» »

OS X 10.4 Tiger je zunaj!

1
2
3 4 5

MrStein ::

Kaj zdaj, a service pack so samo bugfixi ali pa tudi novi fičrji ???;)
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Jux ::

lol @ Microsoft. Če popraviš bug, dodaš feature? LOL

ps darko: Veliko != pomembno meaning what?
web&blog&etc: http://lukabirsa.com

BigWhale ::

Ne, ce popravis bug, si popravil bug, oziroma, kot se to MSju vcasih zgodi, ga ne popravis, moras potem se enkrat popravljat, ker spet ven udari. :P

Myth ::

MrStein, oboje.
¤ Space is Mystery. And Myth is on Earth. ¤

Microsoft ::

64202 recimo ve, zakaj se gre. Zanimivo pri tem je, da rabis samo 5 vrstic, da naredis bug, ki ga zlo tezko odkrijes.

pecorin, 10 let. To je blo leta 95. A nismo zdej 2005? Sicer so pa rav butaste te fore, ko folk vlece izjave iz kamene dobe, hoce jih pa predstavit, kakor da je nekdo to izjavil danes.

Mr|ce, kompajler te opozori, da je nekaj narobe. Ker koda je sicer taka, da delal. Mogoce bo v miljon primerih delala cisto pravilno. A miljon prvic bo pa zatajila.

MrStein, oboje.

Jux, ja. Tist feature prej ni delal pravilno. Po tem, ko ga popravis, dela.


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

borchi ::

Ja ce odpravis bug, si tudi dodal funkcijo, ki prej ni delala oz. je delala napacno, zdej pa dela.

btw, tale tvoj stavek ima en velik bug in mi moji možgani tega stavka niti ne "skompajlajo".

se mi pa zdi, da hočeš povedat, da microsoft res smatra bug fixing za dodajanje funkcionalnosti?! lahko to jasno poveš? JA ali NE?
l'jga

64202 ::

> 64202 recimo ve, zakaj se gre. Zanimivo pri tem je, da rabis samo 5 vrstic, da naredis bug, ki ga zlo tezko odkrijes.

V resnici je ta bug popolnoma trivialen, ker je 100% ponovljiv. Multithreading bugi so lahko za par 10 dimenzij bolj zajebani, kot tole. To je pa zato, ker smo zaenkrat se v kameni dobi paralelnega programiranja. Mutexi, semaforji in podobna sara je nekaj takega, kot vcasih assembler proti danasnjim jezikom, ali pa malloc proti garbage collectorjem.
I am NaN, I am a free man!

sash ::

Ja ce odpravis bug, si tudi dodal funkcijo, ki prej ni delala oz. je delala napacno, zdej pa dela.

S tem se pa nebi čist strinjal, ker funkcije s tem nisi dodal, ampak je bila dodana (kupljena) že prej, le da ni delala, če naredim primerjavo s avtomobilizmom, če kupim nek avto, ki ima recimo eletrificirano odpiranje bočnih šip in mi to (funkcija) ne dela, potem pa grem k mehaniku (=Service Pack), ki mi zadevo porihta, mi s tem ni dodal nove funkcije, ampak sem jaz to funkcijo kupil že s tem ko sem nabavo (in plačal) avto, le da mi ni delovala. Dodajanje bi pomenilo, če bi mi mehanik zraven elektrifikacije šip dodal, naprimer še daljinsko zaklepanje - če tega prej že nebi imel.
--------------------
Think different...
TOROiD Group

Microsoft ::

sash, he, daj ne s takimi komedijami. Odpiranje sip je trivialno prevert, tiste buge, ki jih popravlajo pa niti priblizno ne.


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

Zgodovina sprememb…

MrStein ::

Kaj hočeš rečt ?
Če odkritje (in popravilo) nekega buga presega neki nivo težavnosti, potem se šteje za novi feature ?

