaj normalno deloval pri predstavljanju bi verjetno poslušal.

lp

BigWhale ::

Tisti 'linux tip' v RR je v primerjavi z vecino slo-tech populacije genij. :P

nekdo123 ::

Kaj če bi tole oddajo mal premaknil kar se tiče ure. Res je smotan, k je oddaja glih sredi NMK-ja.. Pol se pa kregej doma, kaj se bo gledalo!

jRk0 ::

lol NMK. Nimas svojega teveja? sicer pa bos lahko z neta potegnil kmalu po oddaji se mi zdi.
You fuck up once, you loose two teeth.

jype ::

Ne pametujte stop

Zgodovina sprememb…

nekdo123 ::

Ni problem svoj TV, ampak da SiOL TV omogoča samo en kanal naenkrat (zaradi premajhne pasovne širine).

Suli ::

Offtopic: Potem SiOL TV ne podpira prikaza slike v sliki?:8)

Ontopic: Verjetno bi pekel zmrznil, če bi bili kdaj komentarji vezani na vsebino novice.:\

CaqKa ::

nekdo123 mislim da si svoj odgovor zapisal v napačno temo :)
BW in če je gašper tako pameten.. zakaj se potem tako poneumlja na tvju? ampak ok.. glih brainstormam nekaj.. malo razmišljam o profesorjih na našem faxu.. in prihajam do zaključka.. da če je človek pameten to še ni nujno da zna predavat ali pa javno nastopat.. (samo v razmislek)

nekdo123 ::

Res je... to tam ni možno :)

skydemon ::

Vse pohvale Sergeju in minmaxu pa tudi vsem ostalim ki kakorkoli sodelujejo v tej oddaji. Vsi negativno nastrojeni pisci zgornjih komentarjev pa se zamislite nad sabo in nad prihodnostjo slo-tech-a... Takih novic, ki so plod domačega dela bi moglo biti največ a jih nažalost ni. Zakaj je tako? Ker je tukaj preveč takih ki znate samo ocenjevat delo drugih in pljuvat nad njimi, sami pa ne znate niti s 'tičom' mignit, kaj šele napisat in sestavit oddajo, stopit pred kamero in jo posnet... zeleni ste od zavisti. Žalostno ampak resnično. Vaši komentarji so prozorno neumni. Na normalnem forumu bi bil odziv pozitiven, kritike pa konstruktivne... Pejte nazaj svež pr0n iskat...

destiny ::

CaqKa, GFŽ verjetno res ni najbolj primeren osebek za na TV, je pa res da o računalništvu ve več kot večina slo-techovcev skupaj, vključno z menoj.

Novica se mi pa zdi prav zabavno spisana. Minmax, way to go...

NoOrdinary ::

statistika menjalnika:
Naši člani so skupaj prijavili 812.637 samosvojih modrosti
V našem prijetnem kvartirju tlači zelje 7.068 registriranih uporabnikov
Genetsko nespremenjeno travo je pri nas hkrati mulilo največ 456 ljudekov

jako neprilubljen res... pa ne vem kaj ma joker kot revija s posti na forumu, ti so taki kakšrni so uporabniki in marsikera izba nese s-t...
brez ideje sem za podpis

minmax ::

ja, grozno errato smo ravnokar opazili. logotipa sta bila obrnjena.

teac ::

Ahahahaha...pa totemu tipu za linux se moreš smejat. :D :D Malo razvedrila za konec dneva.:))

Jaffa ::

Kera igra je bla 1. predstavljena ?
www.markosoft.si | www.markoshop.si
GRYPHON Z87|i7-4770k@4200MHz|16GB VENGEANCE 1866MHz
2x SAMSUNG 850PRO 256GB|GTX960|LIAN LI|BENQ BL3201PT 4K

lukanium ::

minmax: ja... Sony vas bo tožil in skenslal s programa :D

Jaffa: Fable
When a person can no longer laugh at himself,
it is time for others to laugh at him. [Thomas Szasz]

Microsoft ::

Sm gledu zdele. Dokaj vredu. Voditelj (minmax, ce se ne motim) je cist kul, le enkrat ko je nekaj napovedal je gledal nekam stran v tla namesto v kamero, sicer je pa kul. Potem DVDji (Sergio, ce se ne motim) je bil cisto kul, kar bi mene motilo, ce lahko recem, je to, ima zelo monoton govor. On starejsi tip (Google Earth) je kul, ena nova punca (Izobrazevanje) tudi kul. Pri Gasperju (Linux) pa me moti to, da se mi zdi, da nima v naprej pripravljenega govora in potem kar naprej ponavlja "Ammm".

Sicer je pa vsebina vredu.

