» »

Katrina na internetu

Katrina na internetu

The Register - Poleg ljudi, ki ropajo opustošen New Orleans, so se (kot ponavadi) našli tudi zli osebki, ki želijo z izkoriščanjem radovednosti uporabnikov interneta na temo orkana Katrina širiti uporabniku neprijazno programsko kodo.

Tako se je pojavila elektronska pošta, ki obljublja novice o orkanu, v resnici pa zvabi naivne uporabnike na stran, ki nato preko znanih IE varnostnih lukenj na računalnik namesti kup trojanskih konjev, med njimi tudi Cgab-A, Borobot-P, Borobot-Q, Borodldr-H in Inor-R. Med drugim stran pomuja tudi "varnostni pregled" računalnika za črvom Zotob, ki namesti programsko opremo za prevzem nadzora nad računalnikom.
Posebej bodite previdni ob elektronski pošti z naslovi, kot so: Re: g8 Tropical storm flooded New Orleans, Re: g7 80 percent of our city underwater, Re: q1 Katrina killed as many as 80 people.

5 komentarjev

Road Runner ::

gotta love them americans :>

G-man ::

Zelo informativen insajderski link. Ene par dedcev vzdržuje strežnike directnic.com, če jim ne rata, bo šlo ful stvari falit (in trenutno jim ne kaže najbolje).

Pa še live video feed z njihove lokacije: link

Trinitron ::

...znanih IE varnostnih lukenj...

Se ne morete zadržat, ane?:D

linuxdady ::

The site exploits well-known IE vulnerabilities to install a variety of Trojans including Cgab-A, Borobot-P, Borobot-Q, Borodldr-H and Inor-R.


Več kot očitno je Deadalus navedeni stavek prevedel povsem korektno izključno iz političih nagibov. Poznamo take! Skrivajo se za floskulami, kot so "neodvisno novinarstvo" "ljudje imajo pravico vedeti" "objektivno poročanje". Ampak njihov čas se izteka.

Malinovc ::

Ja ja.. se spomnim dobrih starih casov portfuckerjev in bs attackov :)) . Ceprov je tecna stvar ce si zrtev ( verjetno ) ampak je pa prov uzitek delat taksno sranje.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Fallout: New Orleans

Oddelek: Igre
132122 (1340) ahac
»

Blackwater Preps for Hurricane Gustav

Oddelek: Problemi človeštva
161299 (1038) bluefish
»

Cena naftnih derivatov do ur-nebes

Oddelek: Loža
404424 (3096) Phil
»

New Orleans - samo Windows uporabniki lahko zahtevajo denarno pomoč

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
444443 (2879) poweroff
»

Orkan Katrina (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
1408048 (5474) Brane2

Več podobnih tem