Na primer ?
Fix za buffer-overflow se ne more glih štet za novi feature, ali ?
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

sash ::

@ Microsoft, mariskaj je trivialno preverit, pa nekdo ne preveri, oz. ne preveri vredu. Prav tako je trivialno izvest, da so programi v start meniju zloženi po abecedi, pa meni (in še mnogim drugim) v prvi verziji (torej brez vseh SP-jev) ni delovalo, kar se je sicer s SP1 zrihtalo, in neboš zdaj ti meni reko da je to neka hudo nova funkcija - to je stara funkcija, ki pa ni pravilno delala, ampak so jo s SP1 porihtali.

Ampak kaj bi se kregal s tabo, ker imaš itak vedno prav ... oziroma si misliš da imaš vedno prav :\
--------------------
Think different...
TOROiD Group

Microsoft ::

Prav tako je trivialno izvest, da so programi v start meniju zloženi po abecedi
Tole bi te prosil, da pojasnis. Mislis s tem na Start > All prograsm ali kaj?

Recimo en primer:
NSLOOKUP does not use the suffix search list set by a policy
Ko so tole dodali, je stvar sele zacela pravilno delovati. In cisto mozno je, da so ze celo pri izdaji ugotovili, da je bug, vendar ga niso morali popravit zaradi casovne stiske.

Bom napisal, kaj je povedal nekdaj zaposljen pri Microsoftu. Rekel je, da je delal v skupini, ki je bila zadolzena za izdajo Works. Rok za izdelavo so imeli 9 mesecev. Ta rok je bil nerealisticen, vendar so ga morali sprejeti, da se je poklapali z neko stvarjo od IBMja (nevem tocno). In potem se jim je naredilo, da so v zadnjem mesecu morali opraviti delo za 4 mesece.
V takih situacijah imajo dve moznosti: da prestavijo izzid, ali da ga izdajo, kakersnega pac naredijo. Potem ugotovis, da prva moznost sploh ni moznost, ker je ze vse pripravljeno za izid (Ja vem, to je trivialno opravilo). Torej, izberejo drugo moznost, kjer pa so manjsi bugi dovoljeni.
Tudi zanimivo to, da so na koncu tako hudi pritiski na delavce, da enostavno zapustijo podjetje, ker ne morejo vec zdrati. Kar se je dogajalo pri NTjih, pa verjetno tudi danse,

Pa kaj. Sej mamo kle povno sposobnezev, ki vejo, kako se s tem dela.


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

Zgodovina sprememb…

Jux ::

LOOOL skor se mi je solzica potočila za boge programerje pri MSju. Ja, res grozno, skoraj tako bed kot otroci ki v bangladešu šivajo čevlje.

Dej dej MS, ne seri, valda ne moreš realno opravičevat da katerokoli podjetje na svetu izdaja bug-infested software. Ma ni važno kdo dela program, če ma buge = SUXX. In pod nobenim pogojem ne moreš rečt da če popravijo buge da dodajo nov feature. HELLO. Že v začetku bi moral delat.

Predvsem pa je dejstvo da je Apple z dosti manj programerji peljal scat MS tokrat. Live with it.
web&blog&etc: http://lukabirsa.com

borchi ::

ka pol praviš, da je microsoft še v večji pizdi kot pa so komunistične opensourcarske podgane cvilile v tej temi?
l'jga

OwcA ::

@Microsoft: ne posplošuje, če ti ne poznaš ničesar onkraj MS, roke imajo (skoraj) povsod.

sash, he, daj ne s takimi komedijami. Odpiranje sip je trivialno prevert, tiste buge, ki jih popravlajo pa niti priblizno ne.

Komedijant si ti.
Povej, si že kdaj programiral za kakšen ozko namenski (integiran) sistem, ki ne sme zatajiti?
Otroška radovednost - gonilo napredka.