Pa se kritika. Microsoft v Sloveniji nikjer ne prodaja nobene stvari pod imenom "okna". Tega ni! Sicer vem, da se da windows prevedit v okna, vendar se je proizvajalec odlocil, da bo kljub temu izdelek pordajal pod enotnim imenot; Windows. Tako da, "okna" ne obstajajo!


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

Stepni Volk ::

Nobena skrivnost ni, da nihče od sodelujočih v tem "prepiru" glede slovenščine ni slavist. O tem je že Prešern kakšno rekel: "Le čevlje sodi naj kopitar."

Preprosto zrdavilo za oddaje in novice, ki jih ne morete ali nočete gledati in brati: Ignorirajte jih.
Vsaka populacija ima svoj sleng, slog in stil. Da bi takšnega imel Slo-tech, resnično dvomim, saj se nanj zgrinjajo tako različne generacije ljudi, kot profesionalnih in amaterskih zanimanj. Celo istih oddelkov člani ne uporabljajo. Nekekga enačaja vam zato ne bo uspelo potegniti.
Slog pisanja in predstavitev ima tako več namenov: pritegniti določeno populacijo ali biti preprosto prepoznaven. V ta namen kvarno tvorijo 'novrijek' marsikje.

Tisto, kar bi morda kreatorji novic in oddaj bolj potrebovali je konstruktivna kritika. T.j. kritika v kateri boste podali tudi rešitev in ne samo nerganje. Že dojenčki znajo izraziti nezadovoljstvo, kaj več ne.

Zanimivo bi tudi bilo, takole za hec, da bi RR posneli enkrat z dramskimi gledalci ali "speakerji", ki bi lepo v pravilni Toporiščini predstavljali novice. Stare mamce bi se gotovo raznežile ob tako topli in blagodejnih zvokih slovenskega jezika. Edino kar bi pogrešale, bi bil Mario.
A kaj, ko oddaj pravzaprav ne bi nti gledale, tako kot je tudi jaz nisem :)

Light Bearer ::

Citat iz oddaje:
"...je bila splavitev zapisljivih DVD enot, s katerimi bi uporabniki dobili možnost zapisa 4,7 GB, kar je enako 4700 MB na plošček."

Mislim da 4,7 GB ni enako 4700 MB, poleg tega pa na DVD tudi ni možno zapisati ne 4,7 GB ne 4700 MB, temveč 4,38 GB ali natančneje 4489 MB.

Kar pa se oddaje tiče bi rekel da neglede na to kako kvalitetna je, je vedno dobrodošla. Glede na to da je na naši skrajno bedni javni TV to edina oddaja ki je posvečena računalništvu in internetu, je to vsekakor bolje kot nič. Če je oddaja dobra, potem jo lahko pohvalimo in rečemo keep up the good work, če pa je slaba, potem je na nas gledalcih da jo izboljšamo. Tisti ki hoče kaj resnično spremeniti namreč lahko na naslov oddaje vedno pošlje predloge za njeno izboljšanje. Če želimo kaj spremeniti, potem moramo pač dvigniti svojo rit in za to tudi nekaj postoriti.
Kar pa se tiče tega komu je oddaja namenjena, bi spomnil da je večina oddaj ponavadi namenjena najširšemu krogu gledalcev, tako da kritiziranje oddaje zato ker ni namenjena poznavalcem, ni na mestu. Dejstvo je namreč da pri oddajah pač šteje gledanost, in število gledalcev nepoznavalcev je pač mnogo večje kot število gledalcev poznavalcev. Slovenija je pač majhna in tukaj bomo težko kdaj ugledali oddajo ki bo namenjena poznavalcem. Tisti ki želimo vedeti več, se moramo tako pač obrniti nekam drugam ali pa na nek drug medij.
"The world is a dangerous place. Not because of the people who are evil,
but because of the people who don't do anything about it."
- Albert Einstein

Stepni Volk ::

Tema Pripombe,pohvale,graje obstaja. Kot rečeno, svoje pravopisne vsebinske in ostale komentarje posredujte tja. Tovrstna sporočila so bila izbrisana.

V sami novici je zaželjena debata o vsebini, ne obliki.

Seveda si lahko tudi odprete temo RR v Loži, kjer si boste dali duška (v mejah pravil na levi seveda).


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Peticija za ukinitev RTV prispevka (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Problemi človeštva
14733899 (29282) radmannsdorf
»

Slak is back! (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Loža
34555249 (35187) imagodei
»

RTVSLO prispevek

Oddelek: Loža
487120 (5503) Ales
»

Levica spreminja RTVSLO v Jutel oz. RTV Jugoslavijo (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Problemi človeštva
13422609 (18659) jype

Več podobnih tem