64202 ::

MS: Tocno tako, zato pa vecina open surs programov nima takih negativnih skokov v kvaliteti, ker nimajo teh neumnih rokov in medijskega pompa. Nazorna demonstracija :))
I am NaN, I am a free man!

darkolord ::

ker nimajo teh neumnih rokov

res... na bug fix lahko cakas 10 minut ali ga pa sploh nikoli ne docakas

64202 ::

> res... na bug fix lahko cakas 10 minut ali ga pa sploh nikoli ne docakas

Hehe, jaz tudi cakam ze par let, da bo MS popravil buge v Visual Studiu :)
I am NaN, I am a free man!

darkolord ::

Hehe, jaz tudi cakam ze par let, da bo MS popravil buge v Visual Studiu :)

No zdej kmalu bos to docakal :D

64202 ::

> > res... na bug fix lahko cakas 10 minut ali ga pa sploh nikoli ne docakas
> Hehe, jaz tudi cakam ze par let, da bo MS popravil buge v Visual Studiu :)

Poanta: ziher je ceneje placat open sursarja (sploh ni nujno, da je avtor projekta ker IMAS KODO!), da ti popravi bug, kot pa MS prepricat, da ti popravi bug.

PS.: ne trdim da je open surs cisto vedno boljsi, to pa recem zato, ker nocem flamewara zacet
I am NaN, I am a free man!

64202 ::

> No zdej kmalu bos to docakal :D

Ja, in lahko samo upam da jih res ne bo vec not :))
I am NaN, I am a free man!

BigWhale ::

Ne delejte se norca iz nasga MSja! On se je tri mesce (al kolk) nazaj zacel ucit programirat in zdaj VE, kako se recem streze in kako se bugi popravljajo in kako tezko jih je najt! Sicer je pa prej gor primer zalimal!, tacga buga, k je ful skrit!

Jest pa ne vem, a nej se zjokam al nej se smejem... Saj, ce bi studiral ekonomijo ali pa 'menedzment' bi ga se zastopil...

sash ::

@ Microsoft, še zadnič ti neki napišem pol pa končam s prerekanjem s tabo.

Prav tako je trivialno izvest, da so programi v start meniju zloženi po abecedi Tole bi te prosil, da pojasnis. Mislis s tem na Start > All prograsm ali kaj?

Ja natančno to sem mislil, Start meni - All Programs in ko sem kliknil, da jih naj razdeli po abecedi tega ni naredil - nevem zakaj. Ampak to so zdaj porihtali in zadeva deluje :D - vendar jim tega ne štejem kot nadradnjo (dodatno funkcio) ampak servis.

Recimo en primer: NSLOOKUP does not use the suffix search list set by a policy Ko so tole dodali, je stvar sele zacela pravilno delovati. In cisto mozno je, da so ze celo pri izdaji ugotovili, da je bug, vendar ga niso morali popravit zaradi casovne stiske.


Nebom se ubadal kaj točno je ta bug, ampak v tem kar si ti napisal je ena velika neumnost, kar se mene tiče in sicer, mene kot končnega uporabnika čist nič ne briga kolk časa imajo programerji za svoje delo (tud jaz v službi dobim rok do kdaj je neko stvar potrebno naredit in če menim da je rok neralen to tudi povem šefu pa če mu to ustreza ali ne) in na kak način ga opravljajo, meni je pomembno samo to da končni izdelek deluje. Če pa slučano ne deluje pa priačkujem da mi ga bodo v "zmernem roku" popravili. Pri čemer pa popravilu ne rečem NADGRADNJA. Zraven tega pa je fino (vendar je to dobra volja proizvajalca), če mi proizvajalec izdelka zraven popravil ponudi še določene dodatne možnosti (NADGRADNJA), ki jih je mogoče zastonj ali proti plačilu dodatno namestiti.

Pa kaj. Sej mamo kle povno sposobnezev, ki vejo, kako se s tem dela.

Stvar je takšna, da verjetno vsi, jaz pa zagotovo naredimo kakšno napako in ker sem s svojim delom tudi povezan z izdelavo HMI/GUI aplikacij je moje delo, da končna aplikacija deluje tako kot je bilo z naročnikom dogovorjeno, ob tem pa naročnika ne zanima, če mene zajebava še pol sveta. Njemu je pomembno da mu bo končni izdelek deloval v skladu z dogovorom, če pa taisti naročnik po določenem času ugotovi, da nekaj ne deluje tako kot bi moralo, sem mu to v skladu s pogodbo dolžan poritat in temu rečemo pri nas na servis, v kolikor pa taisti naročnik opazi, da bi morda bilo pametno imeti zraven vseh xx funkcij, ki si jih je zamislil ob začetki še 10 novih dodatnih funkcij mu če so te funkcije izvedljive seveda naredim, vendar temu pa že rečemo nadgradnja. Če pa čez par dni ta naročnik opazi, da mu ena od novih funkcij ne deluje v skladu z dogovorom in mu jo popravim, to več ni nadgradnja ampak zopet servis.

Upam, da si dojel to kar ti tu poskuša dopovedat kr nekaj ljudi, če pa nisi pač smola ....
--------------------
Think different...
TOROiD Group

CCfly ::

Kako smo že prišli od novih Mac OS X fičerjev do Windows bugov ?
"My goodness, we forgot generics!" -- Danny Kalev

borchi ::

takoj s prvim komentarjem na novico.
l'jga

roscha ::

Bogsigavedi.


A slučajno OSX TOLE (filmcek 1,5MB) podpira? Ker tale fora mi je pa čist divja... Pa še nobene potrebe po hudih grafikuljah ni. Upam da hitro vtaknejo v regularne distribucije. Slin slin!


No khmm če bo tale fičr tudi v Longawaiting crap-u bo treba verjetno 2 grafi v SLI načinu kurblat :D

OwcA ::

Se vidi, da je roscha power user, plesoča okna res zvišajo produktivnost vsaj za faktor 2. >:D
Otroška radovednost - gonilo napredka.

64202 ::

> Kako smo že prišli od novih Mac OS X fičerjev do Windows bugov ?

Verjetno zato, ker 95% ljudi sploh se macosx ni zares uporabljalo, vred z mano :). Sem ga videl prvic kake dve leti nazaj. No sem skoraj dobil epi napad od prevlkih prozornih ikonc in sem moral prec terminal odpret. Malo je pomagalo, ko se je pojavil dobri stari $ :)
I am NaN, I am a free man!

roscha ::

@ Owca

Za produktivnost je povsem dovolj konzola. OK?

Torej Mac OS X to podpira? XPee vem da ne >:D


P.S. Poweruser? Na kaj ciljaš?! Tamle mi piše presona... Nič jasno ampak zihr je dobr :D

darkolord ::

XPee vem da ne

e?

roscha ::

Microshit Winblows XPee

Jasno zdej? :P

64202 ::

Ceprav nisem cist shur al je bil $, se mi zdi % bolj verjeten (c shell). A kdo ve za zihr? Zdej pa ne bom mogu spat!
I am NaN, I am a free man!

darkolord ::

roscha: tisti naziv se kar prilega k tvojemu nicku... drugace pa, XP ima tudi konzolo, ce se ne ves...

neonX ::

64202 $ je. drgač pa tiger rulz.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: neonX ()

64202 ::

Sm nasu tukaj macOS Sonoma - Apple: shell scripts including bash (the default shell), tcsh (csh) and zsh. Mislim kera herezija, BSD sistem pa bash default! :D
I am NaN, I am a free man!

CaqKa ::

>>> Za produktivnost je povsem dovolj konzola. OK?
>>> Torej Mac OS X to podpira? XPee vem da ne

jao.
če hočeš ti pokažem kak jaz na xpjih zaženem konzolo pa cd spečem.

WhiteAngel ::

JimiBtn:
Sta oba Monitor in Enter/Exit razreda? Sej ne znam C#, ampak zdi se mi, da bi bilo bolj prav monitor.enter(a), monitor.exit(a), torej vse z malo začetnico, saj sta konkretna objekta že in funkciji, kajne? Če je Monitor class, bi bilo slednje pravilno, če bi bili enter/exit static funkciji, torej Monitor.enter(a) in Monitor.exit(a) bi bilo tut ok. To, kar si pa ti napisal, da sta zgnezdeni Enter in Exit razreda v razredu Monitor, bi pa tud s težko žlico požrl, vendar ne vidim nekako smisla, zakaj bi konstruktorja od static razredov Enter/Exit takole runtime klicov, nič pa ne vrneta. Uf...
Upam, da tole ni iz konkretnga Windowsovskga APIja ven pobran, ker mi gre že na k*zlanje tale SDK pa C# (tut toplo upam, da so tistele velike začetnice le tvoja napaka/grd stil).

Microsoft ::

Monitor


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

jype ::

Jaz OS X uporabljam ze dobro leto in pol. Za zdaj me moti samo to, da se bebavega dock menija ne da izkljucit. Ce je apple s kaksno stvaro zamoril svoje uporabnike, je to dock. Tudi ce zgleda bolj lustkano kot windows taskbar, je ta pri windowsih funkcionalen, pri OS X pa najeda zivce kot bi bil izmisljen z natancno tem namenom.

A vse ostalo deluje, kot bi clovek pricakoval.

Microsoft: cakam feature list od Longhorna (po moznosti s samo tistimi novostmi, ki jih konkurenca danes se nima). Lahko prispeva tudi kdo drug.

Gandalfar ::

jype: mislim da obstajajo hacki za to ugasnt

jype ::

Ja, in ti hacki so precej neprijetni, ker potem nekatere komponente OS X zacnejo delat cudno, tega pa si na masini, na kateri sluzis vsakdanji kruh, ne zelis dozivljati.

Ce kdo pozna kak kolikor toliko "clean" nacin, da se docka znebim, pa bom zelo vesel navodil :)

Road Runner ::

enostavno brišeš binary z diska.

kaj točno te pa moti pri docku?

jype ::

racer D: ce zbrises binary, se desktop ne nalozi vec (sem prebral v enem apple discussionu, zato raje ne poizkusam).

Moti me to, da ko se stegnes z misko nekam, ti ven skoci dock. Ker imam 12" powerbooka mi pobere precejsen del namizja, zato ga avtomatsko skrivam (sicer to ne bi bil tak problem). Ce bi se dock dalo enostavno izkljucit (tako kot ga z alt-cmd-D skrijes), bi bilo super (sem ze predlagal applu, pa se ne strinja).

Jebiveter ::

jype: nastimaj si "unhide" delay za dock na malo daljsega in pa velikost docka na najmanjso. Potem v dock nameces vse applikacije ki jih imas v Applications in drugje and you're done :)
Certainty of death. Small chance of success. What are we waiting for?

jype ::

darkolord: saj vemo mi: priblizno nic.

WinFS je ze obsolete, ker njegovo funkcionalnost danes presegata spotlight od Appla na desktop nivoju in reiser na strezniskem nivoju, in ga itak ne bo v prvi razlicici Longhorna.

DRM ima toliko problemov s patenti (pred kratkim je neko podjetje zahtevalo, da se iz longhorna odstrani DRM), da dvomim, da bo v uporabni obliki prislo na trzisce, Apple pa ima tudi tukaj velik head-start s svojimi obstojecimi in delujocimi tehnologijami (iTunes, Quicktime). Kljub vsemu upam, da bodo DRM ubili tisti, ki ustvarjajo vsebine (tako, da jih bodo dajali na voljo pod licenco CC ali kaksno tej podobno).

Podpora 64 bitnim arhitekturam: bosa je ta. Vsi resni operacijski sistemi to podpirajo ze leta (Linux od priblizno 1996, OS X ze od 2003, ko je zanj postal aktualen procesor G5).

Varnost: SELinux je na dobri poti, da onemogoci velik del obicajnih zlorab sistema. Windows se se vedno spopadajo z "zone traversal". Res je, da je na namizju to veliko tezja naloga, kot pri streznikih, a Microsoft je vse prepogosto izbral udobnost pred varnostjo, zdaj pa se mu to mascuje. Ce bo Longhorn resnicno varnejsi, bo to dobro za vse nas, tako da na ta "feature" tudi sam tezko cakam.

In kaj ima OS X z vsem tem skupnega? It's already there. Tam, kjer bo Longhorn leta 2006, ko izide.

jype ::

jebiveter: kje pa je "unhide delay" setting?

Jaz ga v Dock Preferences v 10.3.9 nimam :P

darkolord ::

WinFS je ze obsolete, ker njegovo funkcionalnost danes presegata spotlight od Appla na desktop nivoju in reiser na strezniskem nivoju, in ga itak ne bo v prvi razlicici Longhorna.

torej si ti ze videl WinFS, da lahko sodis, da njegovo funkcionalnost spotlight ze presega? Tako nekako kot da bi trdil, da tvoja graficna kartica ze danes poseka vse tiste, ki bodo prisle na trg cez 2 leti..


Podpora 64 bitnim arhitekturam: bosa je ta. Vsi resni operacijski sistemi to podpirajo ze leta (Linux od priblizno 1996, OS X ze od 2003, ko je zanj postal aktualen procesor G5).

Koliko let pa lahko to na desktopu uporabljas? S hardverske strani govorim...


Microsoft je vse prepogosto izbral udobnost pred varnostjo
Zdaj ze nekaj casa ni vec tako...


In kaj ima OS X z vsem tem skupnega? It's already there. Tam, kjer bo Longhorn leta 2006, ko izide.

preberi moj prvi komentar v tem postu...

OwcA ::

Koliko let pa lahko to na desktopu uporabljas? S hardverske strani govorim...

Recimo vsaj od Itaniuma 1 (konkretno, SGi-jeve delovne postaje). ;)
Otroška radovednost - gonilo napredka.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: OwcA ()

jype ::

Super clanek o WinFS "business model": http://weblogs.asp.net/fbouma/archive/2...

Nimam potreb in denarja za Applovo G5 masino, imam pa amd64 linux desktop. Kar pravim je, da noben feature Longhorna ne bo "nov", ker danes ze imas 64 bitno desktop masino (ja, z vsemi driverji in aplikacijami vred). To lahko uporabljas ze priblizno 1 leto.

Zakaj pa naj bi moral kdo videt Longhorn, da lahko vidi, da tisto, kar oglasujejo, lahko dobi ze danes, vcasih celo zastonj?

Saj Microsoft ne skriva tega, kar bo ponudil, pocasi pa klesti uporabne reci, zato da bo ujel rok, ki si ga je zadal.

darkolord ::

pocasi pa klesti uporabne reci

Eno stvar sklesti, doda pa 100 drugih...

konkretno, SGi-jeve delovne postaje

No, normalen desktop... lahko imas drugace tudi server z 8 proci kot desktop, ampak "desktop" OSi niso temu namenjeni, e? :)

Zgodovina sprememb…

1
2
3 4 5


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Test jabolčnih novotarij

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
343830 (2414) darkolord
»

Google se je odločil za AMD

Oddelek: Novice / Procesorji
285347 (3163) zigi
»

Apple poslovne rezultate na ogled postavi

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
214405 (2765) jarhead
»

MacWorld Expo 2006

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
494950 (3525) TribesMan
»

OS X 10.4 Tiger je zunaj! (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
21415418 (11563) MrStein

Več podobnih tem